Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
5023 replies to this topic

gkulcsar

gkulcsar

vendég

• fórumtag
  • 159 posts

Az az arany színû (nikkelezett) sram az nagyon zora. Lehet hogy beújítok egyet, a kmc-t meg eladom egy béemixesnek, és majd kiderül. De azért még elötte kisérletezgetek, hátha nem aza baj. Amúgy a 7x-re gondoltam, az nagyon király, és az van a Szilvi yasec bicaján a bringavillában. Tényleg csak öt ropi. De a pc1 az vékony vagy vastag? Nem gáz ha a vékony tányérra vastag lácot rakok. AZ van, hogy a kmc mérete 1/2" x 3/32" míg a sramé 1/2" x 1/8" ez nem para? 1/32 col a difi ami kb 0.8 mm. Most asszem megválaszoltam a kérdésem, nem túl sok a különbség, nem is tudom mi értelme van egyyivel vékonyabbat gyártani. na mindegy.

??? Mostanában kétféle láncot használnak, ha jól tudom, a vékonyabb (3/32) a váltós, a vastagabb (1/8) az egysebességes és agyváltós konfigurációkra való. Elvileg nem csak a szélesség a különbség, a vastag lánc jóval kevésbé hajlik oldalra (tehát kisebb a leesés veszélye).
Vékony lánckerekekre minden további nélkül rakhatsz vastag láncot, ez elsõsorban a hajtókar felõli oldalon érdekes, egy esetleges SS-sé alakításkor nem kell lecserélni a nagytányért csak emiatt.
Ami nekem az ínséges PC-1 hiányos idõkben bejött, az a KMC piskóta-szemes lánca. 2eFt alatt van, nem túl hangos (bár nem teljesen zajtalan), és baromi jól bírja a kiképzést. De most, hogy jön a tavasz, az outira beizzítom a közben felhajtott PC-1-et... :-)

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
hát nekem valahogy nem jött be a pc1. simán leugrált az occsó flipflopról. érdekesmód ha racsnival használom nincs gond. szal én inkább connexet használok két konkrét tél után is fényes. ennek nagyobbak az oldallapjai, sokkal biztosabban áll a fogakon.

rastafari

rastafari

vendég

• fórumtag
  • 83 posts
Az az arany színû (nikkelezett) sram az nagyon zora. Lehet hogy beújítok egyet, a kmc-t meg eladom egy béemixesnek, és majd kiderül. De azért még elötte kisérletezgetek, hátha nem aza baj. Amúgy a 7x-re gondoltam, az nagyon király, és az van a Szilvi yasec bicaján a bringavillában. Tényleg csak öt ropi. De a pc1 az vékony vagy vastag? Nem gáz ha a vékony tányérra vastag lácot rakok. AZ van, hogy a kmc mérete 1/2" x 3/32" míg a sramé 1/2" x 1/8" ez nem para? 1/32 col a difi ami kb 0.8 mm. Most asszem megválaszoltam a kérdésem, nem túl sok a különbség, nem is tudom mi értelme van egyyivel vékonyabbat gyártani. na mindegy.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
A sramnak van egy pc7x nevû lánca ami 4800 ft lehet erre gondolt a Rastafari. Mondjuk az csak arany és fekete szinben van. A pc1 sokkal királyabb nikkelben, és nem szar kicsit sem. Én is azt használom.
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Kép: "bõvített szövegszerkesztõ" gomb a lap alján, aztán a kis sárga gomb a két heggyel vagy mi a faxxal. A kinyíló ablakba kell beírni a kép webcímét (ha a kép a szgépeden van, akkor elõször fel kell raknod egy netes tárhelyre)

Jó lánc lemezkéinek a belsõ oldala ferdén le van csapva, hogy simában rátaláljon a fogaskerékre. A szar meg zörög.

Jahh, a Sram PC-1 elég jó és messze nem 6 ropi. 700Huf a fapados, 1500 a nikkelezett.

rastafari

rastafari

vendég

• fórumtag
  • 83 posts
1. Hogy illesztesz be képet, sorry de még rutintalan vagyok
2. KMC K810 erõs és nem túl drága, lehet hogy a lánc a baj? Amúgy mia különbség a kettõ közt? Azt tudom, hogy a sramnak van 6 ezerért egy király lánca de annyira nem futotta.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Szerencsés esetben egyáltalán nincs hangja. Fõleg a lánctól függ, meg attól, hogy egyenes-e a láncvonal.

Jó lánc:

Feltöltött kép
Szar lánc:
Feltöltött kép

rastafari

rastafari

vendég

• fórumtag
  • 83 posts
Kérdés:
Mennyire halk az örökhajtós. Mert szerintem zsír csendesen kellene mennie a láncnak. És nem megy úgy. Elõször egy vastag fogaskerekem volt vékonyra csiszolva hátul, azt hittem azért kerreg, de most kicseréltem egy sontour racsni legkisebb záró fogaskerekére, és ugyanolyan hangja van. Másnak is így hangoskodik vagy csak nekem. Esetleg ha van valakinek, külön pálya fogaskereke, pálya láncal az is hangos? Persze meg lehet szokni, de én a tökéletesre törekszem.

rastafari

rastafari

vendég

• fórumtag
  • 83 posts
Yanks

Ez eszembe nem jutott volna. kössz
Asszimetrikus a monoblokk, mondjuk azt nem is tudtam, hogy van szimmetrikus is. De a váz sem túl egyenes. Csepelen gyártották, és hagy némi kivetnivalót maga után.
A parasztkergetõ váz viszont nem kell valakinek, mert én most építettem bicót, azis ott van az oldalon, de ha valaki próbálkozik ékszíj hajtással, hát hajrá.

