Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.436 hozzászólás
egész jó kis videó az új red-rõl: Fahrtest: SRAM RED - Tour Magazin TV

ezt a lámpás topikba is ki fogom rakni: http://www.tacx.com/...lumos/index.dot sztem baromi ötletes lampion. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Köszönöm a hozzászólást!
Valóban, a régi patinásabb vázak jobban mozgatják a fantáziámat. A felsoroltak közül személy szerint nekem is a Wilier a kedvencem, csak hát annak az ára is - mondjuk nem véletlenül - a legmagasabb.
A Bianchi-t még versenyben tartanám, mert beszéltem az üzletvezetõvel, és plusz 10e-ért tesz rá koskormányt és Ultegra fékváltókart.
A felszerelések tekintetében nincs nagy gond, hiszen csak az országúti vonalat kezdem most, nem magát a tekerést. Szóval bukó, nadrág, mez, kesztyû, szemüveg van, "csak" a patent cipõ hiányzik.
Méretben pedig a 174 cm-emhez ha jól sejtem 54-56 között kell keresgélnem. Tudom, a Müsing amit feltettem 52-es, kicsi lehet, azt leginkább a Campa szett miatt raktam fel. Mert árban ott van ahol a Bianchi, és azonos árban melyik szett éri meg jobban.
Üdv!

Inkább 54-es kell neked. Én másfél kerestem hasonló célra bringát, mint te. Végül találtam 55e-ért egy 8-as 105-össel szerelt puch-ot (bianchi gyártmány) az express-en. Kb az örökkévalóságnak készült. Itt van róla részletes leírás.

A sebesség mindent megold.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
nem ismerem a kockákat, de ez is jó vétel Cube Litening - Campagnolo Record Carbon / Ksyrium | maxi-bike sõt szerintem vmi nem stimmel vele, mert túl olcsó

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Holnap valaki innen megy Fonyódra versenyezni?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.436 hozzászólás

Sziasztok!

Még új vagyok itt is, meg az országúti bringázásban is, de valahogy rákaptam az ízére. Kezdõ lévén van jó pár sötétebb folt elõttem, egyelõre sokat keresgélek és olvasgatok a neten, többek között itt is.
Az elsõ kérdés, hogy Shimano vagy Campa? Tudom, ez olyan végeláthatatlan összehasonlítás, mint a másik hobbimnál (fotózás) a Nikon vs. Canon probléma.
Szóval országúti vásárlás elõtt állok. Mivel nincs több százezer pénzem rá, használtak között nézelõdök. Hasonló árban találtam pl. Shimano Ultegra szettel szerelt bringát, kb. ugyanannyiért full Campa Veloce-vel szerelve. Vagy kicsivel többért már láttam Campa Chorus szettel kínált bringát.
Szóval mik az általános vélemények ezekrõl a szettekrõl? Azt tudom, hogy márkán belül egymáshoz képest hol helyezkednek el a típusok, azt nem nehéz megnézni neten, de azok csak száraz információk.
Gyakorlatban mennyire használhatók ki a különbségek? Nem vagyok profi, leginkább hobbi szintû sportolásként ûzöm a kerekezést, legfeljebb amatõr versenyeken próbálom ki magam. Szóval nem akarok gagyit venni, de túl sokat sem akarok költeni rá, olyat keresek, ami ár-érték arányban jó, és hosszú távon, megbízhatóan sokáig kiszolgál.
Minden tanácsot szívesen veszek.
Köszi!

100 papír környékén ezeket tudnám ajánlani: Hasznltbiciklik.hu - Bicikli shop Hasznltbiciklik.hu - Bicikli shop Pinarello - Shimano Dura Ace/600 fékváltókaros | maxi-bike mondjuk nem tudjuk mennyit szánsz rá,de pl 100 környékén ilyenek lesznek. ha szerencséd van akkor lesz egy 8as ultegraval szerelt acélvázas bringád,ami baromi tartós lesz. a campás bringák drágábbak lesznek. ha a 8as shimano-s kerók örök életet jelentenek,akkor a campásak még rátesznek +1 napot.

