Jelentkezz be Regisztrálj
Értékbecslés (mit, mennyiért, miért)
Írta 2024. szeptember 29. - 14:58
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2024. szeptember 16. - 17:55
Fél nap alatt lecsapott vki a karbonra, szóval lemaradtam róla. Csak azért nem fáj a szívem annyira érte, mert amúgy Alis volt az is, nem egy márkás vázszett része.
Viszont ezennel meguntam a tavasz óta tartó nyűglődést a villákkal, szóval megrendeltem az előző posztomban linkelt titánt.
Meglátjuk.
Igen, acélból még a drágábbak közt sem igazán találtam könnyűeket, ez segített a döntésben. A vázam L-es méretben 2.1 kg, ami acélból nem rossz, a titán villa meg vhol 700g alatt lesz. Súlyban kicsit jobban jövök majd ki, mint a karbon terepgépem a Pike-kal.
husevotelefonfulke módosította - 2024. szeptember 16. - 18:04
Írta 2024. szeptember 15. - 22:23
Ez a linkelt karbon jó áron van, én nem sokat gondolkoznék.
Ha meg újat vennél el kell döntened: Olcsót v könnyűt akarsz? Mert a kettő együtt nem fog menni.
A 45 cm magasság is gond, ilyet nehéz lesz találni, talán az mtb villák közt lesz ilyen. Titán villa ügyben én is az Alit mondanám, azok elég jó áron vannak de ott a karbonok se olyan drágák. (bár Aliról karbont én nem szívesen vennék.... akár még jó is lehet de ha egy villa kitörik alólad akkor az 8 napon túl gyógyuló lesz)
Amúgy a "márkás" acél villák sem könnyűek (és nem is olcsók): https://www.bike24.com/p229591.html
https://www.bike24.c...?sort=price_asc
marton módosította - 2024. szeptember 15. - 22:38
- husevotelefonfulke kedveli ezt
Írta 2024. szeptember 15. - 15:47
Alin nézegetem néha a titán villákat, száz alatt kicsivel vannak már modellek.
Azt nem tudom, hogy mennyire lehet megbízni bennük.
Pl egy ilyet el tudnék képzelni:
https://www.aliexpre...3.1000001798762
Írta 2024. szeptember 15. - 14:57
Pl ez friss, most jött szembe:
https://bolha.testbi...trekking-511368
Persze nem ismerem, kb noname. Viszont legalább elég magas, a leírás szerint.
- husevotelefonfulke kedveli ezt
Írta 2024. szeptember 15. - 09:43
Túl sokat viszont nem szívesen fizetnék vmi félmegoldásért. Inkább fillérekért vmi ótvar, de biztonságos megoldás, amit aztán nyugodt szívvel és különösebb anyagi veszteség nélkül engedhetek el, ha végre találok vmi jót.
Karbonból látok néha szimpatikus darabokat nem túl drágán, csak az kissé testidegen ehhez a vázhoz. A pufibb alu, jellemzően botegyenes montivilláknál meg gyanítom, hogy nagy szerencse kell, hogy ne legyenek totál merevek.
husevotelefonfulke módosította - 2024. szeptember 15. - 09:47
Írta 2024. szeptember 14. - 23:04
Egy 853-as Reynolds vázat ezzel a sz_rral gyaláznál meg? Inkább add el nekem azt a vázat...
Hosszú távon egy szép kis titán villát szeretnék, de újonnan egyelőre kívül esik az anyagi lehetőségeimen, használtan meg még nem jött szembe.
De amúgy minden ötletet szívesen fogadok!
Úgy voltam vele, hogy majd tuti tele lesz a használtpiac jó vételekkel. Amikor 26-os soha nem használt RS Sidet lát az ember 30 ezerért, akkor azt hinné, hogy csak lesz vmi jó kis merev is, de nem nagyon... de ha csak én keresgélek rossz helyen, akkor oszd meg velem légyszi a tudást!
husevotelefonfulke módosította - 2024. szeptember 14. - 23:09
Írta 2024. szeptember 14. - 19:35
Egy 29-es Niner (Reynolds 853 acél) montivázra építek egy városi rohangászós bringát.
Merevvillát hajkurászok éppen: nem is olyan egyszerű nem túl nehéz, acél, minél magasabb és remélhetőleg viszonylag rugalmas darabot találni. Bár egy hangyányit magasabb beépítésű jobb lenne (ez 45cm), de nagyjából rendben lennének az alább linkelt cucc paraméterei.
