Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Értékbecslés (mit, mennyiért, miért)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
378 hozzászólás a témában

madgab

madgab

vendég

• fórumtag
  • 194 hozzászólás

A Sirrus x-nél nekem csak az acél villa fura abban a vázban (már persze ha nem felsőpolc). Látszik a 'gravel' árfelhajtó hatása, ugyanannyi pénzért "sima" Sirrus többet ad, műanyag villával. ...és jó is, nálunk a lányok szeretik. :)

Különbilincs: alapvetően én is, de a Saint v.kar és a Deore v-fékkar valahogy sehogy sem akar igazán kényelmesen passzolni. Másik bicajon az ispecB meg hibátlan. ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯

Az a Bike24-es ár amiért lőtted az nagyon szuper volt. Igen, főleg a carbon változatok a ruhafogas vázzal, de sajnos működik és tekerve vele marha kényelmes. Meglátjuk. A 4.0 is tetszik alu vázzal, szén villával.
  • Kisherceg kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.377 hozzászólás
A Sirrus x-nél nekem csak az acél villa fura abban a vázban (már persze ha nem felsőpolc). Látszik a 'gravel' árfelhajtó hatása, ugyanannyi pénzért "sima" Sirrus többet ad, műanyag villával. ...és jó is, nálunk a lányok szeretik. :)

Különbilincs: alapvetően én is, de a Saint v.kar és a Deore v-fékkar valahogy sehogy sem akar igazán kényelmesen passzolni. Másik bicajon az ispecB meg hibátlan. ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯

Kisherceg módosította - 2026. május 27. - 15:46

• madgab kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.050 hozzászólás
  • LocationKelenföld

smile.png

Meg voltam veszve tizenvalahány éve a sram első generációs matchmakerért, de rég elengedtem ezeket, külön bilincsezek, ahol csak lehet.

Visszatérve Madgab kérdésére, én nem tudok szó nélkül elmenni az elkótyavetyélt gépek mellett, legalább itt, a fórumon, mindig felhorgad bennem a megmentési ösztön. Hasonló ez nálam, hogy minden kóbor macskát is hazavinnék szívem szerint.

Látok a városban rendszeresen 26-os gépeket olyan emberek birtokában, akikről biztos vagyok, gőze nincs mit tesz épp tönkre boltbajárással. És, ahogy mondod, ezeket sok esteben nem lehet már majd fenntartani, mert "fejlődés" van, nem lesz alkatrész.

Most, hogy ezt végigbeszéltük, Madgab helyében én először körbenéznék a használt/új piacon mivel tudnék kiegyezni minimum hunyorgás nélkül, és annak az ára és felszereltsége alapján mérlegelnék, hogy építek, vagy veszek és eladok mindent. Lehet az is elég, ha a fékeket, stucnit, nyerget, nyeregszárat átmented a Kuláról.

Edit:

Jól néz ki a Sirrus X, már túlvagy azon, amit itt agyaltam!

Rabbit módosította - 2026. május 27. - 14:07

• madgab kedveli ezt

madgab

madgab

vendég

• fórumtag
  • 194 hozzászólás
Nézegettem külföldön meg ebay-en és tényleg ez az ár amiért el is lehet adni, azt viszont sajnálom, hogy csak itt állnak, nekem is fura már a kis kerék meg a tradicionális geojuk, ha valaki meg tudná és szeretné használni annak örülnék. Egy Speci Sirrus X-et néztem ki, tökéletes lenne a parton gurulgatni, kis meg nagy Balcsi kört menni. Jó az elektromos, ha van 2 óra tekerni, de nem pótolja semmi a saját zsíron tekerés érzését. 🙂
  • Kisherceg és Rabbit kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.377 hozzászólás
Szomorú, hogy egyébként mindkét canga totál oké, mégsincs igazán áruk ezeknek. A 26er tényleg redflag mostanában, de valójában a minden is az. Pont a napokban kerestem ispec B 10s váltókart. Nemhogy xt-t nem találtam, de kb semmit sem. Az új Shimano fékkarok természetesen teljesen mások, az ispec is a 4.(?) változatnál tart, persze mindig csak egyre jobb lett... :D Szóval a kicsit régebbi technikát életben tartani is egyre nehezebb lesz, ha valamit cserélni kell vagy fejlesztene/variálna a júzer. ...és ez még nem is az a szint, mint egyik ismerősnél, hogy megvette a pár éves olasz karToncsődört, aztán pár hét után rájött, cserés a felni. Valami fura ritkítottküllős csoda, sok sikert felnit találni hozzá...

