Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Milyen bicikli ez?

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
1 válasz erre a témára

#1
cindercone82

cindercone82

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Ezt és hasonló rokonait a 90-es évek közepe felé kezdték el árulni itthon. Gyakorlatilag legyártottak egy kazal ilyen vázat, lefestették valami éppen "trendi" színre, kitaláltak valami hangzatos nevet, felmatricázták. Nálunk ezek D-nar, D-Rover, Grand Orient és hasonló márkanéven futottak. Egyébként ha jól látom ez már egy komolyabb váz mert van rajta gyárilag váltófül. Ez már extra fícsör volt ebben a kategóriában. Felpakoltak rá egy szett válogatottan alsó kategóriás alkatrészt (műanyag bevonatú vaslemez canti fék, műanyag/festék bevonatú acél hajtómű, műanyag pedál) és a Shimano egyik alap váltóját (pozicionálatlan első és pozicionált hátsó SIS váltót). Aztán ezeket vették meg a boltokban a kölkök....
Később idővel a futott kilométerek hatására "szabadidő kerékpárrá" váltak, mivel minden szabadideje ráment az embernek hogy gatyába rázza. :) Később ezekből lettek a falusi "boltbajárós" bringák. A női vázasokon egész jól lehet keresztbe fektetve gázpalackot tolni! (bár értékesítés során ez még nem hiszem hogy felmerült mint haszonérv)
Egyébként nagyon szerettük őket! Sok embernek "ezzel" kezdődött a kerékpározás iránti szerelem! Mert ha szerelmem a bringázás akkor szerelem...szerelem...aztán veszek egy jobbat. Ha nem szerelem akkor a "bótig elgurul, jóvanazúgy". Rengeteg volt belőlük. Most már a hasonló kategóriát "teszkósbringának" hívnánk.....

A tuningolást elsősorban akkoriban még a csilli-villi kiegészítőkkel értük el:
-Fém pedál (nem baj ha nem alu és dög nehéz)
-a SZENT eloxált alu fékmerevítő (az elképesztő sebességünk miatt)
-Fehér külső
-színes ülés
-És az első és legfontosabb a Shimano, Scott és egyéb márkák matricái.
Az első prizma tartóját biztonsági okokból nem szedtük le, mert ha elszakadt a fékbovden akkor a canti féket összetartó bovden ráesett a gumira és elhasalt az ember. 
Én a balcsikörnek nem mennék neki ezzel, így. De ha műszakilag/szerkezetileg rendben van akkor elméletileg körbe lehet vele tekerni a tavat. 
az első villa nekem kicsit furin meg van hajolva szerintem....
 


  • rob és zeezoltano kedveli ezt

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.
 


#2
HAttilaa

HAttilaa

    újonc

  • fórumtag
  • 2 hozzászólás

Sziasztok.

 

Gyerek korom óta megvan ez a mountain bike(kb. 20 éve), és én nagyon nem értek hozzá, de érdekelne, hogy mit tudtok róla elmondani. Kerestem a nevére (ami rá van írva) de semmit nem találtam. Esetleg szerintetek Balaton körre alkalmas lenne?

 

zE2MhEB.jpg


HAttilaa módosította - 2015. március 14. - 16:38