Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Örökhajtós bicó építése, de hogyan?
Started by
Bitecus
, 2002. February 02. 20:12
Posted 2007. December 17. - 17:38
Ha valaki rendelne valami online fixiboltból mostanában, szóljon már nekem, mert érdekelne 16 fogú Dura Ace fogaskerék. Vagy ha valaki cserélne, nekem van egy 14-es meg egy 15-ös.
The Official Rules of the Euro Cyclist-----------------The Rules > Velominati
Posted 2007. December 06. - 21:27
Vékeny rendszerhez vékony lánc dukál, vastaghoz vastag
========
Csúnyán cserben hagyott a matek, ez már bizonyos.
Néhány hete jónéhány poston keresztül számolgattam az elméleti láncvonalat, amit Sheldon papa ajánlgatott, és bazz, nagyon nem adta ki.
Nekem úgy jött ki, hogy 118mm-es octalinkes monoblokk kell az egyenes láncvonalhoz, most kipróbáltam a Voti-féle 109,5mm-rel, és jééé, fasza lesz.
Holnapra beszerelik az újat, meghajtás kéééész
És felcsillan a fény az alagút végén... lassan elkészülünk
A tákolt fixi (és ss) bringákát építõknek tehát a konklúzióm: tesztelni, nem számolni.
Köszi Voti!!!
========
Csúnyán cserben hagyott a matek, ez már bizonyos.
Néhány hete jónéhány poston keresztül számolgattam az elméleti láncvonalat, amit Sheldon papa ajánlgatott, és bazz, nagyon nem adta ki.
Nekem úgy jött ki, hogy 118mm-es octalinkes monoblokk kell az egyenes láncvonalhoz, most kipróbáltam a Voti-féle 109,5mm-rel, és jééé, fasza lesz.
Holnapra beszerelik az újat, meghajtás kéééész
És felcsillan a fény az alagút végén... lassan elkészülünk
A tákolt fixi (és ss) bringákát építõknek tehát a konklúzióm: tesztelni, nem számolni.
Köszi Voti!!!
Posted 2007. December 05. - 16:12
Posted 2007. December 05. - 15:57
800ft kb
ha vekony lancozol jo valtos lanckereksorbol lanckerek is
hatulra valo menetes tengely nehogy ma ne legyen bazz
azzal a konusszal megbirja az elso agy
ha vekony lancozol jo valtos lanckereksorbol lanckerek is
hatulra valo menetes tengely nehogy ma ne legyen bazz
azzal a konusszal megbirja az elso agy
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2007. December 05. - 15:40
kónuszos a kifúrást meg ilyneket itthon megcsinálom.
Mindenképp félre kell fûzni, hogy a láncvonal kijöjjön. Egy olyan fagaskerék kb mennyibe fáj? gondolom filléres cucc, de azért mégis kb egy árat ha belõnétek nekem rá, azt megköszönném.
beviszem itteni szervizbe, ránéz csávó megmondja mine tengely van hozzá, remélem lesz is
Mindenképp félre kell fûzni, hogy a láncvonal kijöjjön. Egy olyan fagaskerék kb mennyibe fáj? gondolom filléres cucc, de azért mégis kb egy árat ha belõnétek nekem rá, azt megköszönném.
beviszem itteni szervizbe, ránéz csávó megmondja mine tengely van hozzá, remélem lesz is
"Minden hülyeség" by Tomidny
Posted 2007. December 05. - 12:03
Én egy 3/32" kazettás BMX fogaskereket kókányoltam meg. A legtöbb cucc edzett acél, szal a fúrás nem egyszerû. A belsejérõl a bordákat is le kellett reszelni, de az nem gáz.
Az aggyal sztem gond lesz... félre nem feltétlen kell fûzni, attól függ h hova kell kerüljön nálad a fogaskerék. Viszont ugye egy hosszabb tengely mindenképp kell, és az altrixba nem biztos h találsz (gondolom iparis). Szét kell szedni v megkérdezni vkit aki ismeri a felépítését. Nem kizárt h az azonos hátsó agy tengelye jó bele de én nem reménykednék... meg abban se h más tengelyt találsz bele. Ezért építkezett itt mindenki Shimano agyakból, azok kónuszosak és jó beléjük a szabványos menetes tengely.
