Szevasztok!
Sikerült összehoznom magamnak egy fix gépet viszont a láncvonalban nem vagyok egészen biztos.Hol jónak látom hol + nem. Ledobni nem akarja, szépen fut viszont van egy kis hangja. Próbáltam távtartózni de kb a hang maradt viszont a kerék nem került középre és így elvesztettem a másik oldalt és inkább kiszedtem a távtartókat. Nektek mi a tapasztalatotok?
Láncvonal ellenõrzésére nekem az jött be legjobban, hogy leveszed a láncot, és hátulról fél szemmel rásasolsz a hátsó lánckerékre, úgy, hogy ne lásd egyik oldalát sem. Aztán ehhez képest nézd, hogy az elsõ síkban van-e. Felülrõl nézve szerintem nem lehet megmondani egyértelmûen.
Ha az agypremek nagyjából szimmetrikusan vannak a villában, akkor ne a kereket hézagold, hanem inkább a hajtómû csészéje, vagy a lánckerék alá tegyél valamit. Ha viszont mondjuk a hosszú távtartójától megfosztott feltekerõs monti agyat teszel országúti vázba, akkor az agyat állítsd be középre, és centríroz(tats)d át a kereket úgy, hogy a felni ismét középen legyen.