Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
5023 replies to this topic

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

nem tudom innen ki mennyire trükközik v nem tudom h ismertek e olyat, de szerintetek melyik felni bírná a trükköket akár 180at is meg hasonlót? videókba magas peremes felnit használnak magas peremes aggyal általában, úgy mondjuk biztos erõs lesz, de itt Mo-n nem tudom milyen felnit lehet kapni ami jó lehetne, a vuelta airline gondolom nem a legerõsebb. van valakinek ebben a témában tapasztalata?

Keress valami jó minõségû, nehezebb cuccot, amit túrázáshoz v tandemhez terveztek/szoktak használni.
Amúgy sem a felni a leggyengébb láncszem... sokkal fontosabb sztem hogy hogy van fûzve a kerék, sõt: egy országúti/pálya vázat én sokkal jobban féltenék, mint a kereket.

D@NI

D@NI

vendég

• fórumtag
  • 59 posts
nem tudom innen ki mennyire trükközik v nem tudom h ismertek e olyat, de szerintetek melyik felni bírná a trükköket akár 180at is meg hasonlót? videókba magas peremes felnit használnak magas peremes aggyal általában, úgy mondjuk biztos erõs lesz, de itt Mo-n nem tudom milyen felnit lehet kapni ami jó lehetne, a vuelta airline gondolom nem a legerõsebb. van valakinek ebben a témában tapasztalata?

mcsontos

mcsontos

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

ha esetleg jársz bp-n ott már 8500ér hozzá tudsz jutni.
zöldpont biciklibolt

sajnos mostanában nem, a posta peddg több lenne, mint a "nyereség"

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
ha esetleg jársz bp-n ott már 8500ér hozzá tudsz jutni.
zöldpont biciklibolt

mcsontos

mcsontos

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
ezekkel annyi a "bajom", h nem, olcsók. Persze, megérik a pénzüket, mert tényleg jók, de elsõkörben én olcsóbb agyat szeretnék. de ha semmiképp sem találok, akkor marad 10k-ért a novatech.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

Más: ez beteg.

Feltöltött kép

haver ilyennel nyomja: http://www.hardride....me Sanko 19.JPG , élõben persze sokkal súlyosabban néz ki

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
miche, novatec. megéri az árát mindegyik.

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts

...ahogy bejártam Debrecen bicikliboltjait, B+ toronto agyat sehol sem találtam....

Halihó

Barna a Chillibõl(csapó utca)a múlt héten hozott nekem Novatec pályaagyat.Hibátlan naggyon.Érdeklõdj nálluk.B+-ról lemondhatsz szerintem,a Cseke nem nagyon fog ebben az évben már behozni(szokásos magyar nagyker tender:tavasszal még semmi,mert nem kezdõdött meg a szezon,õsszel meg nehogy már a nyakunkon maradjon.Úgyhogy egész évben van pár hónapunk hogy beszerezzük a cuccokat,utánna kifut sajna.)

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 posts
4. oldal.
Nem tudom, hogy azóta van-e toronto, az ebike is levette a kínálatából.

Vuelta jó felni, és elég olcsó is (asszem 3200-ért láttam), de nagyjából minden 500gr-os duplafalú, 30mm-es profilú megteszi! Bajnokban nekem az altrix spidert is ajánlották, nekem végül B+ Street-el fut, hibátlan és 3e. alatt volt...
A többit a régebbi hsz-okban megtalálod, és sheldonbrown.com!

Más: ez beteg.

Feltöltött kép

Itt akadtam rá.

Kb. csak a szelep nincs eloxálva...FGG-n lenne a helye, ennyire szép bicajt még nem láttam.
Mondjuk a pénzt sem sajnálta sehonnan...

mcsontos

mcsontos

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
üdv!
most kezdtem el fixit építeni, alapvetõen cruiseres vagyok, de a szomszédtól kaptam egy huszonéves outit, és mivel régóta szerettem volna fixit, adott volt a lehetõség :)
ahogy bejártam Debrecen bicikliboltjait, B+ toronto agyat sehol sem találtam, pedig ez olcsó /egész tûrhetõ flip-flop agy. forgalmazzák még? ha nem milyet ajánlanátok? mindenképpen (sajnos) az olcsóbb fajtából (nem olcsó itt semmi :) ).
felnibõl vuelta airline 4-et gondoltam, sikítsatok, ha rossz.. :)

bgergo

bgergo

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
sok sok remek kép

macaframa

steel is real

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
http://default.indav...48aec5e26d6105b

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
Miskolc topikban érdeklõdj, hátha ismernek a helyi arcok valami szakit.