Orestes

Orestes

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Köszönöm a hozzászólást!
Valóban, a régi patinásabb vázak jobban mozgatják a fantáziámat. A felsoroltak közül személy szerint nekem is a Wilier a kedvencem, csak hát annak az ára is - mondjuk nem véletlenül - a legmagasabb.
A Bianchi-t még versenyben tartanám, mert beszéltem az üzletvezetõvel, és plusz 10e-ért tesz rá koskormányt és Ultegra fékváltókart.
A felszerelések tekintetében nincs nagy gond, hiszen csak az országúti vonalat kezdem most, nem magát a tekerést. Szóval bukó, nadrág, mez, kesztyû, szemüveg van, "csak" a patent cipõ hiányzik.
Méretben pedig a 174 cm-emhez ha jól sejtem 54-56 között kell keresgélnem. Tudom, a Müsing amit feltettem 52-es, kicsi lehet, azt leginkább a Campa szett miatt raktam fel. Mert árban ott van ahol a Bianchi, és azonos árban melyik szett éri meg jobban.
Üdv!

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Na, néhányat kiszedtem az általam eddig érdekesnek talált hirdetések közül. Tudom, nagy kérés, de Ti biztosan egész más szemmel látjátok már ezeket a bringákat mint én, sõt lehet hogy néhányat ismertek is közülük. Szóval jó felé tapogatózom? Vélemények egyikrõl-másikról, ár-érték arányban, arra amire én használnám (hobbi sport, edzés, amatõr versenyek)?

Elõször azt kell eldönteni, hogy milyen bringát szeretnél. Ha vérbeli országútit, akkor az egyenes kormányos egybõl kiesik. A következõ kérdés, hogy mennyi pénzt szánsz rá. Ahogy néztem az árait, amiket linkeltél kb 100.000 ft ez az összeg. Számold hozzá, hogy a felszerelésre is költeni kell. Persze ezt apránként csipegeti össze az ember, de jó ha már az elején van egy bukó, patent pedál cipõvel, kerékpáros nadrág és mez, kesztyû, szemüveg.
Utána jön, hogy milyen kaliberû bringát szeretnél. Valami régebbi patinás darabot, vagy esetleg modernebb de "lelketlen" vasat. A kompromisszum az árkategória miatt kell.
100.000ft-ból össze lehet rakni egy olyan kerékpárt, amivel itthon bármilyen versenyen oda lehet férni eredmény terén. Ehhez viszont a "lelketlen" irányba kell elmenni. Ilyen szûkös keretbõl nem lehet sajnos flancolni, ha a puszta teljesítmény érdekel.
Ha az érdekel jobban, hogy milyen története van a gyárnak, aki készítette a vázad. Milyen részletes a kidolgozása, stb. Akkor a régi bringák felsõ szegmense jöhet szóba. Viszont mûködés terén nem feltétlenül jobbak mint a "lelketlenek".
Az hogy campa vagy sh jól írtad, meddõ vita. Ki ezt, ki azt szereti. Meg van aki egyiket sem és sram-ot használ. Mindegyik tökéletesen kiszolgál bárkit amatõr versenyzésre. Az a lényeg, hogy karban legyen tartva, és minden úgy mûködjön, ahogy kell. Egy elhanyagolt dura ace, vagy record sokkal rosszabb tud lenni, mint egy karbantartott tiagra vagy veloce.
Elõször ezekre a kérdésekre próbáld meg megtalálni a választ.
Utána meg kell nézned milyen méret kell neked és így lehet elkezdeni aprót nézegetni.
Pár szó a linkelt bringákról:
-egyenes kormányos bianchi: lásd fentebb
-müsing: ha eltekintesz tõle, hogy milyen csúnyácska és beraksz egy normális kormányszárat, akkor egy egész jó bringa
-bulls: ez is vagány gép lenne, de ennél sokkal nehezebb eltekinteni az ocsmányságától, szvsz szörnyû ahogy kinéz a váz
-scott carbon: flancolós darab, az fogja szeretni aki valami különlegesre vágyik. lowcost versenyzésre nem célszerû
-másik bulls: ez már olcsóbb, de a váz még mindig csúnya, meg a kormány sem ahead-es. ami szerintem az egyik legnagyszerûbb fejlesztés ami az elmúlt 2 évtizedben volt.
-willier: nagyon szép gép, lelke is van, versenyzésre is kiváló, az ára kicsit magasabb. ez az elsõ amire szubjektív véleménnyel azt tudom mondani, hogy kerékpár.
-mali: váz és a kerekek kõ nehezek, de ha ez nem zavar, akkor ennyiért még jó is lehet
-lemond: hát ez valami vicc lehet csak ennyiért. ilyen szettel kezdtem anno. rettenetesen gyûlöltem. a váz lehet, hogy neves darab, de használati értéke kb a fele lenne reális ennek a bringának.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Ezt értem, de valahogy mégsem, akkor az a típus jó a peremes gumihoz?
Mavic Ksyrium SL Ersatzfelge für Drahtreifen Modell
ez pedig csak szingós?
Mavic Ksyrium SL Ersatzfelge Modell 2011

