Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás
Monnyuk ilyen hajtómûvet nem javasolnék fixihez:
Feltöltött kép
Pláne ennyiért.
Ezeknek a "csillaga" csak kis peremmel van préselve a karra, és tartanék tõle, hogy megfordul a terheléstõl...

You can never have "enough" bikes.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Pl.:

Ker
Ker
Ker

Errõl beszélek !
BTW01 hirdetése különösen szimpatikus. Riszpekt.;)

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás

Így van !
A fixi legyen óccsó, meg itthoni...
Vegyél itthon, cimbitõl, havertõl, ismerõstõl, vagy ismerõs ismerõsétõl, és mindenki jól jár.
(Igaz, Miki ;))

Ez így van!
Akkor jár az ember a legjobban ha baráti-haveri segítséggel (tõlük)vásárol be!Nekem így jött össze a fixim,és 30000pénz alatt vagyok :)!Nekem tetszik:
Feltöltött kép
Ha rám szakad a bank jöhet a campa stb és társai!Csak addig nem bírnám ki fixi nélkül,és most élvezem a bringám és nem adnám semilyen csilli villi cuccért sem, mert nagyon kedves barátoktól van szinte minden(90%)!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Pl.:

Ker
Ker
Ker

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Ez valami kínai fos. Miért nem hallgatsz Kobike tanácsára?

Így van !
A fixi legyen óccsó, meg itthoni...
Vegyél itthon, cimbitõl, havertõl, ismerõstõl, vagy ismerõs ismerõsétõl, és mindenki jól jár.
(Igaz, Miki ;))

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Nézegettem ezt az eightinch nevû cuccot, hááát............a karok közötti ívben nem kevés sorja található, amit egy pár másodperces munkafázis kihagyásával "mellékeltek". a tengelylapolás szöge eléggé pontatlan, elsõ felhúzásig sem a campa, sem a shimano tengellyel nem kompatibilis.Utána elég hamar leveszi a karlehúzó, szóval könnyen alakul a lapolás, vagyis eléggé puha az anyaga.
Inkább ss-re, esetleg vitrinfixire ajánlanám, agresszívabb használattal nem sok idõt jósolnék neki.

link

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Na és ez?? fixie,fixed gear track cranksets 46Tx170MM - eBay (item 280492575416 end time May-12-10 20:59:40 PDT)
Szerintem egész jól néz ki. kb 15ezerbõl jönne ki szállítással együtt.

Ez valami kínai fos. Miért nem hallgatsz Kobike tanácsára?

Puxima

Puxima

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Na és ez?? fixie,fixed gear track cranksets 46Tx170MM - eBay (item 280492575416 end time May-12-10 20:59:40 PDT)
Szerintem egész jól néz ki. kb 15ezerbõl jönne ki szállítással együtt.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Ehhez mit szóltok? Az eladó szerint 42-44mm a láncvonal attól függõen, hogy hogy fordítjuk a lánckereket.
NoLogo Track Cranks: 170mm 48t fixed single speed + BB on eBay (end time 29-May-10 16:35:33 BST)
Kár, hogy most éppen nagyon gyenge a forint...

Majdnem olyan szép, mintha egy régebbi shimanorol leszednél egy tányért, csak az kb. 3e Ft + 2e hozzá egy monoblokk :)
Failure is always an option.

Puxima

Puxima

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Ehhez mit szóltok? Az eladó szerint 42-44mm a láncvonal attól függõen, hogy hogy fordítjuk a lánckereket.
NoLogo Track Cranks: 170mm 48t fixed single speed + BB on eBay (end time 29-May-10 16:35:33 BST)
Kár, hogy most éppen nagyon gyenge a forint...

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás

A klasszikus 42-16-ot hajtom Bp-en, bár elég pörgõs, de nagyon megindul, ami a sok megállás miatt elõny, bár csak 30-35 között tudok vele menni. És ahogy tudom, a 100-s pedálfordulatot szereti a térd a legjobban, szóval direkt jó.
Ez 52-14-nél 48 km/h-t jelent, te mennyire gyorsulsz fel?
Gondolkodtam nagyobb áttételen (3-asig), de sokkal nagyobb sebességet azokkal sem tudsz elérni. Tavaly a Rómer Flórist ezzel is beszoptam, de a Törökvészin már végleg meghaltam. A váltós társaimmal egyszerre értem mondjuk fel, míg õk végigtekerték, én megálltam idõközönként és pihentem:)

Eddig jó az 52-14.Elindulásnál kell taposni,de utánna nagyon bejön(sík terep,Nyíregyháza).Megállás egyenlõre elsõfékkel,és egy kis lábmunkával megy csak!Nem néztem még hogy mennyire gyorsulok fel,de majd kíváncsiságból megnézem!Terhelés van bõven(107kg-al taposom),a monoblokk csavarja már ki is lazult.Hosszabb távra még nem sikerült menni de már tervezek egy kisebb túrát!

