Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
5023 replies to this topic

porch

porch

vendég

• fórumtag
  • 54 posts
:D
köszönöm, meglepõ ,hogy milyen figyelmesek vagytok:)
nekem egyelõre 130 mm-re széthúzott vázam van.
de hondolkozom rajta h visszapattintom.
a másik megoldás amit kieszeltem, van itthon tengelyem, amit gondoltam berakok az új agyba. így olyan szélesre távtartózom, ahogy jólesik, és a láncvonalat is én lövöm be. (országúti agyammal is ezt csináltam, aztán befûztem úgy, hogy középen legyen a kerék.)
azért kérdeztem ezt az agyat, mert egyelõre még nem hajtottam huzamosabb ideig fixit, és kipróbálni szeretném. továbbá ezt az agyat használhatom a racsnimmal is, ha jól tudom, mert flip-flop. (az viszont már gáz, hogy olyankor meg kell fordítani a tengelyt, és újból befûzni, hogy a láncvonal megint stimmeljen.)
egyébként a gazdasági világválság begyûrûzése apropóján választottam ki ezt az olcsó agyat.
egyébként abszolút igazatok van, jó alkatrészt kell venni, mert ezen aztán tényleg sok múlik /fõleg ha féktelenkedsz/.
de nem akarom hogy többet érjen az agy mint az egész váz... amúgy is.
a pénz sajnos nem terem.
de köszönöm a segítségeket, gondolkozom rajta erõsen.
üdv

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
Té'lleg csavaros a Sidney, most megnéztem a katalógusban. Attól még használhatja azt is, ha éppen pályaváza van, de ahogy mondod: majd eldönti.

A lényeget illetõen teljesen igazad van.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Ezt nem figyeltem, igaz, de a lényege a mondandómnak az volt, hogy vegyen egy rendes hátsó agyat, ami nem csoffad le fél év alatt, mert a küllõ+munkadíjon megspórolja (mármint ha 1x fizeti és nem 2x)

A Torontó az hézagolható (hosszú a tengelye), a Sidney csavaros (nem hézagolható - képen legalábbis), a Denver meg csak kókányolva (csapágy melletti kontraanya keskenyebbre vételével).
Majd eldönti...

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

Viszont egy kerékfûzés+32/36db küllõ együtt kb 4-5e Ft.
Ha az olcsó agyat kikukázza pár hónap múlva, akkor ezt még1x ki kell fizetni, mert garantáltan nem lesznek jók a küllõk a következõ agyba.

Én azt mondom (mással nincs tapasztalatom) hogy a B+ Denver (fix/fix flipflop) jó ár-érték arányú, bírja a strapát (mondjuk én nem vagyok egy skidkirály, de sztem azt is lehet ésszel csinálni). Ha nem jön be a fixi tekersz rá egy racsnit 'szt jó... Csapágy elvileg szabvány méretû, olcsó a cseréje, tengelye egy tank, az alu test is elég masszív, a menetes kiképzés sem nyekkent még meg nekem soha.
A Denveren is érdemes már a boltban lehajítani az anyákat: az enyémen még csak nem is volt nikkelezve, sima fekete ótvar anya volt rajta. Kértem rá fényeset, aztán lett rendes "pályaanyám".

Igen, de a Denver 135mm-es papucstávolságú, az "alap" Toronto pedig 100mm.

Most akkor milyen váza is van Porch-nak?

(A Denver kisebb papucstávolságú változata a Sidney, ha jól emléxem.)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
engem inkább a cipõfûzõje aggaszt .)
de a micimackós kesztyû az odabass :D

felemás küllõ jól néz ki :clap:

Jenessanyi

Jenessanyi

vendég

• fórumtag
  • 178 posts

Nem lehet elég korán kezdeni:
http://www.fixedgear...Marmorstein.htm

Se klipsz se fék, nem lesz hosszú életû a gyerek :D

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Nem lehet elég korán kezdeni:
http://www.fixedgear...Marmorstein.htm

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

én meg azt mondom, hogy egy jóminõségû agyért nem drága 8ezer forint.

Egyetértek. Ha nem a használhatóság legalsó küszöbe van becélozva súlyos költségvetési megszorítások miatt, akkor érdemes venni valami jobbat.
Az óccsó B+ agyból én meglepõen könnyen kicsináltam egyet (kontraanya menet meghalt. Nem hibátlanul bántam vele, de ha rendes anyagból lett volna, kibírja.)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
én meg azt mondom, hogy egy jóminõségû agyért nem drága 8ezer forint.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
A rendes, az egyben van az alátéttel, rendes anyagból készül, nem biliacélból, mint a B+ gyári. Hülyére lehet húzni!
A mérettel vigyázni kell, mert pl. agyváltós agyakon is szokik lenni ilyesmi, de az nem jó (tapasztalat), azt hiszem pl. a Dura Ace pályaagynak sem a hagyományos 9/10mm a tengelye...

Nekem egy kedves fórumtárs adta, ez úton is köszönöm!
Ja, találtam képet:
Feltöltött kép

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

Ha az olcsó agyat kikukázza pár hónap múlva, akkor ezt még1x ki kell fizetni, mert garantáltan nem lesznek jók a küllõk a következõ agyba.

