Jelentkezz be Regisztrálj
Trek
Írta 2008. május 07. - 20:50
I like, I want: portland, 69er 3*9, top fuel 8, fuel ex 8 khaki, fuel ex 9.
Vázként a fuel-ek közül lehet valamelyiket kapni? Portlandra közelítõ ár?
Írta 2008. május 04. - 22:11
Írta 2008. május 04. - 07:50
Írta 2008. május 04. - 01:50
trek.hu oldalon gondolom már megnézted
(jelenleg nincs feltöltve, de amelyik kereskedõ kapcsolatban áll a trek nagykerrel, szerintem tud hozni)
pl. Vp - Farády
Az szép, és jó, hogy tud hozni, de milyet? Az amerikai oldalon nem is nézem a cuccokat, mert szokás szerint nálunk úgysem elérhetõ az, ami ott fennvan. A trek.hu-n meg már régóta semmi változás. Legalább jó lenne látni, hogy kb. milyenek és milyen színben elérhetõk kishazánkban. Régebben el lehetett érni, de jóideje semmi.
Farádynál láttam a Discoverys cuccokat, de montist nem. Bár meg kell valljam, hogy most a héten nem néztem, mikor Veszprémbe jártam.
Írta 2008. május 03. - 22:54
MINEK??? AM felhasználásra van nekem 2,1es gumi, ma a zuhénak köszönhetõen sarazás is volt, és tökéletes volt. 2,4-es gumi, ha be is fér, akkor meg sárnak nem marad hely. na meg amíg eljutsz egyáltalán a terepre, összeszarod magad a gördülési ellenállásától. csak tipp volt...
Köszi a tippet igazad van. A tereppel viszont nincs gondom mert hálisten abban az elõnyös helyzetben vagyok hogy mivel perem kerületben lakom ígyhát a terepre elég hamar kb 5perc alatt kijutok,mert terep az van itt nálunk bõven a fõútat és a pár melék utcát kívéve az egész kerület tele van fõld úttal meg ösvénnyel.:bananadan
Írta 2008. május 03. - 22:16
Bocsi hogy késõn válaszolok meg köszi az infót is,utánna néztem a dolgoknak méregettem stb és a méretekkel kapcsolatban abszolút igazad van,szinte mm-re pontosan annyi a Bontragerem mérete.
Ahogy nézegettem a Conti katalógust az ottani méretek is stimmelnek,amit én érdekesnek tartok az az hogy a katalógus szerint a 2.2 és a 2.4-es között mindössze csak 5mm a külömbség.(Mountain King 2.2=55---2.4=60) :chin:
Basszus ha én ezt tudom akkor lehet bepróbálkoztam vólna a 2.4-es Mountain Kinggel.Mert még így is maradt a két oldalon min 1,5cm,amit a 2.2-nél hátul mértem.:wtf:
MINEK??? AM felhasználásra van nekem 2,1es gumi, ma a zuhénak köszönhetõen sarazás is volt, és tökéletes volt. 2,4-es gumi, ha be is fér, akkor meg sárnak nem marad hely. na meg amíg eljutsz egyáltalán a terepre, összeszarod magad a gördülési ellenállásától. csak tipp volt...
Írta 2008. május 03. - 21:34
Ma leteszteltem!
Még finomhangolás és irány a szilvás!
Írta 2008. május 03. - 19:00
(jelenleg nincs feltöltve, de amelyik kereskedõ kapcsolatban áll a trek nagykerrel, szerintem tud hozni)
pl. Vp - Farády
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2008. május 03. - 18:11
Írta 2008. május 03. - 09:25
ha gumit veszel ne csak ezt a számozást nézd, hanem a gumi szélességét is (pl 559/50 akkor felfújva 50mm széles) leméred a támvillák közötti távolságot, ebbõl az értékbõl levonsz annyit amennyi sárférõhely kell oldalt, és akkor megkapod hogy mekkora az a max szélesség amit még bele tudsz tenni
a mostani bontragered szerintem 54mm széles lehet, de nézz utánna a neten aztán méregess:)
Bocsi hogy késõn válaszolok meg köszi az infót is,utánna néztem a dolgoknak méregettem stb és a méretekkel kapcsolatban abszolút igazad van,szinte mm-re pontosan annyi a Bontragerem mérete.
Ahogy nézegettem a Conti katalógust az ottani méretek is stimmelnek,amit én érdekesnek tartok az az hogy a katalógus szerint a 2.2 és a 2.4-es között mindössze csak 5mm a külömbség.(Mountain King 2.2=55---2.4=60) :chin:
Basszus ha én ezt tudom akkor lehet bepróbálkoztam vólna a 2.4-es Mountain Kinggel.Mert még így is maradt a két oldalon min 1,5cm,amit a 2.2-nél hátul mértem.:wtf:
A másik hogy a katalógus szerint a Mountain King bõl 3 féle is létezik az egyik a tömlõ nélküli,a másiknál meg olyanok vannak írva hogy Supersonic és Black Chili.A harmadiknál meg csak hogy Mountain King simán.
