Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
hello!
itthon a padláson porosodik egy régi orosz Szputynik (asszem ez a neve, mer ciril betükkel van ráírva..) országúti bringa, és ezt szeretném egysebességesíteni/fixisíteni.
ehez keresnék jó állapotba lévõ hátsó és elsõ kerekeket vagy információt hogy hol lehet pl. használt egysebességes hátsó országúti kereket kapni 5-10ezer forint körül...
válaszaitokat elõre is köszönöm!

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Jó gondolat.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
vegulis egyszerubb hulyenek lenni.

akkor fel is allok ez elol a lapos lampa elol

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Mintha néhányszor megbeszéltük volna már, h az én nyelvészeti érvekkel megtámogatott véleményem szerint faszság a szavak eredeti, úgymond "igazi" értelméhez v éppen egy más szakterületen használt jelentéséhez ragaszkodni. Az ottan fogaskerék, a lánc meg nyúlik. Akkor is, ha nem tetszik, sõt akkor is, ha ez így nem logikus.
A reformhoz egymagad úgyis kevés vagy, jobb lesz úszni az árral.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

Igaz (tudom, ez a dilid és igazad is van de ez olyan veleszületett szófordulat, mint az ipari csapágy:))

1500-2000 km alatt éppenséggel el is használódhat egy lánc, de attól még rámegy a fogaskrékre.

ami lanckerek

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Kezd összeállni a rendszer :)
Ami megvan:
B+ Denver
DA 16 lánckerék
DA kontraanya
régi Ultegra 170-es hajtókar (még nem tudom milyen lánctányérral)

Létezik, hogy 1 szezon alatt olyan szinten megnyuljon egy vastag ss lánc, hogy az új lánckerékre nem megy rá? :(
A DX racsni fogain nem látszik a kopás nyoma, azon vígan fut a lánc, ami egyébként egy Regina.

Mennyi ideig tart kb. egy ss/fixi lánc (átlagos felhasználás mellett, fõleg síkon), nekem kb. csak 1500-2000km lehet benne, ami azért elég gyenge egy olasz lánctól (csomagolása alapján nem mai darab volt, de én téptem fel a zacskót januárban).

Huhh, egész jól hangzik a lista.
1500-2000 km alatt éppenséggel el is használódhat egy lánc, de attól még rámegy a fogaskrékre. Legföljebb egész apró rések látszanak a fogak tövénél, ill extrém esetben egy része szépen felfekszik, kicsit arrébb viszont egyre magasabban lovagol a fogak tetején.
Ha a tiedet egyáltalán nem tudod ráerõszakolni a fogakra, akkor a klasszikusan esélytelen vastag fogas-vékony lánc esetével állunk szemben.

1ébként egy fixi lánc elszánt user alatt kib*ott sokat is futhat... nem tud hogyan/hova leesni uh extrém nyúlás után is szépen, gond nélkül fut. Kopik, nyúlik, koptatja a fogaskereket, aminek 1 idõ után egész bizarr formája lesz, aztán egy idõ után (~30000 km?) elkezdenek letörni a fogak.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ezert probalom kicsit sulykolni a nepbe
mert ha mindketto hulyeseg akkor nem kell megszokni

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

szerintem hulye dolog a lanc nyulasarol beszelni.

Igaz (tudom, ez a dilid és igazad is van de ez olyan veleszületett szófordulat, mint az ipari csapágy:))

Rámegyek egy olyan KMC-re.
K710 vagy K910 vagy tökmindegy?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
pc1 tényleg ratyi....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
szerintem hulye dolog a lanc nyulasarol beszelni.

en kmc cool tolok ss ill fixi bicon is
eddig birjak es eleg sokat mentek
kenve sincsenek nagyon szal kapnak boven

meg lehet kicsit reszelni a lanckerek ivet ha mar torzult olyan mertekben, hogy az uj lanc nem illeszkedik bele.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
KMC-t néztem BMX boltban, vagy KHE láncot, azok elég jó nevek a BMX szakmában...

A DX racsnit azért merjem még használni? Jól mûködik, csak nem akarom, hogy az is nyújtsa az új láncot és tegye tönkre az új meghajtást...

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
PC-1 is nyúlik, mint gumi. 1300 körül lehet benne. Most egy Con(n?)ex áll a polcon próbára várva. A Reginát már a motoron is utáltam anno. :)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Kezd összeállni a rendszer :)
Ami megvan:
B+ Denver
DA 16 lánckerék
DA kontraanya
régi Ultegra 170-es hajtókar (még nem tudom milyen lánctányérral)

Létezik, hogy 1 szezon alatt olyan szinten megnyuljon egy vastag ss lánc, hogy az új lánckerékre nem megy rá? :(
A DX racsni fogain nem látszik a kopás nyoma, azon vígan fut a lánc, ami egyébként egy Regina.

Mennyi ideig tart kb. egy ss/fixi lánc (átlagos felhasználás mellett, fõleg síkon), nekem kb. csak 1500-2000km lehet benne, ami azért elég gyenge egy olasz lánctól (csomagolása alapján nem mai darab volt, de én téptem fel a zacskót januárban).

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Ha B+-ból a Basic néven futót választod, inkább add ide a pénz! Úgy is jobban jársz! Velvárt, Felt, 2db-os szett, 2000.- ! Vagy akármi más...

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
BMX boltokban is megnézheted a láncfeszítõt.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás

üdv !

keresek láncfeszítõt csúszópapucsra. régebben áll. b+ is csinált. tud valaki errõl valamit ? vagy egyebet ?

wackorFeltöltött kép

Most is van nekik, 2007-es katalógus, 65. oldal.

Wackor

Wackor

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
üdv !

keresek láncfeszítõt csúszópapucsra. régebben áll. b+ is csinált. tud valaki errõl valamit ? vagy egyebet ?

wackorFeltöltött kép

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Eredetileg Yobonak szántam, de örülök a Moserednek is ;) Kíváncsi vagyok, várom a képet!

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás

nemvan elég péz...
DA agy 55e, Novatech 35...
DA-t szeretnék, de az nekem nagyon horror. és ismét nem merném kinthagyni a diszkont elõtt...

Surly 15-bõl itt van 1 hét alatt az USA-ból. Ja, és van belõle 130-as. :)

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás

összeállt?

Amennyiben nekem szólt, össze. Dobozban. :) Van már mindenem, csak össze kell kalapálni valamikor.