Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
5023 replies to this topic

bgergo

bgergo

vendég

• fórumtag
  • 79 posts

majd legközelebb :)

Zenkó lehetett, mivel ketten vagyunk...
elég jól összeállt neki is a bringája. puch váz, otthon lefestve. meg az a rigida elsõkerék is májer benne szerintem .)
http://images.iwiw.n...4_1248189021953

igen, o volt az :)

steel is real

bgergo

bgergo

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
nemreg keresett valaki knog kilometerorat

18ezer penz

http://piacter.bikem...t=244937&cat=96

steel is real

peeeter

peeeter

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
ja, én a magyar velencére gondoltam, de tényleg nem mindegy :)

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 posts
A kérdés az, hogy Velencébe vagy Velencére akar tekerni?

peeeter

peeeter

vendég

• fórumtag
  • 38 posts

52/17? Big ríszpekt!

én 48/17 el tolom de igazából 46 vagy 44 kéne elõre
valamikor fixi tura?

én most készülök hugomhoz Velencébe

kösz, igazából mostanában akarok hajtómûvet venni 48as tányérral, hogy kicsit jobban gyorsuljak/lassuljak
fixi túra jó ötlet!
velencébe van bicajút, vagy a 7esen tekersz?

szerintem is fasza körbe az út, de a minõsége tényleg hagy kívánnivalót maga után egyes helyeken. néhol meglepetésszerûen tûnik elõ a gyökerek miatt felrepedt aszfalt, ami elég zavaró.
túrázni tényleg jó, nyugodtan tekerve, szép helyeken vezet az út. hajtani, mint az állat, szerintem se jó, mert tekervényes, meg szar az út, de túrázni fasza.
összességében már az is csoda, hogy ilyen is van... nekem amúgy a kitáblázottsággal csak siófokon akadt gondom, amikoris elindultam az általam vélt helyes irányba (mert nem volt/ellopták/nem vettem észre a táblát), és fél óra tekerés után - az amúgy hibátlan minõségû bicikliúton - fogadott egy "kerékpáros út vége" tábla, azzal megszûnt létezni az aszfalt, körülnéztem, sehol a balaton, csak nagy pusztaság, mintha az alföldön lettem volna, így tekerhettem vissza :) (utólag rájöttem, hogy a sajó mentén volt az út, de hogy hova vezetett, arra nem sikerült rájönnöm :)
eddig amúgy én is azt hittem, hogy jobban szeretek autók közt szlalomozni városban, de most rá kellett jönnöm (szerencsére), hogy fixivel túrázni is geci jó! :D

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

OFF

Igen, elvileg van bicikliút a Balaton körül, de egyrészt szarul van kitáblázva, én is elvesztettem jópárszor, másrészt pedig sok helyen rossz a minõsége. Lelle alsón például, meg Szepezd nyugati szélén csak vákuumgõzölték az aszfaltot a gyökerekre, semmi kivágás, vagy feltöltés... De máshol is vannak olyan zötyögõs helyek, hogy a gyereknek kiesett a tartóból kulacs. Az északi parton meg olyan tekervényesen vezetik (Szepezdnél egyenesen jól fel a hegyre), hogy kétszer annyit megy, mint a 71-es út. (Amin egyébként át is kell kelni többször, a jó nagy forgalomban.) Nevezzetek papírkutyának, de mi eluntuk, és Fonyód-Badacsony között dobtunk egy "hajó cheat"-et.
Egyik kollégám egy hétköznap körbement 32-es átlaggal, de õ nem szarozott, végigment a 71-esen... A kerékpárúton ott sem lehet gyorsan menni, ahol jó, mert sokan vannak rajta, a kis- és közepes gyerekek meg nagyon nem oda néznek, ahová mennek...
Levonva a tanulságot, a "Balatoni körút" szvsz arra jó, hogy egyik helységbõl a másikba átterelgessen rajta egy jól besörözött társaságot valaki, aki még nem annyira részeg, és ismeri jól az utat. Túrázni meg inkább valahova máshova...

Semmi baj a balcsi bringa úttal, lazulós, fürdõs, sörözõs, sátras, többnapos túrázáshoz nagyon fasza. Ha pörgõs teljesítménytúrára vágysz, akkor mindegy merre mész, akár a 71-es úton, vagy bárhol másutt.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

Szia,én is körbetekertem a Balatont,és volt körbe bicikli út,de néhol elég hülyén van kitáblázva.Párszor megkavarodtam,és néhol elfelejtettek táblát kirakni olyan helyre ahova kellett volna,így egy kis keresgélésbe tartott míg megtaláltam a helyes utat.

OFF

Igen, elvileg van bicikliút a Balaton körül, de egyrészt szarul van kitáblázva, én is elvesztettem jópárszor, másrészt pedig sok helyen rossz a minõsége. Lelle alsón például, meg Szepezd nyugati szélén csak vákuumgõzölték az aszfaltot a gyökerekre, semmi kivágás, vagy feltöltés... De máshol is vannak olyan zötyögõs helyek, hogy a gyereknek kiesett a tartóból kulacs. Az északi parton meg olyan tekervényesen vezetik (Szepezdnél egyenesen jól fel a hegyre), hogy kétszer annyit megy, mint a 71-es út. (Amin egyébként át is kell kelni többször, a jó nagy forgalomban.) Nevezzetek papírkutyának, de mi eluntuk, és Fonyód-Badacsony között dobtunk egy "hajó cheat"-et.
Egyik kollégám egy hétköznap körbement 32-es átlaggal, de õ nem szarozott, végigment a 71-esen... A kerékpárúton ott sem lehet gyorsan menni, ahol jó, mert sokan vannak rajta, a kis- és közepes gyerekek meg nagyon nem oda néznek, ahová mennek...
Levonva a tanulságot, a "Balatoni körút" szvsz arra jó, hogy egyik helységbõl a másikba átterelgessen rajta egy jól besörözött társaságot valaki, aki még nem annyira részeg, és ismeri jól az utat. Túrázni meg inkább valahova máshova...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

mcsontos

mcsontos

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
csöbörbõl vödörbe.
benn van a kerék. a hajtókarra van sajtolva az 52es tányér, belül a 42es, én ezt használom. ha nem rakok alátétet közé, a nagy tényérhoz ér hozzá a lánc, ha rakok közé, akkor a lánckerék kattog, egyik szemhez közel, másikhoz távol van a láncszemben a fog.

