Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Pár napja volt itt az apróban is egy komplett ciklokrossz váz, elõl hátul kantival.

szerk: már nincs.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
1. Igen, de valószínû hogy tengelyt kell benne cserélni. A Miche 120mm széles, a modern oútik 130. Régebbiek 126. Tudtommal 10es szabvány tengelye van.

2. Persze. BMX racsni rámegy.

3. Hááát... valahol biztos. Ciklokrossz villa kell. Bike Art a legesélyesebb, vagy Laklóth/Matúz. Nézd meg h a váz 1" vagy 1 1/8" villanyakhoz való, mielõtt villát keresel.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Üdvözlet Mindenkinek!

Tervezem egy egysebességes gép építését országúti vázra (hogy fixi lesz-e az még kérdéses), és fölmerült néhány kérdés:
1. Normál outi vázba be tudom tenni a Miche Primato agyat?
2. Ha igen, lehetõség van-e racsnival használni?
3. Lehet-e jó minõségû acél villát kapni, ami képes fogadni canti féket (rendelkezik tüskével): ahead vagy menetes - nekem mind1.

Köszi a válaszokat elõre is!

_bence_

_bence_

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
köszi srácok! meghúzom jól! ;)))

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Kattincsoljál a linkre abból kiderül h miért van veszélyben a festés...
A korrekt eljárás az, h annyira meghúzol mindent elsõ bicózás elõtt, h sose lazuljon ki. Különben veszélyben vannak a menetek. A fogaskerékel nem szabad szégyenlõsnek lenni, mehet tiszta erõbõl.

singlspdzinga

singlspdzinga

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
http://ebike.hu/term...noblokkhoz/3467
õ,az lófarkastól vettem és zseniális,simán jó bármihez,zsír.

nem sokára új fixi---téli fixi,csak össze kell szerelni.szines lesz.

_bence_

_bence_

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
váz festés??? ;)))))
Spznga is ráhúztza gondolom...
kereket sztem lekapom simán a húzásnál, jobban hozzáférek
(berakom a körmöst a zsákba az elsõ utamon, mer' fék nélkül vagyok & ugrott már le a kontra..ne kjjen' má' tolni, ha azon az utánhúzáson múlik...úgyis elõbb mindég megtépem, ha a hajtásban vmi új van....)
mi aza BBB kampó, ha nem kampedlis kulcs?..azon kívül mivel hajtod rá a kontrát?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Azé' ne az elsõ útján szoruljon má' rá... (ha nem az agy kicsinálása a cél)
Itten van a szisztéma, szoríccsad rá amennyire nem szégyelled... Váz festésére vigyázni!
Aztán a kontaanyát meg a jó kis BBB kampóval úgyszintén.

_bence_

_bence_

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
király!!
karácsonyra azt kértem a családtól ;))) már félre is rakattam, mert csak egy új volt a 'helyemen'..nagy lesz! vadi új iparis, új küllöket kap a már bevált páyafelnimhez ;))

singlspdzinga

singlspdzinga

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás

begyászolódott a Maillard agyam... ;((( teljesen kuka utca (na persze polcra kerül, de használhatatlanná vált)....
Miche Primato megy bele, úgy hallom az megbízható.
1 kérdés a Miche agyat használókhoz: tényleg kell a fogas mögé alátét?
úgy hallottam, hogy pont annyi kell, hogy a kontrát holtjáték nélkül rá lehessen húzni faszán...

szerintem nem kell,pont ráfeszül.
csak érdemes körmös kulcsot vinni magaddal elsõ útnál hogy ráhúzzhass egyet mert nekem lelazult.de amúgy azóta olyan mintha hegesztve lenne.
ajánlom neked remek konstrukció!

_bence_

_bence_

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
begyászolódott a Maillard agyam... ;((( teljesen kuka utca (na persze polcra kerül, de használhatatlanná vált)....
Miche Primato megy bele, úgy hallom az megbízható.
1 kérdés a Miche agyat használókhoz: tényleg kell a fogas mögé alátét?
úgy hallottam, hogy pont annyi kell, hogy a kontrát holtjáték nélkül rá lehessen húzni faszán...

