Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás ruházat

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4195 hozzászólás a témában

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

off
rossz látni, hogy már ennyire készülõdtök a hidegre :( tudom, ilyenkor lehet olcsón még bevásárolni de remélem azért még nincs vége a jóidõnek...

nem készülödök egyáltalán, sõt igazán leárazott nyári ruhát kerestem, de számomra ez volt az egyetlen jó vétel ráadásul még nem is volt téli kesztyûm
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás

off
rossz látni, hogy már ennyire készülõdtök a hidegre :( tudom, ilyenkor lehet olcsón még bevásárolni de remélem azért még nincs vége a jóidõnek...

jo belegondolni, hogy ha hazaerek Mo-ra akkor milyen jo meleg lesz ott :) bar most a hetvegere ide is jo idot josoltak

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
off

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
vettem ma egy decathlonos téli kesztyût 2000-ért, mondjuk érdekes a méretezése mert mindegyik nyári kesztyûm M-es, de ebbõl csak az XL-es volt jó

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.677 hozzászólás
Én télen Aldis bringás v. sífutó gatyában nyomom, elöl szélállóak. Fent az aláöltözet póló felett csak egy Aldis kabátban vagyok. Valami szélálló szerû, nekem nagyon bejött. Én kibírok sok-sok órát is kint, megõrülnék, ha nem mehetnék ki. Szobában képtelen lennék tekerni.
Azt azért hozzáteszem, én nagyon nem vagyok fázós, jól bírom kint órákig a hideget.
Hóban tekerni hatalmas élmény. Csináltunk szöges gumit, hihetetlen helyeken el lehet vele menni - persze a hóréteg vastagsága szab egy határt de letaposott havon simán mehetsz.
Ha jól emlékszem, Szeptember-Október körül jönnek az Aldiba a téli bringás ruhák. Érdemes kipróbálni õket, igen baráti áron vannak és (szerintem) jól mûködnek.
Nuca ! A téli cipõ víz és szélálló és merev a talpa is. Elötte télen évekig én is sima pedállal és egy olcsó bakancsban tekertem. Meleg, vízálló volt csak kicsit kényelmetlen volt a tekeréshez. De jobb volt, mint fagyoskodni.
Marci

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Télen munkavédelmi maszkot érdemes venni. Jó meleg, és jobban szellõzik a szelep miatt, mit egy maszk.

Aldis téli cuccok elég jók és olcsók, plusz kell még hozzá jó sapka, kesztyû, meg lábra minimum kamásli, térdeknek a szélálló gatya alá én félbevágott sálat szoktam kötni, és az nagyon meleg. Plusz kell vesemelegítõ.

Kicsit lassabb közlekedés mellet 30 perc simán bírható, és szerintem 1 óra a maximum, amit kint lehet hidegben tekerni.

A legszarabb a téli tekerésben a sok öltözés :)

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Kona Ripstop vagy Eddy rövidnadrágot használ valaki?
"Ride today, heal tomorrow"

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás
Shimano-ban talaltam, barmely normal meretu emberre jo lenne, csak ram nem :))) 70 euro, meg jo is az ara.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Kamasli lett a dontes, jo melegnek tunik, vizallo, magasitott szaru. Ha meg hidegebb lesz, akkor pedalcsere es valami bakancs feleseg lesz inkabb, teli cipot neztem a boltban, de miben kulonbozik? Siman annyi, hogy vastagabb?
A terdmelegito alap, mivel mutve volt a terdem es emiatt nagyon erzekeny.
Amit kiokosodtam nadragtemaban, olyat szeretnek ami elorol szelallo, haturol viszont nem, belul meg belelt. En ilyet otthon Mo-on meg nem talaltam, remelem itt szerencsesebb leszek, ha mas nem, akkor dechatlonos lesz, jobb mint a semmi :)

Sífutó cuccok közt nézelõdj azok szoktak elölrõl full szélálló, hátulról szellõs anyagból készülni az ODLO nagyon jókat készít, de nem olcsó. Van egy Adidas-Atomicom az nem szélálló, de a térdébe elölrõl van bevarva egy vékony, de hatékony melegítõ réteg, érezhetõ ám bicózás közben a jótékony hatása.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Kamasli lett a dontes, jo melegnek tunik, vizallo, magasitott szaru. Ha meg hidegebb lesz, akkor pedalcsere es valami bakancs feleseg lesz inkabb, teli cipot neztem a boltban, de miben kulonbozik? Siman annyi, hogy vastagabb?
Amit kiokosodtam nadragtemaban, olyat szeretnek ami elorol szelallo, haturol viszont nem, belul meg belelt. En ilyet otthon Mo-on meg nem talaltam, remelem itt szerencsesebb leszek, ha mas nem, akkor dechatlonos lesz, jobb mint a semmi :)