Én azt mondom (mással nincs tapasztalatom) hogy a B+ Denver (fix/fix flipflop) jó ár-érték arányú, bírja a strapát (mondjuk én nem vagyok egy skidkirály, de sztem azt is lehet ésszel csinálni). Ha nem jön be a fixi tekersz rá egy racsnit 'szt jó... Csapágy elvileg szabvány méretû, olcsó a cseréje, tengelye egy tank, az alu test is elég masszív, a menetes kiképzés sem nyekkent még meg nekem soha.
A Denveren is érdemes már a boltban lehajítani az anyákat: az enyémen még csak nem is volt nikkelezve, sima fekete ótvar anya volt rajta. Kértem rá fényeset, aztán lett rendes "pályaanyám".

az a rendes "pályaanya" az pontosan miylen is?kb mennyiért és hol lehet kapni?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 posts

Nagyon sokan használják minden gond nélkül. Jól meg kell húzni a fogast meg a kontraanyát, ha hardcore skiddder akarsz lenni akkor nem árt ha oda is ragasztod. A csapágyazásával nekem semmi gondom nem volt, szerintem a gyári zsír is frankó benne, szépen fut. Én nem bántam meg hogy ilyet vettem, ár/érték arányban verhetetlen. Persze egy Novatech vagy Miche többet bír, meg több ideig is, de 5x annyiba kerül fogassal együtt, és arra sincs garancia hogy egy nagyobb skidnél nem rendezed le.

garancia nincs ra, hogy a miche agy nem adja meg magat, ugye nem erre talaltak ki oket. de azert az 5x arert minimum 5x jobb agyat kapsz. kidolgozas minosege, felhasznalt anyagok mind jobbak, nekem ket hatso is van, es ha nem huzom meg hanyagul a kontraanyat rajta, tuti birni fogja meg joideig a kikepzest. ha csak bele akar kostolni az orokhajtasba, akkor tenyleg nincs ertelme draga alkatreszt venni, ha megtetszik ugyis lecsereli strapabirobb darabra. ami a miche eseten szarok, azok az anyak: az integralt alatet nekem kettetort, nem birta a meghuzas okozta feszultseget.

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

helló!
most építek egy hátsó kereket az egyelõre ss-embe, és arra gondoltam hogy flipflop agyat vennék.
na most van a b+nak az alap ss-fixi agya, a 2200ft-os 14es lánckerékkel.
azt kérdezném hogy ezt érdemes e megvenni? vagy egynapos beruházás?
ha skiddelnék egyet véletlenszerûen nem szakad le a fogaskerék?
illetve a kónuszos megoldás ilyen helyzetben mennyire jó?

nekem is ilyen agyam van, és egyenlõre bírja skid-et. bár én csak úgy vettem, hogy majd ezzel kipróbáloma fixit, és ha esetleg tényleg megteccik, akkor majd ha behal beruházok egy jobbra.

porch

porch

vendég

• fórumtag
  • 54 posts
köszönöm, akkor bátran megveszem, esetleg majd egy jobb kónusszal megvendégelem, ha rakoncátlankodik.
a skiddel meg majd vigyázok:)
mondjuk 14es fogasnál nemhiszem h akkora erõk hatnak, kogy konrtaanyástul leszakítsa a menetet a nyomaték.
kedden irány a bolt.
am. cserny úron kívül hol lehet ilyesmit venni jó árban? én csak nála láttam.
/bp.- belváros, illetve buda/
köszönöm, üdv!

Jenessanyi

Jenessanyi

vendég

• fórumtag
  • 178 posts

helló!
most építek egy hátsó kereket az egyelõre ss-embe, és arra gondoltam hogy flipflop agyat vennék.

Nagyon sokan használják minden gond nélkül. Jól meg kell húzni a fogast meg a kontraanyát, ha hardcore skiddder akarsz lenni akkor nem árt ha oda is ragasztod. A csapágyazásával nekem semmi gondom nem volt, szerintem a gyári zsír is frankó benne, szépen fut. Én nem bántam meg hogy ilyet vettem, ár/érték arányban verhetetlen. Persze egy Novatech vagy Miche többet bír, meg több ideig is, de 5x annyiba kerül fogassal együtt, és arra sincs garancia hogy egy nagyobb skidnél nem rendezed le.

porch

porch

vendég

• fórumtag
  • 54 posts
helló!

Arpi_

Arpi_

vendég

• fórumtag
  • 97 posts
Köszi M-A-TT, végig olvastam, ahogy látom ez kicsit vallási kérdés. Közben ezt találtam, egy egész jó D.I.Y. Powergrips.

kulluz

kulluz

vendég

• fórumtag
  • 228 posts
köszi:) azér fekete, mert eleinte a váz is fekete volt...
amúgy az ülés is nagyon rottyon van, ki is van szakadva, amúgy egy 10éves san marco nyereg...
de úgyvagyok mindezzel, hogy amíg nem halmeg véglegesen addig jóa'.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

esetleg van valakinek power grips-es tapasztalata?

http://alleycat.hu/f...i/klipsz-vs-spd
anno itt indítottam egy vitát belõle .)
azóta én klipszet kipróbáltam és maradtam annál. spd teljesítményorientáltabb de nekem a klipsz elõnyei fontosabbak :)

szép lett kulluz ;) bár egy ezüst nyeregcsõ jobb lenne benn .)