Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
5023 replies to this topic

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Azért a magam részrõl óva intenék mindenkit a csapágycsésze és a váz összeheggesztésétõl...
kontraanyát hogy teszed rá?
miért akarsz tanyaagyat fixálni? fxiagy nem jó? 2500Ft...

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts
anno nekem a kisfejcsöves montiba úgy ment bele az ahead-es villa, hogy egy acél csészés ahead fejcsapágy rálett hegesztve a kicsi homlokcsõ 2 végére, igen szépen és igényesen sikerült rávarni. (a csapágycsésze és a homlokcsõ külsõ átmérõje megegyezett egymással, abban hogy egyikük sem nagyobb a másikénál :D) kicsit magasabb lett a homlokcsõ.
de1: ez is javítjató ha a heggelés elõtt lemetszi az ember a fölös részeket. ( persze csak precízen nehogy a 2 csapágy ferdén áljon.)
de2: ha elég hosszú a villanyak kit érdekel?

szerdán voltam miskolcon a buszmegállóba BMx-es fogat nézni. találtam is egy belsõ meneteteset, ami passzol a régifajta menetes racsnival ellátott monti hátsóagyra. valamint kontraanyát is lehet venni rá. ennél egyszerûbb megoldás nem nagyon létezik. és ezer ftból kijön. lehet felfedeztem a spanyolviaszt?

Kontrás tanyabike agyat lehet valahogy fixxálni?

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
1-es vázba 1 1/8-os villa nem fog belemenni.
Van 1-es A-head szabvány is, az belemegy. 1-es A-head csapágy kell hozzá.
1-es menetes villa, A-head átalakítóval és A-head stucnival is mûködõ megoldás. 1-es menetes csapágy kell hozzá.

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
regi outi vazba a-heades villat hogyan a legegyszerubb applikalni? a menetese a-head atalakito felejtos, ha minden igaz, akkor a menetesek collosak, mig az a-heades villak 1 es 1/8"-osak. belemegy ez a collos homlokcsobe? kormanycsapagyat is masikat kell hozza venni? satobbi, satobbi. tapasztalt kollegak segitsenek. elore is koszi.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
kontra anyak koze sima gyuru is jo
de egy masik kontra anyat is ratolhatsz.

van miche agyam
de a felnim nem tetszik
vegul felemas mavicot kaptam
egy cxp 21-t es egy 33-at
piros elox

ha vkit erdekel esetleg privi

ugyanakkor ha vki lat vhol szep magas felnit szoljon mar
32 lyukas kene

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
hogy kell hézagolni agyat? van ez az alap bike+, 165ös tengellyel, valami 2000 forint...meg van egy régi acélváz, abba meg a két papucs között van 125 mm, ami se nem 110, se nem 135. bemegyek boltba, mondom hézagolót kérek, aztán pakolgatom? vagy sima, rá passzolo fémgyürü is jó?

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
Hagyd a fenébe a tolómérõt, és nézd be hátulról, hogy egy síkban vannak-e. Mintha puskával céloznál.

darkson

darkson

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
-henger-

A tolomérõs dologgal kezdtem :) kb 1mm-el volt kintebb a lánctányér az ideális ponttól (elméletileg) Gondoltam hézagoloval az agynál azt simán belövöm.(+ volt a fogaskerék alá is alátététem)Azt mégse :) A hátsó kerék a vázzal együtt má más számokat dobott azt má borult is a tolomérõs dolog és elvesztettem a fonalat hogy mi merre mennyi. Próbáltam erre is arra is hézagolni de úgyan úgy viselkedett.Nagy baj nincsen me nem akar leesni ,mûködik csak van hangja(nem mûködik a lopakodó üzemmód :) ) Azt arra gondoltam + kérdezlek benneteket hogy mi a tapasztalatotok a dologgal kapcsolatban....

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

darkson!
Exile úgy gondolta, hogy ha a kcs JOBB oldalán a rögzítõcsésze elé beteszel egy alátétet, akkor annyival kintebb kerül a tengely=>lánctányér=>láncvonal.
ha beljebb kell tenni, akkor a BAL oldalra kell az az alátét.
A Shimano oúti monoblokkok peremes csészékkel vannak szerelve, vagyis a NEM ALÁTÉTEZETT OLDALON kell egy perem nélküli csésze, mert lógni fog a monoblokk. Nekem ITT csinálták.

