Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
5023 replies to this topic

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Sziasztok!

Fixi építés elõtt állok, kérdés, hogy használ valaki ilyen hajtómûvet? Altrix Basic Hajtómû (cserélhetõ lánckerekek) (Hajtás | Hajtómû | Négyszög tengelyes) | Kerékpár Webshop
Egyáltalán ajánljátok fixihez?

És akkor már érdekelne egy "kezdõ" áttétel is (42v52 lánctányérral).

42/16 a klasszikus áttétel.
Kell hozzá rövid lánctányércsavar és kész, szerintem ennyi pénzért nem rossz (ha lehet majd tényleg kapni)
Failure is always an option.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Hát lassan elkészül, most már igazából csak a bovdenezés maradt hátra és a finombeállítások, meg majd még a hajtókar cserélve lesz. Végül a charge kormányt még sem raktam fel, hanem maradt egy alap kos kormány. A bandázsolás sem lett valami szép, de legalább én csináltam :)
Feltöltött kép

Az agyak színe kicsit kakukktojás nekem, de amúgy szép, gratulálok.

Skalci

Skalci

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok!

Fixi építés elõtt állok, kérdés, hogy használ valaki ilyen hajtómûvet? Altrix Basic Hajtómû (cserélhetõ lánckerekek) (Hajtás | Hajtómû | Négyszög tengelyes) | Kerékpár Webshop
Egyáltalán ajánljátok fixihez?

És akkor már érdekelne egy "kezdõ" áttétel is (42v52 lánctányérral).

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

sziasztok!
azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy milyen technikával lehet egy régi acélvázra papucsot hegeszteni/forrasztani?
át szeretném papucsolni, 5mm acélból csináltatnék papucsot, már megterveztem, le is gyártanák, de a felhelyezés menete még nem tiszta.

Nekem védõgázzal hegesztették, szép lett és nem volt vele gond.

Hát lassan elkészül, most már igazából csak a bovdenezés maradt hátra és a finombeállítások, meg majd még a hajtókar cserélve lesz. Végül a charge kormányt még sem raktam fel, hanem maradt egy alap kos kormány. A bandázsolás sem lett valami szép, de legalább én csináltam :)
Feltöltött kép

"Annyira nem rossz" ...
Csak vicceltem ! Én biztos meghagytam volna eredeti színben, milyen is volt, pink, vagy babakék ?
Mennyi a végösszeg, ha nem vagyok indiszkrét ?
Yó gurigázós cucc, Grt.

You can never have "enough" bikes.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

sziasztok!
azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy milyen technikával lehet egy régi acélvázra papucsot hegeszteni/forrasztani?
át szeretném papucsolni, 5mm acélból csináltatnék papucsot, már megterveztem, le is gyártanák, de a felhelyezés menete még nem tiszta.

Igen. Vidd egy jó "szakihoz", az tudni fogja, hogy- s mint, a többi ne érdekeljen. Persze, ha mégis érdekel, kérdezd meg tõle ;) !

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Na ez a pali sem szarral gurigázik!
Collection: before the paint goes on atmo -
RICHARD SACHS CYCLES
Feltöltött kép

Nem vágom teljesen; ez egy országútiból átalakított váz ? Mert a csapágyesése erre enged következtetni, a szájt meg mittudomén, nem 1értelmû (nekem)...
Vagy nem ?
Amúgy yó'nézki...

szarajevo

szarajevo

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Feltöltött kép

tomi576

tomi576

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
értem, esetleg képet tudnál róla mutatni ? :)

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

sziasztok!

tomi576

tomi576

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
sziasztok!

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts
Na ez a pali sem szarral gurigázik!
Collection: before the paint goes on atmo -
RICHARD SACHS CYCLES
Feltöltött kép

richierash

richierash

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
köszönöm segítségeiteket!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
78.67% :)
Let me google that for you

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Epoxi csak nekem volt egy darabig, egy jó menetrögzítõ-rotafix kombó után nem lesz gond vele. Igazából azért használjuk kevesebbet újabban, mert a debreceni fixi keménymag zöme pólózik is, és a 2/1 áttételnél kissebb (esetemben 42/24) áttételezés miatt nem biztos hogy tartana (bár, volt már így is összerakva bicaj, de ennyi óvatosság nem árt...)
Epoxi % a kb a hegesztését súrolja......Persze a rotafix az kötelezõ!

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

richierash

richierash

vendég

• fórumtag
  • 29 posts

epoxi+rotafixa+jobbos kontraanya.

Csipisz tud mesélni, arrafele sokan járnak így gond nélkül.

epoxi részét kifejtenéd? epoxival van bekenve és arra megy rá a fogaskerék? hol kaphatok ilyet? és ez %-ban kb mennyire biztos, biztonságos?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
epoxi+rotafixa+jobbos kontraanya.

Csipisz tud mesélni, arrafele sokan járnak így gond nélkül.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

fék természetes lesz rajt de skidelni is szeretnék majd vele. menetrögzítõs megoldás mennyire bírja a skidelést? pedálkötésnek klipszkosaras megoldás jó?

nem tudom mennyire bírja. de biztonságosnak semmiképp nem nevezném. klipsz jó, bár mostanában egyre jobban terjed a strap.

richierash

richierash

vendég

• fórumtag
  • 29 posts

ha lesz rajt fék és nem skidelsz akkor jó lehet így is.
tépd rá izomból rotafixával a fogaskereket, meg jobb hijján rakj rá ugyanarra a menetre egy záróanyát. esetleg rakj rá menetrögzítõt is, vagy ha tutira akarsz menni akkor vmi fémragasztó, de akkor nem fogod leszedni róla soha :)
eleinte én is így közlekedtem, elsõfékkel, pedálkötés nélkül. mûködött.
de pedálkötés nélkül fixizni hülyeség :)

fék természetes lesz rajt de skidelni is szeretnék majd vele. menetrögzítõs megoldás mennyire bírja a skidelést? pedálkötésnek klipszkosaras megoldás jó?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

az a helyzet, hogy nagyon kis költségvetésbõl dolgozom és kimondott pálya (fixi) agyra nincs keretem. ilyenkor mit tudtok ajánlani? esetleg balmenetes rész esztergáltatása nagy macera?

ha lesz rajt fék és nem skidelsz akkor jó lehet így is.
tépd rá izomból rotafixával a fogaskereket, meg jobb hijján rakj rá ugyanarra a menetre egy záróanyát. esetleg rakj rá menetrögzítõt is, vagy ha tutira akarsz menni akkor vmi fémragasztó, de akkor nem fogod leszedni róla soha :)
eleinte én is így közlekedtem, elsõfékkel, pedálkötés nélkül. mûködött.
de pedálkötés nélkül fixizni hülyeség :)

richierash

richierash

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
az a helyzet, hogy nagyon kis költségvetésbõl dolgozom és kimondott pálya (fixi) agyra nincs keretem. ilyenkor mit tudtok ajánlani? esetleg balmenetes rész esztergáltatása nagy macera?