Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

zfazek

zfazek

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Sajnos nem tudom milyen hosszú. Biztos lemértem már, de elfelejtettem. Saccra 1km és olyan 12% lehet a meredeksége. Nagy különbségek nincsenek meredekségben, elég állandó. Biztos van ahol ennél meredekebb, de nem kiugróan. Egyébként nem tudom mikor láttad utoljára de pár hete tükörsima aszfaltot kapott, nagyon hívogat, hogy megrakjam neki!

zfazek

zfazek

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Köszi!

Hát nem fixivel voltam :)
Klagenfurtban volt most Ironman, 2200-an indultunk neki. Két éve határoztam el, hogy ironman leszek, méghozzá Klagenfurtban. Azóta ezzel kelek és fekszek. Úszni annyira tudtam, hogy idáig még soha nem fulladtam bele a Balatonba, biciklizni szoktam, futni nem futottam ötödikes korom óta, mikor megutáltam az atlétika edzéseket, ahova egy évig jártam. Most leszek 35 éves, szóval az jó rég volt. Elkezdtem uszodába járni, elég rendszertelenül, heti 1-2 alkalom jött ki. Sokat nem gyorsultam, de azért kitartóbb lettem. Futni is elkezdtem, indultam azóta 3 félmaraton és két maraton versenyen. Elsõ 4:30, második most tavasszal 3:51 lett, vagyis sikerült a 4 órás álomidõ alá mennem :)
Mennyit edzettem? Hát így utólag keveset :)
Kb. 50x voltam uszodában, 3500 km bicaj, 400 km futás idén. 14 órát terveztem, 13:28-at mentem, szóval azért jól sikerült. A melegrõl lemondtam volna. A honlapomon van rengeteg kép és részlet: http://www.fazekaszo...2006Klagenfurt/
Helyezésben nem is tudom, nem is érdekelt az összetett 16xy / 2198. De tök mindegy, mert aki teljesíti az mind gyõztes, küzdjenek a profik egymás ellen, mi inkább egymásért. Éjfél után négy perccel ért be egy 79 éves bácsi. Na, õ az igazi Ironman. Meg aki vakon ment 13 órán belül.
Életem legnagyobb kalandja vagyok, mindenkinek azt mondom, hogy ha csak kicsit is izgatja a dolog vágjon bele, nagyszerû dolog. Nem is a verseny, hanem az odavezetõ út. A teljesítéshez pedig semmilyen sporttehetség nem kell, csak akaraterõ.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás

Én ott lakok a közelben, lemértem GPS-el, 80m lett. Ez sem pontos, de kábé ennyi. A triatlonos csapattársaimnak volt olyan téli edzése, hogy Tegzes (Tordai) 10x. Utolsó pár kör nagytányéron!
Azóta én is tervezem, hogy megpróbálom 10x. Elõször persze outival 39/27-ben.

És azt is meg tudod mondani, hogy
- mennyi a hossza és az átlagos meredeksége annak a szakasznak (az Adytól a Hittérítõ útig)?
- mennyi a legmeredekebb rész?

A Gerecsét illetõen pedig majd egyeztetünk. Még mindig áll az, hogy 8-ra haza kell érned?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Múlt hétvégén megcsináltam az ironmant

Azé' errõl mondj egy pár szót, még akkor is a ha fixi fórum... Lenyomtad a 3,6+180+42 kilométert?

Hódolatom:clap:

Kb heti hány óra edzés volt a felkészülés összesen, és milyen idõket mentél, ill. az mire volt elég helyezésben? Meg egyáltalán, hol volt most ironman?

