Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

gabor88

gabor88

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Nekem ugyanez a probléma felmerült a deore váltókaroknál, sõt nagy mínuszokban nem is volt hajlandó váltani, szóval f@szán befagyott. Egyébként igen, a melegebb idõ megoldja a problémádat szerintem. A másik bringámon XT karok vannak, ott ez a probléma nem merült fel, igaz egy nagyon kicsit az is belassult.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
szobai bringatárolásról áttértem a pinceire. a fvkar (shi) kis karja elég nehézkes lett, gondolom a hideg miatt. van vmi teendõ vagy a melegebb hõmérséklettõl magától megoldódik?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.383 hozzászólás

10es szériára gondoltam, és abból a legutolsóra. 350 euróért láttam, már le is foglaltam, tetszik is, de soha nem hallottam róla semmit. :)
Ezért érdekelnének a vélemények, pl beakadó váltókar, vgyorsan kopik a lánc, hasonló észrevételeket. :)
Próbálta már valaki a 10-esrõl 11esre tuningolást? Youtube-on van is egy videó, lánc, hátsó sor kell csak hozzá, meg egy új féle indexelt rachetet betenni a jobboldali fékváltókarba, és állítólag kifogástalanul mûködik.

az utcsó 10es szériás chorus kb megfelel 1 2-3 évvel azelõtti recordnak. a campa láncok többet szoktak bírni,mint mondjuk a shimano. beakadó váltókar?? ilyet még nem láttam,hallottam. teljesen szerelhetõ,szétszedhetõ,kenhetõ. a vidit én is láttam. elvileg megoldható sztem,de elõl lehet,h gond lesz. bár az is csak beállítás kérdése. élõben kéne látnom 1 olyan akármitis.

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
10es szériára gondoltam, és abból a legutolsóra. 350 euróért láttam, már le is foglaltam, tetszik is, de soha nem hallottam róla semmit. :)
Ezért érdekelnének a vélemények, pl beakadó váltókar, vgyorsan kopik a lánc, hasonló észrevételeket. :)
Próbálta már valaki a 10-esrõl 11esre tuningolást? Youtube-on van is egy videó, lánc, hátsó sor kell csak hozzá, meg egy új féle indexelt rachetet betenni a jobboldali fékváltókarba, és állítólag kifogástalanul mûködik.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Szerintetek mennyit érhet egy Campagnolo Chorus 10 sebességes szett, a legújabb fajtából, karbon hajtómûvel fékkel mindennel?
Ha jó áron van megéri belemenni? Használt valaki már ilyet? Tapasztalatok?

Ha legújabb, akkor az már 11-es, de nyilván a legkevésbé régi 10-esrõl beszélsz. 950 euró körül láttam „olcsón" 11-est. A Chorus minõsége nagyon jó, 11-essel nem mentem, a 10-es és a 8-as is álom volt, sajnáltam megválni tõlük (kölcsön, próba). Ha nem lennék fontolva haladó (fémbiciklik), megcéloznám magamnak (akár 10-est, akár 11-est).

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
hát köszönöm a segítséget.
Azt nem mondom hogy már tudom hogy milyet fogok venni,
de közelebb kerültem a megoldáshoz

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Szerintetek mennyit érhet egy Campagnolo Chorus 10 sebességes szett, a legújabb fajtából, karbon hajtómûvel fékkel mindennel?
Ha jó áron van megéri belemenni? Használt valaki már ilyet? Tapasztalatok?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.383 hozzászólás
akkor nekem meg gibbon karjaim vannak? :)

azért írtam,h mikor szarabb állapotban voltam hosszúnak éreztem. semmin nem változtattam. váz,stucni,stb maradt. szóval csak lehet benne vlmi. sztem függ az edzettségi állapottól,és még néhány dologtól. lehet,h 1xübb lenne már az üléstõl a f/v karok távolságát nézni,és nem a kormányét. már tényleg baromi sok féle kormány van. úgy emlékszem armstrongnak is kellett vlmit változtatni a megszokott beállításain mikor újrakezdte.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
szerintem inkább attól függ, hogy milyen hosszú a lábad a törzsedhez képest..
nekem hosszú lábaim vannak, és ahhoz viszonyítva szerintem rövid törzsem, ezért jó az 52-es váz, úgy hogy nincs "megfelelõen hátratolva" a nyereg de jó magasan van, és 105-ös stucnival megyek..