Igen, így gondoltam. Nekem a hajtó lánckerék volt túl bent, és a jobb csésze alá tettem alátétet. (Késõbb erre nem volt szükség, mert áttettem a lánckereket a nagytányér helyére. A hajtómû saját középsõ lánckerekével viszont ezt nem lehet megtenni (ha nem akar az ember nekimenni flexxel), mert kicsit más a váll kialakítása.)
A bal oldal alátételezését viszont nem javasolnám. Sok értelme nincs is, a legtöbb monoblokknál a jobb oldali csészéhez képest rögzített a tengely pozíciója. (Egy 113mm-es ISIS-nél meg már a csapágyházban lenne a bordák vége...) Úgyhogy, ha túl kint van, akkor nem tudok rá univerzális megoldást: ha a lyukkörön belül van a lánctányér, akkor az õt tartó csavarokra lehet alátétet rakni. Vagy esetleg eggyel rövidebb tengelyû monoblokk, aztán azt alátétezni, ha ettõl túl bentre került. Esetleg mégiscsak utánamenni az aggyal...

Persze mindez a mókolás csak akkor szükséges, ha valóban gond van a láncvonallal. De lehet, hogy tényleg csak be kell kopnia...

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Fasztudja. Ha valakinek van ötlete és ideje átjöhet mókolni itt lakom a Nyugatinál....

Elõveszed a tolómérõt, és megméred. Ahol nem jó, ott tudsz korrigálni, és rögtön tudod, mennyivel.
Ha nincs kéznél, az sem baj, a közeledben mûködik pár bringabolt, nekik biztosan van.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

darkson

darkson

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Az egyik oldalon peremes a csésze a másikon nem ,viszont má értem hogy mit akartok kihozni belõle. Jó ötlet. Thx

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
miért kéne állatnagy?
sokkal inkább függ:
1. hogy mondjuk országúti túrákat akarsz vagy városi közlekedésre használnád
2. ha gyenge vagy nem fog jól esni az 53/16 hidd el. 90 környékén illik lenni sztem az átlagos pedálfordulatnak. vagy több legyen inkább, mint kevesebb, mert utána szidhatod a fixit, hogy tönkrement a térded!

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
alföldre mi a legjobb? ha állatnagy az áttétel?

egyébként én is azt az elsõ agyas cuccot fogom csinálni(valamikor)...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ah
33 van nem ocso
mas nincs

mindegy 23 ma tuzoktol
6,5eft

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts

sajna nem 33
mert az igazi magas
vagy az ambrosio focus
no az penge

de nincs :-(

CRC?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
darkson!
Exile úgy gondolta, hogy ha a kcs JOBB oldalán a rögzítõcsésze elé beteszel egy alátétet, akkor annyival kintebb kerül a tengely=>lánctányér=>láncvonal.
ha beljebb kell tenni, akkor a BAL oldalra kell az az alátét.
A Shimano oúti monoblokkok peremes csészékkel vannak szerelve, vagyis a NEM ALÁTÉTEZETT OLDALON kell egy perem nélküli csésze, mert lógni fog a monoblokk. Nekem ITT csinálták.

darkson

darkson

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Exile:
Sikerült szereznem suntour pályaagyakat azok vannak befûzve és azokkal nincsen gond szerintem. A kcs. az egy oktalinkes DA cucc és nem értem hogy hova tennél be hézagolot. Talán a baloldalra? Igazából azt sem tudtam megállapítani hogy merre kéne korrigálni . Próbáltam az agynál hézagolóval ide-oda de különbséget nem nagyon láttam javulás terén. Hallottam olyat is hogy össze kell kopina a fogaskerék-lánc cumonak. Fasztudja. Ha valakinek van ötlete és ideje átjöhet mókolni itt lakom a Nyugatinál....

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
sajna nem 33
mert az igazi magas
vagy az ambrosio focus
no az penge

de nincs :-(

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
A CXP jó bika felni!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ah mindegy
se mach1 se ambrosio

cxp23 lesz
es marad egy folos kerekszettem

pedig ambrosio focus tetszik

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer