Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Indította
Endroo
, 2006. január 10. 21:34
Írta 2011. december 21. - 12:46

Írta 2011. december 21. - 11:55

Írta 2011. december 21. - 11:54

Köszi a tanácsot!
Sajnos az nem kérdés, hogy tönkre ment-e a csapágy! A két szélsõ úgy kotyogott ,mint a Szputnyik bringámon 1848-ban. Profi japcsi csapágyakat (teljesen zárt ipari) vettem készletben 3800Ft-ért, de a kazetta belsejében lévõt nem tudom kivenni.Szerintem valahogy külön kéne venni a testet a három rugós racsnit magába foglaló hátsó résztõl. Na ezt nem találom egyik videóban sem!
Azért köszi!
Gábor
Sajnos az nem kérdés, hogy tönkre ment-e a csapágy! A két szélsõ úgy kotyogott ,mint a Szputnyik bringámon 1848-ban. Profi japcsi csapágyakat (teljesen zárt ipari) vettem készletben 3800Ft-ért, de a kazetta belsejében lévõt nem tudom kivenni.Szerintem valahogy külön kéne venni a testet a három rugós racsnit magába foglaló hátsó résztõl. Na ezt nem találom egyik videóban sem!
Azért köszi!
Gábor
Írta 2011. december 21. - 10:50

Szerintem simán lehet,hogy tönkrement.Nekem is Fulcrum 5 van és két év után cserés lett az összes csapágy.
Írta 2011. december 21. - 10:21

Sziasztok!
Tudja valaki hogyan kell szétszedni egy Fulcrum 5-ös kazettáját. Két szezon alatt szétmentek a gyári csapágyak, ami nem is csoda, mert ezek a béna olaszok csak félig zárt csapágyakat raktak bele.Sajnos a kazettában a belsõt (összesen 4 ipari csapágy van a hátsóban) nem tudom kivenni.Úgy nézem, hogy a kazettát szét kellene szedni hozzá, de nem találtam róla semmi leírást.
Köszi!
a kazettatesten elvileg van zsírzásra kialakított lyuk. ezért van bennük félig zárt csapágy. sztem nem mentek tönkre azok a csapágyak,max meg kell kenni. itt 1 videó a szerelésrõl: Fulcrum Racing 1, Racing 0, Racing 3 Wheels - Complete hub overhaul - YouTube
Írta 2011. december 21. - 09:19

Sziasztok!
Tudja valaki hogyan kell szétszedni egy Fulcrum 5-ös kazettáját. Két szezon alatt szétmentek a gyári csapágyak, ami nem is csoda, mert ezek a béna olaszok csak félig zárt csapágyakat raktak bele.Sajnos a kazettában a belsõt (összesen 4 ipari csapágy van a hátsóban) nem tudom kivenni.Úgy nézem, hogy a kazettát szét kellene szedni hozzá, de nem találtam róla semmi leírást.
Köszi!
Köszi!
Írta 2011. december 21. - 08:15

Írta 2011. december 21. - 02:21

szomoru igy olvasni a hazavagott alkatreszek listajat... az hogy "torott Look vaz" az sehogy nem hangzik jol. meg szomorubb hogy a hozza nem ertonek csak egy bicigli (sic)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. december 21. - 01:34

