Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Pont ma jott meg egy csomagom, 1 par Dynamicot is vettem, raadasul 25-ost, mert ugye az gyorsabb. (es meg kenyelmesebb is, kiraly)
Holnap lesz az elso utja, majd kiderul. A versenybringa pro3-at kap majd.

Azert van "szomorusag" is, az uj kormanyom 13grammal nehezebb, mint a 2 evvel ezelotti modell. Persze nejlonzacsiban megfogva kifejezetten konnyunek tunt, aztan kiderult, hogy nem.

melyik kormányról van szó?
majd teszel be ide is képet, ha kész a bringa?

Üdv mindenkinek érdekelne mennyi az optimális nyomásérték az országúti gumibelsõkben?
Köszönöm az infókat!

a külsõ inkább meghatározza a nyomást, van amit max 8-ra lehet, van amit 10-ig is
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

jaro1979

jaro1979

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Üdv mindenkinek érdekelne mennyi az optimális nyomásérték az országúti gumibelsõkben?
Köszönöm az infókat!

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.436 hozzászólás

Üdv!

Ciclosport 4.2 kilóméterórámhoz keresnék vezeték nélküli pulzusmérõt. Tudja esetleg valaki hol tudok olcsón hozzájutni ilyen kiegészítõhöz? A gyári 12 ezer, azonban azt olvastam hogy bármilyen típusú eszközzel kompatibilis. A válaszokat elõre is köszönöm!

nekem 1 lidl-ben vett pulzusmérõ órának a mellkasi jeladója van hozzá. 4000 pénz volt akkoriban a karóra,meg a jeladó. bármelyik kódolatlan jeladó jó lehet hozzá. nekem is ilyen ketyegõm van.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Pont ma jott meg egy csomagom, 1 par Dynamicot is vettem, raadasul 25-ost, mert ugye az gyorsabb. (es meg kenyelmesebb is, kiraly)
Holnap lesz az elso utja, majd kiderul. A versenybringa pro3-at kap majd.

Azert van "szomorusag" is, az uj kormanyom 13grammal nehezebb, mint a 2 evvel ezelotti modell. Persze nejlonzacsiban megfogva kifejezetten konnyunek tunt, aztan kiderult, hogy nem.

angusfan

angusfan

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Sziasztok!

Segítsetek légyszives! Van egy 2009-es Trek 1.2 országúti bicóm. Kiváló állapotban, egy két kisebb karcolás van csak rajta. Az elmúlt egy évben szinte csak a szobában állt. Mennyit érhet ma ez a bicaj? Köszi!

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Edzésre és remélhetõleg hosszú távú defektmentes tolásra, melyiket?

- vittoria zaffiro pro , 5400ft/db , 255gr
- michelin dynamic , 4245ft/db, 290gr

Mindkettõbõl van, azaz használom is, de mindkettõbõl korábbi. A Michelin Dynamic alapgumi, a Zaffiro szvsz jobb. A M. Dynamic régebben ferdén rovátkolt volt, ma láttam, hogy most teljesen sima. Dynamic-ból már egy párat elhasználtam, a hasonló Orium-ból is, a Hutchinson Equinox - szintén kb. alapgumi - könnyebben kilyukad (üveg könnyebben belevág), a Dynamic szvsz vmivel keményebb (mint az Equinox; tehát jobban csúszik ?), de az is vékony ám (mind az...). A Zaffiro-t ritkábban használom, az is ellenállóbbnak tûnik, mint az Equinox, utóbbival volt a legtöbb defektem. A Bp-i Nagykörúton volt valami borzasztóság, ami belevágott a Zaffiro szövetbe, vettem egy Rubino-t helyette, az is megteszi. Nekem ezek amúgy mind megfeleltek, aki igényesebb, a Michelin Pro Race-t is kifogásolja. 8 bar-ra fújom.
Defektmentességre Schwalbe Marathon Plus, ami persze kétszer olyan nehéz (legalább... igaz, 25-ös) viszont 3 éve nincs defektem (a mindennapi biciklimen; elõtte volt Michelin család meg Equinox; így ugyanezen biciklin azóta fölöslegesen cipelem a pumpát, foltokat, ragasztót és belsõt). A vicc az, hogy síkon ez, mármit a súlytöbblet nem is akkora baj, 45-el fölvettem a tempót egy sportemberrel ezzel a gumival és 14 kg-s géppel (az alap jó, de sárhányó, csomagtartó, zsák stb.), utcai ruhában (ami persze biciklizésre van hegyezve), 2,5 km után elfordult (föladta :)? döntetlen :)?).

