Nos, kiderült pár turpisság, amit megosztanék a nagyérdemûvel, mert úgy gondolom, nem minden tanulság nélküli:
- most néztem meg jobban, és tök egyértelmû, hogy a Langsterhez 16-os VÉKONY Dura-Ace lánckereket adtak (igen, ez a 16-os, yvorl, úgyhogy jobban jártál, hogy rendeltem neked újat :-)), ez részben magyarázatot adhat a PC1-es panaszaimra a zajosságát illetõen, ugyanis mióta a 15-ös van fent, azóta halkabb lett a hajtás (csak nem mertem elkiabálni), tanulság: keskeny lánckerék plusz vastag lánc egyenlõ hangos hajtás?
- tényleg rossz a Langster láncvonala, mintegy 5mm-rel el van csúszva (ehhez képest nem is érezni rajta)
- a városi fixim is ciripelt, mióta keskeny vállas gagyi lánckereket kapott hátra, gondoltam csak a láncvonal miatt van, de ma szétszedtem az egészet pucoválás céljából, és fény derült pár dologra, például, hogy a hátsó láncvilla távolsága eredetileg nem 126mm, hanem 130, csak a ZP-sek így távtartózták ki a 110-es agyat (majd megkérdezem tõlük, mi oka volt ennek), másrészt pedig a 42 alu tányér elöl olyan elképesztõ módon el volt kopva, hogy legalább egy évre el kellene engem tiltani minden kerékpár közelébõl, amiért megvártam, amíg így szétmegy (mintegy 2ekm-t bírt alattam, nem tudom viszont elõtte mennyi volt benne, mert használtan vettem).
Tanulság: acél tányért vegyetek, megéri a súlytöbbletet meg az esetleges nehezebb beszerzést.
És a végére egy kérdés: a magasgalléros Miche Primato agyak mennyire jók? A városi fixibe kéne új kereket fûzetni, új agyat is gondoltam bele, de kicsit riaszt, hogy mennyivel kényelmetlenebb vagy kényesebb egy ilyen, mint az alacsonygalléros változat. Városi használatra megfelelnek ezek?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Örökhajtós bicó építése, de hogyan?
Started by
Bitecus
, 2002. February 02. 20:12
Posted 2006. April 24. - 19:26
Posted 2006. April 23. - 23:38
Ujabb update-et eszkozolok a langsteren. Kicserelem a kerekeket. Miche agyak, Mavic OpenPro felnik, DT kullok. Meg leveszem a fekkarokat es kap egy hagyomanyos formaju kormanyt.
Merida CX500
Posted 2006. April 23. - 20:56
ed13, szerintem eltévesztetted a topikot...
egyénként nézz körül a BikePositive alkatrészek táján, merthogy kishazánkban ezekhez a legkönnyebb hozzájutni (merthogy magyar cég), és általában igen kedvezõ áron. www.csekert.hu.
egyénként nézz körül a BikePositive alkatrészek táján, merthogy kishazánkban ezekhez a legkönnyebb hozzájutni (merthogy magyar cég), és általában igen kedvezõ áron. www.csekert.hu.
Posted 2006. April 23. - 20:49
hello!
készülõ bringámhoz keresek alkatrészeket:
kormánycsapágy, stucni, kormány, nyereg, nyeregcsõ, pedál.
az elképzelésem az összes terén egy viszonylag jó ár/érték arány, egy középkategóriában, valamint jó volna ha fekete lenne, legalább a stucni, meg a nyeregcsõ!
van ötletetek?
köszi, elõre is
készülõ bringámhoz keresek alkatrészeket:
kormánycsapágy, stucni, kormány, nyereg, nyeregcsõ, pedál.
az elképzelésem az összes terén egy viszonylag jó ár/érték arány, egy középkategóriában, valamint jó volna ha fekete lenne, legalább a stucni, meg a nyeregcsõ!
van ötletetek?
köszi, elõre is
Posted 2006. April 22. - 20:01
Posted 2006. April 22. - 09:04
Kedves bloke, végignyálaztam a hozzászólásaidat, de a linket nem leltem. Ha nem nagy kérés, beírnád mégegyszer? Köszi.