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Ennyien a közelben?!:clap:
Én Gerinc 69. :bananadan
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

zfazek

zfazek

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Én ott lakok a közelben, lemértem GPS-el, 80m lett. Ez sem pontos, de kábé ennyi. A triatlonos csapattársaimnak volt olyan téli edzése, hogy Tegzes (Tordai) 10x. Utolsó pár kör nagytányéron!
Azóta én is tervezem, hogy megpróbálom 10x. Elõször persze outival 39/27-ben.

zfazek

zfazek

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Múlt hétvégén megcsináltam az ironmant, így hirtelen rengeteg szabadidõm lett, idéig azért nem jelentkeztem, mert erre nem volt idõm.
Hétvégén mentem is egy kört a fixivel, gondoltam rád, hogy jó lenne összehozni a dolgot. A héten valamikor megejthetjük a Gerecsét. Én Dobogókõre nem vágyok fixivel. Fel biztos fel tudnék menni, de lejönni, az nagyon gázos lenne, fõleg, hogy csak elsõ fékem van, semmi kedvem fél órán keresztül fékezni.
Pap rétre mentem egy idõfutamot SS-el két éve, csak fél perccel lett rosszabb, mint roadie-val. 18 perc körül és 42/20 volt az áttétel. http://topictt.kivisite.hu
Egyébként lecsréltem az egyenes kormányt kosra, kapott szép fehér bandázst. Hát ez valami álom lett ismét! Ma is megrakom neki, megyek sörözni egy rég nem látott volt tankörtársammal.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
Hmhm... számolgattam a Tordai utat, sajnos nincs most pontosabb adatom, mint a Mapsource-beli túristatérkép szintvonalai, ez alapján kb. 500m alatt kb. 60m-t emelkedik, ez, ha jól számolom, 15%-os átlagos emelkedésnek felel meg... ennyire meredek lenne?
Az igaz, hogy elég megkapó látvány, amikor a Péterhegyi úti kis bemelegítõ jellegû emelkedõ végén hirtelen szembejön a domboldal, ami onnan nézve függõleges falnak látszik. Van egy kis demoralizáló hatása, az biztos.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Nem hangzik rosszul pár esti tekerés, én 7 után majdnem minden nap ráérek (Bár jobb lenne 5 körül indulni és világosban hazaérni). Ha pár emberkének van kedve, írjon be és összeszervezzük. Csinálhatunk bringamutogatós-helybenállós-hátrakörös mókát békésebb útvonalon, meg végülis a szenvedhetünk a Pilisben is.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás

Ha 30° alá hûl az idõ, szívesen kirándulnék egyet fórumos fixisekkel. De Dobogókõ nem túl meredek fixivel? Ezer éve nem jártam ott, szal nem tudom. A szokásos városi áttétellel feldolgozható? Nem lenne jobb laposabb, legföljebb dombos útvonalat választani? Nekem sztem szétesik a hajtókarom is, ha 50 rpm-mel erõszakolom felfelé.

No igen, épp ezt szeretném megtudni, hogy nem túl meredek-e... :-)
Találtam egy jó kis meredeket Kelenvölgynél: Tordai út, Tegzes utca, 4,5 perc a végén kb. 7-8kmh-val, és a tetején már eléggé szoktam lihegni... szerintem Dobogókõ ennél nem meredekebb, csak hosszabb.

Volt már egy kísérlet közös tekerésre, az végülis nem jött össze, zfazek sporttárs helyzeti elõnnyel még szárazban indult Budaörsrõl, amikor engem a város közepén elkapott az esõ, így én két órával késõbb indultam csak utána.
Budaörs, Biatorbágy, Páty, Budakeszi környéke kellemesnek ígérkezik, tele van jó kis dombokkal, de semmi hegy (kivéve a János-hegyet...). Ilyet is lehet szervezni, de én Dobogókõre felmegyek mindenképpen, meg szeretnék egy Pap-rét idõfutamot is, az nem olyan meredek.

Sajnos mostanában kevéssé tudok alkalmazkodni (lakásfelújítás megy...), így annyit tehetek, hogy amikor el tudok szakadni, akkor beírom ide a fórumba, aztán majd mindenki eldönti, tud-e jönni, akar-e jönni. Én megyek egyedül is, de szívesen kipróbálnék egy lánctalpazást is, végülis mehetünk Csepelre, akkor a Langstert viszem, és megrakjuk 50-nel a Szabadkikötõn jól :-)

30 fok alatti hõmérséklet: természetesen esti tekerésrõl van szó, én napközben dolgozom, de pont a hõség miatt nem is érdemes korán indulni, olyan 8-tól 10-fél 11-ig pont ideális, persze ennyibõl Dobogókõre max. felmegyünk, de onnan még vissza is kell jönni :-)

No, száz szónak is egy a vége: egy.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
az örökhajtós bicó az olyan hogy lehet hátarekerni?

sekly

sekly

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

Sekly!
Vidd le Hercehurcába!Pajtibánál 6rongy a papucsolás herce kér 7rongyot érte de nem kell legalább rohangálnod.Meg el is tudod intézni velük a színteret.Én tegnap láttam meg az új dögömet és nagyon patentra csinálta az öreg.
Meg nekik állandó kapcsolatuk van biztos megcsinálaj rendesen idõre az öreg.
a hercehurca me ga Bajnok utcában van.