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

mislent felejtsd el.
nézegess aprókat,és vegyél conti gp 3000-4000et :D

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Ha esetleg jól sikerült a buli felfelé,lefele tuti kijózanodsz rajta.:D

Jó buli lehet ilyennel kiállva tekerni egy meredek emelkedõn :)

GT-Atee

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás
üdv,

a múlt vasárnap megvolt az elsõ komolyabb esésem ( a saját hülyeségem miatt) de már hazaengedtek a kórházból :)

a kérdésem az, hogy esés után illenék kicserélnem a kormányt (talán a stucnit is), jól gondolom? karbon ritchey kormány, egy helyen lenyúztam róla a bandázst, és maga a kormány is eléggé karcos lett, olyan 2-3 centis helyen, a fékváltókar alatt, ahol már kezd átmenni egyenesbe.

mondjuk leggyakrabban azért nem alsófogással tekerek, de nem tudom, mennyire használható még így a kormány.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Ilyen eddig egyszer láttam (képen) a világ legkönnyebb bringáján, körülbelül arra is való, a vitrinbe.

Nem a vitrinbe való, hanem a Roubaixra Comesso-val :-)

VoGRoN

VoGRoN

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Üdv!

Ciclosport 4.2 kilóméterórámhoz keresnék vezeték nélküli pulzusmérõt. Tudja esetleg valaki hol tudok olcsón hozzájutni ilyen kiegészítõhöz? A gyári 12 ezer, azonban azt olvastam hogy bármilyen típusú eszközzel kompatibilis. A válaszokat elõre is köszönöm!

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Ilyen eddig egyszer láttam (képen) a világ legkönnyebb bringáján, körülbelül arra is való, a vitrinbe.

Jó buli lehet ilyennel kiállva tekerni egy meredek emelkedõn :)
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

A speedplay pedalt a cipore kell csavorozni, a stoplit meg a hajtokarba. :)
A float csak arra valo, hogy ne kelljen jol beallitani a stoplit.

btw. van aki szerint pl. ezt a rendszert dicseri: AeroLite Pedals

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A speedplay pedalt a cipore kell csavorozni, a stoplit meg a hajtokarba. :)
A float csak arra valo, hogy ne kelljen jol beallitani a stoplit.

btw. van aki szerint pl. ezt a rendszert dicseri: AeroLite Pedals

norbi86

norbi86

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Nagy a stoplija, és problémás a rögzítése. (feltéve ha nem Speedplay kompatibilis cipõd van) a legtöbb gyártóval ellentétben õk 4 csavarral rögzítik a stoplit, ezért nem jó hozzájuk minden cipõ. Barátnõmnek Speedplaye van. Elõször kellett 3 nagy csavarral rögzíteni egy átalakítót a cipõhöz a Look lyukakba, majd abba ment bele 4 pici csavarral a Speedplay stopli. Egy csavart már sikeresen tönkre is nyaltam neki :) Maga a pedál felülete elég kicsi így célszerû felsõ kategóriás kellõen merev cipõvel használni.

Viszont vitathatatlan elõnye a kétoldali dokkolás, ami ráadásul sokkal könnyebb mint a Lookba beletalálni bizonyos helyzetekben. Én mégis a Lookot ajánlanám inkább.

Bitang jól néz ki az a narancs karbon BMC :)

kosz a valaszt

a honlapjukon azt irjak , hogy a "contact" feluret a legnagyobb .......SPEEDPLAY : HIGH PERFORMANCE PEDALS
lookom mar van vagyis spd sl csak azoknal nincs lehetoseg igazi oldaliranyo mozgasra, floting ez erdekelne jobban .....valaki hasznalta mar hoszabb tavon kozuletek? nagyon dicserik emiatt.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Nagy a stoplija, és problémás a rögzítése. (feltéve ha nem Speedplay kompatibilis cipõd van) a legtöbb gyártóval ellentétben õk 4 csavarral rögzítik a stoplit, ezért nem jó hozzájuk minden cipõ. Barátnõmnek Speedplaye van. Elõször kellett 3 nagy csavarral rögzíteni egy átalakítót a cipõhöz a Look lyukakba, majd abba ment bele 4 pici csavarral a Speedplay stopli. Egy csavart már sikeresen tönkre is nyaltam neki :) Maga a pedál felülete elég kicsi így célszerû felsõ kategóriás kellõen merev cipõvel használni.

Viszont vitathatatlan elõnye a kétoldali dokkolás, ami ráadásul sokkal könnyebb mint a Lookba beletalálni bizonyos helyzetekben. Én mégis a Lookot ajánlanám inkább.

Bitang jól néz ki az a narancs karbon BMC :)

norbi86

norbi86

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok
speedplay - rol mi a velemenyetek,tapasztalat barmi........kosz elore is.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Feltöltött kép

Uhh Nagy kedvencemmé vált a BMC az utóbbi idõben, erre itt ez a Lamborghini kiadás. 30 db készült, darabonként 20ezer euro

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Csak triatlonra. Az UCI-s versenyekre ott a "régi" . A nagy bumszli elülsõ részben meg egy integrált ivórendszer van.