Kisherceg módosította - 2026. május 27. - 13:00

• Rabbit és madgab kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.377 hozzászólás
Hehe, én, mint árazási szakértő.... :D nyilván csak amit látok, az alapján...

... és Rabbitnak megint igaza van (és csak azért nem hoztam fel ezt a a vonalat, mert tudom milyen az "új bicaj kell" érzés). Mindkettő bicaj tök jó így is, egyik sincs messze attól, ami a cél lenne. Használati értékben bőven felette vannak annak, amit reálisan kapni lehet értük.

A Reba magában max 50, szvsz. Legalábbis ha el is akarjuk adni.

Kisherceg módosította - 2026. május 27. - 12:51

• Rabbit és madgab kedveli ezt

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.050 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Madgab, a Kula szerintem 150, a Dew ennek kétharmada. Szerintem.

Kisherceg folymatos adok-veszekben van, így érdemes adni a szavára.

De, én ott akadok le, 250-300-ból új fitness-gravelt hasonló technikai szinten nem veszel, ha meg használt, a Dew-ra a Kula jobb cuccaival tudsz építeni 1x12-es váltást is akár, ha nem akarsz triplázni. Sárvédő le, rendes Gravelking vagy Rambler gumik, egyenes kormány. Nem lesz átütős, na bumm, 250-ért az új fitness sem lesz. Négyszögtengely, vas húzózár, 4 ujjas fékkar megy, amit láttam (KTM). Amúgy szép, meg örül a gazdája neki, de én a felét kicserélném.

A Kulán nem fogja érdekelni a vevőt, hogy XT vagy Deore a 3*9, azt nézi csak, hogy gagyi kerékméret, úgyhogy azt összerakhatod az olcsóbb cuccokkal is az eladásra. A 26-os villa amúgy magában 70-et ér szerintem, ha nem taper.

Rabbit módosította - 2026. május 27. - 11:44

• Kisherceg és madgab kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.377 hozzászólás
Madgab, a Kula szerintem 150, a Dew ennek kétharmada. Szerintem.
  • madgab kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.377 hozzászólás
Pls del. Sorry.

Kisherceg módosította - 2026. május 27. - 06:33

madgab

madgab

vendég

• fórumtag
  • 194 hozzászólás
Srácok szerintetek mi lenne a reális ára a két Konámnak?

Dew Plus:
https://drive.google...NioOmBxhUz99sQv

Kula Deluxe scandium vázra építve:
https://drive.google...lKcSkfv9Ytd9eYU

Szeretnék helyettük valami gravel, egyenes kormányos fitness gépet minél kisebb ráfordítással.
  • Kisherceg kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.377 hozzászólás
Van egy egyenes kormányos országúti szettem 3*9, nagyrészt Sora (v.karok és e.váltó, 105 h.váltó és valami integrált FSA hajtómű (50/39/34, utolsó lehet nem pont ennyi)), 11-30 a sor. Nincs lerúgva, de nyilván nem új. Ez eladható? Mennyit lehet kapni (reálisan kérni) érte?

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás

Fél nap alatt lecsapott vki a karbonra, szóval lemaradtam róla. smile.png Csak azért nem fáj a szívem annyira érte, mert amúgy Alis volt az is, nem egy márkás vázszett része.

Viszont ezennel meguntam a tavasz óta tartó nyűglődést a villákkal, szóval megrendeltem az előző posztomban linkelt titánt. biggrin.png

Meglátjuk.

