Jelentkezz be Regisztrálj
Örökhajtós bicó építése, de hogyan?
Posted 2010. April 15. - 14:14
Posted 2010. April 15. - 14:06
Az esésekhez csak annyit fûztem hozzá hogy szombaton sikerült két hatalmasat esnem a skidekbõl valami kis kõre mentem vagy nem tudom. A kérdésem csak annyi lenne hogy nem tudjátok magyarországon honnan lehet szerezni 5 küllõs aerospoke-ot? Mert gondolom csak külföldrõl szállítanak ide ha egyátalán szállítanak ide. elõre is köszi
Posted 2010. April 15. - 13:29
Tudsz már pontosabb infókkal szolgálni? Nekem jövõhéten mindenképp kéne egy, de hátha:)
D
Ez az össz ami idáig van. Kizárt hogy jövõhétre késztermék legyen belõle
Posted 2010. April 15. - 08:10
amúgy itt az elsõ verzió ebbõl az agyalós projektbõl, azóta is perfektül muzsikál.
http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."
Posted 2010. April 15. - 02:07
paypal? akár itteni fórumos kolléga segítségével, vagy akármi. Nehogymár ez legyen a probléma...
Paypalt is nétztem, de nem tudtam rájönni, hogyan tudnám kp-vel feltölteni... (CD-ket vettem úgy, hogy éppen nem volt a boltban, de rendelhetõ volt, még ott helyben kifizettem kp, és pár nap múlva kihozták. De biciklialkatrésszel ez nem ment...) Egyszer elbumliztunk Fort Worthbe, egy bringaboltba, ami a Surly siteján dealerként van megjelölve, de ott is csak rendelésre lett volna ilyesmi... Nem mentünk már vissza.
Most már mindegy, pénteken indulok haza, addig már nem hoznak ki semmit, de azért köszi a segítõ szándékot... Az infokat is köszi, mindenkinek.
Csipisz:
Chris Kingben nem gondolkodtam, de ha tényleg kettészúrsz két olyan agyat, nekem adod a másik felüket flip-flopnak? :-)
(WI-t is kapni egy helyütt otthon, csak nekem jobb lett volna "könnyen jött" dollárért, 8,25%-os texasi áfával, saját táskámban hazaszállítva...)
Posted 2010. April 14. - 21:17
nnna fixis népség.
Lesz nektek minimal design-os fékkar mindenféle kormányátmérõhöz, attól függõen hogy középre akarjátok rakni, vagy markolat mellé, vagy koskormányra vagy akármi.
hogy mikor? fogalmamsincs. mostanában kicsit túlvállaltam magam, érettségi, miegymás.
Tudsz már pontosabb infókkal szolgálni? Nekem jövõhéten mindenképp kéne egy, de hátha:)
D
Posted 2010. April 14. - 19:14
Egy darab ss lánckerék bejött a boltba mutatóba, majd rákérdezek, mennyi, és mennyi idõ alatt lehet hozzájutni.
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."
Posted 2010. April 14. - 00:49
...
paypal? akár itteni fórumos kolléga segítségével, vagy akármi. Nehogymár ez legyen a probléma...
Posted 2010. April 14. - 00:37
Chris Kinget nem néztem (drága), Surlyt igen (meg White Industries-t), de ezeket nem vettem észre, mondjuk nem a kazettás cuccaikat néztem.
De attól, hogy egy ilyen amerikai website-on fent vannak ezek a holmik, beszerezhetõség szempontjából még akár a Holdon is lehetnének... Én most kint vagyok majdnem két hónapja, mégis üres kézzel megyek haza, mert az elérhetõ bicikliboltokban nem forgalmazzák õket, azt meg nem sikerült megoldanom, hogy készpénzzel fizessek neten rendelt cuccokért. (Hitelkártyám csak céges van, lehet, hogy nem örülnének, hogy ha biciklialkatrészeket rendelnék rá. A "cash on delivery" intézménye meg már csak a pizzásoknál mûködik...) Persze biztos én vagyok a béna.
Posted 2010. April 13. - 21:54
Veszek majd párat, és kilököm a csapágyakat, megy bele ipari, 17-es excenteres tengellyel, meg tervezek egy olyat, amit kettészúrok esztergával, és mindkét oldalon tárcsakonzolt kap.
Chris king-éknél van 12-20 ig talpas, 6 milis! lánckerék surlyban meg 22 is.
http://www.trails-ed.../ss_fw_cogs.htm
vendég_KiSKoV_*
Posted 2010. April 13. - 20:48
16-ost is simán rá lehet tenni, annál kisebb meg felesleges.Ezzel csak az a gond, hogy a legkisebb lánckerék, amit fel tudsz tenni hatcsavaros tárcsafék-rögzítésre, az 18 fog.
Posted 2010. April 13. - 20:24
Ja, ez meg a másik, hogy ilyen tárcsás hátsóagy valszeg csak 135mm-es papucstávolsággal van, eleve csak monti, vagy trekking vázba lehet betenni. És abban már hova távtartózod?
De próbálkozz meg vele, kiváncsian várom az eredményt.
Ha acélvázról beszélünk, aminek a sarutávolsága 130mm, akkor nyugodtan mehet bele a 135-ös agy. 2,5mm oldalanként - ezt nem érzi meg a vas. Így használom kb 3 éve. Szerintem ésszerûbb is, mint pl. összenyomni. Esetleg ezt a 2.5mm-t le is lehet kapni a távtartókból, ha valakit nagyon zavar.
Posted 2010. April 13. - 01:43
Amúgy kazettához meg még nem láttam talpas lánckereket árulni 18 fognál nagyobbat, úgyhogy az elsõ állításom még mindig áll...
(Agyaltam én már ezen eleget, azért ugrottam rá a témára.)
(Ez Kiskubainak szólt, csak rossz helyre kattintottam.)
Posted 2010. April 12. - 21:26
Posted 2010. April 12. - 21:18
Posted 2010. April 12. - 14:13
Posted 2010. April 12. - 13:35
De próbálkozz meg vele, kiváncsian várom az eredményt.
Posted 2010. April 11. - 22:04
Posted 2010. April 11. - 21:44
voltam a héten a debreceni G nagykerben, ott láttam egy érdekes darabot.A neve tárcsafékes, menetes hátsóagy. Vagyis elvileg az ideális ss-fixi flip-flop agy!
Ezzel csak az a gond, hogy a legkisebb lánckerék, amit fel tudsz tenni hatcsavaros tárcsafék-rögzítésre, az 18 fog. A másik oldalra egy bumsztli nagy racsnit kell felraknod akkor, ha azt akarod, hogy az "elfáradtam" szabadonfutós áttételed pörgõsebb legyen, mint a fix. Meg a láncvonalra se vennék mérget, hogy ugyanoda jönne ki átfordítva...
Nem véletlenül egy B+ Halifax Disc volt az az agy?
Posted 2010. April 11. - 18:22