Jelentkezz be Regisztrálj
Örökhajtós bicó építése, de hogyan?
Posted 2010. April 11. - 12:48
Posted 2010. April 11. - 12:41
Posted 2010. April 10. - 14:57
http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."
Posted 2010. April 10. - 14:54
az esés szerintem természetes ha az ember ilyesmi manõvereket próbál elsajátítani. nullkéz skidbõl lehet érdekes pillanatokat összehozni
Posted 2010. April 10. - 14:48
taposópedállal rohadtul elõre kell dõlnöd ahhoz hogy sikerüljünk. fejed legyen az elsõagy magasságában...
vagy próbáld meg az egylábat ami linkeltem. az tuti sikerül.
fixi kötött láb nélkül életveszély, butaság, és rohadt szar érzés tekerni
el sem merem képzelni, milyen lenne magas pedálfordulatnál klipsz nélkül
Én tudom....Hát nem jó.
az egyláb csak kissebb áttételekkel biztonságos kezdõknek, szerintem pedálkötéssel jobb elõtte elsajátítani a fékezést, megszokni a ritmusát a bicajnak, hogy tudd mikor kell ellentartani.Könnyen bukta a vége, ha nem jön össze, ráadásul nem igazán megállásra való, vagy karambol elkerülésére, mert amíg elõre dõlsz addig haladsz vagy 5 métert.....ráadásul elvileg a fejed pont közelebb kerül az ütközési zónához, ami elég gáz.
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."
Posted 2010. April 10. - 13:27
Lesz nektek minimal design-os fékkar mindenféle kormányátmérõhöz, attól függõen hogy középre akarjátok rakni, vagy markolat mellé, vagy koskormányra vagy akármi.
hogy mikor? fogalmamsincs. mostanában kicsit túlvállaltam magam, érettségi, miegymás.
Posted 2010. April 02. - 09:49
Na, mindannyian azt mondjátok, hogy a felfelehúzás a titok, én egy sima taposópedállal próbálkoztam. Ha átteszem az országúti pedálomat és úgy sikerülne megtanulnom, utána menne bekötött láb nélkül is?
taposópedállal rohadtul elõre kell dõlnöd ahhoz hogy sikerüljünk. fejed legyen az elsõagy magasságában...
vagy próbáld meg az egylábat ami linkeltem. az tuti sikerül.
fixi kötött láb nélkül életveszély, butaság, és rohadt szar érzés tekerni
el sem merem képzelni, milyen lenne magas pedálfordulatnál klipsz nélkül
Posted 2010. April 02. - 09:43
Ilyen. Az lehet a gáz hogy a kónusz és az ellenanya között 2 sima alátét van. Ma kap egy körmösanyát meg loctite-ot, ha az sem segít, akkor marad a hegesztésnem szabadna lelazulnia
van linked az agyról?
Posted 2010. April 02. - 09:05
Posted 2010. April 02. - 07:38
Posted 2010. April 02. - 01:25
van linked az agyról?
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2010. April 02. - 01:21
Posted 2010. April 01. - 23:28
Bocsánat de félreérthetõ volt, ugyanis azt írtad, hogy ha ment volna a skid, lehet elkerülöd a balesetet, ami nálam azt jelenti, hogy ha tudtál volna fékezni leglább hátul....
Én is bocs. Úgy gondoltam, hogyha ment volna, akkor lehet, hogy azt nyomom reflexbõl és nem az elsõ féket. A legjobb lenne ha lenne hátsó fékem is és nem azért nincs, mert félek, hogy kirekesztene a fixis társadalom, hanem mert nem lehet rátenni.
Posted 2010. April 01. - 23:22
Rendkívül szellemes hozzászólás, de volt fék a brinyón, amit reflexbõl berántottam. Egyébként ha nem lett volna, még lehet, hogy jobban járok, ugyanis elém ugrottak. Ha csak simán belementem volna az illetõbe, akkor vele tompíthattam volna az esést.
Bocsánat de félreérthetõ volt, ugyanis azt írtad, hogy ha ment volna a skid, lehet elkerülöd a balesetet, ami nálam azt jelenti, hogy ha tudtál volna fékezni leglább hátul....
Posted 2010. April 01. - 22:33
Lehet az sem rossz megoldás, ha amíg a skid sem megy zsigerbõl, addig van fent fék a brinyón. De talán csak túl konzeratív vagyok.....
