Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Köszi, így már érthetõ! Pont a hajtómûvet nem döntöttem még el, hogy milyen legyen... :-) Ugyanis ebbõl a legkisebb a kínálat és a legmagasabbak az árak is. Valami megbízható középkategóriás kellene... Ötletek?

Én rászántam megam (meg a pénzt...) és Miche Primato-t vettem, de szerintem ez sem rossz...igaz most nincs náluk raktáron, de valahol lehet hogy van.
...pl. itt van (meg még pár másik is), csak kicsit drágábban.
Failure is always an option.

Puxima

Puxima

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Köszi, így már érthetõ! Pont a hajtómûvet nem döntöttem még el, hogy milyen legyen... :-) Ugyanis ebbõl a legkisebb a kínálat és a legmagasabbak az árak is. Valami megbízható középkategóriás kellene... Ötletek?

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Sziasztok! Hamarosan megérkezik a Csepel vázam. Az lenne a kérdésem, hogy megvehetem-e már a monoblokkot is, ha a következõket tudom a vázról:
Középrész 68mm széles, angol menetes, hátsó papucstávolság 120mm. Szeretném, ha a láncvonalam tökéletesen egyenes lenne. Kell még ehhez valami infó? Nem nagyon áll össze a kép sajnos... Esetleg elõször a hátsó kereket kell beszerezni és ahhoz belõni a monoblokk + hajtómû párost??
(A hátsó kerék valószínûleg miche primato aggyal lesz szerelve és 16T 1/8" fogaskerékkel.)

A váz a monoblokk menete miatt fontos, ha már tudod hogy 68mm-es angol menetes, akkor ez a része OK, viszont a monoblokk tengelyének hossza és a hajtómû együtt adja meg milyen lesz a láncvonalad elöl. Hátul a pályaagyaknál általában 42mm szokott lenni, Miche Primatonal tuttira annyi. Úgy kell a hajtómûvedhez monoblokkot választani, hogy ennyit adjon.
Tehát elõször is válaszd ki milyen hajtómõved lesz :)
Failure is always an option.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok! Hamarosan megérkezik a Csepel vázam. Az lenne a kérdésem, hogy megvehetem-e már a monoblokkot is, ha a következõket tudom a vázról:
Középrész 68mm széles, angol menetes, hátsó papucstávolság 120mm. Szeretném, ha a láncvonalam tökéletesen egyenes lenne. Kell még ehhez valami infó? Nem nagyon áll össze a kép sajnos... Esetleg elõször a hátsó kereket kell beszerezni és ahhoz belõni a monoblokk + hajtómû párost??
(A hátsó kerék valószínûleg miche primato aggyal lesz szerelve és 16T 1/8" fogaskerékkel.)

Itt le van írva, hogy kell kiszámolni a láncvonalat. Ha a Miche agynak megvannak az adatai, akkor már ki tudod számítani és akkor elvileg azt is tudod már, hogy milyen monoblokk kell. Amikor én építettem a fiximet, még képben voltam és biztos rávágnám a pontos adatot, de az már rég volt.

Park Tool Website

Szerk: Sheldon Brown természetesen ezt is tudja

http://www.sheldonbr.../chainline.html

Puxima

Puxima

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Köszi! :D
Ááá... érettségi szünet van, de most már megyek lassan... ;)
Jaja, gondolom Õ is tudott sztorikat mesélni(mint minden tanítványa:D).
Egyébként Tour de Dabas után jól láttam, hogy Ti tekertek Újhartyán(M5 felüljáró) felé? Miért arra mentetek? Vagy egyáltalán hova mentetek? :D

Örkénybe mentünk a leányzóhoz, apum oda jött értem, és vitt haza kocsival. Nem volt kedvem még 40et menni hazáig :)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Köszi! :D
Ááá... érettségi szünet van, de most már megyek lassan... ;)
Jaja, gondolom Õ is tudott sztorikat mesélni(mint minden tanítványa:D).
Egyébként Tour de Dabas után jól láttam, hogy Ti tekertek Újhartyán(M5 felüljáró) felé? Miért arra mentetek? Vagy egyáltalán hova mentetek? :D

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

...

Sima színtelen lakk, vagy az elõzõ festék fajtájától függõen színtelen szinterlakk.