NEM, a Ksyrium SL az peremes és kész. A „Drahtreifen” az legyen drótos, a másik esetleg kevláros, hajtogatható stb. - ilyenkor érdemes a szövegösszefüggést is megadni, mert nem elég egy szó...

Orestes

Orestes

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Hasznltbiciklik.hu - Bicikli shop
http://apro.bikemag....02-l79357.html#
http://apro.bikemag....ga-l79250.html#
http://apro.bikemag....0sp-l79223.html
http://apro.bikemag....ar-l78489.html#
http://apro.bikemag....nd-l77596.html#

Na, néhányat kiszedtem az általam eddig érdekesnek talált hirdetések közül. Tudom, nagy kérés, de Ti biztosan egész más szemmel látjátok már ezeket a bringákat mint én, sõt lehet hogy néhányat ismertek is közülük. Szóval jó felé tapogatózom? Vélemények egyikrõl-másikról, ár-érték arányban, arra amire én használnám (hobbi sport, edzés, amatõr versenyek)?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
sajnos túl gyakran frissítenek a gyártók. pl egy rx-100 szettrõl mindenki tudhatja hogy mit lehet várni, de az ultegra is lehet 9-es és asszem 3féle 10-es. a veloce-ból is voltak butább szériák.

Orestes

Orestes

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!

Még új vagyok itt is, meg az országúti bringázásban is, de valahogy rákaptam az ízére. Kezdõ lévén van jó pár sötétebb folt elõttem, egyelõre sokat keresgélek és olvasgatok a neten, többek között itt is.
Az elsõ kérdés, hogy Shimano vagy Campa? Tudom, ez olyan végeláthatatlan összehasonlítás, mint a másik hobbimnál (fotózás) a Nikon vs. Canon probléma.
Szóval országúti vásárlás elõtt állok. Mivel nincs több százezer pénzem rá, használtak között nézelõdök. Hasonló árban találtam pl. Shimano Ultegra szettel szerelt bringát, kb. ugyanannyiért full Campa Veloce-vel szerelve. Vagy kicsivel többért már láttam Campa Chorus szettel kínált bringát.
Szóval mik az általános vélemények ezekrõl a szettekrõl? Azt tudom, hogy márkán belül egymáshoz képest hol helyezkednek el a típusok, azt nem nehéz megnézni neten, de azok csak száraz információk.
Gyakorlatban mennyire használhatók ki a különbségek? Nem vagyok profi, leginkább hobbi szintû sportolásként ûzöm a kerekezést, legfeljebb amatõr versenyeken próbálom ki magam. Szóval nem akarok gagyit venni, de túl sokat sem akarok költeni rá, olyat keresek, ami ár-érték arányban jó, és hosszú távon, megbízhatóan sokáig kiszolgál.
Minden tanácsot szívesen veszek.
Köszi!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

