Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

Breki

Breki

vendég

• fórumtag
  • 18 posts

Breki !
Te nem szegedi vagy? Mert pont a hétvégén láttam egy gyereket ilyen demával tekerni.

Nem, szekszárdi

Nekem még nincs meg az új bicó mert a Szlovákok egyel kisebbi méretezést küldtek (máshogy van méretezve) így ugyanaz a méret érkezett meg megint mint amit kipróbáltam tehát 56-os 58-as helyett

Nem láttad véletlen milyen pedál volt rajta?

Ha legközelebb látod kérd meg írjon már véleményt róla a testbike-ra P

Técs

Técs

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
Breki !
Te nem szegedi vagy? Mert pont a hétvégén láttam egy gyereket ilyen demával tekerni.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
A Fulcrumhoz is lehet Shimano és Campa rotort is kapni.

sac: egyiket sem :D én 11évig használtam az õsöreg ultegra tricolor szettem, a kerekeket is. Most váltok. de mindent.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
azért kiváncsi lennék mit váltogattok sûrûbben... kereket vagy meghajtást..

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 posts
Ez a kerék kérdés a szett miatt tényleg nem egyszerû:D Nekem sokáig volt a Shimano 550es, és semmi bajom nem volt vele. Bár elég necces lehet Campa rotort szerezni rá:krol:
Henger sporttársnak igaza van, Mavic. Mindkét rotortípussal beszerezhetõ, és ha egyszer összecsukod, lesz hozzá alkatrész is

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Nem kell feltétlen levenned, hogy beolajozd.
Valami sûrûbb olajat nyomass be, ide, aztán forgassad, amíg nem csendesedik.
Feltöltött kép
És ezt persze nem arra az egy helyre mondom pontosan, körbe-körbe.

Nem találtam használható 6/7 sebességes racsniról képet, de a tied is valószínûleg így nézhet ki.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 posts
Menetes a jószág, és úgy néz ki pöts voltam mert amikor vettem nem volt fullosan ráhúzva, de én kézzel ráhúztam, mondjuk gondolom nem 100%-ra. Ha nem szerelem l enem tudom megfújni ott ahol kéne? Olaj jó vagy zsír lenne a frankóbb. Nincs sajna semmi extra szerszámom amivel le tudnéám szednia sort. Esetleg a neten van valahol képekeben hogy hogyan tudom leszedni, és hogy lehet a racsnit szétkapni?

exit69

exit69

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
bocs a hülye kérdésekért, csak kezdõ vagyok még az outikban, egy padlás bringát akarok felújítani, ha meg már megveszem a kerékszettet, akkor jót akarok venni. a sebességi fokozatok meg inkább csak amiatt érdekeltek, h melyik gyártó termékeivel legyen kompatibilis a rotor. néztem a fulcrum kereket a rob4bikeban 34ezer, szerintetek megéri? én inkább max 30ban gondolkodtam, de ha tényleg jó akkor megérheti azt a +4ezret?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Sziasztok!
szeretnék uj kerekeket venni az országútimra, szóval szerintetek mit érdemes venni?

Ha van még, akkor Mavic Cosmos. 32 körül árulják akcióban, és az jó kerék hírében áll. Sokkal jobb, mint amiket felírtál.
A Sora idén már 9 fokozatú, de ez nem tudom, hogy jön ide. A Campa rotorra tizes Campa sor megy (Xenon is 10sp), a Sh-nál a 8/9-es testre felmegy a tízes is.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Azért nem csak a HED és a Zipp gyárt jó kerekeket.. A trend a gyári épített kerekek felé mutat, manapság kevesen fûzetnek saját kereket. Én ""trendi"" lennék a helyedben :D
Nem lesz a gyári kerékkel sem sok problémád.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts

sort le tudopd venni?
ha nem akkor milyen van?
milyen a szabadonfutó és milyen a kerék?
elég sokféle van, de egyiket se bonyolult szétszedni
a menetes sorral lehet probélma, nehéz leszedni...

A menetes sor az a racsni lesz. :)
Azt sem nehéz leszedni, igaz, sokféle leszedõ kell hozzá. Ha jól emlékszem a normál hatosnak szélesebbek a bordái, mint a normál hetesé. Ezenkívül én kétféle leszedõrõl tudok.
Infó: Biketrade katalógus, 2005-ös, Noname cuccok. (ennek a katalógusnak a szaga is noname kínai.. :) )
Egyik, amibe 2 köröm akaszkodik bele, általában kör furatba, de itt négyszög alakú.
A másik pedig 4 köröm akaszkodik be, téglalap alakú.
Én ezeket szedtem le, leszedõ hiányában, mindkettõt azzal kezdtem, hogy szétkaptam az agyat, hogy hozzáférjek a racsnihoz.
BikeTrade mostani honlapján már csak egy leszedõ van fent.

És ha leszedted, akkor a racsnit is be lehet olajozni. Ha kézbeveszed, és forgatod, látod hogy mi forog min. A kettõ közt van egy kis rés ugye körbe, oda nyomassad neki befele az olajat. De csak annyit, hogy alul épp kinyomja.