Ja!Nagyon szép a bicód grat hozzá,tavaly az õszi CM-en a lámpánál mögötted álltunk és Karesz szúrt ki!Tetszik.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

A hajtókar hosszát hogyan határozzam meg, hogy mi lenne az ideális? Nyilván minél nagyobb, annál jobb az erõkar miatt, viszont fixi esetén a váz is "közbeszól", mert a túl hosszú hajtókar hamar földet érhet. Van más is amit mérlegelni kell? Gondolom a testmagasságnak, pontosabban a láb hosszának is köze lehet a dologhoz...

Vannak képletek a láb méretének figyelembevételével, de fixiken azért szeretnek 165mm-est használni, mert rövidebb karral könnyebb nagy fordulaton pörgetni. Nekem most 170-es van (178 magas vagyok), az is teljesen jó, de a most épülõbe 165-öst vettem.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Gondolom 175-nél hosszabban nem gondolkodsz. Nekem olyan van és nem okozott még gondot soha.

Puxima

Puxima

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
A hajtókar hosszát hogyan határozzam meg, hogy mi lenne az ideális? Nyilván minél nagyobb, annál jobb az erõkar miatt, viszont fixi esetén a váz is "közbeszól", mert a túl hosszú hajtókar hamar földet érhet. Van más is amit mérlegelni kell? Gondolom a testmagasságnak, pontosabban a láb hosszának is köze lehet a dologhoz...

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

A klasszikus 42-16-ot hajtom Bp-en, bár elég pörgõs, de nagyon megindul, ami a sok megállás miatt elõny, bár csak 30-35 között tudok vele menni. És ahogy tudom, a 100-s pedálfordulatot szereti a térd a legjobban, szóval direkt jó.
Gondolkodtam nagyobb áttételen (3-asig), de sokkal nagyobb sebességet azokkal sem tudsz elérni. Tavaly a Rómer Flórist ezzel is beszoptam, de a Törökvészin már végleg meghaltam. A váltós társaimmal egyszerre értem mondjuk fel, míg õk végigtekerték, én megálltam idõközönként és pihentem:)

Nekem is 42/16 van. A most épülû gépen 48/18 lesz, az majdnem ugyanaz, kicsivel keményebb csak.

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

A végsõ áttét nekem 48-18 lesz!Beszerzés késõbb,addig ezzel prímán elvagyok,mindenki nézi hogy nem piskóta áttétel van fent!

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Az Eighthinch hajtómûvek milyenek? Az ebayen elég jó árban megvehetõek... igaz Amerikából, amire még vám és áfa is jöhet, de ezzel együtt is tûrhetõ áron.

Matuzmasternél elvileg kapható, közelröl még nem láttam, de nálam tapasztaltabbak nem dícsérték...

Puxima

Puxima

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Az Eighthinch hajtómûvek milyenek? Az ebayen elég jó árban megvehetõek... igaz Amerikából, amire még vám és áfa is jöhet, de ezzel együtt is tûrhetõ áron.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Ez tényleg jól néz ki és eléggé pénztárcakímélõ is... :-) Viszont a leírásban nem jelölik, hogy milyen hosszú tengelyû monoblokk való hozzá.. Csak azt látom, hogy a chainline 41mm, de a monoblokkról semmit. A BCD 144 az gondolom a lyukkörátmérõt jelenti, igaz?

Ja, 144 az a lyukkör. Én sem látom hogy mekkora monoblokkal jön ki 41mm-re, még a honlapjukon sem...vicces.
Miche-hez 107mm-es kell.

Puxima

Puxima

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Ez tényleg jól néz ki és eléggé pénztárcakímélõ is... :-) Viszont a leírásban nem jelölik, hogy milyen hosszú tengelyû monoblokk való hozzá.. Csak azt látom, hogy a chainline 41mm, de a monoblokkról semmit. A BCD 144 az gondolom a lyukkörátmérõt jelenti, igaz?