Pedig vannak itthon téli gatyák, ruhák (Pearl Izumi, Adidas, Mavic, Specialized, Campagnolo, BBW és Aldi meg Decathlon stb). Cipôbôl Nortwave Celsius. A térdmelegítôkben nem nagyon hiszek, de ha mûtött és érzékeny a térded, egy térdvédô pluszban jó szolgálatot tesz. Tudom, hülyén nézne ki benne egy országutis, de jobb erre költeni, mint 10 év múlva izületgyógyszerre. Én ezt használom télen (és nyáron, ha nincs dög meleg) Neoprém, vastag szivacs+valami bélés is van benne. Jól melegen tartja az izületet.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én például télen is mindig kint tekerek, van, aki bírja. De csak hétvégén, a hétköznapi edzéseket máshogyan oldom meg, pl sífutással.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás
oke. viszont el nem tudom kepzelni, hogy otthon a szobaban tekerjek 2-3 orakat a falat nezve. nem a szobabiciklit szeretem :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

az elso torokfajasomat itt kint nemetorszagban szereztem meg, kb 2 hete, azota gondolom ugy, hogy kene vastagabb felszereles. a gorgo meg egy eleg komoly befektetes.

A téli ruházat sokkal többe kerül. Egy görgõ megvan 25-30eft-ból, egy jó téli cipõ legalább ennyi.
Az a baj, hogy hiába vagy felöltözve ha nem bírod a hideg levegõt terhelés alatt.

A sebesség mindent megold.

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás

Szerintem egy-két téli bringázás vagy az elsõ torokgyulladás után elmegy a kedved a téli tekerésektõl, mint általában a legtöbb embernek. Sokat kivesz az emberbõl a hideg, én is inkább bent a szobában tekerek a görgõn.

az elso torokfajasomat itt kint nemetorszagban szereztem meg, kb 2 hete, azota gondolom ugy, hogy kene vastagabb felszereles. a gorgo meg egy eleg komoly befektetes.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintem egy-két téli bringázás vagy az elsõ torokgyulladás után elmegy a kedved a téli tekerésektõl, mint általában a legtöbb embernek. Sokat kivesz az emberbõl a hideg, én is inkább bent a szobában tekerek a görgõn.

A sebesség mindent megold.

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás
Orszagutizik a leanyzo. :)

Az spd-t azert szoktak hanyagolni telen, mert "befagyhat", nem tudod kivenni a kotesbol a labad. Volt, aki emiatt bukott es terdserules lett a vege.

Nekem is van kamaslim, aranylag meleg, de meg orszaguton sem az igazi. Ket ora utan mar elegge atfagynak a labaim. Ehhez nagyban hozzajarul, hogy a stoplinal "jon be a hideg", azt csak egy teli cipovel tudod kikuszobolni.

Nekem volt Campa hosszu nadragom, szerettem is nagyon. Kibirt vagy hat evet, aranylag rendszeres hasznalat mellett. Telen viszont onmagaban nekem nem volt eleg, a terdeket mindenkeppen vedeni kell terdmelegitovel, labmelegitovel.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.677 hozzászólás

az is beszerzes alatt, abbol csakis extra belelt es vizallo lesz, nem kell atmeneti. hosszu ujju mezbol keresek egy komolyabb (vastagabb) darabot, plusz ma megnezem a campagnolo hosszu nacit, remelem jo lesz. Tanacsoltak, hogy az spd-t szereljem le telre, de egyelore ezt nem gondolnam...

Szerintem egybõl ugord át a kamáslit és vegyél egy téli cipõt. Mert megsúgom, hogy a téli ruházat a cipõnél kezdõdik. Szerintem egy drágább kamásli ára aránytalan egy téli cipõhöz képest. Hidd el, annyival jobb érzés a téli cipõ. Bármilyen hóban, patakban, sárban leszállhatsz, tolhatod (mert fogod:D ) és a lábad száraz, meleg marad. És ha a lábad el kezd fázni, bármilyen ruha lehet rajtad, fázni fogsz. Végignéztem haverjaim szenvedésit, lefagyó lábaikat. Mikor végre hallgattak rám, szívták a foguk, megvették a téli cipõt (tényleg nagyon drága, tudom) de az az öröm pótolt nekik mindent, amit az elsõ téli cipõs túra adott nekik. A mi kis társaságunkban azóta mindenki elfelejtette a kamáslit és mindenki téli cipõvel jár. Talán ez nem véletlen.
Talán téli országúti edzésre el tudom képzelni a kamáslit. De én télen is terepre megyek és tudom, hogy mekkora öröm a jó ruha, cipõ.
Az spd természetesen maradhat télen, nem is értem, miért kéne levenni.
Marci

pugetto

pugetto

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

ez meg hamisítvány, ennyi pénzért, ha jól sejtem Cervelo 2010 kerékpár biciklis mez nadrág ÚJ!

Az apróhirdetések között van hamisítvány, eredeti áron is.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
hát, nem tudom én is nézegetem ezeket, de az üzletekben duplájáért van