Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
5023 replies to this topic

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
Tegnap este 9 körül gondoltam egyet...
Nekiestem a montimnak és leszedtem a váltókat és a féket illetve a fék és váltó karokat.Láncbontóval méretre szabtam a láncomat majd 4 klipsz szijjal jó erõssen összekötöztem a fogaskeréksort és a küllõket. ;)
Mi az ideális fixi áttétel montinál?Mivel szoktak menni?vagy kinek mi a jó?(ki forgatni szeret,ki nehezet hajtani)
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Ja.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
EAI fogaskerék menete ugyanolyan mint a Shimanoé?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Tegnap végre újra összeraktam a bicót. Pajti bá átmûtötte a villanyakat A-headesre (szép munkát végzett az öreg, nem találtam meg a hegesztés helyét! És meglepõen olcsón megcsinálta.) Kapott a gép egy Ritchey Comp stucnit a régi 3ttt ajtókilincs helyett... Ég és föld. Hihetetlen, hogy mennyivel merevebb lett a bicó eleje, pedig sose gondoltam volna, hogy a 60 kilóm alatt bármilyen alkatrész hajladozni tud. A hátraköreim is sokkal magabiztosabbak lettek. Már gyakorolgatom a hátrakört a másik irányba is... Nem hátrány, hogy most már arra áll a kerék, mint a kormány. Akinek 1" menetes stucnija van, annak melegen ajánlom a mûtét elvégzését.

Kormánycsere is volt Pro-ra, továbbra is idõfutam stílusban. Kicsit keskeny a 40 centi 44 után, de majd megszokom. Mivel ez nem kanyarodik lefelé, sokkal szélesebb tudom fogni fölül, és az elsõ fogás sincs olyan bazi mélyen.
A fékkar setup még nem dõlt el végleg, mindenesetre a hátsó féket levettem végre.

Majd eccer rakok fel képet a jelenlegi állapotról, ha megvan a fékkar megoldás és betekertem a kormányt.

Ha negyon kell, a Miche csapi méretének utána tudok kérdezni bikeforums.org-on

Anarchohippi

Anarchohippi

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
OKOK.Yvorl, :D
Csak azt hittem ha ebben a topikban van akko annak készülne.
Go Vegan!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Miche agyban cserélt már valaki csapágyat; otthon megoldható; mi a csapágy típusa?

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts

Sekly!
Vidd le Hercehurcába!Pajtibánál 6rongy a papucsolás herce kér 7rongyot érte de nem kell legalább rohangálnod.Meg el is tudod intézni velük a színteret.Én tegnap láttam meg az új dögömet és nagyon patentra csinálta az öreg.
Meg nekik állandó kapcsolatuk van biztos megcsinálaj rendesen idõre az öreg.
a hercehurca me ga Bajnok utcában van.

NEM fixit akar belõle és NEM átszinterezni!
Uh. nah akkor ne kerülyön a szemem elé.
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

Anarchohippi

Anarchohippi

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Sekly!
Vidd le Hercehurcába!Pajtibánál 6rongy a papucsolás herce kér 7rongyot érte de nem kell legalább rohangálnod.Meg el is tudod intézni velük a színteret.Én tegnap láttam meg az új dögömet és nagyon patentra csinálta az öreg.
Meg nekik állandó kapcsolatuk van biztos megcsinálaj rendesen idõre az öreg.
a hercehurca me ga Bajnok utcában van.
Go Vegan!

bharsi

bharsi

vendég

• fórumtag
  • 66 posts
"klipsz nélkül skidelni naggyon nehéz lehet...szinte lehetetlen.."