Rendkívül szellemes hozzászólás, de volt fék a brinyón, amit reflexbõl berántottam. Egyébként ha nem lett volna, még lehet, hogy jobban járok, ugyanis elém ugrottak. Ha csak simán belementem volna az illetõbe, akkor vele tompíthattam volna az esést.
Posted 2010. April 01. - 22:13
Néhány év után újra van fixim és szeretném megtanulni a skidelést, mert rájöttem, hogy nem feltétlenül nagyzási hóbort, hanem adott esetben jól jöhet és lehet, hogy megúsztam volna két hét betegállományt, meg nem hiányozna egy darab az orrcsontomból, ha ment volna régebben is. Ma megpróbáltam, de nem tudok rájönni a titkára, még murvás úton is egyszerûen visszarúg a hajtókar, pedig csak 36-15 az áttétel. Elég lassan mentem, lehet, hogy az a baj?
Lehet az sem rossz megoldás, ha amíg a skid sem megy zsigerbõl, addig van fent fék a brinyón. De talán csak túl konzeratív vagyok.....
Posted 2010. April 01. - 19:38
YouTube - Blake skiding on the 4th of July
Ez tán azért lehet könnyebb, mert elõbbre van a testsúlyod, mint amikor két lábbal skidelsz. Mondjuk ott meg kompenzálni tudod avval, hogy tudsz húzni a másik lábaddal felfele.
Posted 2010. April 01. - 19:35
Néhány év után újra van fixim és szeretném megtanulni a skidelést, mert rájöttem, hogy nem feltétlenül nagyzási hóbort, hanem adott esetben jól jöhet és lehet, hogy megúsztam volna két hét betegállományt, meg nem hiányozna egy darab az orrcsontomból, ha ment volna régebben is. Ma megpróbáltam, de nem tudok rájönni a titkára, még murvás úton is egyszerûen visszarúg a hajtókar, pedig csak 36-15 az áttétel. Elég lassan mentem, lehet, hogy az a baj?
Állj ki, helyezd a testsúlyodat minél elõrébb (kormány fölé) és legyél határozott. Ha van klipszed (vagy SPD, vagy bármi ilyesmi), akkor ne csak nyomd hanem a másik lábaddal húzd is. Próbáld elõször murván, aztán csúszósabb (szürke) aszfalton, aztán menni fog tapadós úton is. 36/15-el mennie kell. Ha elõször lassú tempónál csinálod az jó, kisebbet esel
Posted 2010. April 01. - 19:03
Posted 2010. March 27. - 21:12
keressetek rá.
Mongoose Cachet
fixi 150dollárért
Ne is idegesíts ezzel, vazze.
Ha már Mongoose: 2009 Mongoose Maurice CrMo Single Speed Road Bike - Spin Doctor Pro Bike Build
De nekem ez jobban tetszik: 2009 SE Racing Lager Single Speed Road Bike - Spin Doctor Pro Bike Build
Bár a képpel ellentétben csak fehérben van. (Sörnyító a nyereg alatt.)
Ez meg még jobban: Specialized Langster Tokyo - Bike Mart, Bikemart, Richardson, Dallas, Frisco, Texas
Netelán építeni valami frankót erre: Scattante SSR Frame - Save 10% On Road Bikes and Frames
Vagy erre: BikeIsland.com
Ezt nem csak így l'art pour l'art, ezek nekem most mind elérhetõ közelségben vannak. (Konkrétan a wal-marttal átellenes sarkon van a PerformanceBike.)
A Langstert már simogattam is (állat az a festés, katakanával van ráírva, hogy "szpesziarizedo", de vannak egy ötvenessel olcsóbb változatok is).
A simogatáson túl simán meg is tudnám venni, összespóroltam már az árát a napidíjból. (A feltüntettet árak nem tartalmazzák az áfát, ami Texasban 8,25%.)
Csak éppen itt a gond: http://www.lufthansa...edia_752665.pdf
Negyedik sor, ötödik oszlop... Olyan bargain nincs, ami azt elbírja. És még egy váz se nagyon fér bele a "piece concept" által diktált mérethatárokba.
Bár az otthoni elszomorító pálypapucsos kínálatot látva már megfordult a fejemben, hogy akár dupla áron is hazaviszek egy ilyen Scattante-t. Egy Surly Tuggnutot már vettem abban a boltban, ahová a BikeIsland szállít, de egyelõre nem tudom, mire teszem fel...