Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Értékbecslés (mit, mennyiért, miért)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
368 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.024 hozzászólás
Van egy egyenes kormányos országúti szettem 3*9, nagyrészt Sora (v.karok és e.váltó, 105 h.váltó és valami integrált FSA hajtómű (50/39/34, utolsó lehet nem pont ennyi)), 11-30 a sor. Nincs lerúgva, de nyilván nem új. Ez eladható? Mennyit lehet kapni (reálisan kérni) érte?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás

Fél nap alatt lecsapott vki a karbonra, szóval lemaradtam róla. smile.png Csak azért nem fáj a szívem annyira érte, mert amúgy Alis volt az is, nem egy márkás vázszett része.

Viszont ezennel meguntam a tavasz óta tartó nyűglődést a villákkal, szóval megrendeltem az előző posztomban linkelt titánt. biggrin.png

Meglátjuk.

Igen, acélból még a drágábbak közt sem igazán találtam könnyűeket, ez segített a döntésben. A vázam L-es méretben 2.1 kg, ami acélból nem rossz, a titán villa meg vhol 700g alatt lesz. Súlyban kicsit jobban jövök majd ki, mint a karbon terepgépem a Pike-kal. biggrin.png

husevotelefonfulke módosította - 2024. szeptember 16. - 18:04

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Ez a linkelt karbon jó áron van, én nem sokat gondolkoznék.

Ha meg újat vennél el kell döntened: Olcsót v könnyűt akarsz? Mert a kettő együtt nem fog menni.

A 45 cm magasság is gond, ilyet nehéz lesz találni, talán az mtb villák közt lesz ilyen. Titán villa ügyben én is az Alit mondanám, azok elég jó áron vannak de ott a karbonok se olyan drágák. (bár Aliról karbont én nem szívesen vennék.... akár még jó is lehet de ha egy villa kitörik alólad akkor az 8 napon túl gyógyuló lesz)

Amúgy a "márkás" acél villák sem könnyűek (és nem is olcsók): https://www.bike24.com/p229591.html

https://www.bike24.c...?sort=price_asc

marton módosította - 2024. szeptember 15. - 22:38

• husevotelefonfulke kedveli ezt
Marci

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Köszi, ilyen áron akár még el is gondolkozom rajta!
Alin nézegetem néha a titán villákat, száz alatt kicsivel vannak már modellek.
Azt nem tudom, hogy mennyire lehet megbízni bennük.
Pl egy ilyet el tudnék képzelni:
https://www.aliexpre...3.1000001798762

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.024 hozzászólás
Akut én nem vennék, esetleg karbont, az nem annyira gáz. :)
Pl ez friss, most jött szembe:
https://bolha.testbi...trekking-511368
Persze nem ismerem, kb noname. Viszont legalább elég magas, a leírás szerint.
  • husevotelefonfulke kedveli ezt

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Ennél azért hajlandó lennék többet áldozni, ha lenne miért, viszont szeretném, hogy guruljon a gép az őszi szezonra. Így is tél óta nyűglődöm ezzel a projekttel.
Túl sokat viszont nem szívesen fizetnék vmi félmegoldásért. Inkább fillérekért vmi ótvar, de biztonságos megoldás, amit aztán nyugodt szívvel és különösebb anyagi veszteség nélkül engedhetek el, ha végre találok vmi jót.
Karbonból látok néha szimpatikus darabokat nem túl drágán, csak az kissé testidegen ehhez a vázhoz. A pufibb alu, jellemzően botegyenes montivilláknál meg gyanítom, hogy nagy szerencse kell, hogy ne legyenek totál merevek.

husevotelefonfulke módosította - 2024. szeptember 15. - 09:47

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.024 hozzászólás
Ja, olcsó és rugalmas és könnyű és acél nagyjából sehogyan nem lesz... :(

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.024 hozzászólás
Jelenleg, gyors keresés után én sem látok semmi jót. De ez a "Gepida" szerintem kritikán aluli... :(

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás

Egy 853-as Reynolds vázat ezzel a sz_rral gyaláznál meg? Inkább add el nekem azt a vázat...

biggrin.png

Hosszú távon egy szép kis titán villát szeretnék, de újonnan egyelőre kívül esik az anyagi lehetőségeimen, használtan meg még nem jött szembe. 

De amúgy minden ötletet szívesen fogadok!

Úgy voltam vele, hogy majd tuti tele lesz a használtpiac jó vételekkel. Amikor 26-os soha nem használt RS Sidet lát az ember 30 ezerért, akkor azt hinné, hogy csak lesz vmi jó kis merev is, de nem nagyon... de ha csak én keresgélek rossz helyen, akkor oszd meg velem légyszi a tudást! smile.png

husevotelefonfulke módosította - 2024. szeptember 14. - 23:09

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.024 hozzászólás
Egy 853-as Reynolds vázat ezzel a sz_rral gyaláznál meg? Inkább add el nekem azt a vázat...