Mivel nekem ez az elsõ gumi szettem ettõl a gyártótól,ezek a Supersonic és Black Chili határozok rá vannak írva valahova a gumira??:confused:
Bocsi hogy kicsit hosszúra sikerûlt az írás,meg valószínü hogy ennek az írásnak is inkáb a Gumi topic-ban lenne a helye de ha már itt vetõdött fel a kérdés.
Írta 2008. május 03. - 07:00
Írta 2008. április 21. - 20:58
ha gumit veszel ne csak ezt a számozást nézd, hanem a gumi szélességét is (pl 559/50 akkor felfújva 50mm széles) leméred a támvillák közötti távolságot, ebbõl az értékbõl levonsz annyit amennyi sárférõhely kell oldalt, és akkor megkapod hogy mekkora az a max szélesség amit még bele tudsz tenniAzt véletlenûl tudja valaki hogy a TREK 4500-as ba mekkora méretü külsõ gumi férbe hátulra pld:a 26x2,3-as vagy 2,4" elfér még benne??:confused: :chin:
a mostani bontragered szerintem 54mm széles lehet, de nézz utánna a neten aztán méregess:)
Írta 2008. április 21. - 18:31
Most 2,1"-os Bontrager van benne ez még az amit annak idején 2002-ben a gyárban beleraktak azóta nem cseréltem ki újabbra.De most szeretnék valami balonosabbat belerakni mert nekem jobban tetszenek a vastagabb gumik,megasztán többet is mozgok terepen.:wtf:
Írta 2008. április 17. - 20:48
Világ életemben szerettem a kissebb vázakat jó hosszú nyeregcsõvel.
Nekem valahogy ez jön be.
Szerintem embere válogatja.
Bár mostanság nem hajtom mert kiütötte az új 19 "-os merev bringám, aminek "nagyságát azért még szokni kell.Ja és úgy fordul mint a villamos a körúton :-)
Sziasztok.
Írta 2008. április 17. - 15:37
http://www.trekbikes...8_series/8500/#
Ezen link szerint az én 19,5-es vázamnak 135mm-es fejcsõmérettel kellene rendelkeznie. Márpedig ez csak 120mm. Nem voltam rest, lementem a pincébe megmérni mégegyszer.
Írta 2008. április 16. - 15:03
Írta 2008. április 16. - 14:44
Írta 2008. április 16. - 14:20
Én már nem igazán akarnák költeni komolyabb összeget. Gondolkodom két könnyebb külsõn, és akkor talán le tudok menni 11Kg-ra a verdával. De vegyesen országúton és terepen használom a sárkányt, úgyhogy nincs "kedvem" kiadni egy könnyû verseny terepgumi párosért kiadni vagy 20K-t amit nyáron széthajtok max 1 hónap alatt. (skót vagyok, meg dolgozom a pénzért)[/QUOTE]
nekem 10.9-et mértek.. új XTR-es kerek nélkül...a súlya remélem kb 10,6 lesz!
Írta 2008. április 16. - 13:00
üdv!
valaki le tudná mérni/megmondani a 08-as 8500 fejcsõhosszát? (19.5-es adat is jó, de ha van akkor 21.5)
tervezem váz vételét, kiváncsi vagyok hogy a mostani telóm belemegy-e.
kormánycsapágy jár a vázhoz?
a Trek geo táblázatában mennyire valósak az értékek?
191 cm magas vagyok szerintem a 21.5 pont ideális lesz:)
"jó" Trek vázból - 8 as széria - lehet kapni V-fékbakost? (itt láttam egy 8900-ast, (asszem 07) de vázat sehol, és a neten se adatokat:( bolt infó is jó lenne
Mérve a 08-as 19,5-es 8500-as fejcsõhossza 120mm (de szerintem ez a katalógusadat is)
Kormánycsapágy nem tartozéka a váznak. Amúgy hagyományos Ahead-os kell bele, nem félintegrált.
Én 186 vagyok. Nekem bõven elég volt a 19,5-es is, de a te magasságod körüli ismerõsöm 21,5-est vett és meg van vele elégedve.
A 2008-as 8500-ben ott a féktüske is meg a tárcsafék szem is. Szabadon választható a fék fajtája.
KÉSZ A BICAJOM!!! ....csak még nincs kész az új kerekem....
Kép hamarosan....
Akkor lehet az új gépsárkánnyal járni a hegyeket. Gondolom nagyon ütõs lett a gép, várjuk a képeket.
Én már nem igazán akarnák költeni komolyabb összeget. Gondolkodom két könnyebb külsõn, és akkor talán le tudok menni 11Kg-ra a verdával. De vegyesen országúton és terepen használom a sárkányt, úgyhogy nincs "kedvem" kiadni egy könnyû verseny terepgumi párosért kiadni vagy 20K-t amit nyáron széthajtok max 1 hónap alatt. (skót vagyok, meg dolgozom a pénzért)
Írta 2008. április 16. - 06:56
Kép hamarosan....