Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
5023 replies to this topic

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
itthon nincs forgalmazó.
ebayen nézelõdj

superman

superman

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok!

Az esésekhez csak annyit fûztem hozzá hogy szombaton sikerült két hatalmasat esnem a skidekbõl valami kis kõre mentem vagy nem tudom. A kérdésem csak annyi lenne hogy nem tudjátok magyarországon honnan lehet szerezni 5 küllõs aerospoke-ot?:) Mert gondolom csak külföldrõl szállítanak ide ha egyátalán szállítanak ide. elõre is köszi

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Tudsz már pontosabb infókkal szolgálni? Nekem jövõhéten mindenképp kéne egy, de hátha:)

D

Feltöltött kép

Ez az össz ami idáig van. Kizárt hogy jövõhétre késztermék legyen belõle :)

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Az a ciki, hogy sima menetes, szóval csak racsnihoz lesz jó.Amúgy egyelõre nincs tervem vele.
amúgy itt az elsõ verzió ebbõl az agyalós projektbõl, azóta is perfektül muzsikál.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

paypal? akár itteni fórumos kolléga segítségével, vagy akármi. Nehogymár ez legyen a probléma...

Paypalt is nétztem, de nem tudtam rájönni, hogyan tudnám kp-vel feltölteni... (CD-ket vettem úgy, hogy éppen nem volt a boltban, de rendelhetõ volt, még ott helyben kifizettem kp, és pár nap múlva kihozták. De biciklialkatrésszel ez nem ment...) Egyszer elbumliztunk Fort Worthbe, egy bringaboltba, ami a Surly siteján dealerként van megjelölve, de ott is csak rendelésre lett volna ilyesmi... Nem mentünk már vissza.
Most már mindegy, pénteken indulok haza, addig már nem hoznak ki semmit, de azért köszi a segítõ szándékot... Az infokat is köszi, mindenkinek.

Csipisz:

Chris Kingben nem gondolkodtam, de ha tényleg kettészúrsz két olyan agyat, nekem adod a másik felüket flip-flopnak? :-)

(WI-t is kapni egy helyütt otthon, csak nekem jobb lett volna "könnyen jött" dollárért, 8,25%-os texasi áfával, saját táskámban hazaszállítva...)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

delias

delias

vendég

• fórumtag
  • 19 posts

nnna fixis népség.

Lesz nektek minimal design-os fékkar mindenféle kormányátmérõhöz, attól függõen hogy középre akarjátok rakni, vagy markolat mellé, vagy koskormányra vagy akármi.

hogy mikor? fogalmamsincs. mostanában kicsit túlvállaltam magam, érettségi, miegymás.

Tudsz már pontosabb infókkal szolgálni? Nekem jövõhéten mindenképp kéne egy, de hátha:)

D

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Nem akarok reklámot, de chris king-et itthon is forgalmaznak.Épp nálunk......
Egy darab ss lánckerék bejött a boltba mutatóba, majd rákérdezek, mennyi, és mennyi idõ alatt lehet hozzájutni.

"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

...

paypal? akár itteni fórumos kolléga segítségével, vagy akármi. Nehogymár ez legyen a probléma...

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
Ja, ha te ennyire belemész a berhelésbe, hogy akár az agyat is kettévágod, akkor nem szóltam. (Nekem nincs otthon eszterga.)

Chris Kinget nem néztem (drága), Surlyt igen (meg White Industries-t), de ezeket nem vettem észre, mondjuk nem a kazettás cuccaikat néztem.
De attól, hogy egy ilyen amerikai website-on fent vannak ezek a holmik, beszerezhetõség szempontjából még akár a Holdon is lehetnének... Én most kint vagyok majdnem két hónapja, mégis üres kézzel megyek haza, mert az elérhetõ bicikliboltokban nem forgalmazzák õket, azt meg nem sikerült megoldanom, hogy készpénzzel fizessek neten rendelt cuccokért. (Hitelkártyám csak céges van, lehet, hogy nem örülnének, hogy ha biciklialkatrészeket rendelnék rá. A "cash on delivery" intézménye meg már csak a pizzásoknál mûködik...) Persze biztos én vagyok a béna.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
120 as vázba is belemegy a 135-ös agy, csak ki kell szedni a távtartókat, marad a kónusz+a kontraanyája.Én is tettem fel 16-os lánckereket, szóval a cucc csont nélkül mûködik, csak eddig nem tudtam hogy van ilyen agy.Igazából arra nem jó, amire való, de fixibe szupper! (most komolyan: menetes agyra, és az ezzel járó keskeny csapágyazásra tárcsaféket?Brrrrrrr!)
Veszek majd párat, és kilököm a csapágyakat, megy bele ipari, 17-es excenteres tengellyel, meg tervezek egy olyat, amit kettészúrok esztergával, és mindkét oldalon tárcsakonzolt kap.
Chris king-éknél van 12-20 ig talpas, 6 milis! lánckerék surlyban meg 22 is.