Igen, acélból még a drágábbak közt sem igazán találtam könnyűeket, ez segített a döntésben. A vázam L-es méretben 2.1 kg, ami acélból nem rossz, a titán villa meg vhol 700g alatt lesz. Súlyban kicsit jobban jövök majd ki, mint a karbon terepgépem a Pike-kal. biggrin.png

husevotelefonfulke módosította - 2024. szeptember 16. - 18:04

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.698 hozzászólás

Ez a linkelt karbon jó áron van, én nem sokat gondolkoznék.

Ha meg újat vennél el kell döntened: Olcsót v könnyűt akarsz? Mert a kettő együtt nem fog menni.

A 45 cm magasság is gond, ilyet nehéz lesz találni, talán az mtb villák közt lesz ilyen. Titán villa ügyben én is az Alit mondanám, azok elég jó áron vannak de ott a karbonok se olyan drágák. (bár Aliról karbont én nem szívesen vennék.... akár még jó is lehet de ha egy villa kitörik alólad akkor az 8 napon túl gyógyuló lesz)

Amúgy a "márkás" acél villák sem könnyűek (és nem is olcsók): https://www.bike24.com/p229591.html

https://www.bike24.c...?sort=price_asc

marton módosította - 2024. szeptember 15. - 22:38

• husevotelefonfulke kedveli ezt
Marci

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Köszi, ilyen áron akár még el is gondolkozom rajta!
Alin nézegetem néha a titán villákat, száz alatt kicsivel vannak már modellek.
Azt nem tudom, hogy mennyire lehet megbízni bennük.
Pl egy ilyet el tudnék képzelni:
https://www.aliexpre...3.1000001798762

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.377 hozzászólás
Akut én nem vennék, esetleg karbont, az nem annyira gáz. :)
Pl ez friss, most jött szembe:
https://bolha.testbi...trekking-511368
Persze nem ismerem, kb noname. Viszont legalább elég magas, a leírás szerint.
  • husevotelefonfulke kedveli ezt

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Ennél azért hajlandó lennék többet áldozni, ha lenne miért, viszont szeretném, hogy guruljon a gép az őszi szezonra. Így is tél óta nyűglődöm ezzel a projekttel.
Túl sokat viszont nem szívesen fizetnék vmi félmegoldásért. Inkább fillérekért vmi ótvar, de biztonságos megoldás, amit aztán nyugodt szívvel és különösebb anyagi veszteség nélkül engedhetek el, ha végre találok vmi jót.
Karbonból látok néha szimpatikus darabokat nem túl drágán, csak az kissé testidegen ehhez a vázhoz. A pufibb alu, jellemzően botegyenes montivilláknál meg gyanítom, hogy nagy szerencse kell, hogy ne legyenek totál merevek.

husevotelefonfulke módosította - 2024. szeptember 15. - 09:47

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.377 hozzászólás
Ja, olcsó és rugalmas és könnyű és acél nagyjából sehogyan nem lesz... :(

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.377 hozzászólás
Jelenleg, gyors keresés után én sem látok semmi jót. De ez a "Gepida" szerintem kritikán aluli... :(

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás

Egy 853-as Reynolds vázat ezzel a sz_rral gyaláznál meg? Inkább add el nekem azt a vázat...

biggrin.png

Hosszú távon egy szép kis titán villát szeretnék, de újonnan egyelőre kívül esik az anyagi lehetőségeimen, használtan meg még nem jött szembe. 

De amúgy minden ötletet szívesen fogadok!

Úgy voltam vele, hogy majd tuti tele lesz a használtpiac jó vételekkel. Amikor 26-os soha nem használt RS Sidet lát az ember 30 ezerért, akkor azt hinné, hogy csak lesz vmi jó kis merev is, de nem nagyon... de ha csak én keresgélek rossz helyen, akkor oszd meg velem légyszi a tudást! smile.png

husevotelefonfulke módosította - 2024. szeptember 14. - 23:09

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.377 hozzászólás
Egy 853-as Reynolds vázat ezzel a sz_rral gyaláznál meg? Inkább add el nekem azt a vázat...