Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Örökhajtós bicó építése, de hogyan?
Started by
Bitecus
, 2002. February 02. 20:12
Posted 2008. February 21. - 18:27
A másik meg, ez az örökhajtásos téma azért fasza mert nem tekered a semmit a bringán-ugyertem nincs holtjáték az elsõ hátsó csapágyak között?
Posted 2008. February 21. - 18:16
Posted 2008. February 21. - 18:05
elvileg igen
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2008. February 21. - 18:01
Sziasztok!
Nekem egy puch országuti bringám van. A cucc a hajtókarnál racsnizik, kérdés ha nem racsnizna elõl akkor örökhajtós lenne?
Nekem egy puch országuti bringám van. A cucc a hajtókarnál racsnizik, kérdés ha nem racsnizna elõl akkor örökhajtós lenne?
Posted 2008. February 21. - 14:16
Akkor jó.
(Sajnos, ilyen a Net: nem ismerlek személyesen, sosem láttam a cuccaidat, így aztán könnyen félre lehet érteni egymást.)
Én viszont sznob vagyok, mert szeretnék egy Surly Jethro Tule-t, pedig mással is meg lehet húzni a tengelyanyát, sört kinyitni meg pláne... ;-))
A "retro" bringámról majd próbálok képet mutatni. Régen nem tekertem már rajta, de nem válnék meg tõle semmiért. Szingós kerekei vannak és régi Shimano 600-as felszereltségû. (De ezt nem tervezem SS/fixi-vé átalakítani.)
(Sajnos, ilyen a Net: nem ismerlek személyesen, sosem láttam a cuccaidat, így aztán könnyen félre lehet érteni egymást.)
Én viszont sznob vagyok, mert szeretnék egy Surly Jethro Tule-t, pedig mással is meg lehet húzni a tengelyanyát, sört kinyitni meg pláne... ;-))
A "retro" bringámról majd próbálok képet mutatni. Régen nem tekertem már rajta, de nem válnék meg tõle semmiért. Szingós kerekei vannak és régi Shimano 600-as felszereltségû. (De ezt nem tervezem SS/fixi-vé átalakítani.)
Posted 2008. February 21. - 10:15
nem vagyok sertodos.
/szerintem/
de ezert ölök! :-)
nem amugy nem izgat, csak nem szoktam hozza, hogy az en cuccaimat elnezve barki is sznobnak mer nevezni.
20 eves vaz anyam!
ha acel, hajlik annyit
/szerintem/
de ezert ölök! :-)
nem amugy nem izgat, csak nem szoktam hozza, hogy az en cuccaimat elnezve barki is sznobnak mer nevezni.
20 eves vaz anyam!
ha acel, hajlik annyit
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2008. February 21. - 09:49
lehet sznobizmus
bar ezt nem tartom annak.
ha az lenne akkor nem veszek ilyet nem vallom be
nem lenne egy utott kopott ricsi pedal a gepen meg egyeb igenytelensegek.
csak gondoltam ha man befuzom akkor nezzen ki homogenul
az pedig ugy jon ki ha nem porog belul semmi felirat
Nem kell megsértõdni, csak ugrattalak...
Persze, a homogenitás fontos. Olyat én se csinálnék, hogy mondjuk elõl feka agy, hátul meg polír... Csak én elõbb vettem meg a projecthez a spéci alkatrészeket, aztán a "közönségeseket". Igy aztán a fekete SS agyhoz fekete elsõagyat kértem, amikor a kerekeket fûzettem. És mivel az is Bike+ lett, nem kell leragasztanom a feliratot... (A nyeregcsövem pedig Acor, OSZT'?!? ;-)) Így is többe került megépíteni ezt a szerencsétlen jószágot, mint amennyiért most Inbredet árulnak, sõt, új Kona Unitot is láttam már akcióban olcsóbban...
Nekem is van egy >20 éves országútim, a minap megmértem a papucstávolságát, úgy néz ki, 120mm. Megnéztem a Halifaxot is, 2-2,5mm vastagságú kontraanyák vannak rajta (vagy inkább távtartók, mert nem kónuszos a csapágya). Azokat esetleg le lehet szedni, akkor jó lehet 130-as vázba. 125-öset talán még rá lehetne feszegetni, 120-ast biztos nem. 110-eshez meg már megint van ahhoz való agy.
Posted 2008. February 19. - 14:15
Ezt mibõl teccik gondolni? Tudtommal az van benne...
pont ezt mondom én is
feljebb meg lett említve hogy a Micheben szabvány csapágy van és az milyen jó...
Posted 2008. February 19. - 14:10
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2008. February 19. - 09:39
miért a bikepositive agyba nem szabvány csapágy van?