A festéket leszedni homokfúvással, csiszolással, kromofággal, és kamrás szemcseszórással lehet leginkább. Ha szeretsz tökölni és fillérekbõl megúszni, akkor csiszolás (2óra után feladod :) ), kromofág legtöbb esetben szépen lehozza (csak ne mûanyag flakonosat vegyél, hanem üvegeset), kamrás szemcseszórás általában túl dúrva, úgyhogy végsõ gyõztes:
homokfúvás. 2ezer körül csinálják helytõl függõen, és szólj rájuk hogy a meneteket ne bántsák.

szerk.: és aluggyá bazeg, mi lesz így az utánpótlással? Amúgy ha jól értesültem, apud az egyik ismerõs csaj tanára volt. :D

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Kicsit nekiálltam itthon a fiximnek. Szerintem szebb lett, mint volt. Kapott jóféle kormányt, stucnit, nyerget, nyeregcsövet. Majd tolok képet, csak az esti vakus bénázásommal nem akarom terhelni a fórumot. :)
Flexxel leszedtem a festék nagyját, és az az igazság, hogy így nagyon tetszik, ahogy van. Néhol festék, de a legnagyobb részén maga az acél látszik. Mivel lehetne ezt így lefixálni, hogy ne rozsdásodjon? Valamilyen színtelen lakk létezik ilyen célra? Vagy nézzek inkább valami szép színû festék után?
Illetve mivel lehet leszedni totálisan a festéket? Hõlégfúvó elég lassú. Kromofágot még nem próbáltam...

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás

hú, baszki életem legszarabb váza/bicaja volt egy csepel apolló pirosban
egyszerûen elhajligattam kora középiskolás koromban

Én remélem nem fogom ELHAJLÍTGATNI!Nekem ez már a második Apolló(az elsõ nem tört el , 3 embert szolgált ki 20év alatt),és remélem ez is szolgálni fog egy darabig engem!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

nekem el is tört

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás

izmos :)
alföldön, városon kívül végülis jó lehet...
nekem 47/17 van de gondolkozom 18as lánckeréken.

A végsõ áttét nekem 48-18 lesz!Beszerzés késõbb,addig ezzel prímán elvagyok,mindenki nézi hogy nem piskóta áttétel van fent!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
izmos :)
alföldön, városon kívül végülis jó lehet...
nekem 47/17 van de gondolkozom 18as lánckeréken.

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás
Készült még egy pár kép!Egy kis takarítás még ráfér.Picasa Webalbumok - myki74 - Csepel fixi!
52-14!Csak ez elindulásnál kemény utánna már megy magától,némi folyamatos izomlázzal kisérve!Tetszik!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
én 48/17, néha kicsit pörgõs, de legalább az érdi emelkedõn is feljutok nyeregben ülve

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

peeeter

peeeter

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
hali!
én 52-17-et tekerek lassan egy éve, a térdemnek eddig még szerencsére semmi baja nem volt, remélem nem is lesz. megjártam vele a tihanyi apátságot föl-le, de most akarok elõre egy 48-as tányért, városba szerintem sokkal kényelmesebb. habár 52-17-el eléggé lehet haladni...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
A hajtókar nagyon szép lett.

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás
Kész!
Még a kormányt cserélem le ha megjön Karesztõl,és még egy csavar alátét hiányzik a hajtómûbõl,amit holnap pótolok!
Nagggyon kemény,fõleg az elindulás de utánna már megy,és hatalmas vigyor van a képemen az élvezettõl.egy felüljárón már túl vagyok.....Fa@za!Meg vagyok elégedve!
Várom a kritikákat!
Picasa Webalbumok - myki74 -

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás

Mikikém, errõl van itt nagyba' szó:
Picasa Webalbumok - magyarcruiserclub - baz
Picasa Webalbumok - magyarcruiserclub - baz

Feltöltött kép
Megin' jössz eggyel ;)...
Csöcs

Igeeeeeeeen õ lenne!Köszönöm!

Hálám üldözni fog!Ma a szerelõ sráctól kaptam kölcsönbe egy egyenes kormányt de az nem tetszik annyira.Ez az isten(sr26!),meg egy régi pályakormány!