???

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
A szisztéma:http://204.73.203.34.../schpignone.htm

Rasta: gondolom, aszimmetrikus monoblokkod lehet.

rastafari

rastafari

vendég

• fórumtag
  • 83 posts
A váz felül bontható. nekem jobb oldalt nem volt egyenes, mire megfordítottam tökéletesen jó lett. És nekm többször is letekeredett. de amióta pillanatragasztóval seegítettem rajta tökélettesen mükszik.. és a pedálon is kellett segíteni mert az is kitekeredett. de lehet hogy kicsi vvvolt a csõtoldat.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

Hello
Találtam egy csúsztatópapucsos vázat. Nem garantálom, hogy pályaváz, de érdekes. Megéri megnézni.

http://ronwoldala.uw.hu

Ja és szerintem nem fér el. csak ha radiálisan fûzöd, viszont a meghajtás felöli oldalt nem szabad radiálba fûzni, esetleg ha találsz oda valami alátétet, úgy elfér.Vagy mégegy ötlet, ha nagyobb fogaskereket raksz fel magasabban lesz a lánc és talán nem ér bele.Tuti trükk ha nem jön ki a láncvonal próbáld meg fordítva, úgy ahogy az enyémen van, a bal oldalon. Ha úgy kijön, akkor leírom mi a titka, hogy ne essen szét, egyébként kulisszatitok.

Gyönyörû a bicód. Grat.

Az a váz... uramisten! Tudja vki, milyen szörny az? A támvilla bontható alul vagy fölül? Ha igen, jó lenne bordásszíjas hajtás kísérlethez.

bloke: Tartom, hogy érdemes megpróbálni, sokan hajtanak fordított fogaskereket. Természetesen sík mindegy, hogy a hajtásoldal vagy a másik van radiálisra fûzve egy felemás kerékben (gondolod hogy elcsavarodik az agy???), de szerintem éktelen baromság bármelyik felét radiálisra fûzni.

A bal oldalon mitõl jönne ki jobban a láncvonal? És nem kell hozzá semmi trükk meg titok. Rotafixa szisztéméval rászorítod a fogaskereket, hosszú nyelû szerszámmal ráhúzod a kontraanyát és csá. SPD használóknak némi pedálszereléssel jár, ennyi.

rastafari

rastafari

vendég

• fórumtag
  • 83 posts
Hello
Találtam egy csúsztatópapucsos vázat. Nem garantálom, hogy pályaváz, de érdekes. Megéri megnézni.

http://ronwoldala.uw.hu

Ja és szerintem nem fér el. csak ha radiálisan fûzöd, viszont a meghajtás felöli oldalt nem szabad radiálba fûzni, esetleg ha találsz oda valami alátétet, úgy elfér.Vagy mégegy ötlet, ha nagyobb fogaskereket raksz fel magasabban lesz a lánc és talán nem ér bele.Tuti trükk ha nem jön ki a láncvonal próbáld meg fordítva, úgy ahogy az enyémen van, a bal oldalon. Ha úgy kijön, akkor leírom mi a titka, hogy ne essen szét, egyébként kulisszatitok.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Nem érdemes sztem. Próbálj bele egy küllõt az agyba, rakd fel a fogaskereket, rá a láncot, és kiderül hogy mi a pálya. Szerintem tuti hogy elfér.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ha fordítva tekerem fel a fogaskereket, akkor pont jó a láncvonal, viszont így szerintem nem lenne hely a küllõknek. Lehetne úgy fûzni a kereket, hogy minden küllõ belûl lenne?

peak

peak

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
JA csoprtosan lehetne menni. AKár ha vagyunk elegen egy kisebb versenyt is rendezhetünk, csak hogy több legyen a motiváció:)
Amit jó lesz az idõ össze kell szedni embereket és menni kell!

mangusta

mangusta

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Szerintem össze lehetne hozni valami csoportos menetet is a millenárisra, úgy biztos sokkal nagyobb az elvezet. Így kora tavasszal össze lehetne hozni valamit.

Kiprobálhatnám az 52es pizzámat:))

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
má miért lenne?
nincs emelkedõ :) nem kell fékezni, uyraindulni :)
ha el birod haytani amugy akkor a pályára is yo lessz..

idõbeosztást nem tudok még...
de tavaly ugy voilt hogy aszem kedd /csütörtök 18.00tol Fradi edzés
meg ugyanez szerdán pénteken hétfõn..más csapatok..
ez persze nyárra vonatkozik
a világitást nem kapcsolyák..szoval még amikor korán sötetedik akkor szerintem 16.00...
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

peak

peak

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Tleg és pályára mi lenne ideiális áttátel? Nekem jelneleg 39-14 van de ez városi használatra. Pályára olyan 52-14 vagy 52-15öt bírok itthoniból összeszedni. Az túl combos már?

peak

peak

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Na persze nyilvaán hidegben kellemtlenebb, de jó zsórakozás kimenni, tekerni, fõleg ha már tavaszodik is. Végülis egy történelmi helyen tekerhtesz a kedvenc bikeoddal:) Az idõbeosztást, ha át bírnád küldeni megköszönném! Aztán ha tavaszodig mehetünk!