Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ti mennyire fekeztek pedallal?
ami van nalam fixi /kb egy hete/
van elsofek es alig hasznalom
bar idonkent jol esik /ha faradt vagyok mar hajnal fele, melo vegen/
amugy meg az avasrol is le lehet jonni siman kiporgetve.

szal ti/masok mennyire fekeztek pedalbol?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Most voltam Dunakeszin, vettem 16-17-18-as kerekeket 400/db. Nem tudom milyenek de teljesen újszerûek. Nekem kezdetnek jó lesz ez is, ha érdekel valakit lefotózom és felteszem ide. Néztem a 15-öst is, szerintem elfér, de inkább nem mondok semmit. Ja és megvolt az elsõ fixizésem is, hát érdekes volt spd pedállal utcai cipõvel :D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
es a dx cumoja?
az is bordas es abbol van 16-os tan alapbol is azzal adjak

a vegen ismet gyartani fogok lanckereket.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

bmx-es boltokban probalkoztatok?

Velvártban kiröhögtek mikor mondtam h 16os kell. 12-13ban utaznak állítólag. De találtam egy jobb BMX boltot, megkérdezem. Meg vki feldobhatná a témát az ss fórumban, hátha leesik.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás

Tervben van egy közös fogaskerék-fúrási akció szaki bevonásával. Max 1-2 nap és eldõl h lesz-e meg hogyan. Aki betársulna, jelentkezzen.

:heej:

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
Elvileg itt is megoldható hogy szimmetrikus legyen, nem? Ahogy látom a képen a gyorszár anyáján jóval túlér a tengelye... Szóval elvileg még tudsz berakni távtartót a kónusz meg az ellenanya közé, feltéve ha a váz is enged még, mert ugye annyival szélesebb lesz a rendszer... Max ki kell cserélni a tengelyt hátsóagy tengelyre és lefûrészelni belõle...
Többiek, témában jobban otthonlevõk, vélemény?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ha szimmetrikus a lancvilla/tamvilla akkor mar csak az agytol fugg a dolog.
a peremek tekinteteben valoszinuleg nem
de a papucshoz kepest az elso kerek szimmetrikus

bmx-es boltokban probalkoztatok?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Jahh, gyári alapbeállításon aszimmetrikus. Nem egy nagy kaland, így is sokkal közelebb van a szimmetrikushoz mint egy váltós hátsó. Én azt pont kikorrigáltam a távtartózással, de ha neked gyorszár kell... Valamit valamiért:)

Tervben van egy közös fogaskerék-fúrási akció szaki bevonásával. Max 1-2 nap és eldõl h lesz-e meg hogyan. Aki betársulna, jelentkezzen. Aki tudja h hol kapható SS fogaskerék az meg pláne.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Ma volt egy kis idõm:
Feltöltött kép
Hátsó villasaru távolság: 100mm, hátsó villa szimmetrikus, láncvonal: 41mm és az 52-es Biopace nagytányér sem ér a vázhoz 41mm-en :bananadan

Amit nem értek: ehhez a tárcsafékes agyhoz asszimmetrikusra kell fûzni a kereket?

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Holnapra meg is lesz az OpenPro felnim :) Köszi!

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
A CXP 33 nekem iss masszivabbnak tunik, de sokkal tobb gond van vele, mint az open pro-val. Nekem (es meg jopar haveromnak) open pro van a fiximen, nyuzom rendesen, neha sajna padkazas is osszejon, 8ast megsem sikerult meg osszeszednem, pedig 85kg vagyok...
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Felnibõl mit érdemes venni? Mavicról jó tapasztalataim vannak. Sokat mennék vele bringaúton, járdán is emiatt a szegélyrõl óvatos fel-le ugrálást is bírnia kellene. A magasprofilosak nekem masszívabbnak tûnnek. A CXP-22 és a CXP-33 közti 30g különbség megmutatkozik a strapabíróságában is vagy csak azért nehezebb mert olcsóbb anyagokból van? Esetleg OpenPro? Bár talán túl könnyû...

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás

Bringabutikban 7000 a 32 lyukas fekete, a srác akinek most építem a kerekét meg a Nellában 6ért vett ezüst 36lukast (K*rva jól néz ki). Persze nemtom h van-e bármelyik helyen még. Nellában könnyen lehet h utolsó volt, butik esélyes h van még.

Ma voltam a Bringabutikban is és a Nellában is. A Nellában nincs már viszont a Bringabutikban 3db volt, már csak kettõ van ;). A Nellában viszont megvettem az elõre szánt agyat (XT v-fékes) 3900ért!!! Igaz színben sem, formában sem passzol, de az ára kárpótol :) (van még nekik). Csak ha megy valaki ne a Bajcsyn meg Rákóczin mert én rendesen megkönnyeztem, most meg hányingerem van :(

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 hozzászólás
hát, elbizonytalanodtam 15-ös fogaskerékben, lehet hogy váltok 39-15rõl 52-19-re az XT-re átállásnál (szép 52-es hajtómûtányérom úgyis van), a lánchossz elvileg okés a fixmeup szerint + picit keményebb áttétel sem ártana.

már csak egy jó kis 19-es fúrható fogaskerék kell és indul a projekt lassan :)

_bence_

_bence_

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
Gyorszáras hátsó szerintem nem való fixire...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Lánctól is függ, szal a képlet tizedmillimétereiben nem bíznék.

Megnéztem tolómérõvel h hol mekkora a cucc. A 756 XT-n a rögzítõszemek külsõ átmérõje 52,7mm. (A csavarfejeken 52,5öt mértem, és kis fejû szabvány imbuszcsavar van benne.)

Szal ha a kedvenc 15t fogasodon a láncod átlóban nem lóg 53mm-nél beljebb, akkor jó. Nálam 51,5 jön ki a kéznél levõ cuccokkal... (legszûkebb helyen, ahol a görgõknél kiszélesedik) Sztem nem tudod úgy helyezgetni a lyukakat, hogy vhol ne érjen össze. Attól még mûködhet problémamentesen.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nem biztos, hogy a csavar feje a szuk keresztmetszet.
lehet a masik oldalon levo anyagresz is

lancerek osztokoret ugy tudjatok kiszamolni hozzavetoleg, hogy
fogszam*12,7mm/3,14159=osztokoratmero
osztokoratmero-8,5mm=minimum atmero ami elfer a lanc alatt es ez a lenyeg!!!

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Ismét tanultam valamit! A váz középtengelyétõl kifelé lehet mérni, ha jól gondolom, hogy ez a 42mm meg 45mm amiket írtál az onnan van mérve. :)

Bocsánat de biztosan lesz még sok hülye kérdésem, mert nem értek hozzá viszont mindenképp magam szeretném összerakni a bicajt...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Mégis milyen láncvonalhoz stimmeljen a monoblokk? Ha veszel egy XT elsõagyat, azt úgyis távtartózni kell, szal rajtad múlik hova lövöd be. Plusz a hajtókartól is függ. 2 különbözõ kar uazon a monoblokkon más láncvonalat ad. Plusz számolgass majd, h mi fér el a láncvilla mellett ha nagyon szûkre (42 körül) próbálod szabni, karistolhat a tányér.
(Nekem: agy 5 mm-el áttolva jobbra, így 45mm a láncvonal, uannyi mint a 109mm Sh monoblokk és a Sora nagytányér.)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Sztem a jobbik shimano monoblokkot érdemes venni, asszem UN73 a gúnyneve, már ha négyszögtengelyes kell.

Láncvonal meg stimmelni fog ha a monoblokk tengelyhossza jó, ezt ki kell sakkozni jól:)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.