Persze hogy lehetetlen :) az a pedál csak hirtelenjében került fel rá, 10 perc után feltettem a másik bringámról a patentpedált.. azzal próbálgattam skidelni

"Alkatrészek, áttétel, váz?.."
Favorit váz (ez fog elösszõr lecserélõdni elég hosszú)
Formula 32-es,flip-flop agy (sajnos fix-szabad-os, pedig eredetileg fix-fixet akartam)
Dura Ace fogaskerék,kontraanya
Rigida felni
Truvativ monoblokk
noname hajtómû
Ritchey pedál
PC1 lánc
3ttt stucni
SRL elsõfék
Trinity fékkar
38-as kormány
Vedora nyereg

Az áttételem meg egyenlõre 46/15

A súlyát még nem mértem meg, de nem tûnik nagyon könnyünek szerintem inkább 9 mint 8, de most meg se tudom mérni..

sekly

sekly

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Eredeti moser váz a 80as évekbõl!
Szerintem megéri a javítást!
Amúgymeg nem olyan vészes a dolog!
Valaki nem tud kontaktot Pajtibához vagy címet vagy valamit??

Anarchohippi

Anarchohippi

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
JUJJ JUJJ!
Ákos már küldött üzenetet iwiwen.
Megyek, sõt hogyne mennék:D
Go Vegan!

_bence_

_bence_

vendég

• fórumtag
  • 134 posts
:)
hívlak ma, hétvégi program ügyben.

Anarchohippi

Anarchohippi

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
HALI bence!Mostanában nem nagyon neteztem mert ezerfele van az agyam a költözés miatt!Lehet jöv héten má csepelen döglöm!:D
MA voltam ben na vázé!
NAgyon kis csinos lett csak még le kell szintereztetni meg homofúni meg mittomén hogy szokták hívni az ilyen dolgokat.Matt fekete lesz cromo villával.
Ha mindne jól megy jöv hétvégén szétSkiddelem a 16 kert.Mindneképen kihívlak majd rakni neki:DFéket nem nagyon tervezek már rá de jóval kisebb áttétem lesz:42/16 evvel viszont biztonságosan megállk szerintem.aztán majd visszamegyek a szokásosban ha megszoktam hogy nicns fék( nem mintha sokat használtam volna)
IDEJE ELKEZDENI A TAXIS HOLOCAUSTOT :D
Go Vegan!

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Kábé én is azt javasolnám, mint Country...

Ha alu a váz, akkor a legközelebbi MÉHtelepre. Ha acél, akkor hívd fel a Luongót meg a HajtiPajtit, hogy tudnak-e szakit.

Acélt a kár mértékétõl és helyétõl függõen esetleg lehet tovább használni ahogy van, vagy visszaegyengetni. Horpadást is ki lehet szedni elvileg. Acél vázon a sérült csövet is ki lehet cserélni, de annyi melót kevés váz érdemel meg.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
haza

sekly

sekly

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
SOS!!!
Hova tudom vinni a vázamat ha volt egy kis balesetem vele és a hátsó villa picit behorpadt???

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
otthon maradt a bukóm... :D
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

_bence_

_bence_

vendég

• fórumtag
  • 134 posts
nincs mit jóképû _rihi_ :)

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts

klipsz az amibe beledugod a lábfejedet.
skidelés az amikor nem hagyod a hátsót forogni, így fékezel, farolsz, csíkot húzol
egy ilyen bringa ~8-9 kg.
vagy viccbõl kérdezted?

a skideléssel meg a klipsszel tényleg nem voltam tisztába, és pontos súlyadatot szerettem volna arról a géprõl... gondoltam hogy 8-9 kiló...

Kössz a választ!
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

_bence_

_bence_

vendég

• fórumtag
  • 134 posts
klipsz az amibe beledugod a lábfejedet.
skidelés az amikor nem hagyod a hátsót forogni, így fékezel, farolsz, csíkot húzol
egy ilyen bringa ~8-9 kg.
vagy viccbõl kérdezted?
------------------------

hogy szedjem szét a hátsó agyat?
kiszedem a kereket, elfektetem, adok neki egy jó adag zsírt, hogy ne potyogjon, mikor szétkaptam... viszont hogy szedem ki?
gondolom az egyik oldalon elég kilazítani, vagy nem?
(nem találtam ilyen topicot, meg leírást sem & nem akarom elbaszni)