Az aggyal sztem gond lesz... félre nem feltétlen kell fûzni, attól függ h hova kell kerüljön nálad a fogaskerék. Viszont ugye egy hosszabb tengely mindenképp kell, és az altrixba nem biztos h találsz (gondolom iparis). Szét kell szedni v megkérdezni vkit aki ismeri a felépítését. Nem kizárt h az azonos hátsó agy tengelye jó bele de én nem reménykednék... meg abban se h más tengelyt találsz bele. Ezért építkezett itt mindenki Shimano agyakból, azok kónuszosak és jó beléjük a szabványos menetes tengely.
Posted 2007. December 04. - 22:53
Lófarkas, olyan hátsó fixikereket szeretnék, mint amilyen neked van, van egy altrix tárcsás agyam(elsõ) befûzve, tudok vele valamit kezdeni? azt vágom hogy félre kell fûzni, tengelyt cserélni stb...
Mien lánckereket használtál? meg kb mennyibe kerül ? kifúrást megcsinálom...
Mien lánckereket használtál? meg kb mennyibe kerül ? kifúrást megcsinálom...
"Minden hülyeség" by Tomidny
Posted 2007. December 04. - 18:01
Van egy ilyen oldal: http://www.urbanvelo.org A periodika pdf-ben letölthetõ, kimondottan városi bringázásról. Tele van szakosodott ss/fixi cégek hirdetéseivel. Kedvencem a titán sörnyitó/15-ös kulcs kombó.
Posted 2007. December 04. - 17:43
wow
egyre több cég csinál ss városit
egyre több cég csinál ss városit
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2007. December 04. - 13:43
hát ugy tûnik ez csak neked uj
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2007. December 04. - 12:46
Úgy tûnik, van itthon Kona Paddy Wagon. Ha ez csak nekem új, akkor nem szóltam...
Posted 2007. December 03. - 17:00
akko irj pm vagy mail lorkukacfwponthu
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2007. December 03. - 16:24
Posted 2007. December 03. - 14:38
sks sarvedo mi szeles?
45mm-set lattam
az nem sok?
45mm-set lattam
az nem sok?
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2007. December 02. - 14:32
a dragabbik b+ agyam van /vagyis arra lesz/
most meg az olcso verzio van
turok vmi leirast mifele menetek leteznek
lanckerek nem fontos mert csinalok ha kell
most meg az olcso verzio van
turok vmi leirast mifele menetek leteznek
lanckerek nem fontos mert csinalok ha kell
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2007. December 02. - 13:10
3 féle záróanya tuti van: michie, bikepositive, régi agyakra való (amilyet sala is csináltatott).
Posted 2007. December 02. - 12:55
A fogaskerekek menete szabvány, de záróanyából többféle van.13 ojro a tarto meg a zaroanya.
bar ha jol meggondolom ebbe man csak csinalni kell lanckerek osz helo.
ugye az a szabvany felallas, hogy egy jobbos menet a lanckereknek es egy balos a zaroanyanak.
ez a menet mindenkinek azonos?
posta mennyi innen? vkinek vmi esetleg?
Posted 2007. December 02. - 12:12
Lánckerék hozzá: http://www.singlespe...products_id=193
A menet azonos, bár én olvasgattam olyat hogy Campa specifikus menet, meg Sh.- féle menet...
Itt:http://fixie-king.dk...products_id=138
Milyen agyra menne a Miche-cucc?
A menet azonos, bár én olvasgattam olyat hogy Campa specifikus menet, meg Sh.- féle menet...
Itt:http://fixie-king.dk...products_id=138
Milyen agyra menne a Miche-cucc?
Posted 2007. December 02. - 04:45
13 ojro a tarto meg a zaroanya.
ugye az a szabvany felallas, hogy egy jobbos menet a lanckereknek es egy balos a zaroanyanak.
NE ÍGY! NE ÍGY!