Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
5023 replies to this topic

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 posts

szinglivel is ér jönni? :D

Nem!
Fixi soviniszta itt mindenki!:P

Huhh, tegnap a Rózsa domb tetejére vitt az utam, barátom azt mondta, nem olyan meredek, fel tudok menni...hát rosszul gondolta:)
Margit hídtól Rómer Flóris-Törökvész útvonalon be kell valljam majd meghaltam.
Járkál ilyen dombos környéken valaki?

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
szinglivel is ér jönni? :D

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Valaki kersett 60-62-es vázat olcsón. Neki ajánalnám ezt: http://www.vatera.hu..._153362275.html
Részletek priviben.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
találkozzunk elõtte, utána meg sör. cd osztás meg fakultativ idõpontban. na?
17.30 clark ádám tér?

(O.o)nnen

(O.o)nnen

vendég

• fórumtag
  • 89 posts

Nos csináljunk ilyet CM után (elõtt)? Valami sörivással egybekötve?
A filmeket+zenét én is ki tudom írni, ha valaki szeretné, addigra lejön a Pedal is DVD verzióban ha érdekel (az avi nagy képernyõn sajnos elég gyenge).

Ki jönne?

Én jelentkezem!
Bár sztem mi közben is találkozunk :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Lehetni lehet, csak értelme nincs. Egy csomó meló meg szenvedés lenne összerakni, és a vége az hogy van egy rendszer ami szarabbul mûködik mintha vettél volna 1500ért még egy fékkart. Miért akarod így csinálni?

Hát, most, hogy mondod, nem is tudom, azt hiszem rád hallgatok.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

Ha lecserélem a fogaskereket szabadonfutóra, akkor gondolom, hogy illene egy hátsóféket is feltenni, ugye? Most viszont egy darab bmx fékkaros megoldásom van és arra gondoltam, hogy nem lehetne-e olyat csinálni, hogy egy fékkar két féket üzemeltetne. Azt tudom, hogy az ellenkezõjét szokták csinálni (egy fék, két fékkar), de vajon ez is megoldható?

Lehetni lehet, csak értelme nincs. Egy csomó meló meg szenvedés lenne összerakni, és a vége az hogy van egy rendszer ami szarabbul mûködik mintha vettél volna 1500ért még egy fékkart. Miért akarod így csinálni?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

minden nem megy egyszerre :)

Erre hallottam egyszer egy jobbat: "Nem lehet b@szni is, meg szûznek is maradni."

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

Úgy gondoltam, hogy különösebb költekezés nélkül.

minden nem megy egyszerre :)

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 posts

Höh, erre én is gondoltam:D
Régi outira gondoltam én is, a lényeg, hogy a váz ne francia legyen, ennyit már tanultam itt, meg peremes a felni. De pl a hátsókereket hogy a legolcsóbb? B+ Toronto agy?
Nézegetem a régi outikat, csak igazából nem tudom mit figyeljek... Azt tudom, hogy már a váltót nem kell, de pl fékbõl mi a jó? Weinmann?

Ha esetleg érdekel most tervezem eladni az SS bringámat. 54-es új Mali váz (matt feketére fújva), Atala outiról átrakott alkatrészek, új monoblokk, PC1-es új lánc, 0 km-es Schwalbe külsõ-belsõ, BMX fékkar.
Csak elöl van fék, de a hátsó is megvan még.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Úgy gondoltam, hogy különösebb költekezés nélkül.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Igen, meg lehet csinálni:
http://www.sjscycles...r-1.2-18243.htm

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ha lecserélem a fogaskereket szabadonfutóra, akkor gondolom, hogy illene egy hátsóféket is feltenni, ugye? Most viszont egy darab bmx fékkaros megoldásom van és arra gondoltam, hogy nem lehetne-e olyat csinálni, hogy egy fékkar két féket üzemeltetne. Azt tudom, hogy az ellenkezõjét szokták csinálni (egy fék, két fékkar), de vajon ez is megoldható?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

A filmeket+zenét én is ki tudom írni, ha valaki szeretné, addigra lejön a Pedal is DVD verzióban ha érdekel (az avi nagy képernyõn sajnos elég gyenge).

Ki jönne?

után :)
egyrészt mert elõtte suliban vagyok (Kecskemétrõl megyek fel...) másrészt meg CM-re nem megyünk ittasan :) (csakúgy, elvbõl, azért mégis, tudod...)

mcsontos

mcsontos

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

B+ Toronto, olcsó is, jó is, de nem kapsz sehol. Tesóm napi szinten használja a fixijét, sima menetes agyra rotafixa ráhúzva a lánckerék, plusz jól lekontrázva, és hibátlan. Kezdésnek jó és olcsó. Fék nem olyan sarkalatos szerintem, a régiek közül legyem egy lehetõleg két forgáspontos, oszt jó'van.
Váznál a hátsó papucs hosszirányban minél többet engedjen állítani a láncfeszesség miatt.
Csõ

Debrecenben a Vármegyeháza 2.nél lévõ boltban/szervízben mintha láttam volna... kétezer valamennyi
14 fogas lánckerékkel,

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
mVik, köszi!

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 posts

okézsoké .)
aztán meg legyen ilyen kollektív szétosztás, BMFFT (BikeMagFórumFixiTeam) találkozó :)

Ki jönne?

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 posts

Nézegetem a régi outikat, csak igazából nem tudom mit figyeljek... Azt tudom, hogy már a váltót nem kell, de pl fékbõl mi a jó? Weinmann?

Pár oldallal korábban elég jól kitárgyaltuk, hogy mire kell figyelni a választásnál, volt ugyanilyen kérdés mint a tiéd!
Írtam: #3142, #3087

Rotafixát mertem javasolni, de itt az élõ megerõsítés, mert személyesen még nem próbáltam. Más kérdés, hogy szinte csak elsõ fékkel lassítok, a hatékony fékezés meg két forgáspontos féknél kezdõdik. Egy noname kb 2500, nekem is olyan van és durván jó. Az egy forgáspontoshoz képest kb. 3szoros fékerõt érzek (szubjektívan) :)

Amit vettem régi Simplon outit, nemtudom mennyi idõs lehet (kb. 30-ra tippelem), de muffolt, Reynolds 531-bõl van, Campa papucsokkal, régi, díszes Shimano 600 szettel, 15e.-be fájt. Utólag jöttem rá, mennyire jó vétel, mert valódi versenygép, sárvédõ tartószem sincs rajta.
A fékeket, váltókat most adtam el, 8-ért, a két agy még eladó, szóval szinte 0-ra hozom ki...nem is gondoltam volna.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
kboross@t-online.hu
Köszi, erre is figyelek majd, ha egyszer eljutok a vásárlásig!

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts
Gyerekek !

Tudok egy gyönyörû, kb. 48-as Columbus csöves Kruger/Krüger vázat. Fehér, piros csíkokkal a muffoknál, króm villákkal. Gyári fényezés. Nagyon szép. Ha valakit érdekel, utána mérek pontosabban, esetleg le is fotózom:)
Csõ

You can never have "enough" bikes.