azon nem is mennél :D szerintem max néhány métert és satufék, mert jobban féltenéd. nekem schwalbe lugano gumim van, a legutóbbi élményem az volt tavaly nyáron, hogy dabason belterületen leengedett. megtaláltam a ludast, és apró fém szilánk fúródott bele, amit csak foggal tudtam kihúzni. beletettem, a pótbelsõt, ahogy fújtam fel, egy bizonyos nyomásnál a rés, amit az a kis genyó szilánk hagyott, kiszakította a belsõt. na akkor kaptam idegrohamot, mert az utóbbi idõben annyira nem volt defektem, hogy csak pótbelsõt vittem, ragasztószettet nem. (most már az az elsõ). otthon persze simán megpatkoltam belülrõl a kölsõt egy apró folttal, és azóta is tökéletes. amit viszont nem felejtek el, hogy milyen dabason hosszában spd-sl-ben biciklit tolni. kb 7 km-t kellett tolni, hogy elérjem a vasútat, ahol 10 perc zakatolás után még hernádon is tolhattam 15 percet :D a stopli sem élvezte a gyaloglást, mert a sárga mûanyagrész is erõsen ledarálódott. a kalauz viszont felmérte a helyzetet és csak legyintett amikor jegyet akartam venni :D

Magamat ismerve simán hazatekernék nulla nyomással is a gumiban.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

En speciel kizarolag szingossal tekerek kint, es a titka az, hogy minosegi szingot kell venni, ami bizony draga, de olyan is! Nekem meg egy defektem nem volt szingoval, pedig nem kimelem! ( Nem is tudnam amilyen utak vannak.. )
Defekt eseten ha nem egy 3 centis hasadek, akkor lehet javitani is, ha az embernek van egy kis kezugyessege :)

Igazából ez szerencse kérdése. 2010-ben volt vagy 8 defektem, tavaly egy se. Az idén úgy voltam vele, hogy biztos, ami biztos, veszek SLIME-mal töltött belsõt, az lesz a tuti. 1 héten belül mindkét kerekem defektes lett, semmit nem ért a SLIME. (ez mondjuk talán már kimondottan a pech kategória)

De a lényeg, ha hosszabb útra mégy, sokkal könnyebb - és olcsóbb - pót belsõ(ke)t vinni magaddal, mint pót szingót. (Szerintem.)

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás

nem szeretnék felnin haza menni.

azon nem is mennél :D szerintem max néhány métert és satufék, mert jobban féltenéd. nekem schwalbe lugano gumim van, a legutóbbi élményem az volt tavaly nyáron, hogy dabason belterületen leengedett. megtaláltam a ludast, és apró fém szilánk fúródott bele, amit csak foggal tudtam kihúzni. beletettem, a pótbelsõt, ahogy fújtam fel, egy bizonyos nyomásnál a rés, amit az a kis genyó szilánk hagyott, kiszakította a belsõt. na akkor kaptam idegrohamot, mert az utóbbi idõben annyira nem volt defektem, hogy csak pótbelsõt vittem, ragasztószettet nem. (most már az az elsõ). otthon persze simán megpatkoltam belülrõl a kölsõt egy apró folttal, és azóta is tökéletes. amit viszont nem felejtek el, hogy milyen dabason hosszában spd-sl-ben biciklit tolni. kb 7 km-t kellett tolni, hogy elérjem a vasútat, ahol 10 perc zakatolás után még hernádon is tolhattam 15 percet :D a stopli sem élvezte a gyaloglást, mert a sárga mûanyagrész is erõsen ledarálódott. a kalauz viszont felmérte a helyzetet és csak legyintett amikor jegyet akartam venni :D

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
Igen, ezek szerint az elsõ típus a peremes modell és a második a szingós.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

peremesre csak "drótos", ill peremes szingó
szingós felnire értelemszerûen csak szingó való

Nem tudom, mit értesz "mindkét" típus alatt, de igen, ezt rendeld (a drótosat = peremes), mert a szingóst inkább versenyzéshez érdemes venni. Elég drága buli, ha esetleg defekted van.

