Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás ruházat

- - - - -

• Please log in to reply
4195 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
en is igy szeretem :) hasonlo arban es minosegben nehez beszerezni vmit. tegnap megint megprobaltam az spd cipojuket: marha kenyelmes. csak ne nezne ki olyan gagyin :)

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

kissé túlrendelték magukat.

pont emiatt szeretem bemenni az útba esõ Decathlonokba
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
lassan beletanulnak mibõl mennyit kell rendelni hogy ne rohadjon rájuk

pár éve még karbon támvillás, kb full ultegrás, virslit lehetett venni vmi 250-ért, így télvíz idején. és emberi méretekben. kissé túlrendelték magukat.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 posts
Ma voltam a decában, és a kiárusításuk a tavalyihoz közel sincs, ráadásul, karácsony elõtt mi elégsokszor voltunk kint, és így feltûnt, hogy tecsot játszik a deca is, és jelenleg nem leengedi az árakat, hanem az eredeti árat emeli fel, és hagyja az akcióst az eddiginél, mindezt nagy sárga kiárusítás kerettel. Na jó azért persze volt brutálba leárazott cucc, de a bringás osztályon a feljebb említett módszer mûködött általában ránézésre! Ez a Budaörsiben volt, nem tudom a többiben mi a helyzet.
(Én a tavalyi ilyen kiárusításnál vettem 2500-árt olyan felsõt amit korbban 8-ért árultak, most ilyen ép nincs!

HillEry

HillEry

törzsvendég

• fórumtag
  • 380 posts
Remélem nem késõ még, ha vkinek esetleg megtetszene vmi :)
Az emberiséget õsidõk óta két dolog foglalkoztatja:
1. Ki találta fel a munkát?
2. A többiek miért nem verték agyon?

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 posts
Köszi!
A dereka és az újjai is elég hosszúak, még megnézem párszor, aztán eldöntöm.
fanatiX mtbc

HillEry

HillEry

törzsvendég

• fórumtag
  • 380 posts
A gtx-es kabátok, meg nagy általánosságban a túrakabátok szabása olyan, hogy elöl kicsit rövidebb és hátul hosszabb, majdhogynem feneket takaró. Ez amiatt szokott lenni, hogy sportolásnál, túrázásnál, mászásnál ne akadjon bele a láb, ne akadályozzon a szabad mozgásban. Persze ezerféle mozgásfajta létezik, így nem minden esetben igaz az, hogy a láb mozgás közben beleakadna... :) Általában a parka típusú kabátok hosszabbak elöl és hátul is, de mindenképpen meg kell nézni, felpróbálni. Én azt szoktam javasolni, ha valaki kabátot próbál, hogy nyugodtan nyújtózkodjon benne, emelje a kezét a magasba és nézze meg, hogy az ujja visszacsúszik-e. Nem jó, ha a csukló fölé visszacsúszik, de sztem ezt már sokan tudják :) A túraboltokban sajnos úgy tudom külön bicós cuccok nincsenek, így próbáltunk mindig olyan termékeket javasolni, ami megfelelhet ennek a sportnak, ám ez nem mindig sikerült, pont az általad említett probléma miatt :( javaslom a parka típusú kabátok felpróbálását, azok hosszítottak az átlagnál.
A rövid szabás pedig azért szokott megoldás lenni a gyártóknak, mert így árucsatolásként az embernek meg kell vennie egy aláöltözetet, az mindig egész magas derekú és elejû, ezáltal megoldva azt a problémát, hogy esetleg felfázz... sajnos nem mindig logikus, de így van :( Ilyenkor az eladók többsége erre is ki fog térni ha felhozod :)

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 posts
Még mindig gondolkodom egy gores bicajos kabáton, de csak egy méret van belõle a boltban. Kétségeim vannak afelõl, hogy jó e a méret, mégpedig egy dolog miatt - az elejét kissé rövidnek érzem, de pontosan nem tudom, hogy milyen hosszúnak is kellene lennie. Egészen pontosan, ha felegyenesedek, akkor fölé csúszik az anyag a nadrágomnak, így attól tartok, hogy hidegebb idõjárás esetén esetleg pont ott nem véd, ahol kellene.
A kérdésem az lenne, hogy van e valamilyen trükk, mely alapján be lehet lõni a megfelelõ hosszúságot egy bicajoskabát esetén?
fanatiX mtbc

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Nincs mit! Mikor membrános bakancsot vettem, utánajártam.
HillEry viszont ráadásul szakmabeli. Biztos tud még hozzáfûzni okosságokat!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

