Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 posts
Vagy ha gondolod, írj mailt Yasec-nak, õ több fajta csõszettel dolgozik, tehát az árai is változnak... De minimum egy 1es lehet az 55 elé kell tenni:D

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Ennyi pénzért jobbat nem fogsz tudni venni. Csináltatni meg fõleg nem. az 55ezer talán foglalónak elég lenne :D
Azért évi 10ezer km már nem rossz teljesítmény.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts
Vaz vasarlas elott allok. Erdemes sajat meretre csinaltatni, vagy vegyek egy nekem megfelelo meretu konfekciomeretet.
Neten neztem egy rakas kalkulatort (pl www.competitivecyclist.com, kb. 10mm-es elteressel mind ugyanazt adja. Ennek megfelelo vazat talaltam is. Merida 903 XL (60-62cm) 55eHUF. Mas hasonlo kategoriaju ajanlat?
Ervek ellenervek?
Szerintem ennyiert eselytelen egyedit gyartatni. (van-e ertelme hobbira)
Hobbi bringas vagyok. Evi 5-10e km. Ahogy epp labra jon.

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 posts
Hát, ha azt a bringát venném akkor valóban a boltba vacakolnék, de geometriai összehasonlítás miatt kérdeztem.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Gondolom személyesen fogod megvenni a bringát, nem postán jön, a boltban ha olyan helyen veszed, úgyis kipróbálhatod a bringát és ha nem jó valami kicserélik egy megfelelõbbre, kényelmesebbre.

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 posts
A Merida road ride 880ason található. Azért kérdeztem, mert sehol nem találtam a méretét.
Durung forever!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Tudja véletlenül valaki, hogy ez milyen méretû stucni? "X-Mission Speed -6"

ebbõl a stucniból is van több méret, de ez alapján csak annyit tudok mondani hogy -6 fokos ejtése van.

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 posts
Tudja véletlenül valaki, hogy ez milyen méretû stucni? "X-Mission Speed -6"
Durung forever!

Breki

Breki

vendég

• fórumtag
  • 18 posts

A két gép nem egy ligában játszik. A Veloce szett mindent kétszer odaver, amit ilyen árban kapsz. Szerintem.

Az lehet, deha jól tudom ez 2005-ös modell

"Kifutó versenykerékpár, bemutató darab volt, így a vázon néhány apró festékleverõdés elõfordulhat. "

Méretek pedig: Méret:52, 54, 56 cm

Szval számomra így mégis egy ligában van............
fõleg ha nem versenyzésre kell, márpedig neki sem arra kell pont úgy mint nekem

országutti

országutti

vendég

• fórumtag
  • 45 posts

Énis hasonló cipõben jártam odavoltam az ilyen kerekekért, illetve oda is vagyok, csak elmondták milyen nehéz ezeket centirozni, ha 8-as lesz benne

Nagyon sok bicajt katalógust fórumot mergnéztem, és végülis e-malett döntöttem, csak más bandázsal

A két gép nem egy ligában játszik. A Veloce szett mindent kétszer odaver, amit ilyen árban kapsz. Szerintem.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

de ott van minden...

A Bécsi út túlsó végén...
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

Merida 180, Kona 200-tól felfelé kapható. Talán még Trek a Nellában. Kb. ennyi a hazai "kínálat". Amúgy nem értem, sokkal praktikusabb, mint az országúti, virsligumival gyors is. Hasonló cipõben járok én is, outit már lehet 120 körül kapni, addig a cx ugyanolyan szintû szettel minimum másfélszer annyiba kerül. És csak a vázszett, meg a fékek eltérõek.

Még itt van: http://www.proathlon...ocrossindex.htm

De ezek is 300e körüliek.

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 posts
Ne felejtsétek a Specit sem;) Egy nagyon jó barátomnak sajnos Ausztriáig kellett mennie egy kívánt cyclocross bringáért, de ott van minden...

