Edzésre és remélhetõleg hosszú távú defektmentes tolásra, melyiket?
- vittoria zaffiro pro , 5400ft/db , 255gr
- michelin dynamic , 4245ft/db, 290gr
Mindkettõbõl van, azaz használom is, de mindkettõbõl korábbi. A Michelin Dynamic alapgumi, a Zaffiro szvsz jobb. A M. Dynamic régebben ferdén rovátkolt volt, ma láttam, hogy most teljesen sima. Dynamic-ból már egy párat elhasználtam, a hasonló Orium-ból is, a Hutchinson Equinox - szintén kb. alapgumi - könnyebben kilyukad (üveg könnyebben belevág), a Dynamic szvsz vmivel keményebb (mint az Equinox; tehát jobban csúszik ?), de az is vékony ám (mind az...). A Zaffiro-t ritkábban használom, az is ellenállóbbnak tûnik, mint az Equinox, utóbbival volt a legtöbb defektem. A Bp-i Nagykörúton volt valami borzasztóság, ami belevágott a Zaffiro szövetbe, vettem egy Rubino-t helyette, az is megteszi. Nekem ezek amúgy mind megfeleltek, aki igényesebb, a Michelin Pro Race-t is kifogásolja. 8 bar-ra fújom.
Defektmentességre Schwalbe Marathon Plus, ami persze kétszer olyan nehéz (legalább... igaz, 25-ös) viszont 3 éve nincs defektem (a mindennapi biciklimen; elõtte volt Michelin család meg Equinox; így ugyanezen biciklin azóta fölöslegesen cipelem a pumpát, foltokat, ragasztót és belsõt). A vicc az, hogy síkon ez, mármit a súlytöbblet nem is akkora baj, 45-el fölvettem a tempót egy sportemberrel ezzel a gumival és 14 kg-s géppel (az alap jó, de sárhányó, csomagtartó, zsák stb.), utcai ruhában (ami persze biciklizésre van hegyezve), 2,5 km után elfordult (föladta

? döntetlen

?).