Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

A hit azért kevés.

Így van, de a hiten és figyelmen kívül más opció nemigen van. :(

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Nem kell ezen problémázni, hinni kell, hogy nem lesz baj és nem lesz. Attól is félhetsz, hogy rád zuhan egy repülõgép.

ebben igazad van. pont ez a baj. én eddig azt hittem, hogy velem nem, aztán végül majdnem :)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
A hit azért kevés.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem kell ezen problémázni, hinni kell, hogy nem lesz baj és nem lesz. Attól is félhetsz, hogy rád zuhan egy repülõgép.

A sebesség mindent megold.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

A ilyen hátulról érkezõ furgonos száguldozó barmokat nem tudod kivédeni, akkora sebességkülönbséggel érkeznek, hogy ha elb@sz valamit, akkor csak a szerencsédben bízhatsz. Ha sokat nézel hátra, akkor az esetlegesen szembõl érkezõ és még kivédhetõ barmok kerülik el a figyelmedet (pl. elõz és lejjebb kéne húzódnod), az országút sajnos ilyen, sokkal jobban ki vagy szolgáltatva a többi közlekedõnek.

ez nem igazán megnyugtató. bár az autóvezetéssel is kb ugyanez a helyzet...

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

utána az is kiakasztott, hogy eddig mindig bíztam magamban, hogy ki tudom védeni az ilyen barmokat, jók a reflexeim. hát cseszhettem a reflexeim, köpni nyelni nem tudtam.
hogy lehet az ilyesmit kivédeni? én kezdõ országútis vagyok, és talán nem nézek eleget hátra?

A ilyen hátulról érkezõ furgonos száguldozó barmokat nem tudod kivédeni, akkora sebességkülönbséggel érkeznek, hogy ha elb@sz valamit, akkor csak a szerencsédben bízhatsz. Ha sokat nézel hátra, akkor az esetlegesen szembõl érkezõ és még kivédhetõ barmok kerülik el a figyelmedet (pl. elõz és lejjebb kéne húzódnod), az országút sajnos ilyen, sokkal jobban ki vagy szolgáltatva a többi közlekedõnek.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

sziasztok.

átestem én is a tûzkeresztségen, tegnap hajszál híján elgázoltak. fényes nappal, lakott területen belül, teljsen szabályosan közlekedtem. hátulról hatalmas fékcsikorgás, mire odanéztem, már csak azt láttam, hogy egy ford transit sofõrje próbálja elrántani a kormányt, és szerencsére sikerült neki. én lefagytam, nagyon megijedtem, és reagálni sem tudtam. az út szélén állók mondták, hogy örüljek, mert nagyon közel volt. utána az is kiakasztott, hogy eddig mindig bíztam magamban, hogy ki tudom védeni az ilyen barmokat, jók a reflexeim. (

Állandóan hátranézegetni se jó, gondolom tükröt nem akarsz felszerelni az outira. Én szerencsére még bízok a fülemben, és ha azt hallom, hogy valami nagyon nagy tempóval közelít hátulról, akkor inkább lehúzódok szinte a padkára. Mondjuk én mtb-vel járok.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Szerintem hatulrol nem nagyon lehet kivedeni semmit.. Ha fekcsikorgast hallasz mit lehet csinalni? Max gyorsitani, mert barmilyen iranyvaltas esetleg nagyobb bajba kever mint ha nem csinalsz semmit.

Egyenes uton utolert es nem nezett elore, vagy hogy csinalta?

nem tudom, szerintem elõzött, jöttek szembe és hirtelen jött vissza a sávba.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.438 hozzászólás

Multkor szobakerult a Strava, es hat persze hogy kicsit visszamentem ra es elkapott a gepszij. :)
Van benne valami, motivalja az embert.

Van par KOM plecsnim, persze a versenyeim alapjan pontosan tudom, hogy ez csak azert van igy, mert kevesen Stravaznak.
De hatha kedvet kap mas is, Garmin nelkul, okostelefonnal is lehet "jatszani", tessek megprobalni.

pl.
Meszegeto: Bike Ride Profile | 123kilometers near Budapest | Times and Records | Strava
Pilisszentkereszt - Dobogoko: Bike Ride Profile | 79kilometers near Budapest | Times and Records | Strava

De ha offline merese van valakinek ezekre, az is erdekel.