hosszabb tengely/új hajtókmû kell
nem úszom meg ingyér :(

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
majd legközelebb :)

Zenkó lehetett, mivel ketten vagyunk...
elég jól összeállt neki is a bringája. puch váz, otthon lefestve. meg az a rigida elsõkerék is májer benne szerintem .)
http://images.iwiw.n...4_1248189021953

bgergo

bgergo

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
M-a-TT: tenyleg....teljesen kiment a fejembol, hogy odavalosi vagy. amugy gyongyosfalun volt a szallasunk, onnan indultunk ide-oda. a negy nap alatt osszvissz egy fixist lattam koszegen (magas vekony srac, talan fekete bicoval asszem). szombathelyen semmi :)

whist: koszi.....igaz en a legtobb esetben sokkal szivesebb tekerek autok kozott, mint bicikliutnak/savnak alcazott jardan, de ahogy neztem sokfele viszont kifejezetten szep reszeken fut az ut. meg a hideg beallta elott el fogok menni a balatonhoz.

steel is real

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts

46/16
most hetvegen voltam a balatonnal, es kedvet kaptam hozza, hogy korbetekerjem. mindenhol van bicout, teljesen korbe?

Szia,én is körbetekertem a Balatont,és volt körbe bicikli út,de néhol elég hülyén van kitáblázva.Párszor megkavarodtam,és néhol elfelejtettek táblát kirakni olyan helyre ahova kellett volna,így egy kis keresgélésbe tartott míg megtaláltam a helyes utat.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
szólhattál volna .)
léka kellemes hely ;)
várnál voltál fent? múltkor lefele leesett a láncom. izgi volt :D

bgergo

bgergo

vendég

• fórumtag
  • 79 posts

ti szoktatok túrázgatni fixivel? ha ige, merre?

46/16
nemreg koszeg es szombathely kornyeken (lockenhaus, bucsu, bozsok, velem) turaztam. eleg jo aszfalt van a legtobb helyen, nem panaszkodom. az emelkedoket konnyen a lejtoket ovatosabban lehet bevenni.

elotte par hettel miskolc kornyeken voltunk. az is franko volt.

most hetvegen voltam a balatonnal, es kedvet kaptam hozza, hogy korbetekerjem. mindenhol van bicout, teljesen korbe?

steel is real

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
52/17? Big ríszpekt!

én 48/17 el tolom de igazából 46 vagy 44 kéne elõre
valamikor fixi tura?

én most készülök hugomhoz Velencébe

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

peeeter

peeeter

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
jeee, fixivel megjártam körbe a balatont \o/
féltem, hogy befosok hegyes-völgyes részeken, de csak a térdem készült ki, meg persze jól jött az elsõ fék is :) áttételem egyébként 52/17
ti szoktatok túrázgatni fixivel? ha ige, merre?

mcsontos

mcsontos

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
Feltöltött kép
na, már lehet menni rajta, elég sok még a tennivaló, de még összegyûlik a pénz, addig ez is jó :)
fixi :)

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 posts

Tedd bele egész nyugodtan, ezek nem milliméterre vannak belõve.

Én is ezt gondoltam...
Mikor az elsõ belsõ 3bar-nál szétdurrant - szó szerint szétnyílt - azt gondoltam anyaghibás. Mikor a második is 2perc állás után 5bar-on szarrászakadt, akkor jöttem rá, hogy k.va nagy gebasz van. Több helyen foltokban kidudorodott, láthatóan megnyúlt a gumi, Semperit volt mindkettõ egyébként.
A régi belsõ aminek rossz a szelepe, kilapítva egy centivel szélesebb mint a 19-25-ös, pedig az van ráírva, hogy 20-25. És simán bírta az 5bar-t, csak kb. egy nap alatt leengedett.
A külsõt ellenõriztem semmi baja, és mindkétszer a szelep mögött, a külsõ oldalon szakadt szét. Ki hallott már ilyet???

Ma a pajtásban is 19-25-öst akartak adni a 28-asba, de köszöntem inkább egy 28-37-est vittem el, miután kettõ vadiúj bánta már a tárcámat...

Szerintem az lehetett, hogy felfújva nem töltötték ki eléggé az üreget, így nem feszültek neki a külsõnek, nem volt ami "megtámassza" a belsõt. Bár ez csak elmélet. Késõbb leviszem, megpróbálom az újat, és reménykedem, hogy jól okoskodtam...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

28-as külsõbe 19-25C-s belsõt felfújni.
Szóljon aki szerint ez kapásból óriási baromság! (komolyan!)

Tedd bele egész nyugodtan, ezek nem milliméterre vannak belõve.

mcsontos

mcsontos

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
na, már csak a láncot kell feltenni, és kész... :)
na jó, sosincs kész, de már lehet vele menni :)
mennyit vártam erre

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 posts
28-as külsõbe 19-25C-s belsõt felfújni.
Szóljon aki szerint ez kapásból óriási baromság! (komolyan!)