Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Trek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1437 hozzászólás a témában

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás

Hali!

Raktam fel új képeket a 8500-as gépsasról:

http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3236

Teló milyen lesz?
Team Heavy Pedál Szeged

SuperMike

SuperMike

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Hali!

Raktam fel új képeket a 8500-as gépsasról:

SuperMike

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás

Pontatlan mérleg szerint 11 kg. Terveim szerint telóval is 10 körül lesz.

nagy eltérés van
Team Heavy Pedál Szeged

SuperMike

SuperMike

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Pontatlan mérleg szerint 11 kg. Terveim szerint telóval is 10 körül lesz.
SuperMike

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás

Sziasztok!

Elkészült végre az én 8500-asom is, igaz ez a felállás változni fog, mert telóm még nincs, így egy haver elfekvõ dirtvillája került most bele ( Author A-Gang). A képek nem lettek valami jók mivel hamar ránksötétedett, holnap csinálok normálisakat.

Mennyi lett a súlya?
: )
Team Heavy Pedál Szeged

vottokar

vottokar

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
Szombaton lent voltam a bringásboltba. Mivel nincs az integrált hajtómû betekeréséhez szerszámom, ezért berakattam a hajtómûvet. Ha már ott voltam, akkor besajtoltuk a kormánycsapágyat is. Azzal elbírtam volna otthol én is, de egyedül nem lett volna nagy kedvem mókolni vele. A csapágy a végén egy Ritchey Pro lett. Remélhetõleg beválik. 20g-okon semmi kedvem szórakozni, nem teljesítményorientált versenyzõalkat vagyok. :) Mivel kocsival voltam, ezért hazavittem a gépsárkányt. Most nem "tudok" továbbhaladni, mert még hiányzik a 2008-as XT elsõ átdobó az alkatrészek közül és nem akarok semmi barkácsjellegû megoldást a Treken alkalmazni. Remélhetõleg a jövõ hétvégén már megtehetem vele az elsõ barátkozó köröket. :)
Kellenének még hozzá majd Trek kiegészítõk (kulacstartó, kulacs) Majd körülérdeklõdök, hogy ezekre hogy tudok szert tenni...

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
Msrp $4,729.99 *:wow: :blowup:

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás
Én sem vagyok egy Trek fun, de tényleg szép a bringa.

Azt kell mondjam az idei Trek kínálat nagyon tetszik. A kedvencem: http://www.trekbikes...remedy/remedy9/

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Sziasztok!

Elkészült végre az én 8500-asom is, igaz ez a felállás változni fog, mert telóm még nincs, így egy haver elfekvõ dirtvillája került most bele ( Author A-Gang). A képek nem lettek valami jók mivel hamar ránksötétedett, holnap csinálok normálisakat.

a képek tényleg sz@rok.
viszont a bringa nagyon zsír! ;) gratula!
nem vagyok egy kimondott trek drukker, de ez a bringa nagyon bejön.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Csodás bringa :bananadan

Nos lehet nem én találtam ki a spanyol viaszt, de egy érdekesség az én TREK-emmel kapcsolatban:

Az original 26x2" terep gumimnak búcsút mondva 26x1.75" félterepre. Itt a fórumban, meg TREK szervízben is azt javasolták tegyek rá kisebb belsõt.
Fel is helyeztem a kisebbet, ami kb. 10-12 cm-el nagyobb lett! 1.75-2"
Fogtam az eredetit és azt raktam vissza. Majd hoztam egy 1.5-1.75" ami frankó lett. Érdekes, hogy egy gyári 26x2" belsõ passzentos a kisebb gumira, de az amit vettem (kisebb méret), hatalmas plusz nagysága van. Most megtanultam mekkora belsõ kell és nem elég a számokra hagyatkozni.

SuperMike

SuperMike

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Sziasztok!

SuperMike

vottokar

vottokar

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

Akkor megnyugtatlak, mit Trek használó (9.9 versenyre, és egy 8500 edzõgépnek), és lassan veterán Trek-Józsefhegyis, hogy minden Trek bicónak 31,6 a nyeregcsõmérete amióta világ a világ, bár én átalakítóval 27.2-es és 27.0-s nyeregcsöveket használok, de a párom Trek-jében 31,6-os carbon xxxLite Bontrager van. Úgyhogy bátran válaszd a nagyobbat, de ha csak 27,2-es lenne azon is lehet segíteni átalakítóval.