HillEry

HillEry

törzsvendég

• fórumtag
  • 380 posts
Ja igen még valami a szellõzéssel kapcsolatban. Sok helyen nem írják oda, de nálunk a boltban ebbõl sok probléma volt, pedig külön felhívtuk rá a figyelmet! Szóval a jó szellõzés csak megfelelõ zokniban érvényesül!!! Ha valaki belemászik a jó öreg pamutzoknival, és utána megy benne 30-40 km-t akkor úgy fogja érezni, hogy a cipõ átázott! A pamut sajnos magában tartja a nedvességet, így belerohad az ember lába és ha még esõ is volt az út során, akkor hajlamos azt hinni, hogy beázik, pedig ez csak a zokni miatt van. Ha valaki rendes, szintén szellõzni tudó zoknival hordja, akkor sokkal kényelmesebb is lesz, és jobb lesz a szellõzés is. Ugyanakkor pamut zokni vizesen maradva a cipõben komoly bõrfelszakadásokat, hólyagokat eredményezhet.. :( az meg egy hosszú túra, út során valljuk be, nem a legkellemesebb..
Ha pedig valaki tesztelné szeretné a cipõje vízállóságát, persze csak ha úgy gondolja, hogy beázik, akkor fogjon egy lavort töltse meg vízzel egészen a cipõ nyelvéig, és hagyja bent egy éjszakára. Reggelre, ha belül vizes a cipõ, akkor ha garis, akkor irány a bolt ahol vettük! Vállalkozó szellemûek pedig úgy is megnézhetik, hogy a cipõ belsejébe töltik a vizet :) ha valahol szivárog akkor ugyancsak a bolt lesz a megoldás :)
remélem segítettem! ;)

HillEry

HillEry

törzsvendég

• fórumtag
  • 380 posts

Ezek szerint egy alapvetõen hasított bõrbõl lévõ GTX-es cipõ (aminek a vastagsága mondjuk 1-1,5 mm) azért még kezelve van valamivel? Mert az alatta lévõ membrán max. a cipõ beázását gátolja meg, a külsõ réteg átázását nem. Márpedig az sem szokott.

Ez a membrán az anyagok közé van varrva :) A külsõ anyagok valóban nem vízállóak, a membrán csak a víz bejutását akadályozza meg, mindamellett a láb izzadását és a keletkezett "vizet" ki tudja szorítani, ezáltal a szellõzése jó! Viszont a külsõ anyagokat ezért javasoljuk impregnálni. Ugyan kapnak egy impregnált réteget a gyárban a cipõk, bakancsok ezért elsõ alkalommal nem baj, ha nem fújja be az ember, de a késõbbiekben, fõleg ha víz éri akkor érdemes impregnálni! Ahogy régebben írtam, ilyen cipõknél ahol sok a bõr külsõrész ott érdemes a szilikon alapú impregnálókat elõnyben részesíteni, mivel azok ápolják a bõrt is a késõbbi kiszáradástól. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Nubuk, kevert anyagú vagy fényes bõrre való impregnáló szerrel regenerálhatjuk a gyári DWR (Durable Water Repellent) bevonatot. Ezzel az un. "elsõ lépcsõt" azaz a felületi vízlepergetést ismét visszaállítjuk, lehetõvé téve az alatta levõ membránnak az aktív "lélegzést"!

de igy nem lehetne alsobb retegnek vmi olcsobb lelegzo anyagot valasztani? azt hittem a goretex azert jo, mert lelegzo es amellett vizhatlan.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Köszi, így már teljesen oké.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Nubuk, kevert anyagú vagy fényes bõrre való impregnáló szerrel regenerálhatjuk a gyári DWR (Durable Water Repellent) bevonatot. Ezzel az un. "elsõ lépcsõt" azaz a felületi vízlepergetést ismét visszaállítjuk, lehetõvé téve az alatta levõ membránnak az aktív "lélegzést"!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Ezek szerint egy alapvetõen hasított bõrbõl lévõ GTX-es cipõ (aminek a vastagsága mondjuk 1-1,5 mm) azért még kezelve van valamivel? Mert az alatta lévõ membrán max. a cipõ beázását gátolja meg, a külsõ réteg átázását nem. Márpedig az sem szokott.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

A GTX bõrcipõkön egyébként ez a membrán hol van? Kívül, nem? Csak mert percek alatt leszáradnak.

Nem, a membrán középen van.
Posted Image

Picasa _Alex_

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Igen, félreérthetõen fogalmaztam, réteget, hártyát kellett volna írnom, amibõl egyértelmû, hogy ez egy "szilárd" anyag, nem pedig olyan bevonat, mint amikor egy bõrcipõt bekenünk víztaszító krémmel.
Mondjuk nekem minden bevonat, ami valaminek a felületén van :)

A GTX bõrcipõkön egyébként ez a membrán hol van? Kívül, nem? Csak mert percek alatt leszáradnak.

Trance

HillEry

HillEry

törzsvendég

• fórumtag
  • 380 posts

Nem feltétlenül. Lásd a Gore-tex bevonatú cuccokat. Ott a lélegzés és vízlepergetés a különleges membrán bevonatnak köszönhetõ. A spéci mosószer elsõsorban azért kell, hogy ez az anyag ne sérüljön, ne tömõdjön el.

Szia!
Nem szeretnélek kioktatni, csak ne hogy más értelmet nyerjen a GTX fogalma, mint valójában, a hozzászólásodat nézve. A GTX nem egy "bevonat" hanem egy speciális, baromi vékonyra préselt membrán. A komoly vízállóságáról és jó szellõzésérõl ismert anyag. :)

A többieknek meg mondanám, hogy a softshellrõl már régebben írtam egy kommentet, amiben leírtam, hogy mit tud, miben különleges. Ha gondoljátok nézzetek rá ;)

Erika

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Nem feltétlenül. Lásd a Gore-tex bevonatú cuccokat. Ott a lélegzés és vízlepergetés a különleges membrán bevonatnak köszönhetõ. A spéci mosószer elsõsorban azért kell, hogy ez az anyag ne sérüljön, ne tömõdjön el.

vegulis tok mindegy, hogy miert kell hozza :) a vegeredmeny ua.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

Trance