Az eladó szerint 2018-as Gepida gyártmány. Szerintetek merjek vele foglalkozni? (Pl a tárcsaféknél kicsit primitívnek tűnik a cső megnyomorgatása, de lehet, hogy ez teljesen jó így, nem értek hozzá. A hegesztéseket sem tudom szakszerűen megítélni.)
https://www.facebook...954/?ref=search
husevotelefonfulke módosította - 2024. szeptember 14. - 19:39
Írta 2023. március 09. - 12:49
Nem komolytalan a dolog, valami lesz .
Néztem már vázat is külön, hogy ismét építkezem de monster gravel vonalon. A kerekeim 1.5 kg alatt vannak így megtartanám, még a váltó is maradhatna a sorral/lánccal (passzol az AXS az elektromos road karokkal). A többi szerintem elmenne külön-külön.
- tolli kedveli ezt
Írta 2023. március 09. - 12:02
Én is kíváncsi vagyok a tanácsokra de tényleg csak a (dög)keselyűk köröznek
A másik megoldás, hogy marad a monti (mert még egyszer ilyet nem fogok építeni és megbánhatom) és a Triban helyett ezt megveszem mikor akciós lesz.
A 2x-es hajtás a monti mellett jó lesz, esetleg fejleszthetem, van értelme (Tribant szeretem de nincs értelme fejleszteni). Full karbon és 1x hajtásnak marad az mtb.
Alibi-meghirdetés lett volna a család megnyugtatására? Hamar visszariadtál attól, hogy valóban megvenné valaki
Írta 2023. március 09. - 12:01
A másik megoldás, hogy marad a monti (mert még egyszer ilyet nem fogok építeni és megbánhatom) és a Triban helyett ezt megveszem mikor akciós lesz.
A 2x-es hajtás a monti mellett jó lesz, esetleg fejleszthetem, van értelme (Tribant szeretem de nincs értelme fejleszteni). Full karbon és 1x hajtásnak marad az mtb.
naja, megszólítva érzem magam.... a helyedben megtartanám a Canyont. egyben eladni, azt hiszem, az ilyen és hasonló, drágább (egyedi!!) gépeket nem szoktuk javasolni, mert anyagilag nyilván bukta. bontani (úgy tűnik) nem szeretnéd, amit meg is értek, nem akarsz vele szöszölni. annak is van rizikója, hogy valami rajtad marad ...és mivel alapvetően kedveled ezt a bicajt, ha marad, lehet még alakítani/fejleszteni ahogyan éppen kedved tartja. tartsd meg inkább! komolyan.
Kisherceg módosította - 2023. március 09. - 12:04
- Rabbit és tolli kedveli ezt
Írta 2023. március 09. - 11:42
Én is nagyon kíváncsi vagyok arra, mit mondanak (vagy mit találsz ki) egyben-árnak...
https://www.canyon.c...nfarbe=R062_P15
- tolli kedveli ezt
Írta 2023. március 08. - 20:36
Licitáltok??
Ha külön menne írok.
A kérdésre nincs válasz?
Én is nagyon kíváncsi vagyok arra, mit mondanak (vagy mit találsz ki) egyben-árnak...
Írta 2023. március 08. - 18:53
Már köröznek a keselyűk!
@ Karakoram: Ne add el, nem eszik kenyeret.
Rabbit módosította - 2023. március 08. - 18:55
- Kisherceg, tolli és Sandman kedveli ezt
Írta 2023. március 08. - 18:04
Jól látom? Kisherceg mű(h)anyag bringára vágyik??????? Hát hova jutott a világ?
ja, egy ideje már agyalok rajta, csak ki kellene próbálni.
- Rabbit és tolli kedveli ezt
Írta 2023. március 08. - 16:54
Jól látom? Kisherceg mű(h)anyag bringára vágyik??????? Hát hova jutott a világ?
- Rabbit, tolli és zscs kedveli ezt
Írta 2023. március 08. - 16:28
azt a vellát lestoppoltam már a ki milyen bringával nyomul topikban, jópár hónapja
(edit: nó para, csak ijesztgetlek)
jogos, de neked már van karTon villád (és biciGlid), nekem meg nincs. éééérted?! vedd meg inkább róla a villanyváltást!
Licitáltok??
Ha külön menne írok.
A kérdésre nincs válasz?
ááá, szerintem egyben eladhatatlan.
oksa, várom!
- tolli kedveli ezt