Nagyon szépen köszönöm a megerõsítést. Akkor azt hiszem hogy holnap bemegyek a melóhelyre és leesztergálok egy 31,6-27,2-es szükítõt, hogy kipróbáljam a régi üléscsövemmel a járgányt. :)
A kormánycsapágyon meg még elgondolkodom. Valószinû az lesz, amit majd be tudok szerezni..

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Értem. A Use gyárt thermoplasticból. http://www.chainreac...spx?ModelID=820

A sebesség mindent megold.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
A 9.9-be egyedi gyártású könnyített alu átalakítót használok a 27.0-s csõméret miatt is. A hosszára nem emlékszem már, talán 5cm (27g). Pont olyan hosszú. mint amennyi a max. vonal alatti nyeregcsõhossz. A 8500-ben is csináltatott alu van, de az nincs könnyítve. De jófajta mûanyagból lehetne még könnyebbet esztergálni. Ma már olyat csináltatnék. Azt mondjuk hozzátenném, hogy vaságyastul is pehelysúlyú vagyok.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Milyen hosszú átalakítót használsz? 40-50g egy átalakító, egy grammmániás gépbe nem túl nehéz? :)

A sebesség mindent megold.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Akkor megnyugtatlak, mit Trek használó (9.9 versenyre, és egy 8500 edzõgépnek), és lassan veterán Trek-Józsefhegyis, hogy minden Trek bicónak 31,6 a nyeregcsõmérete amióta világ a világ, bár én átalakítóval 27.2-es és 27.0-s nyeregcsöveket használok, de a párom Trek-jében 31,6-os carbon xxxLite Bontrager van. Úgyhogy bátran válaszd a nagyobbat, de ha csak 27,2-es lenne azon is lehet segíteni átalakítóval.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

vottokar

vottokar

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

ha a boltban 31.6os, akkor otthon is nem? :o
(((bár ez a nyerecsõbilincs mérete nem? :o)))

Körülnéztem a neten a trek Magyarországi és az amerikai oldalain. Egyiken sem találtam a 2008-as 8500-as vázba található üléscsõ méretét. Mivel a Bontrager csövek között csak 27,2mm-es és 31.6mm-esek szerepeltek ezért gondoltam, hogy e két méret közül lehet valamelyik. Mivel jelenlegi vázamban egy 27.2mm-s csõ van, és a Trek üléscsöve szemmel láthatóan vastagabb, valamint a boltban egy 31.6mm-es Ritchey Pro-t tudtunk belepróbálni, és az jónak tünt (nem lötyögött, se nem szorult) arra következtettünk, hogy ez a jó méret. De én egy mindent többször megfontoló és átrágó ürge vagyok, ezért kérdeztem itt, mivel többeknek is van ez a típusú és évjáratú váza. Megnyugtat az, ha néhány aktív használó közli velem, hogy nyugodtan vegyem meg a 31.6mm-s Thomsont, mert az biztos jó lesz :)
Amúgy a nyeregcsõ bilincs és az elsõ átdobó mérete valószinûleg 34.9mm. :)
A vázat nem vittem még haza, ott lóg a bolt falán. Hiányzik még néhány alkatrész, és addíg én is csak kerülgetném, és a szívemet fájlalnám.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
ha a boltban 31.6os, akkor otthon is nem? :o
(((bár ez a nyerecsõbilincs mérete nem? :o)))
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

vottokar

vottokar

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
Mint újdonsült Trek tulajdonos engedelmetekkel csatlakoznék a társasághoz. Mai nap megérkezett a csilivili 8500-as vázam. :) Több márka közötti versenybõl õ került ki gyõztesen. A súlya mérve kulacstartó csavarokkal üresen 1733g. Bár a váz már megvan, de még néhány cucc beszerzés alatt van (kormánycsapágy, nyeregcsõ, elsõ átdobó)
Lenne két kérdésem:
A kormánycsapágy ugye klasszikus AHEAD 1 1/8 collos? Mit javasolltok bele? Amiket néztem: SYNCROS AM Hardcore, Ritchey Pro vagy FSA XL II. Melyik lenne a megfelelõ szerintetek? (88kg nem durvulós tekerések egy lassan 40-es pasival, és egy R7 Super telóval)
A másik a nyeregcsõ átmérõ. A próba szerint (legalább is a boltban) 31.6mm az átmérõje. De sajna pontos értéket nem találtam róla, és nincs kedvem megvenni egy rosszméretû méregdrága nyeregcsövet.

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás
Használ valaki nem túl régi modell 8500-ast gyári konfigurációval?
Lenne néhány kérdésem elsõsorban a gyárilag szerelt alkatrészekkel kapcsolatban.