http://www.trails-ed.../ss_fw_cogs.htm

vendég_KiSKoV_*

vendég_KiSKoV_*
  • vendég

Ezzel csak az a gond, hogy a legkisebb lánckerék, amit fel tudsz tenni hatcsavaros tárcsafék-rögzítésre, az 18 fog.

16-ost is simán rá lehet tenni, annál kisebb meg felesleges.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

Ja, ez meg a másik, hogy ilyen tárcsás hátsóagy valszeg csak 135mm-es papucstávolsággal van, eleve csak monti, vagy trekking vázba lehet betenni. És abban már hova távtartózod?
De próbálkozz meg vele, kiváncsian várom az eredményt.

Ha acélvázról beszélünk, aminek a sarutávolsága 130mm, akkor nyugodtan mehet bele a 135-ös agy. 2,5mm oldalanként - ezt nem érzi meg a vas. Így használom kb 3 éve. Szerintem ésszerûbb is, mint pl. összenyomni. Esetleg ezt a 2.5mm-t le is lehet kapni a távtartókból, ha valakit nagyon zavar.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
Igen, de itt épphogy _menetes_ agyról volt szó...
Amúgy kazettához meg még nem láttam talpas lánckereket árulni 18 fognál nagyobbat, úgyhogy az elsõ állításom még mindig áll...
(Agyaltam én már ezen eleget, azért ugrottam rá a témára.)

(Ez Kiskubainak szólt, csak rossz helyre kattintottam.)

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts
;)
...

You can never have "enough" bikes.

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts
Toronto beszerezve!kboross kolléga segítségével!KÖSZÖNÖM!Schwinn csepel régi acél váz lesz az alap(megint),san marco rolls due nyereggel.A többit még nem tudom.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Nem kell távtartózni, a tárcsás oldalon adott a láncvonal, ahhoz kell hangolni elöl a tengelyhosszt, a kazettás oldalon meg oda rakod a lánckereket ahová akarod, a többit meg kihézagolod.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
Ja, ez meg a másik, hogy ilyen tárcsás hátsóagy valszeg csak 135mm-es papucstávolsággal van, eleve csak monti, vagy trekking vázba lehet betenni. És abban már hova távtartózod?
De próbálkozz meg vele, kiváncsian várom az eredményt.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Nem tom miféle, nem volt ráírva, csak a sima b+dizájn jött át.Nekem flip-flop azért kell, mert már egy év alatt érzem, hogy rongálódik a térdem, nem akarok jövõre reszketeg vénemberként nyomulni maratonon, a fixnek egyetlen igazi elõnyét pólózáskor használom ki, ott meg ráérek 10 percet rászánni a fordításra, az áttétel meg marad ugyanaz. A láncvonal meg oda esik, ahová a kereket távtartózzuk.:D

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

voltam a héten a debreceni G nagykerben, ott láttam egy érdekes darabot.A neve tárcsafékes, menetes hátsóagy. Vagyis elvileg az ideális ss-fixi flip-flop agy!:D

Ezzel csak az a gond, hogy a legkisebb lánckerék, amit fel tudsz tenni hatcsavaros tárcsafék-rögzítésre, az 18 fog. A másik oldalra egy bumsztli nagy racsnit kell felraknod akkor, ha azt akarod, hogy az "elfáradtam" szabadonfutós áttételed pörgõsebb legyen, mint a fix. Meg a láncvonalra se vennék mérget, hogy ugyanoda jönne ki átfordítva...
Nem véletlenül egy B+ Halifax Disc volt az az agy?

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
voltam a héten a debreceni G nagykerben, ott láttam egy érdekes darabot.A neve tárcsafékes, menetes hátsóagy. Vagyis elvileg az ideális ss-fixi flip-flop agy!:D