Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
Lyally, ez a freemail reklámsor az alján nagyon gáz :-)
A Vittoriával nem csúszkálsz vizes aszfalton? Bár biztos nem véletlenül van sárvédõd :-)

singlspdzinga

singlspdzinga

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
http://fixedgeargall...as_freemail.htm

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Feltöltött kép

Eddig a legtûrhetõbb fotó oldalról. Külön felhívnám a figyelmet a világ legtutibb kulacsára:)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Farkaskoma gepe tenyleg dzsönyörû... A francba hogy rohannom kellett es nem nezhettem meg csak messzirol... ma a Ferenciek teren... Es hogy sose jossz szembe a berlini uton ... amikor eppen raernek...

Nahh, pedig ott félórát vártam egy cimborámra... Összeismerkedhettetek volna:)

Hátsó tengely az agy-konstrukció egyetlen gyenge pontja, de amiatt sem aggódom. 62 kiló vok, szal szalmaszál is bírja alattam. Ennél fontosabb, hogy ki van ugyan távtartózva, de a csapágyak nagyjából középen vannak, így sokkal kevesebbet kap, mint egy régi jó menetes racsnis agy, amiben ugye a hajtásoldali csapágy centikkel beljebb van, mint ezen. 1ébként ezért vállaltam el a drága minõségi tengelyt.

TOZ

TOZ

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Farkaskoma gepe tenyleg dzsönyörû... A francba hogy rohannom kellett es nem nezhettem meg csak messzirol... ma a Ferenciek teren... Es hogy sose jossz szembe a berlini uton ... amikor eppen raernek...

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás
zsírállatgépnek néz ki, külön gratula a kézimunkához! :)
(hajítanám le róla a sárhányókat, de te dolgod)

a hátsó tengely ilyen távtartókkal is bírja?
vagy csak nekem volt sz*r ócska tengelyem a régi montimban?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Kösz a bókokat a bicó nevében is. Próbálok gyártani jó képet oldalról, de nem nagyon megy...

1ébként ha valaki még hisz az elavult menetes agyakban (:)), annak ajánlom figyelmébe a ZldPnt kódnevû kereskedelmi egységet. Miche agypár az újabb, jobb szériából 17 (18?) rugó.

(O.o)nnen

(O.o)nnen

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás
LóFarkas: Elõször is dönörû a bájk, faxa a kerék!! :)
Továbbá köszönöm az infókat, szép lassan majd átalakítom.
Addig is megy még a B+.

Jó8

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Szerintem biztos passzol.

(És nekem van egy eladó. Privi ha kell.)

singlspdzinga

singlspdzinga

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
nagyon szép,olyan mintha eredeti pályahajtómû lenne.grat!

más.passzol a Miche kontra anyához a BBB multihook körmöskulcs?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
44/16tal félláncszemmel pont stimmel egy új lánccal. Aztán jön a -ki nem találod- reszelés. Kicsit meg van gyógyítva a papucs, meg a régi tengelyem is. Mikor eljön az ideje, ennek is nekiesek majd.

Hosszú távú tervekben szerepel egy pályapapucsos váz, de az már alighanem egy rendelésre készült titánváz lesz, ha lesz.

1ébként az összes fotó a telefonommal készült (SE D750i). Sztem elképesztõ, hogy milyen jó minõséget tud egy ilyen szánalmasan apró optikával egy totál amatõr kezében.

Wazze, kétszer volt meg a hajtókar fotó a flickr-en. Persze véletlen azt töröltem, amit elõtte ide beraktam... Feltöltött kép

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
Most nézem csak, hogy ejtõpapucsos a vázad, a láncfeszességet hogyan oldod meg, fél láncszemmel?
Egyébként fixedgeargallery-be vele! :-)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Feltöltött kép

A hajtókarom:
Feltöltött kép

Erre büszke vok:) az itt látható hajtókar volt a donor, errõl fûrészeltem le a 44es tányért a sajtolt rögzítés halála után. Sok reszelés, némi fúrás és még több reszelés után gyönyörûen passzolt a Sora oúti karra. Még némi reszelés és a csavarok is megfogták. Még némi fûrészelés és sok reszelés után (sztem) gyönyörûen passzol a kivágások vonala a kar ágaihoz. Eredetileg jócskán szélesebb volt a tányér öt ága, mint a kar.

Több kép itt

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Egen, az én XT-m 10x1 es tengelyt használ. A kerékvárban vettem, biztos van olcsóbb (nem shimano) sok helyen.
Az a te döntésed, hogy gyorszáras vagy menetes tengelyt akarsz. Mindkettõ megoldható, nekem mindenképp menetes-anyás kellett lopásvédelmi okokból, meg stabilabban is tart.