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Lényegébe semmi nem lesz,nem hiszem,hogy megharagudna,de ezt észre vehettem volna akkor is mikor már a kezembe akadt egyben.Csak hát a nagy zsongás közepette átsiklott rajta a tekintetem.
Nem tudom,hogy hol vagy ki tudná vissza húzatni.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
akkor mi lesz?
csak azér' nem építenék szar vázra bringát, hogy ne haragudjon meg a barátom.
ha tudod húzasd vissza, fesd újra, vagy szerezz egy épkézláb vázat. meg döntsd el, hogy megéri-e neked ebbe belefektetni idõt, energiát, pénzt.

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts

Azért ez nem csak egy horpadás, amit gittel eltüntetsz és kész...
Az egyenesfutással lesznek gondjaid és az ütés miatt gyengülhetett is a váz, ami késõbb gondot okozhat.
Én ebben az állapotban nem használnám, meg kéne mutatni egy vázzal foglalkozó emberkének, hogy mit mond rá. Egy Koga vázat nem kéne kidobni, ha mégis, akkor szólj :)

Igen,ez baj ,hogy ez nem csak egy horpadás,ezt a csavarodást tegnap vettem észre csak,és kicsit vissza is vett a lelkesedésembõl...
Fogalmam nincs hogy lehetne megjavítani,nem ismerek vázakkal foglalkozó szakit sem.
Valami ötlet?
(a ciki az az,hogy egy barátom adta a vázat,fent porosodott neki a padláson,teljesen szétkaptam darabokra,aztán ha megtudja,hogy tök fölöslegesen.....)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
A kollégának igaza van, cseppet el van csavarodva a hátulja, azt vissza kéne húzni.
Acélt elvileg lehet terhelni, tudtommal amíg nem törik, addig nem szenved maradandó károsodást (nyilván acél minõsége + ötvözõ fémek is meghatározzák). Majd a gépészek kijavítanak...
Szóval elvileg esélyes javítani :) Még azt nézd meg, hogy a rozsda milyen mértékben kezdte el enni a fémet. Ha csak felületi, akkor nem gond, de a nyeregvázcsõ-középcsapágyház, és a hátsó papucs környéke szeretnek berohadni. Ha a váz megmarad, érdemes némi korróziógátló anyaggal átöblíteni a csöveket belülrõl, a szinterezés után.
Sok szerencsét :)

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 posts

Ma csináltam képet a kogaról,ott ahol sérült,hát egy kicsit ciki a helyzet,enyhén csálé:)
http://img517.images.../dsc00226f.jpg/

itt pedig,hogy milyen a sérülése,nem nagy,de mégis elég ahhoz,hogy megtekerje a hátsó fertályt:
http://img134.images...sc00227uad.jpg/

Mennyire cink így használni a vázat?Nem fog befolyásolni valamit?

Azért ez nem csak egy horpadás, amit gittel eltüntetsz és kész...
Az egyenesfutással lesznek gondjaid és az ütés miatt gyengülhetett is a váz, ami késõbb gondot okozhat.
Én ebben az állapotban nem használnám, meg kéne mutatni egy vázzal foglalkozó emberkének, hogy mit mond rá. Egy Koga vázat nem kéne kidobni, ha mégis, akkor szólj :)

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Ma csináltam képet a kogaról,ott ahol sérült,hát egy kicsit ciki a helyzet,enyhén csálé:)
http://img517.images.../dsc00226f.jpg/

itt pedig,hogy milyen a sérülése,nem nagy,de mégis elég ahhoz,hogy megtekerje a hátsó fertályt:
http://img134.images...sc00227uad.jpg/

Mennyire cink így használni a vázat?Nem fog befolyásolni valamit?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

sala: Miért is?

1. ha sikerül nagykeráron vásárolnod az nagyon szuper , ne kérkedj vele örülj a farkadnak
2. igazán jóbarát lehet az illetõ, alig keresett rajtad ;)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/