Ezt értem, de valahogy mégsem, akkor az a típus jó a peremes gumihoz?
Mavic Ksyrium SL Ersatzfelge für Drahtreifen Modell
ez pedig csak szingós?
Mavic Ksyrium SL Ersatzfelge Modell 2011

Ridley Noah Fast 

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Lakáson kívül még nekem sem volt defektem amióta országútizom, de ha egyszer lesz akkor nem szeretnék felnin haza menni.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

Nekem se volt defektem kb. 10 eve, de ettol meg lesz elobb utobb.
A multkor szamolgattam egyebkent, kb. 4k defektmentesseg jutott egy versenyzore, ez vegulis nem sok.

Amit a vegen is mondtam...versenykorulmenyek..nem lehet ilyen egyszeruen parhuzamot vonni, ezt szerintem pont neked nem kell mondani :)
Kiragadott peldak sem mondanak semmit, rengeteg peremes defektet neztem mar vegig, megsem mondhatom azt, hogy egy szingoval kevesbe hajlamos az ember defektet kapni, azt mondhatom csak, hogy en a magam reszerol sokkal jobban bizok egy jo minosegu szingoban. End of. Persze meg sok kulonbozo szempont van ami miatt en szingozok, ezek kozott van olyan ami kimondottan a szingo javara billenti a merleget, vannak olyanok amik peremes ellen szolnak szimplan. Ez en vok, mas mas :)

Amit pedig szinten irtam...a gumival tudni kell banni, nyilvan ezert se volt defekted, nekem se volt, annak se volt aki 10k-t kihoz egy par szingobol..
Ja hat arrol nem is beszelek, hogy a guminyomashoz az emberek tobbsege nem igen konyit...hat meg annak is mekkora szerepe van

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nekem se volt defektem kb. 10 eve, de ettol meg lesz elobb utobb.
A multkor szamolgattam egyebkent, kb. 4k defektmentesseg jutott egy versenyzore, ez vegulis nem sok.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

Hat igen, en se ertem, a versenyeken miert kapnak folyton defektet a profik. :)
Azt kizarnam, hogy olcso szarral mennek. :D

Hordassz magadnal tartalek szingot? Vagy inkabb csak telefont? ;)

Gondolom hallottad mar a nagy szamok torvenye nevezetu elszolast :)
Erdemes lenne kiszamolni, hogy egy Pro Tour mezony egy korverseny alatt osszesen ( mezonyszam fuggvenyeben ) hany km-t tesz meg es annak atlagaban mennyi defekt van! Es utana akkor az ember belatja, hogy a " folyton " az a barokkos tulzas kategoriajaban indul
Es utana akkor az ember egesz mashogy latja a tortenetet ;) Na most mar erted ;)

Tartalek szingot csak akkor viszek ha nagyon messze megyek a kiindulasi helytol, vannak olyan koreim ahol a kor semelyik pontja sincs messze!
Ha az ember tudja hogyan banjon a gumijaval ( meg akar hasznalat elott is...;) ) akkor csodak tudnam am tortenni :)

Arrol nem is beszelek, hogy egy profi verseny a jellegebol adodoan sem jo pelda ha onmagaban a matematikai resze nem eleg, nyilvan ha latod hogy chipseal, akarmi van elotted ami defektet okozhatna nem fogsz teljes gozzel belehajtani..:) Bolyban ugyanez, hat...mindenki dontse el maga :)