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Sziasztok!
Egy 29-es Niner (Reynolds 853 acél) montivázra építek egy városi rohangászós bringát.
Merevvillát hajkurászok éppen: nem is olyan egyszerű nem túl nehéz, acél, minél magasabb és remélhetőleg viszonylag rugalmas darabot találni. Bár egy hangyányit magasabb beépítésű jobb lenne (ez 45cm), de nagyjából rendben lennének az alább linkelt cucc paraméterei.
Az eladó szerint 2018-as Gepida gyártmány. Szerintetek merjek vele foglalkozni? (Pl a tárcsaféknél kicsit primitívnek tűnik a cső megnyomorgatása, de lehet, hogy ez teljesen jó így, nem értek hozzá. A hegesztéseket sem tudom szakszerűen megítélni.)

https://www.facebook...954/?ref=search

husevotelefonfulke módosította - 2024. szeptember 14. - 19:39

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.557 hozzászólás

Nem komolytalan a dolog, valami lesz smile.png.

Néztem már vázat is külön, hogy ismét építkezem de monster gravel vonalon. A kerekeim 1.5 kg alatt vannak így megtartanám, még a váltó is maradhatna a sorral/lánccal (passzol az AXS az elektromos road karokkal). A többi szerintem elmenne külön-külön. 

• tolli kedveli ezt

tolli

tolli

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás
  • LocationZalaegerszeg, Hungary

Én is kíváncsi vagyok a tanácsokra de tényleg csak a (dög)keselyűk köröznek tongue.png rolleyes.gif  

A másik megoldás, hogy marad a monti (mert még egyszer ilyet nem fogok építeni és megbánhatom) és a Triban helyett ezt megveszem mikor akciós lesz.

A 2x-es hajtás a monti mellett jó lesz, esetleg fejleszthetem, van értelme (Tribant szeretem de nincs értelme fejleszteni). Full karbon és 1x hajtásnak marad az mtb. 

https://www.canyon.c...nfarbe=R062_P15

Alibi-meghirdetés lett volna a család megnyugtatására? :) Hamar visszariadtál attól, hogy valóban megvenné valaki :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.024 hozzászólás

Én is kíváncsi vagyok a tanácsokra de tényleg csak a (dög)keselyűk köröznek tongue.png rolleyes.gif  

A másik megoldás, hogy marad a monti (mert még egyszer ilyet nem fogok építeni és megbánhatom) és a Triban helyett ezt megveszem mikor akciós lesz.

A 2x-es hajtás a monti mellett jó lesz, esetleg fejleszthetem, van értelme (Tribant szeretem de nincs értelme fejleszteni). Full karbon és 1x hajtásnak marad az mtb. 

naja, megszólítva érzem magam.... a helyedben megtartanám a Canyont. egyben eladni, azt hiszem, az ilyen és hasonló, drágább (egyedi!!) gépeket nem szoktuk javasolni, mert anyagilag nyilván bukta. bontani (úgy tűnik) nem szeretnéd, amit meg is értek, nem akarsz vele szöszölni. annak is van rizikója, hogy valami rajtad marad  ...és mivel alapvetően kedveled ezt a bicajt, ha marad, lehet még alakítani/fejleszteni ahogyan éppen kedved tartja. tartsd meg inkább! wink.png komolyan.

0983a720-5afb-42db-a669-3732c376af07.jpg

Kisherceg módosította - 2023. március 09. - 12:04

• Rabbit és tolli kedveli ezt

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.557 hozzászólás

Én is nagyon kíváncsi vagyok arra, mit mondanak (vagy mit találsz ki) egyben-árnak...

• tolli kedveli ezt

tolli

tolli

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás
  • LocationZalaegerszeg, Hungary

Licitáltok??

Ha külön menne írok. 

A kérdésre nincs válasz? biggrin.png cool.png rolleyes.gif

Én is nagyon kíváncsi vagyok arra, mit mondanak (vagy mit találsz ki) egyben-árnak...

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Már köröznek a keselyűk! biggrin.pngbiggrin.pngbiggrin.png

@ Karakoram: Ne add el, nem eszik kenyeret.

Rabbit módosította - 2023. március 08. - 18:55

• Kisherceg, tolli és Sandman kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.024 hozzászólás

Jól látom? Kisherceg mű(h)anyag bringára vágyik??????? Hát hova jutott a világ? tongue.png

ja, egy ideje már agyalok rajta, csak ki kellene próbálni. ph34r.png

• Rabbit és tolli kedveli ezt

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Jól látom? Kisherceg mű(h)anyag bringára vágyik??????? Hát hova jutott a világ? tongue.png

• Rabbit, tolli és zscs kedveli ezt
Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.024 hozzászólás

azt a vellát lestoppoltam már a ki milyen bringával nyomul topikban, jópár hónapja biggrin.png

(edit: nó para, csak ijesztgetlek) biggrin.png

jogos, de neked már van karTon villád (és biciGlid), nekem meg nincs. éééérted?! :D ;) vedd meg inkább róla a villanyváltást! ;)

Licitáltok??

Ha külön menne írok. 

A kérdésre nincs válasz? biggrin.png cool.png rolleyes.gif

ááá, szerintem egyben eladhatatlan. :)

oksa, várom! ;)

• tolli kedveli ezt