Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Nem rángat, nem akad, nincs hangja, ha egy kézzel öszzefogom a láncot akkor pár centit öszze tudom huzni, Berakás ugy megy hogy láncot felrakom a helyére elöl hátul, aztán kerék be és ráülök aztán meghuzom a csavarokat, külön nem feszitem meg. Nem csúszópapucsos. Holtjátéka sehol sincs. Ha megforgatom forog rendesen nem kezd egybõl lassulni. Remélem akkor igy jo. :)

az a pár centi az csak pár mili, nem? elég laza lenne akkor :P
és ha rajta ülsz a bicón hogy ér le a kezed a hátsótengelyig h meghuzd a csavarokat? :D
igen, kötekedem .P

jöjjön meg már a stucnim!

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
Nem rángat, nem akad, nincs hangja, ha egy kézzel öszzefogom a láncot akkor pár centit öszze tudom huzni, Berakás ugy megy hogy láncot felrakom a helyére elöl hátul, aztán kerék be és ráülök aztán meghuzom a csavarokat, külön nem feszitem meg. Nem csúszópapucsos. Holtjátéka sehol sincs. Ha megforgatom forog rendesen nem kezd egybõl lassulni. Remélem akkor igy jo. :)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

gyors választ várok, fixinek jo ha feszül alánc? :) Nincs holtjátéka arra gondolok.

Ha nincs holtjátéka az még önmagában oké, de ha tojás a lánctányér és semelyik pontján nincs holtjáték, abból az következik, h van, ahol túl feszes.

Tekerd meg a hajtókart szép finoman, a kis kacsóddal sztem érezni fogod, hogy rángat/akad ha túl feszes.

TOZ

TOZ

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

en olcsobb brooksokat enzegettem
es nemtom jo lenne-e
~13 korul kapni mar ebayen

Anno bike24-rol ujonnan volt DHL-lel egyutt 14.x, es akkor meg egy 10essel minimum erosebb volt a forint...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
ha felemeled a seggét, megtekered és nem lassul le a kerék túl hamar akkor jó szerintem.

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
gyors választ várok, fixinek jo ha feszül alánc? :) Nincs holtjátéka arra gondolok.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

na... megvan a "cucc":) egyáltalán nem zavar a 33/18- as áttétel, sõt szerintem gyorsabban megyek vele, mint az 52-18- al...;)

lesz egy diatech goldfinger fékkar(remélhetõleg:D), meg a festés...

Ez érdekes, én 34/18-al (szabadonfutós) terepezni szoktam, pedig elég puding vagyok... Hazafelé a hegyrõl az aszfalton már szétpörgöm magam.

A láncvonalad hogyan jött ki a Sunrace hajtómûvel?
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

baaaaz

jah megkaptam most gondolkodas van kapol-e tole egy gyari campit vagy szerzek maiskat vagy csinalok neked
aze egy cimet addig kuldhetsz.
csak tobbnyire lusta vagyok privizni

bármelyik megoldás tökély lenne .)
cím megy

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
na... megvan a "cucc":) egyáltalán nem zavar a 33/18- as áttétel, sõt szerintem gyorsabban megyek vele, mint az 52-18- al...;)

lesz egy diatech goldfinger fékkar(remélhetõleg:D), meg a festés...

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Ja! Szépen néznénk ki, ha azért nem bicóznál mert mivan ha hazafelé menet csak balról látszik a keró. Ez a gumitéma kicsit túlvan...

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
nemtom mit paráztok ezen hogy hány helyen kopik a gumi...ha zavar, akkor mondjuk havonta leszeded és máshogy rakod fel, kicsit arrébb...meg egy defekt szerelésnél sem ugyanúgy rakod vissza...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
baaaaz
tenyleg kellett ez a sor
most vagtam le, hogy elol van a nagyobb lanckerek.
jah igazatok van.

valoban kell mar nekem a szabi.

jah megkaptam most gondolkodas van kapol-e tole egy gyari campit vagy szerzek maiskat vagy csinalok neked
aze egy cimet addig kuldhetsz.
csak tobbnyire lusta vagyok privizni

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

1 kerekfordulatra 3 pedalfordulat esik
forditva 1 pedalra 1/3-ad kerek
akkor /ha ragaszkodunk ahhoz, hogy ugyanolyan pedalhelyzetben nyomja az ember/ biza 3 lesz belole a kereken.
es ugye ez a konkret 3.000000000* attetelre igaz

csodalom hogy nem birod bevinni a szamitasba az attetelt pedig folyton ott log elotted

Az úgy elég sovány kis áttétel lenne, lor. Pl. 11 fog a hajtókarnál, 33 a hátsó keréken...

Szal KisKovi beszél jól.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
no már csak a stucni hiányzik a képbõl, de jövõ hétre remélem ideér az is :)
skidpeccsel nem lesz gondom asszem a 47es tányérral :cool: :)

lor, privit megkaptad?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
1 kerekfordulatra 3 pedalfordulat esik
forditva 1 pedalra 1/3-ad kerek
akkor /ha ragaszkodunk ahhoz, hogy ugyanolyan pedalhelyzetben nyomja az ember/ biza 3 lesz belole a kereken.
es ugye ez a konkret 3.000000000* attetelre igaz

csodalom hogy nem birod bevinni a szamitasba az attetelt pedig folyton ott log elotted

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

KisKovi

KisKovi

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
3.0-nál 1 hajtókarfordulat alatt pont 3 egészet forog a kerék,
tehát 1 hajtókarfordulattal késõbb megint ugyanott ér a talajhoz a külsõ (ami közben 3-at forgott), ezért van 1 skid patch.
sok fordulattal késõbb is ugyanabban a hajtókarállásban ugyanaz a része kopik a külsõnek, ami nem gazdaságos.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ha pont 3.0 akkor 3 szkidpacs van barmi is legyen az
ha 3.05556576587645
akkor mar nem
folyamatosan vandorol ez az ize

en olcsobb brooksokat enzegettem
es nemtom jo lenne-e
~13 korul kapni mar ebayen

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

TOZ

TOZ

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

a bor nyereg tenyleg olyan jo?

Mondjuk nem fixin, de a nekem a varosi agyvaltoson egy brooks b66-van es elmondhatatlanul kenyelmes, nem nyom, nem tor, imadom. Mondjuk ennyi penzert legyen is kenyelmes!

FreeRaz

FreeRaz

vendég

• fórumtag
  • 218 hozzászólás

Jólvan:) tiédnek mi a neve?:P enyém Liliána:D

Még nincs neve, de lassan kiötlök valamit. Ha pedig kész a tied is, tartunk keresztelõt :D

vendég_KiSKoV_*

vendég_KiSKoV_*
  • vendég

hamár áttételek, és HALADNI akarsz, akkor én a 3,0 arányra esküszöm. 39-13 vagy 48-16 vagy 52-17 (ez 3,058...)...

a 3.0-val az a baj, hogy 1 skid patch van a hátsókeréken, tehát mindig ugyanazon a ponton kopik a külsõ szkidelésnél.
ebbõl a szempontból sokkal jobb az 52-17, aminél 17 skid patch van.