Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
5023 replies to this topic

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Egyedi klipsz kell? nemgond :)

Feltöltött kép

Egyelõre prototipus formában van, tesztelés alatt, a lézerrel vágott késztermék január végétõl kapható, te rajzolod meg hogy milyen legyen, mi megcsináljuk neked!

Szerk.: Mégegy kép, szembõl:
Feltöltött kép

bcsoka

bcsoka

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Sziasztok !

Sok, sok bicó :

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts
Halihó

Hazánkfia..

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Ha nem használod fel a 600-as hajtómûvet, vevõ lennék a lehúzó anyára, hatómûcsavar lezáró kupakra, vagy mire (vagy ha bárkinek lenne felesleg), mert az egyik nekem elveszett!!!

Olyanom sajna nincsen nekem... semmi csavart nem kaptam hozzá.
Kenés megvolt...namindegy :D

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 posts
Nekem elöl shimano 600-as hajtómû (a gravírozott féle), hátul vastag lánckerék, vastag lánc.
Ha nem stimmel a kenés, akkor zörög, máskor nem.
Bajnokban vettem végül jó olajat, Kopter azt mondta, õk is azt használják, nem véletlenül. Nem is drága.
Ha nem használod fel a 600-as hajtómûvet, vevõ lennék a lehúzó anyára, hatómûcsavar lezáró kupakra, vagy mire (vagy ha bárkinek lenne felesleg), mert az egyik nekem elveszett!!!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

kiskubai, mentél már a bringámmal, ugye?
zavart a "ZAJ"? :D csak mer' nekem is vékonytányér van és vastag lánckerék...

retizotyo, egyetértünk .) kicsit túl van árazva. minõségibb dolognak gondoltam. ettõl függetlenül biztos jól teszi a dolgát.

Akkor user-error...nemtom miért lehetett zajos...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
kiskubai, mentél már a bringámmal, ugye?
zavart a "ZAJ"? :D csak mer' nekem is vékonytányér van és vastag lánckerék...

retizotyo, egyetértünk .) kicsit túl van árazva. minõségibb dolognak gondoltam. ettõl függetlenül biztos jól teszi a dolgát.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Milyen hajtómûvet tudsz ennyiért?
A múltkor volt szerencsém az Eighthinch hajtómûvet kézbe venni de bazz olyan 2 pálcás bazári bóvlit... Rajta van a kistányérnak a helye csak nincs kifúrva, meg menetvágva. Szép színes, de ultragáz kézbe véve.
Egy régi 600as más tészta, fõleg ha a tricolor :o

Amúgymeg el vagy tévedve, mert ez a fixi topik a racsni szót ki ne mondd :D még1x! :D

Én olyannal találkoztam amin nem volt kistányér hely, de érted a használati értéké illetõen van olyan mint a 600-asom, és azon rajta van a tányér...

a 600-assal az a baj hogy csak jobboldali, a baloldali egy NAGYON hasonló kar...nembaj, majd belegravírozom h Shimano 600 :D

vettem, semmi racsni :P

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

Ápicsába. Merthogy van egy 600-as hajtómûvem, meg van hátul racsnim. de csak 1/8-os lánchoz való racsnit tudok szerezni, akkor meg ugye kell elõre az olyan tányér, különben zajos lesz...8ezer..bazeg annyiért kompletten tányérral mindennel ittvan a pályahajtómû amerikából :D

Milyen hajtómûvet tudsz ennyiért?
A múltkor volt szerencsém az Eighthinch hajtómûvet kézbe venni de bazz olyan 2 pálcás bazári bóvlit... Rajta van a kistányérnak a helye csak nincs kifúrva, meg menetvágva. Szép színes, de ultragáz kézbe véve.
Egy régi 600as más tészta, fõleg ha a tricolor :o

Amúgymeg el vagy tévedve, mert ez a fixi topik a racsni szót ki ne mondd :D még1x! :D

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Amugy nekem a fix lánckerekem meg a láncom 1/8-os, elöl vékony országuti tányér van, semmi gond vele.

volt nekem is olyanom, és zajos volt. láncvonallal nem volt gáz..
De köszi a tippet :)

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

...de csak 1/8-os lánchoz való racsnit tudok szerezni, akkor meg ugye kell elõre az olyan tányér, különben zajos lesz...

Amugy nekem a fix lánckerekem meg a láncom 1/8-os, elöl vékony országuti tányér van, semmi gond vele.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Ápicsába. Merthogy van egy 600-as hajtómûvem, meg van hátul racsnim. de csak 1/8-os lánchoz való racsnit tudok szerezni, akkor meg ugye kell elõre az olyan tányér, különben zajos lesz...8ezer..bazeg annyiért kompletten tányérral mindennel ittvan a pályahajtómû amerikából :D

Pl. itt van 3/32-es lánchoz racsni. Én náluk vettem Shimanot. Nem túl finom szerkezet, de teszi a dolgát.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Mijaza óccsó?
130as pályatányér olcsóért...persze :D
Ha ez még olcsó, akkor Gebhardt szvsz nem túl drága (8körül volt Csehországból pár éve), de szvsz 5csavaros 130as szélesláncos tányér esetén túl sok verzió nincs... :(

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Mijaza óccsó?
130as pályatányér olcsóért...persze :D
Ha ez még olcsó, akkor Gebhardt szvsz nem túl drága (8körül volt Csehországból pár éve), de szvsz 5csavaros 130as szélesláncos tányér esetén túl sok verzió nincs... :(

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
nno, akkor fel van adva a lecke: Találni nekem 1/8-os lánchoz való tányért régi shimano 600as hajtómûre olcsóért :D Használt is jó...valaki?

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
http://ac.lordcsipis...ctureid/9437407

Mindenkit szeretettel várunk, korra, nemre, és kerékpározási szakágra való tekintet nélkül!

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

jidaki

jidaki

vendég

• fórumtag
  • 206 posts

Azt gondolnám, hogy a pedálok szélessége lehet a minimum, hisz hiába keskenyebb a kormányod ha a pedál miatt nem férsz el.
Vannak akinek a fenékszélessége is lehet támpont, de alapvetõen azt gondolom, hogy a legszélesebb rész távolsága legyen a minimum. :)

A pedálok szélességénél általában a csípõ szélessége (a segged:D) nagyobb ...

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Nem kell, hogy pedál szélesség meglegyen, mert az autók visszapillantó tükör magasságában a legszélesebbek, és általábanaz egy átlag bringa kormánymagassága is.
Egy bizonyos szinten túl szerintem kár kurtítani, azért az sem baj, ha a megmaradt darabbal tudsz kormányozni is (rohadt kényelmetlen lehet stucnit markolva csiki-csukizni)...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Azt gondolnám, hogy a pedálok szélessége lehet a minimum, hisz hiába keskenyebb a kormányod ha a pedál miatt nem férsz el.
Vannak akinek a fenékszélessége is lehet támpont, de alapvetõen azt gondolom, hogy a legszélesebb rész távolsága legyen a minimum. :)

Az én minimumom az volt, mikor kettétört a sticnim, és a megmaradt csonkot markolva tekertem hazáig. Nagy élmény volt.

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 posts

igen én is a kocsik közti centizés miatt kérdeztem, hogy melyik az a méret amivel kényelmes de nem akadok fenn