Bocsi a hosszú postért.

Sora szettet aki nem tudja beállítani, nem tudja a csavarhúzót használni. Nekem volt, tetszett, eladtam a bicajt, megbántam. Nyugodtan vehetsz.
Kerék meg ott kezdõdik, hogy Fulcrum, HED, ZIPP. by sac1
Egy jó felni-agy páros, jó küllõkkel, jól összefûzve jó lesz szerintem.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
nem értem mér kevered bele a seb. fokozatokat...
am sztem mindkettõt felejtsd el
eddig tól sok jót nem hallottam róluk
am én 30ért vettem novatec yetlfly-t
ez boltba 55körül van
nagyon király kerék, ténlyeg álom
ha ennyit nem akarsz rá áldozni akkor mavic aksium
vagy építs vakamit - ezek lehet kijönnek olcsóbban de merevségre/súlyra ekmaradnak a gyáriaktól
ha mindenképp a kettõ közüla akarsz választani akk. inkább kashmin

Sziasztok!
szeretnék uj kerekeket venni az országútimra, de nem tudom hogy megéri gyárit venni, vagy inkább részenként? a gyári kerékszetteknél tetszik a kevés küllõ, de nem tudom h késõbb hogy lehet centirozni, vagy lehet-e felnit, agyat, küllõt külön cserélni bennük? mivel a mostani 10sebességes váltást is cserélni akarom ezért kérdés még hogy a campa vagy a shimnao irányába induljak-e el? a két alap kerékszett(Whr500/Khamsin) közt a shimano javára van pár ezer forint, de a campánál a xenon már 10sebességes, míg a sora csak 8, igaz drágább is :( szóval szerintetek mit érdemes venni?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Mavic Aksium vagy Fulcrum Racing 7 nem érdekel? A shimano kerekei a Dura Ace kerekeket kivéve híresen rosszak, ha csak a felsorolt kettõ közül lehet választanod, inkább a Campa-t válaszd. Szettek közül is inkább a Campagnolot ajánlanám. Régebben itt a fórumon említette egy Sora tulajdonos, hogy nehéz beállítani a Sora-t. Viszont a Campa alkatrészellátottsága sokkal rosszabb,mint a Shimanoé.

exit69

exit69

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Sziasztok!
szeretnék uj kerekeket venni az országútimra, de nem tudom hogy megéri gyárit venni, vagy inkább részenként? a gyári kerékszetteknél tetszik a kevés küllõ, de nem tudom h késõbb hogy lehet centirozni, vagy lehet-e felnit, agyat, küllõt külön cserélni bennük? mivel a mostani 10sebességes váltást is cserélni akarom ezért kérdés még hogy a campa vagy a shimnao irányába induljak-e el? a két alap kerékszett(Whr500/Khamsin) közt a shimano javára van pár ezer forint, de a campánál a xenon már 10sebességes, míg a sora csak 8, igaz drágább is :( szóval szerintetek mit érdemes venni?

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
sort le tudopd venni?
ha nem akkor milyen van?
milyen a szabadonfutó és milyen a kerék?
elég sokféle van, de egyiket se bonyolult szétszedni
a menetes sorral lehet probélma, nehéz leszedni...

Most vettem egy pár használt szingós kereket. Beépítettem, kicsit még kell majd rajta csiszolni. Ami feltûnt és nem tudom mi lehet az oka hogy amikor akár elõre, akár hátra tekerem olyan hangja van mintha valahol nem lenne zsír. Csak tekerés közben van tehát nem a agy az. A racsnira tippelnék. Van valami módja hogy hogyan tudnám ezt orvosolni? Agyonfújom láncspérvel az kevés lenne? Ha szét kéne szedni a racsnit egy pár tanáccsal lássatok el légyszíves.

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 posts
Most vettem egy pár használt szingós kereket. Beépítettem, kicsit még kell majd rajta csiszolni. Ami feltûnt és nem tudom mi lehet az oka hogy amikor akár elõre, akár hátra tekerem olyan hangja van mintha valahol nem lenne zsír. Csak tekerés közben van tehát nem a agy az. A racsnira tippelnék. Van valami módja hogy hogyan tudnám ezt orvosolni? Agyonfújom láncspérvel az kevés lenne? Ha szét kéne szedni a racsnit egy pár tanáccsal lássatok el légyszíves.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
meg neten is szét lehet nézni CRCn etc etc.... ""lehet"" jobban jársz mint a magyarokkal

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

Nyert! Annyi.

A Biondobike-nál is lehet egyedi bicót rendelni. bár nem tudom azok az árak mit takarnak.

http://www.biondobik...007_2&id=111981

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

Vagy ha gondolod, írj mailt Yasec-nak, õ több fajta csõszettel dolgozik, tehát az árai is változnak... De minimum egy 1es lehet az 55 elé kell tenni:D

Nyert! Annyi.

Breki

Breki

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Meg tudja mondani ennek az U-lakatnak a pontos típusát valaki?

Ilyesmit szeretnék venni az országútimra

Feltöltött kép