Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Jópár régi outin látom, hogy a hajtókaron csavarosak a fogaskerekek. Ha vennék egy olyat, akkor a hajtókarhoz lehet nem is kéne nyúlnom, csak venni rá egy 44-es fogaskereket, és felcsavarozni?

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Üdv. Szerintetek ha egy régi gyorszáras agy tengelyébe menetet vágnék és abba hajtanák bele egy csavart bírná a tengely?
Elõre is köszi.

Szerintem lopásgátlónak ez is jó, kisöcsém a 100 kilójával egy éve fixin napi használatban teszteli, és bírja. Persze, ha felkészült a tolvaj, semmi nem akadályozhatja meg, sõt, ha nem viszed magaddal a kulcsod, még magadnak is okozhatsz kellemetlenséget.
Ez az :Biztons
Csõ

You can never have "enough" bikes.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Yobi Bike Parts

aluminiumba is lehet. Csak nem mindegy milyenbe.

Ja, nekem Bike Positive SydneyII agyam van annak 7075 alu tengelye van és asszem 6-os csavar megy a két végébe. 80kg vagyok, bírja.
Így néz ki :)
Failure is always an option.

Para!

Para!

törzsvendég

• fórumtag
  • 460 hozzászólás
Hát eléggé megosztottak vagytok, úgyhogy inkább keresek a gyorszár végére valami csavart a kar helyett. Elsõsorban a lopásgátlás a lényeg, eddig a gyorszár is elég erõsen tartott igaz ss-t hajtok.
The quick brown fox jumps over the lazy dog.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
nekem a Paul-ban 8-as menet van, ezért gondoltam, hogy a Phil Wood-ban is, de most hitelen nem találom a honlapján. attól még igazad lehet, és bírja a menetes shimano hátul is, nem próbáltam ilyesmit.

viszont most látom, a P.W. is csinál Gates Carbon Drive-hoz elsõ-hátsó tányért. elég csecse darabok.

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
Yobi Bike Parts

aluminiumba is lehet. Csak nem mindegy milyenbe.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Nem érzem túlzásnak.
Abba is csak egy 6-os csavar van meg menet, a Sh. acéltengelyek jó minõségûek.
Ha úgy hozta volna a sors, akkor agy használnám hátul is. Viszont úgy alakult, hogy pályaanya van fenn.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
tengelytámasszal a gyorszár is atombiztos

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Montiba, shimano tengelybe fúrtam már 6 os menetet, 2 centit beért a csavar, kapott egy csinos alátétet, jó kenéssel állatul meg lehet húzni.Ha van a lánckerék oldalon láncfeszítõorsó, ami nem engedi elõre a kereket, simán atombiztos megoldás.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
elõl talán megbíznék benne, de egy phil wood tengelyt erõs túlzás példaként felhozni.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Én elõl így használom. Szerintem szép és jó, hülyére lehet húzni!
A Phil Wood agyak is ilyenek.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
kibírná, csak kérdés meddig... (ergo én nem bíznám rá magam)
de az agyat megtartva is tudsz bele venni külön végig menetes tengelyt.

Para!

Para!

törzsvendég

• fórumtag
  • 460 hozzászólás
Üdv. Szerintetek ha egy régi gyorszáras agy tengelyébe menetet vágnék és abba hajtanák bele egy csavart bírná a tengely?
Elõre is köszi.
The quick brown fox jumps over the lazy dog.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
jajj most lebuktattál, hogy Jorus szövegét toltam be oda :D

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás
Csepel fixi!Kicsit többet vártam!
Elég tré minõség szerintem:H

peeeter

peeeter

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
myk74: kösz a tippeket ;) , már nézelõdök is. bár jobb lenne valami korrekt minõségû cuccot belerakni a bicajba, lóvé híján az olcsóbb is megteszi, és majd meglátjuk meddig bírja...

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Sziasztok!
Már régóta olvasgatom lelkesen a fórumot, és volt kölcsön egy fixim pár napra. Mondanom sem kell szerelem volt elsõ hajtásra! Így aztán szép lassan, komótosan, de én is fixi építésbe kezdtem. És lám egy hónapja elkészült Anne. Egy pözsó váz az alapja, tárcsás agy hátul. Most van olyan fázisban, hogy lehet vele közlekedni, de majd szépen lassan szeretnék bele két jobb kereket, egy jó hajtókart, ezt-azt!
Várom a kritikát!
http://fixie.vorosdo...tureid/11051442

Anne-my first fixie - fixie.vorosdom.fotoalbum.hu

Nekem jobban tetszene A-head átalakítás helyett hagyományos stucnival.
...meg hát az a hajtómû... :)
Amúgy tetszik, hajrá!
Failure is always an option.

vorosdom

vorosdom

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

Vorosdom: Ezen a bicajon miféle lánckerék van elöl?

Sok kilcsit bele!

Hát az egy kaki háromtányéros hajtás, ez volt itthon, föltettem, mer már nem bírtam, és tettem rá szépítésként azt a lapot, mert nem lehet szétszedni a lánckerekeket, max flexxel :)
Most nézelõdöm valami szép hajtómû után... Eddig nagyon keret sem volt rá, talán most
kilóméterek mennek minden nap
ragjad neki

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Nem tudom volt-e már: *fixiestudio
Lehet tervezgetni. ;)

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Ezek mennyire tartós alkatrészek, illetve bármilyen régi outiba belerakhatom mondjuk a monoblokkot?(természetesen figyelve arra, hogy angol, francia, vagy olasz menetes-e)

Meg ezekben a boltokban lenne fixi/ss-hez való hátsóagy, még lehet korábban bele is vágnék egy városi bicó projectbe, mert most belegondolva max jövõre lenne belõle valami.