Az az arany színû (nikkelezett) sram az nagyon zora. Lehet hogy beújítok egyet, a kmc-t meg eladom egy béemixesnek, és majd kiderül. De azért még elötte kisérletezgetek, hátha nem aza baj. Amúgy a 7x-re gondoltam, az nagyon király, és az van a Szilvi yasec bicaján a bringavillában. Tényleg csak öt ropi. De a pc1 az vékony vagy vastag? Nem gáz ha a vékony tányérra vastag lácot rakok. AZ van, hogy a kmc mérete 1/2" x 3/32" míg a sramé 1/2" x 1/8" ez nem para? 1/32 col a difi ami kb 0.8 mm. Most asszem megválaszoltam a kérdésem, nem túl sok a különbség, nem is tudom mi értelme van egyyivel vékonyabbat gyártani. na mindegy.
??? Mostanában kétféle láncot használnak, ha jól tudom, a vékonyabb (3/32) a váltós, a vastagabb (1/8) az egysebességes és agyváltós konfigurációkra való. Elvileg nem csak a szélesség a különbség, a vastag lánc jóval kevésbé hajlik oldalra (tehát kisebb a leesés veszélye).
Vékony lánckerekekre minden további nélkül rakhatsz vastag láncot, ez elsõsorban a hajtókar felõli oldalon érdekes, egy esetleges SS-sé alakításkor nem kell lecserélni a nagytányért csak emiatt.
Ami nekem az ínséges PC-1 hiányos idõkben bejött, az a KMC piskóta-szemes lánca. 2eFt alatt van, nem túl hangos (bár nem teljesen zajtalan), és baromi jól bírja a kiképzést. De most, hogy jön a tavasz, az outira beizzítom a közben felhajtott PC-1-et... :-)