Ezt mibõl teccik gondolni? Tudtommal az van benne... Csak tényleg durung nagy a kontraanya. Én sem szaroztam vele, 130ról 135re, az majdnem természetes hajlás.
Lor, egy képet lökjél már arról a sörnyitóról, meg az egész összképrõl!
Ez a kerékszett meg büntet:
http://www.fixedgear...ZacFleckner.htm
A kulacstartó meg majdnem olyan szexi, mint egy Surly sörnyitós feszítõ
Posted 2008. February 18. - 23:34
lor: tudom jol h kibirja, de sztem hosszutavon nem tesz neki jot.
és max pár szár ft-os beruházással meg lehet csinálni pontosan passzolo méretüre. (de inkább ingyen ha van otthon pár elfekvö cucc.) csak ezért tartom teljesen fölöslegesnek a huzogatást.
ja amugy én is ugy hoztam ki anno vmin h azt a baszott nagy kontraanyát lekukáztam szép kis lelapoltra. ha még kell akkor meg mehet alá 1-2 alátét. igy még talán pontosabban középre is lehet hozni a kereket!
és max pár szár ft-os beruházással meg lehet csinálni pontosan passzolo méretüre. (de inkább ingyen ha van otthon pár elfekvö cucc.) csak ezért tartom teljesen fölöslegesnek a huzogatást.
ja amugy én is ugy hoztam ki anno vmin h azt a baszott nagy kontraanyát lekukáztam szép kis lelapoltra. ha még kell akkor meg mehet alá 1-2 alátét. igy még talán pontosabban középre is lehet hozni a kereket!
Posted 2008. February 18. - 23:32
Posted 2008. February 18. - 23:21
jah hat vegulis jah.
koca bazz gepesznek tanulsz
ne mond mar, hogy nem birod elkepzelni, hogy 300mm-n nem bir egy acelcso 7mm-t hajolni?
denvernel pl nincs tavtarto alatet
van szep kromozott kontraanya amit cserelhetsz osz talan kijon pontosra.
de minek?
tulkepp maradt ja
piros lett kapott sornyitot kong nittfulbol
felnik is pirosak bandazs meg fekete mert a kek elutott meg koszos volt
hatulra felkerult egy 15-os miche lanckerek da zaroanyaval
meg legutobbi kocsmaturan odalett kis testi epsege.
koca bazz gepesznek tanulsz
ne mond mar, hogy nem birod elkepzelni, hogy 300mm-n nem bir egy acelcso 7mm-t hajolni?
denvernel pl nincs tavtarto alatet
van szep kromozott kontraanya amit cserelhetsz osz talan kijon pontosra.
de minek?
tulkepp maradt ja
piros lett kapott sornyitot kong nittfulbol
felnik is pirosak bandazs meg fekete mert a kek elutott meg koszos volt
hatulra felkerult egy 15-os miche lanckerek da zaroanyaval
meg legutobbi kocsmaturan odalett kis testi epsege.
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2008. February 18. - 23:12
Posted 2008. February 18. - 23:03
125-rol 135-re siman kihajlik egy crmo vaz
az igaz h simán kihajlik, de mi értelme van?
mikor csak le kell kapni 1-2 hézagolot vagy alátétet...
"húzzad ki vazat picsba jo lesz az ú" aztán meg lehet h egy hét mulva nem lesz váz
amugy lor a vázad maradt a régi meg a setup is, és csak 1 festés lett új a fixiden?
ja meg sikerült aztán a nycsövet kibarkacsolni vazbol?
Posted 2008. February 18. - 22:32
hade az mikori man
meg mindegy
ugyis hajlik annyit
meg mindegy
ugyis hajlik annyit
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2008. February 18. - 22:28
Posted 2008. February 18. - 22:08
125-rol 135-re siman kihajlik egy crmo vaz
125 regi ou szabvany
ujabb 130
agy 135
15-os kulcs kell hozza
veszel egy ilyen agyat es kesz
berakaskor kicsit szet kell huzni a papucsokat
125 regi ou szabvany
ujabb 130
agy 135
15-os kulcs kell hozza
veszel egy ilyen agyat es kesz
berakaskor kicsit szet kell huzni a papucsokat
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2008. February 18. - 21:54
nah én ennél a B+ denveres "agyvitánál" elakadtam... akkor villasaru távolság szempontjából melyik a jó egy országutiba, a dever vagy a sydney? és melyiknek milyen a tengelyrögzítése, imbuszos kiscsavaros vagy normál tömör tengelyes 17es anyával?
Posted 2008. February 18. - 21:47
én a nyeregcsövemrõl csiszoltam le az Acor feliratot
bocs a rossz linkért, biztos épp rámnyitott a fõnököm...
bocs a rossz linkért, biztos épp rámnyitott a fõnököm...