Távtartót is vegyél össz. 30 mm-t (ha 130as vázad van), számold ki milyen elosztásban. Az xt láncvonala alapból kb 40 mm, ezt módosítsd a hajtókarod függvényében. Sztem javasolt venni két kontraanyát is, és a távtartókat szendvicsbe zárni velük. Stabilabb a cucc. A számolt távtartó-hosszokból persze le kell vonni egy-egy kontraanya vastagságát és olyat venni.

(O.o)nnen

(O.o)nnen

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás

Igen, sima menetes rúd, csak nyilván jobb anyagból és pontosabb menettel, mint a gagyi noname tengelyek.

Nah, csak sikerült hülyén megkérdezni, amikor azt akartam, hogy:
10 mm-es, hátsó agyba való, végig menetes Shimano tengelyt vegyek? (Hol?:))

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Ehh, szarakodik a tár.hu és nincs kedvem máshova regisztrálni. Úgysincs még jó egészalakos fotóm oldalról, úgyhogy képek majd késõbb. Mindenesetre kerültem egyet az új hátsó kerékkel, minden oké:cool2:

Közérdekû infók:

Ha vki szeretne tárcsás agyból fix hátsó kereket, dobjon egy privit. Van egy elfekvõ zsír új Alivio agyam, akár komplett kereket is össze tudok dobni fogaskerekestül, új tengellyel, távtartózva, fûzve, menetkészre.

Az új kerék megépítésével az eddigi hátsó kerekem visszaminõsült tartalékká. Ha olvassa olyan emberke a fórumot, akit érdekel a fixizés, szívesen odaadom pár napra kipróbálni. Eljössz érte Újpestre, leraksz 5 rugót biztosíték gyanánt, 3 nap múlva visszahozod, és ha állagromlás nem következett be, visszadom az öt mátyást. Külsõvel-belsõvel, fogaskerékkel, akár lánccal együtt is oda tudom adni. Ha vkit érdekel, privi. (Skid, azaz csíkhúzgálás gyakorlása szigorúan tilos. A gumiért is kár, és az agy sem bírná ki.)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Igen, sima menetes rúd, csak nyilván jobb anyagból és pontosabb menettel, mint a gagyi noname tengelyek. Gondoltam elég sokat fog kapni így kitávtartózva, úgyhogy minõségit veszek.

Fogaskereket én a BikeArtban vettem kilencázé, de sztem utolsó db volt.

Van egy gagyi 400Ft-os 16os pályafogaskerekem kifúrva, teljesen használható állapotban... (Igen ocsmány munka, mert egy haverom pontatlanul fúrta=> sokat reszeltem, mire stimmeltek a lyukak) A peremet lereszeltem/fûrészeltem, szal sok melóm van ebben a csúfságban. Ha érdekel, privi.

Megj.: egy DX-et kifúrni nem egyszerû. Edzett acél. A sima fúrófejet körberöhögi. Egy szerelõ ismerõs megcsinálta, de két extakemény vídia fúrófej halt bele a dologba... Plusz jó sok reszelés a belsõ peremén, mert a bordák nem férnek össze az XT kialakításával.

1ébként kész a kerék, az utolsó simításokat csinálom éppen. Ma lesz fótószessön, és betolom ide a képeket a bicóról meg a kerékrõl, plusz egyéb hírek a nagyvilágból:)

(O.o)nnen

(O.o)nnen

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás

...DX fogaskerék, Shimano menetes tengely (1900Huf:eek:)...

A hétvégén agyhalottá vált elsõ kerekemet a CCbõl ma ki- és szétszedtem, és a beállt XT agyat megbontva
feltárulkozott a valóság: semmi baja, csak az összekontrázással volt gond...

Mivel abba a bájkba most már útban az új kerék, így a megmaradt agyat a fixibe "számûzöm".

Kérdés: DX fogaskereket honnan/mennyiért lehet?
Shimano menetes tengely, csak egy egyszerû 10 mm-es mentes "rúd"?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Nem volt egyszerû, de megvan az új kerék minden alkatrésze.

32 likas XT agy, DT Revo küllõk, Mach1 CFX felni, DX fogaskerék, Shimano menetes tengely (1900Huf:eek:), távtartók. Nagyjából össze is építettem, csak a fogaskerék kifúrása meg a centírozás van hátra.

Viszont: Megveszem a küllõket, hazajövök, ránézek az apróra... Egy pali 2500ért árul 38 db új DT Revo't, pont jó lett volna méretben... Erre mennyi esély volt, basszameg???!!! Küllõt még soha az életben nem hirdettek az apróban, Revolutiont meg eleve piszok kevesen használnak. Tegnap du rakta fel, de azóta pont nem néztem. Áhhhh... ez a méreg, nem a cián.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
Ezt úgy hívják, hogy önhajtásos centrifuga... :-)