Posted 2006. April 21. - 21:18
Én már beraktam egyszer egy linket, hogy £2,50 postaköltséggel (ami kevesebb, mint mondjuk az ebike) rendeltem Dura Ace fogaskereket, de itt mostanában mindenki szarik a beírásaimra.
The Official Rules of the Euro Cyclist-----------------The Rules > Velominati
Posted 2006. April 21. - 19:59
Igen országutis hétvégi bringás és retro bicikli gyüjtõ.
De ez amit akarsz Seattle-ben van konkrétan?
egy ottaniu bolt cim:
counterbalancebicycles.com
de keressetek rá boltokra a neten, van csomo.
yobb ha konkrétan mindent képpel együtt.
De ez amit akarsz Seattle-ben van konkrétan?
egy ottaniu bolt cim:
counterbalancebicycles.com
de keressetek rá boltokra a neten, van csomo.
yobb ha konkrétan mindent képpel együtt.
Posted 2006. April 21. - 14:20
Yvorl: az ismerõsöd bringás? Lehet hogy kéne hátsóagy vagy kormány, de ezek elég egzotikus cuccok... Egy "civilre" nem akarom rálõcsölni. (Összeg nem lenne vészes, ~$50)
Posted 2006. April 21. - 14:08
Tanyerral kisebb fokozatokban tudsz lepkedni, eddig aszittem, hujeseg,
de a 48-16-rol 48-15-re egy picit megviselt, ugy szamolom, a 46-16 pont
idealis attetel lenne a Langsterre nekem (amig ilyen csenevesz vagyok). Termeszetesen nem hegymaszashoz, hanem palyara, hosszu sik terepre (pl. Csepel).
Viszont jo tanyert (csak acelt erdemes venni) nehez szerezni egzotikus, a megszokott orszaguti 39-42-48-52-tol eltero meretekben (neha meg azt sem trivialis hajtokar nelkul), plane ha vastag lanchoz szeretne valaki.
Tenyleg, yvorlt megkerdezzuk, hatha az ismerose hozna azt is amerikabol.
de a 48-16-rol 48-15-re egy picit megviselt, ugy szamolom, a 46-16 pont
idealis attetel lenne a Langsterre nekem (amig ilyen csenevesz vagyok). Termeszetesen nem hegymaszashoz, hanem palyara, hosszu sik terepre (pl. Csepel).
Viszont jo tanyert (csak acelt erdemes venni) nehez szerezni egzotikus, a megszokott orszaguti 39-42-48-52-tol eltero meretekben (neha meg azt sem trivialis hajtokar nelkul), plane ha vastag lanchoz szeretne valaki.
Tenyleg, yvorlt megkerdezzuk, hatha az ismerose hozna azt is amerikabol.
Posted 2006. April 21. - 13:45
Posted 2006. April 21. - 13:39
vékony ( 1/8) lánchoz 20 Euróért tud Michet szerezni!
ez a miche adaptteres azt ugye tudyátok.
DA-t csak rendelésre tud (3 hét a rendeléstõl)
Most meg y május elején Seattle-be pár napra.
onnan szerintem bármit tud yo pénzért.
Csak nagyon drága cuccot azért nem hoz mert nem szeretné ha mégse kellene.
mivel õ Bécs mellett lakik...
max banki átutalással...
deiyen apróságokat hogy fogaskeék biztos hoz ,, elég neki a szavam hogy kell.
De Phil woodot ne rendeljetek..bár mondom ha küldtök neki pénzt, csakhát az megneketek rizikós.
ez a miche adaptteres azt ugye tudyátok.
DA-t csak rendelésre tud (3 hét a rendeléstõl)
Most meg y május elején Seattle-be pár napra.
onnan szerintem bármit tud yo pénzért.
