Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
5023 replies to this topic

adamsss

adamsss

vendég

• fórumtag
  • 45 posts

Volna-e igény 5mm anyagvastagságú jóféle anyagból vastaglánchoz való lánctányérra válaszható furatkörrel (130mm shimano+a többi, 135mm régi miche+campa, 144mm pálya), és RAL színskáláról választható színnel igény szerint 4000-4500ftért?

Hát elég jól, hangzik. Szerintem biztos, hogy lenne érdeklõdõ. Lehet, hogy én is... A jóféle anyagon valami jó alu ötvözetet értesz?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

Nagyjából kész lett a fényezés. Kb ilyet szerettem volna:
...
Még egy pár apró finomítás és kész. Szeretem...
Csõõõ

Grat! Szép verda.

kiskubai

Engem érdekelne vastag elsõ lánctányér 118 [mm] BCD-vel. Ezt a méretet már nem gyártják, de a hajtókart meg nem akarom lecserélni.

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts

Köszi Miki !

Karesz!Nem maradt sajna pepita bandázs,de bovdenház az maradt,azt küldök!30cm elég?
Erdõbényére hétvégén felteker valaki?

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Megértem miért szereted!:)Szép lett!

Köszi Miki !

You can never have "enough" bikes.

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts

Feltöltött kép
Képek itt.
Csõõõ

Megértem miért szereted!:)Szép lett!

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts
Feltöltött kép
Képek itt.
Csõõõ

You can never have "enough" bikes.

steffen

steffen

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
:-)

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts

A papucstávolságot letisztáztátok?

Novatec lett!

steffen

steffen

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
A papucstávolságot letisztáztátok?

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts
Sturmey Archer HBT pálya hátsóagy (Kerék | Agy - Hátsó | Single Speed) | Kerékpár Webshop
Cimbora akar ilyet venni,szerintetek ez vagy az álltalam ajánlott Novatec legyen a nyerõ?CSÕ

steffen

steffen

vendég

• fórumtag
  • 17 posts

valami pedálkötést javasolnék rá. amúgy szép lett.
bowden nem törik nagyon vissza a fékkarnál?

Köszi! Még szebb lesz, ha végre belekerül elõre is az ugyanolyan felni. ;)
Pedálkötést nem merek. :D Powergrip-en gondolkodtam, hogy varrok egyet, de félek tõle, hogy nem tudnám kiszabadítani a lábam idõben. Esetleg egy próba erejére feltenni az SPD-t.
A bowden naná hogy törik... -kb 2cm az átmérõje. Sajna csak mezei fékkarom volt mikor feltettem.
Viszont, most már nem törik. :D
ImageShack Album - 2 images
(Csak a kép kedvéért. Valamikor visszarakom õket: jobb a békesség.)
Így viszont még jobban kiélesednek az érzékek, reflexek.
Mentem is vele egy 20ast. Nem rossz. Szerencsére senki sem lépett elém.
Üdv!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Volna-e igény 5mm anyagvastagságú jóféle anyagból vastaglánchoz való lánctányérra válaszható furatkörrel (130mm shimano+a többi, 135mm régi miche+campa, 144mm pálya), és RAL színskáláról választható színnel igény szerint 4000-4500ftért?

balla26

balla26

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!

Teljesen új vagyok itt a fórumon és az örökhajtós biciklik házatáján is! Szóval elkéne egy kis segítség, valakitõl! Az a helyzet, hogy mostanába nagyon megtetszettek ezek a fixik és elhatároztam, hogy építeni kéne egyet. De mielõtt ezt megtenném, szeretnék tisztába lenni az alapokkal, hogy konkrétan mi is ez a fixi? Miben különbözik az országúti kerékpártól? Mennyibe fájna egy közepes kategóriáju fixi építése? Milyen vázból lehetne hozzákezdeni? És még mindenfajta tudnivaló érdekelne, ami a fixikkel kapcsolatos!!

Remélem lesz olyan kedves ember, aki rám szánja az idejét és válaszolna! Nagyon szépen köszönöm!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
valami pedálkötést javasolnék rá. amúgy szép lett.
bowden nem törik nagyon vissza a fékkarnál?

steffen

steffen

vendég

• fórumtag
  • 17 posts

Konklúzióval maximálisan egyetértek, a képek meg nanáhogy érdekelnek...

Végre összejött minden, hogy kicsit kimozduljak a fixivel; legyen jó idõ és jusson eszembe, hogy a mobillal is lehet fényképezni. :)
Íme: ImageShack Album - 2 images

Hunorpapa

Hunorpapa

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Addigra kész lesz az új fixim, oda már azzal megyek:)

richierash

richierash

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
életemben nem mentem még fixivel, de megtetszett és építettem is egyet low budget-be ami a napokban készült el és egy kis skid "okításra/oktatásra" lenne szükségem. Elõször is valószínû túl hosszú a vázam mert egy férfi tanyabájk és 112cm a tengelytáv. Elõre is köszi!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
nekem pont van egy eladó

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Vegyél royalt. A tavalyi egész olcsó. számolgattunk mi is, de egy váz mondjuk olcsón tízezer,(ha éppen kerül külön, de van hogy bicajt kell érte venni) a gyári szín többnyire vagy nem tetszõs, vagy sérült, esetleg rozsda is elõfordulhat itt-ott, egy átszinterezéssel már ott van az ár, mint a royal, stucnival, villával, fejcsapággyal együtt. Ha ezeket egy vázhoz külön veszed, többnyire többe kerül. Az elõrenyíló papucs nem igazán jó megoldás fixihez, a középcsapágy alacsonyan van,(knyarban leérhet a pedál) ki tudja mit kapott a váz, lehet ferde, stb, felesleges bowdenszemel, egyebekkel.
Persze sok bicaj épült már ilyesmire, nekem is volt, ha kerül egy jó váz olcsón, vágj bele. De a fenn felsoroltak némelyike egy idõ után zavaró is lehet. 54-56 méret a 178-hoz jó lesz, de inkább az 56-ot ajánlanám. Nekem 174-hez akkora van.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

1up

1up

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok fixiépítõk, vázkérdésem lenne.
Elõrebocsájtom, hogy akut csóróság miatt régi outi vázban gondolkodom. Meggondolatlanságomban még mielõtt a témában a mostani (még mindig szegényes) ismereteimet összeszedtem volna, vettem egy régi csepel acélvázat, de nem tetszik...
-nagy tengelytáv (mint valami tanyasi disznókergetõ)
-nehéz
-14cm-s papucstáv

Flexel meg ívhegesztõvel hentelni nekiálnni nem akartam, mert amúgy nagyon szép, felújított, gyönyörû világoskékre van szinterezve. A váz mérete 57-es vagy 58-as, az én méretem 178cm.

A mostani teóriám, hogy keresek egy néhány mérettel kisebb (súly, tengelytáv miatt, talán 54-56) habsburg gyártmányút (puch vagy favorit), a stucni elõrenyúlása miatt csak nem nyomorgok majd rajta, amúgy is bullhorn kormány lesz rajta.

Jó ötlet? Vélemények, tapasztalatok?
Elõre is köszi a segítséget!