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

az utóbbi hetekben cyclocrosst nézegettem, külföldön csomó embert láttam, aki olyat tart, hogy egy bringával tudjon világból kitekerni meg melózni járni is, mentem is olyannal és durván bejött. itthon viszont nagyon nem találok, építeni vagy építtetni meg nem vagyok elég mûvelt. másrészt tegnap elkértem egy országútit, két részletben beleraktam egy százast, és fizikailag fájt leszállni róla és visszaadni. kell nekem az a virsligumi.

elõre is köszik!

Merida 180, Kona 200-tól felfelé kapható. Talán még Trek a Nellában. Kb. ennyi a hazai "kínálat". Amúgy nem értem, sokkal praktikusabb, mint az országúti, virsligumival gyors is. Hasonló cipõben járok én is, outit már lehet 120 körül kapni, addig a cx ugyanolyan szintû szettel minimum másfélszer annyiba kerül. És csak a vázszett, meg a fékek eltérõek.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
A cx nekem is nagyon bejönne (a bringa, nem a sportág :P)
Itthon igazi cx gépet venni alig lehet vagy sztem (legalábbis nekem, most) drága.
Nincs itthon kultúrája, sok boltban trekkinget akartak adni, amikor érdeklõdtem.
Használtan sem jellemzõ úgyhogy egyenlõre én jegelem a témát, de 1x lesz az tuti.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

pár éve tesztelték bikemagban az olimpiat. rossz a geometriája

Kinek és mire?:) Szerintem emberfüggõ, kinek mi a jó.

Breki

Breki

vendég

• fórumtag
  • 18 posts

sziasztok, az Olimpia Arrow mond nektek valamit? nagyon jól néz ki:
http://piacter.bikem...t=144549&cat=56 , de ijesztõen sok helyen van még meghirdetve ez a konkrét darab, és egyáltalán nem ismerem a gyártót. google sem ad rá ki semmit a hirdetésen kívül, a veloce viszont jól hangzik.

egyébként pedig helló, mindenki, ez az elsõ hozzászólásom sok olvasás után... elsõ országúti-vevés elõtt állok, kb. 100-150 között szánnék rá. szerelgetésben nem vagyok erõs, úgyhogy a használtak nézésérõl letettem, nem hiszem, hogy ki tudnám szúrni vevéskor, amit ki kéne.

versenyezni nem akarnék vele, gyorsan messzire menni meg hegyet mászni igen. és nem ártana, ha épeszû használat mellett kibírná a városi használatot, napi 2x10 kilométert ingázom csak melóba, akkor már ott sem azzal a leharcolt neuzer montival küzdenék a szembeszéllel, amin hét éve tekerek, mert dögnehéz... városon kívül reálisan heti egy-kétszer mennék vele.

az utóbbi hetekben cyclocrosst nézegettem, külföldön csomó embert láttam, aki olyat tart, hogy egy bringával tudjon világból kitekerni meg melózni járni is, mentem is olyannal és durván bejött. itthon viszont nagyon nem találok, építeni vagy építtetni meg nem vagyok elég mûvelt. másrészt tegnap elkértem egy országútit, két részletben beleraktam egy százast, és fizikailag fájt leszállni róla és visszaadni. kell nekem az a virsligumi.

elõre is köszik!

Énis hasonló cipõben jártam odavoltam az ilyen kerekekért, illetve oda is vagyok, csak elmondták milyen nehéz ezeket centirozni, ha 8-as lesz benne

Nagyon sok bicajt katalógust fórumot mergnéztem, és végülis e-malett döntöttem, csak más bandázsal

Most akciósan 111 ezer esetleg ha többet szánsz rá érdemes a VEntto-t megnézni csak az már 179 ezer, viszont jobb váltó carbon villa.

Feltöltött kép

országutti

országutti

vendég

• fórumtag
  • 45 posts

Mit jelent, hogy rossz a geometriája? Amúgy pont ilyen gépet hajtok, csak más kerekekkel, és csak jót tudok róla mondani. Alacsony és hosszú, szóval tényleg nem egy túrás geometria, de hát kinek mi tetszik... A Veloce szett pedig egyszerûen parádés. Ennyi pénzért újonnan szerintem jó ajánlat.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

extradry

extradry

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
@gyzsolt
fú, bár nem nekem jöttek, de én (is) köszönöm, hasznos tippek.