mondjuk ez a stucni dolog szerintem becsapós....a kompakt kormányokhoz eleve hosszabb kell, mert kisebb az elõrenyúlásuk
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.383 hozzászólás

Nem az eddiy fit-et néztem, de akkor majd megnézem azt is.
Az eddigi gondolkozásommal úgy gondoltam hogy csak akkor vennék ilyen hosszú stucnit ha nagyon kicsi a váz

1 régi spori haverom kb ekkora vázzal 130ast használt. nekem 52es a vázam,és 120ast használok. a téli bringám meg csak 51es,azon meg 130as van. mondjuk függ attól is mennyire vagy hajlékony,edzett. néhány éve mikor nem voltam jó formában,akkor jobb lett volna 1 110es is. fájt a hátam miatta. a magasságom már rég nem változik,uh csak annyi volt,h nem voltam megfelelõ állapotban.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Michelin Pro 3 gumi

Azert ez kemeny... Azt hittem 10k/2db, annyiert meg is vennem, de nem, azt irja 10k/darab! /A Decaban is csak 8.8k, kintrol meg 6 sincs./

Ezt néztem én is. Biztos megvette a decában, aztán keresni akar rajta.

A sebesség mindent megold.

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Nem az eddiy fit-et néztem, de akkor majd megnézem azt is.
Az eddigi gondolkozásommal úgy gondoltam hogy csak akkor vennék ilyen hosszú stucnit ha nagyon kicsi a váz

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.383 hozzászólás

köszi,

a program szerint 56-os felsõcsõ és 57-es vázmagasság

meglátjuk

és az normális hogy 110-es stucnit javasol.
Országútiban ez általános?

ha 56os felsõcsövet ír,az inkább 56os ülõcsõvet jelent. mármint 1 klasszikus méretezés szerint. pinarello katalógusból néztem. annyi van,h középtõl középig mérik õk a magasságot. 1ébként nem tudom melyik méretezést nézted,mert azt hiszem a progi 3at is megad. az eddy fit áll a legközelebb a valósághoz. én min 120as stucnit ajánlanék. nekem 105öst írt,de 120assal érzem jól magam.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Michelin Pro 3 gumi

Azert ez kemeny... Azt hittem 10k/2db, annyiert meg is vennem, de nem, azt irja 10k/darab! /A Decaban is csak 8.8k, kintrol meg 6 sincs./

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
köszi,

a program szerint 56-os felsõcsõ és 57-es vázmagasság

meglátjuk

és az normális hogy 110-es stucnit javasol.
Országútiban ez általános?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Kis segítséget szeretnék kérni országúti vázméret meghatározásához.
Most tervezem megvenni életem elsõ országútiját. Gondolom érdemes itt is kiindulni a vízszintes felsõcsõhosszból.
A montimon ez 59 cm.
Országútiból mekkora lehet az ideális?

Egyébbiránt 178cm vagyok,

56 körül (+ - 1 cm)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Most tervezem megvenni életem elsõ országútiját. Gondolom érdemes itt is kiindulni a vízszintes felsõcsõhosszból.
A montimon ez 59 cm.

Kb 53-55ös. Itt van egy jó kalkulátor: Competitive Cyclist - Road and Mountain Bikes, Framesets, Cycling Apparel, Road Bike and Mountain Bike Components, Cycling Accessories (jobb felsõ sarok fit calculator)

A sebesség mindent megold.

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
A montimon ez 59 cm.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
nah.
megszabadítottam szegény öreg ALTUS LT-t a szenvedéseitõl...:D
köszi MJani, az RD 3300 minden gond nélkül viszi a 28-at...
azt hittem nem lesz jó a frikciós váltókarral, de nem húzza el, úgy hogy most nagy a bódottág..:)

az altus meg ázik pár napot az olajban, aztán megy ki a polcra..:D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Kösz az infót,akkor egy párat beszerzek.
GT-Atee