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Mikor lesz lánckerekem?

Most értem haza az elkészült kerekekkel (köszönet érte LóFarkasnak), gyorsan fel is dobtam rá a gumikat és érdekes felfedezést tettem: a Continál a 28-622 pontosan megegyezik méretben a Michelin 23-622-vel :wtf:.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Bocs a rossz minõségû képért, de szándékosan csökkentettem a méretét és rontottam a minõségét, hogy ne legyen túl nagy. Az eredetin látszik, hogy azok ott imbusz csavarok. Ha valakit érdekel itt egy jobb kép:

http://matuzmaster.h...vaz_moser_2.jpg

Lor kössz a kimerítõ választ, tehát 4db 6-os edzett acél csavarral simán bevállalható. Ez jól hangzik, asszem én is barkácsolni fogok :).

szerk: a fenti képen az is látszik, hogy ragasztva is van!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
belul elegge csavarfej van
ha szegecs lenne akkor nincs helye a furatnak a belso oldalon lathato fejen
es akkor hol a kulso oldalon lathato fej?
tengely atmero ugye kb 10mm, a menet miatt csak a magmeretet lathatod ami egy M3-nal 2,5 alatt van, mig M5-nel kb 4mm.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Húbazz, ma láttam egy futárt valami durva bicón... ha jól láttam, egy 135-ös MTB váznak némileg megcsonkította a papucsait, fúrt rá pár lyukat, és 3-3 csavarral a papucsok belsõ oldalára rögzített egy pályapapucs jellegû kreációt. Persze nem pályaagy volt benne, hanem egy többsebességes agy, ss üzemmódban. (persze nem szedte le a fölös fogaskerekeket)
Nem örökhajtós, de inkébb nem írom az ss topikba. Még a végén fityisz szívrohamot kap, unit meg öngyi lesz.

Sztem istenkirály a koncepció, és egy fos vázzal, vagy sérült papucs esetén simán be lehet vállalni. Mindenestre 10 pont az innovációért.

Megj: azok a csavarok ott amik a papucsot tartják sztem M3 méretûek. Túl kicsinek tûnnek, bár az pont olyan rész amit a fixi nem nagyon terhel jobban mint a szabadonfutó. Nem is a csavarfej leszakadásától tartanék, hanem rendszeres lelazulástól, aztán végül menetszakadástól. Ha az csavar egyáltalán és nem valami szegecsféleség.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
azok a csavarok kb M5-os meretuek
azaz a magmeretuk kb 4mm
ennek a felulete kb 12mm^2
egy atlag acel nyiroszilardsaga kb 400MPa
azaz egy csavar kb 5000N ero hatasara nyirodna el
ami megkozelitoleg 500kg tomeget jelent.
na most ha az egeszet megtoljuk egy ketszeres biztonsagi tenyezovel akkor is csavaronkent 250kg.
ami szerintem eleg egy betonjarmuhoz.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 hozzászólás
van már láncom is, a héten jönnek a gumik (25c schwalbe blizzard), sõt elvileg kotornak elõ a nagykerbõl 18-as DX fogaskereket is. A 16-os elfogyott központilag, akinek kéne, boltokban tud talán még vadászni.
Kicsit félek az 52x18-tól, bírom-e lábilag (optikailag mindentvisz :)), de lehet inkább az lesz és nem 42x16. Megyek egy hétig tesztként42x15-öt a mostani cuccokkal, aztán meglátjuk hogy bírom. De nem tudtam otthagyni a 18-as kereket. :)
Alakul, alakul :D (már csak fúrni kell)

_bence_

_bence_

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
egy fixinek jobb, ha össze van dolgozva... + amúgy is szerintem.
csúnya lenne ha az egyik ilyen kis imbusz elszakadna...

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Ezt egy Moser vázon találtam:
Feltöltött kép
Megdöbbentett a csavarok kis mérete. Vajon mennyire lehet ez a megoldás tartós? Igazából azért kérdezem mert ez bármelyik vázon könnyen kialakítható lenne és ezután lehetne cserélni a papucsokat, nem kellene elvinni hegeszttetni...

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Igen