Csak nagyon drága cuccot azért nem hoz mert nem szeretné ha mégse kellene.
mivel õ Bécs mellett lakik...
max banki átutalással...
deiyen apróságokat hogy fogaskeék biztos hoz ,, elég neki a szavam hogy kell.
De Phil woodot ne rendeljetek..bár mondom ha küldtök neki pénzt, csakhát az megneketek rizikós.
Posted 2006. April 21. - 11:24
Posted 2006. April 21. - 11:01
Írtam levelet yvorlnak, de a lényeg, hogy most már én is kitaláltam, milyen lánckerekekre lesz szükségem a közeljövõben, szerintem a postaköltség eloszlása miatt érdemes lenne többen összeállni, és úgy rendelni.
Az árak: vagy az yvorl-féle, amit majd õ megír, vagy ha UK-ból rendelünk, akkor
Dura-Ace kerék kb. 12 font, EAI vagy más CNC-zett kb. 15, ezek a legjobb minõségûek, amit kapni lehet (na jó, van Phil Wood is, de az más kategória, és más a menet is). Ja, van még kontraanya is, 5-6 font (szintén DA). Ehhez jön a postaköltség, ami kb. 10 font.
Mégegyszer a konfigurációs lehetõségek: Dura Ace 13-16 fog, EAI 16-20 fog, mindkettõbõl van széles és keskeny is.
Akit érdekel ilyesmi lehetõség, az írjon, vagy levelet, vagy ide a topikba, minél többen rendelünk, annál jobb!
Az árak: vagy az yvorl-féle, amit majd õ megír, vagy ha UK-ból rendelünk, akkor
Dura-Ace kerék kb. 12 font, EAI vagy más CNC-zett kb. 15, ezek a legjobb minõségûek, amit kapni lehet (na jó, van Phil Wood is, de az más kategória, és más a menet is). Ja, van még kontraanya is, 5-6 font (szintén DA). Ehhez jön a postaköltség, ami kb. 10 font.
Mégegyszer a konfigurációs lehetõségek: Dura Ace 13-16 fog, EAI 16-20 fog, mindkettõbõl van széles és keskeny is.
Akit érdekel ilyesmi lehetõség, az írjon, vagy levelet, vagy ide a topikba, minél többen rendelünk, annál jobb!
Posted 2006. April 20. - 20:55
Posted 2006. April 20. - 18:29
Dunakeszin a Laklóthnál, van egy marék(4-5 db) mindenféle (nem kínai) fogaskerék, de méregdrágán adja õket, halvány fogalma sincsen hogy mennyit érnek. Nekem egyszer azt mondta asszem egy miche fogasra hogy 6ezer, mondtam neki, akkor tartsa meg. Azt hiszi hogy ez méreg drága, próbálta nekem is bemagyarázni, hogy ez újonnan 10 papír.
Posted 2006. April 20. - 12:02
én még matuz mesterrrel beszélek addig.
nála is vannak jó dolgok elfekvõben.
ja,igazatok lehet simán jó a menetes is,dura-ace az szimpi.
azért köszi.
nála is vannak jó dolgok elfekvõben.
ja,igazatok lehet simán jó a menetes is,dura-ace az szimpi.
azért köszi.
Posted 2006. April 20. - 09:57
nekem is michem van de én menetes kinaival használom eddig. de 4500 Ft körüli összegért postán a külföldi ismerõsöm elküldi ha kell, én is gondolkozom ryata, mert nekem is 16os kell , de nekem inkább a szélessége miatt.
Posted 2006. April 20. - 09:55
Nem az én dolgom, de minek neked olyan? Ha úgyis egy fogaskereked lesz, akkor teljesen céltalan. Az csak arra jó, hogy könnyen lehessen cserélgetni. Ugyanúgy rögzül menettel-kontraanyával mint a többi, csak van egy hullámos illesztés pluszban.(Könnyen lehet, hogy kotyogni is fog az a mókás illesztés)