nekem ilyenem van,és teljesen offline: Vác,Megyeri híd,Budakalász,Pomáz,Dobogókõ,és vissza ugyan erre. 103 km, 3:56:31, 26 km/h, átlagpulzus 156, max pulzus 189. a budakalászi hév átjárótól a tetõig 1:10, 23 km, 19,7 km/h. ez 2010 08.01._es adat. idén még nem voltam arra. 71 kg voltam akkor. 2010ben 04.01._én is mentem ugyan erre 83 kg-an. az 4:04es idõ volt. Budakalásztól a tetõig 1:28 volt az idõm.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.438 hozzászólás
szerelem elsõ látásra: LOOK CARBON, FULL CAMPA REKORD!!!7KG! « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása:o
az spd repülne róla. :) természetesen csakis look pedál menne fel helyette.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Gyorsabban kell menni, mint az autók. :)
Csak a szokásos, látszódni kell, pl az út közepén menni.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Szerintem hatulrol nem nagyon lehet kivedeni semmit.. Ha fekcsikorgast hallasz mit lehet csinalni? Max gyorsitani, mert barmilyen iranyvaltas esetleg nagyobb bajba kever mint ha nem csinalsz semmit.

Egyenes uton utolert es nem nezett elore, vagy hogy csinalta?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
sziasztok.

átestem én is a tûzkeresztségen, tegnap hajszál híján elgázoltak. fényes nappal, lakott területen belül, teljsen szabályosan közlekedtem. hátulról hatalmas fékcsikorgás, mire odanéztem, már csak azt láttam, hogy egy ford transit sofõrje próbálja elrántani a kormányt, és szerencsére sikerült neki. én lefagytam, nagyon megijedtem, és reagálni sem tudtam. az út szélén állók mondták, hogy örüljek, mert nagyon közel volt. utána az is kiakasztott, hogy eddig mindig bíztam magamban, hogy ki tudom védeni az ilyen barmokat, jók a reflexeim. hát cseszhettem a reflexeim, köpni nyelni nem tudtam.
hogy lehet az ilyesmit kivédeni? én kezdõ országútis vagyok, és talán nem nézek eleget hátra? szoktam tekingetni, de most valahogy elkalandoztam és csak tekertem... van egyébként biztonságos módja a hátranézegetésnek? ha fáradt vagyok, mindig csalinkázok. kicsit megrendült a hitem az országútizásban. kell ez nekem? egyszer majd elmegyek edzeni és hiába vár a család? :(

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Multkor szobakerult a Strava, es hat persze hogy kicsit visszamentem ra es elkapott a gepszij. :)
Van benne valami, motivalja az embert.

Van par KOM plecsnim, persze a versenyeim alapjan pontosan tudom, hogy ez csak azert van igy, mert kevesen Stravaznak.
De hatha kedvet kap mas is, Garmin nelkul, okostelefonnal is lehet "jatszani", tessek megprobalni.

pl.
Meszegeto: Bike Ride Profile | 123kilometers near Budapest | Times and Records | Strava
Pilisszentkereszt - Dobogoko: Bike Ride Profile | 79kilometers near Budapest | Times and Records | Strava

De ha offline merese van valakinek ezekre, az is erdekel.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
kompatibilis lesz
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 hozzászólás
Sziasztok.

Új outi vázat vettem, s kaptam benne egy dura ace 7900-as középrészt. A régi vázamba fsa k force átütõtengelyes hajtómû van, s nem tudom, hogy az fsa hajtókar müködik-e a dura ace középrésszel, vagy át kell raknom a saját középrészét.

Ha valaki estleg tud valami okosat, hogy kompatibilis vagy sem megköszönném elõre is.

Sziasztok.
Merida a nyugat dácsiája, de jó a garis ügyintézése

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Vagy betársulsz valakihez egy CRC rendelésbe egy ilyenért.

Vision TT Clip on Bar Shims | Buy Online | ChainReactionCycles.com

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Veszel egy ilyet (celszeruen olcsobbat), es eladod a kormanyt az adapterek nelkul meg olcsobban.

TRIATLON KÖNYÖKLÕ « kormányzás « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

VoGRoN

VoGRoN

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, a következõben: Van egy 25.4 mm-es koskormányom amire egy 31.8 mm-es könyöklõt szeretnék felvarázsolni. Az összes helyi boltot körbejártam már, de sehol se volt olyan hézagoló ami ehhez jó lett volna, így gondoltam elmegyek esztergályoshoz, de itt 4-5 ezer forintokat mondtak 2x2 darab fémlemezre. A kérdésem tehát az lenne, hogy van-e valakinek valami ötlete, hogy miként tudnám kihézagolni a két eszköz közötti helyet?

A válaszokat elõre is köszönöm szépen!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Erdekes info a 11sebesseges mechanikus 9000 D/A-rol: Technical FAQ: How does Di2 know?

Siman lehet 10-eskent hasznalni regi fogaskoszoruval. Illetve ki lehet hagyni egyet a 11-esbol, amit en gondoltam elozetesen, es igy hasznalhatok tovabb a regi kerekek.