Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
azt hittem kézifúróval próbálod, azért nem megy.

én azt mondom: oszlopos. ki. kell. hogy. fúrja. a kobaltos fúrószár kényes a megfelelõ fordulatszámra (elõtolásra, kenõanyagra). kemény anyagból készül, de ha pl. nagy fordulatszámon, és szárazon használod, kimehet az éle, utána meg csak forog egyhelyben.
szerintem nézd meg a fúróéleket, nem csorbultak-e ki, kérj meg egy lakatost (ha van a közelben), hogy segítsen beállítani a gépet, és használj emulziót a kenéshez. és fúrás elõtt pontozz, ha lehet, az is nagyon sokat számít.
legrosszabb esetben elõfúrás kisebb átmérõvel, de nehezen tudom elképzelni, hogy erre szükség lehet.

edit:

na ugye

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás

nem tudom pontosan, apum melóhelyén van egy ilyen, mint amiket linkeltél, vettem hozzá kobaltos furúfejet, de csak pörög a tetején.. egy kicsit, 1-2 mm-t ment beljebb... :S
((off: pánikszoba c. filmben ami van, akkor mégsem ilyen :P))

=>probléma megoldva, most hozta haza apum az agyra felcsavarozott lánckereket. :)
köszönöm a hszeket :)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
nem tudom pontosan, apum melóhelyén van egy ilyen, mint amiket linkeltél, vettem hozzá kobaltos furúfejet, de csak pörög a tetején.. egy kicsit, 1-2 mm-t ment beljebb... :S
((off: pánikszoba c. filmben ami van, akkor mégsem ilyen :P))

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Sziasztok!
lánckereket milyen fúróval fúrnátok át...?

nincs az a lánckerék, amit ne lehetne oszlopos fúróval árfúrni. még kobaltos fúrószár sem kell hozzá feltétlenül (bár nem árt).
pontosan milyen "oszlopfúróval" próbálod? csak azért kérdezem, mert bankrabláshoz nemigen használnak ilyet: http://images.google...q=f&oq=&start=0 , szóval itt egy kis zavart érzek az erõben...

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Ezt leginkább vmi forgácsolással foglalkozó fórumon kellene megkérdezned...
Lehet, hogy sima oszlopossal nem is érdemes nekiállni, mert pl hûteni kell a szerszámot.
Legjobb ha elmondod a szerszámboltban, hogy mit is akarsz csinálni (edzett acélt fúrni).
Itt is megnézheted: 4.oldal

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
Sziasztok!
lánckereket milyen fúróval fúrnátok át, hogy elsõ tárcsás agyra rámenjen?
most vettem kobaltos fúrófejet és kb csak megkarcolta a lánckereket..
a feladathoz adott egy lánckerék, egy oszlopfúró (mint ami a bankrablóknak van) és a fúrófej a kérdéses.. a gyémántos úgy tudom nem a legjobb a betétedzett acél átfúrásához..:(

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás

Kicsit off, de így télvíz idején ki milyen gyakorisággal takarítja a vasat?
Tegnap a vlilla/fék/elsõkerék között felgyülemlett hó miatt befagyott az elsõ kerekem.

Ez egy sosem takarított, zsírúj keróval is elõfordulhat 500 méter után enyhe olvadáskor, amikor fasza hógolyót lehet gyártani.Szóval ez nem takarításfüggõ.
Én pl a montiról minden alkalommal lemosom, persze nem kirakatminõségre.
A fixirõl(most már nem is offtopik!:D) meg ha megszárad az elõszobában, simán lekefélem.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

jidaki

jidaki

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Kicsit off, de így télvíz idején ki milyen gyakorisággal takarítja a vasat?
Tegnap a vlilla/fék/elsõkerék között felgyülemlett hó miatt befagyott az elsõ kerekem.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

És hogyé'?

Azt majd õk tudják, de ha sokkallod, lehet találunk mást megoldást.

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
És hogyé'?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Ja és ugyanott a bajnok szervízben lesznek kaphatóak vastaglánchoz való lánctányérok 130mm-hez való lyukkörrel. Handmade in Hungary, by Kiskubai :)
Feltöltött kép

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Acél vázat valahogy át lehet alakítani csúszópapucsossá?

Bajnok szervízben nagyon szivesen állnak rendelkezésedre, õk Pajtibával csináltatják, épp most van nálam egy általa átalakított váz:
Feltöltött kép
Feltöltött kép

hihetetlenül szép munka. A papucscserén kívül a középcsapágy is meg lett emelve (ki lett forrasztva, csövek rövidebbre vágva és visszaforrasztva.)
Bajnok szervíz elérhetõségek:
telefon: 06/20/472-4330
1063 Bp. Bajnok utca 29
honlap: HERCEHURCA
Nyugatiból kijössz, balra fordulsz, az elsõ utcán megint balra (Podmaniczky vagy mi) és ott mészmészmész amíg jobbra ott nem lesz a Bajnok utca kb 200-300m után.

Nyeregcsövet én úgy szoktam ha nem találok méretet, hogy veszek eggyel vastagabbat, és leesztergálok belõle, aztán polír és lakk. Azt a 2-4 tizedmilimétert átmérõben elbírja egy alu nyeregcsõ. Az acél meg fõleg.

(O.o)nnen

(O.o)nnen

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás

25,0-s hosszú nyeregcsövet honnan tudnék szerezni?

Acorból van 2 mm-enként méret. Zöld Pontban eddig minden lehetetlen méret volt raktáron.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Igen, Máriusz, vagy van még a XVII. kerületben a Pap Kerékpár, Pap László a hegesztõ. Olcsóbb, mint Máriusz.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Hunorpapa

Hunorpapa

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

Át lehet, keresel egy megfelelõ szakembert /Máriuszt tudom ajánlani/ aki kiforrasztja a régi papucsot és beforraszt helyette egy csúszót.

Nyeregcsõ az problémás lesz, én a Peugeotba már két éve nem találok :)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Követi a klipsz ívét, nem böki. De a végeredménynél rádiuszos lesz a vége hogy véletlenül se cincáljon szét semmit.

Csak azért kérdeztem, mert nekem ilyen sima mûanyag klipszem van, és a cipõm orra mindig kicsit becsúszik a két széle közé, ha valami belógna oda felülrõl biztosan kellemetlen lenne. Na de majd meglátod jó-e így. Egyébként tetszik, kicsit "make love not war"-os :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Nem böki a nagylábújjad? :)

Követi a klipsz ívét, nem böki. De a végeredménynél rádiuszos lesz a vége hogy véletlenül se cincáljon szét semmit.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Egyedi klipsz kell? nemgond :)

Feltöltött kép

Nem böki a nagylábújjad? :)

mcsontos

mcsontos

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Egyedi klipsz kell? nemgond :)

Feltöltött kép

Egyelõre prototipus formában van, tesztelés alatt, a lézerrel vágott késztermék január végétõl kapható, te rajzolod meg hogy milyen legyen, mi megcsináljuk neked!

fúú, de menõ :)
nagyon tetszetõs