Köszke!
Közben megszereztem Pajtibá pontos címét és inkább személyesen intézem el a dolgot!! Szeretnék ott lenni az újraélesztésnél ;)
Ma szétszedem és holnap viszem is annyira csupaszon amennyire csak tudom a vázat hozzá!!
Amúgy a hátsókerekem már Józsi gondozásában van a Bajnokban!

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Valamikor a hét vége felé tervezek felmenni Dobogókõre, esetleg ha valakinek van kedve és ideje, velem tarthat. Azt nem ígérem, hogy Pilisszentkereszt felett nem fogok megállni pihenni, de nem kötelezõ engem megvárni, fenn a csapnál találkozunk! :-) Addig megpróbálom meghekkelni a kormányt-stucnit, hogy ne recsegjen, mint a fene.

Ha 30° alá hûl az idõ, szívesen kirándulnék egyet fórumos fixisekkel. De Dobogókõ nem túl meredek fixivel? Ezer éve nem jártam ott, szal nem tudom. A szokásos városi áttétellel feldolgozható? Nem lenne jobb laposabb, legföljebb dombos útvonalat választani? Nekem sztem szétesik a hajtókarom is, ha 50 rpm-mel erõszakolom felfelé.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás

Monti a váz, de a felhasználás nem feltétlen... Terepezni 2/1-el szoktak. 32/16, ilyesmi. De sztem nem nagy élmény fixivel küzdeni terepen.

Hát, élménynek nagy élmény, viszont egy-két fokozattal lejjebb érdemes nekifutni, mint sima SS-szel. 32-16 nekem elég combos terepre fixen, SS-szel meg éppen elmegy.
Terepen fixizni igazi testépítés, másfél óra HHH, és kész, nekem reszeltek.
Láttam tegnap a sárga biriglimet, amit eladtam egy hónapja, ha jól néztem, a srác hozzá sem nyúlt, hagyta a 33-16-ot, fixen, 2.0-ás terepgumival, így közlekedik városban. Egészségére... :-)

Az eredeti kérdéshez visszatérve: 42/15 vagy 42/16 szerintem ideális a városi fixizéshez, abszolút multifunkciós. Ez utóbbi esetén 30km/h-nál kicsivel 90-es csapásszám alatt pörgetsz, ami egyenesen tökéletes.

Valamikor a hét vége felé tervezek felmenni Dobogókõre, esetleg ha valakinek van kedve és ideje, velem tarthat. Azt nem ígérem, hogy Pilisszentkereszt felett nem fogok megállni pihenni, de nem kötelezõ engem megvárni, fenn a csapnál találkozunk! :-) Addig megpróbálom meghekkelni a kormányt-stucnit, hogy ne recsegjen, mint a fene.

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
nem terepre használom a montit,hanem városi közlekedésre.Conti 1.3as slick külsõk vannak fent. ;)
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Monti a váz, de a felhasználás nem feltétlen... Terepezni 2/1-el szoktak. 32/16, ilyesmi. De sztem nem nagy élmény fixivel küzdeni terepen.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
montira kérdezte, arra kicsit talán ez combos:)
sztem 42/26-30
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Thomas: kb. 44/16 és 44/14 körül van a normál áttétel aszfalton, ha nem kell nagy hegyet mászni.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
schnellthomas:
Ha kész a bringád, gyere át Tatára és fixizhetünk együtt!

A Miche agyat szétszedtem és az van a csapágyra írva, hogy 6001RSV38, ilyet lehet kapni?

_bence_

_bence_

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
:)
hogy megy?