Mar javult annyit a labam, hogy mar gorgozni kedzjek, igy ma megcsinaltam a teli bicomat. Egesz szepen valt az "uj" 6400-es hatsovalto, a regi 1055 felso gorgoje volt extrem modon elkopva, majd 1 cm-t lotyog. Azert van eleg baja a ven csatalonak igy is.
Kozben mericskelek, keresgelek, mit lehetne venni a torott LOOK helyett, hat elszomorito, de ami arban hozza merheto, az semmi nem tetszik. Finnyas vagyok, vagy rossz az izlesem, de ez van. Sot, a joval dragabb vazak kozott is igen keves van, amit elfogadnek. Ami draga es tetszik is, az meg pont nem jo geometrialag, ket meret kozott tobzodom. Ja, es ha meg el is dontenem, hogy oke, legyen ez, csak aprilisi szallitast vallalnak, ha most rendelek. :/
Tavasszal meg fogok orulni a 11 kg-s vason, hozzaszoktam mar a johoz.
Ha lehetne, kapasbol vennek egy ugyanilyet, ami volt, de hat 2008-ban gyartottak utoljara.
Na vissza a mericskelesre, szoval megneztem alaposabban a roncsomat, az elso villa jobb szaraban talaltam nemi idegen anyagot, szerintem rendszamtarto keret lehet, szepen beleallt a villa szaraba kozepen, alatta ugye letort mindket papucs nemi csonkkal, mokas.
Masik erdekesseg, hogy ahogy mozgattam picit, nezem a kormanyt, mintha lotyogne egy picit. Nem tekertem le a bandazst, de 100%, hogy csak az tartja a helyen a kormany jobb felet. A Fulcrum karbon hajtomun is olyan repedeseket latok, hogy ezt igy megtartani szerintem nem szabad.
Alig marad valami a bicombol, de ha nagyon pesszimistva vagyok az iranyban, hogy mit kapok erte. Ha egyaltalan.
No persze nagy az en problemam, tudom en, hogy ez igencsak relativ. Orulhetek, hogy tuleltem, megusztam tores nelkul, orulhetek, hogy van masik kerekparom.
(Egyebkent meg rendorsegre varas van, all az ugy.)
Kozben mericskelek, keresgelek, mit lehetne venni a torott LOOK helyett, hat elszomorito, de ami arban hozza merheto, az semmi nem tetszik. Finnyas vagyok, vagy rossz az izlesem, de ez van. Sot, a joval dragabb vazak kozott is igen keves van, amit elfogadnek. Ami draga es tetszik is, az meg pont nem jo geometrialag, ket meret kozott tobzodom. Ja, es ha meg el is dontenem, hogy oke, legyen ez, csak aprilisi szallitast vallalnak, ha most rendelek. :/
Tavasszal meg fogok orulni a 11 kg-s vason, hozzaszoktam mar a johoz.
Ha lehetne, kapasbol vennek egy ugyanilyet, ami volt, de hat 2008-ban gyartottak utoljara.
Na vissza a mericskelesre, szoval megneztem alaposabban a roncsomat, az elso villa jobb szaraban talaltam nemi idegen anyagot, szerintem rendszamtarto keret lehet, szepen beleallt a villa szaraba kozepen, alatta ugye letort mindket papucs nemi csonkkal, mokas.
Masik erdekesseg, hogy ahogy mozgattam picit, nezem a kormanyt, mintha lotyogne egy picit. Nem tekertem le a bandazst, de 100%, hogy csak az tartja a helyen a kormany jobb felet. A Fulcrum karbon hajtomun is olyan repedeseket latok, hogy ezt igy megtartani szerintem nem szabad.
Alig marad valami a bicombol, de ha nagyon pesszimistva vagyok az iranyban, hogy mit kapok erte. Ha egyaltalan.
No persze nagy az en problemam, tudom en, hogy ez igencsak relativ. Orulhetek, hogy tuleltem, megusztam tores nelkul, orulhetek, hogy van masik kerekparom.
(Egyebkent meg rendorsegre varas van, all az ugy.)
Írta 2011. december 20. - 07:54

van az apróban centaur szett (qs: fel 3, le 1)
én is néztem.

Eladó OLMO « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása errõl jó lenne vlmi normális fotó. mondjuk nem venném meg,de azért megcsodálnám.
Írta 2011. december 20. - 00:38

Írta 2011. december 19. - 21:19

Írta 2011. december 19. - 21:11

Én egyelõre örülök, ha a manuális szettet összehozom Campa-ból. De remélem, tavaszra minden meglesz!
Írta 2011. december 19. - 20:26

Írta 2011. december 16. - 11:56

Írta 2011. december 16. - 06:26

campagnolo eps történelem: http://www.youtube.com/v/ULiQykflaV0
itt meg a hivatalos honlap: Campagnolo EPS
van a videóban 1 rész,ahol víz alatt tesztelik a váltókat.
itt meg a hivatalos honlap: Campagnolo EPS
van a videóban 1 rész,ahol víz alatt tesztelik a váltókat.
Írta 2011. december 15. - 11:37

Feketék az agyak

Ezüst jobban tetszik.
Dimpled, az...
adok én neked 
szerk: jó a cipõd

Ezüst jobban tetszik.

Dimpled, az...

szerk: jó a cipõd
Írta 2011. december 15. - 04:56

Kiskubainak megjöttek a szép kerekei!

.
.
... aztán gondoltam, dimpleddé alakítom.

.
.
... aztán gondoltam, dimpleddé alakítom.

Írta 2011. december 15. - 01:19

szep ez a bringa. litespeed?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. december 15. - 00:54

shallow kormányt gyúrok egy ideje. tetszik, frankó , de mivel a kormány felsõ része egyáltalán nem vízszintes (szerencsére) így a fvkarok felsõ része elég nagy szöget zár be a kormánnyal, így tipródni kellett a bandázzsal, hogy ne legyen negatív pukli. a megoldás végülis az lett, hogy a kérdéses részen egyszerûen kétszer kell körbevezetni a bandázst
kb ilyesmi http://farm6.static....cb685603e_b.jpg
kb ilyesmi http://farm6.static....cb685603e_b.jpg