Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás ruházat

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4195 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
amit a dekaban neztem, az nem is ert a szamhoz, mert az a resze ki volt merevitve. azt mondod, ami a dealextremesre hasonlit?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

dealextremen van ilyen par dollarert (hasonlot lehet a dekaban is venni telen)
DealExtreme: Reviews for Wind Stopper Face Mask for Cycling

ezekben milyen nehez levegot venni? mindig nezegetem oket, de a proba utan inkabb visszateszem :) nekem csak hideg ellen kellene.

dagobert bacsi elore koszonne :D
Feltöltött kép

nekem dekás van, de szerintem a maszkban jobb a légzés a légzõ szelep miatt

ezekben az a gond, hogy a száddal rögtön érintkezik az anyag, amit összenyálazol, plusz a pára is kicsapódik rá, ha meg szemüvegben vagy, akkor az egybõl bepárásodik

mondjuk ez a csibe dizájn mindet visz :D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
dealextremen van ilyen par dollarert (hasonlot lehet a dekaban is venni telen)
DealExtreme: Reviews for Wind Stopper Face Mask for Cycling

ezekben milyen nehez levegot venni? mindig nezegetem oket, de a proba utan inkabb visszateszem :) nekem csak hideg ellen kellene.

dagobert bacsi elore koszonne :D
Feltöltött kép

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
hát jah :)

bár az ajánlott szûrõbetét nem ilyen, hanem mint két bazi nagy tárcsa van két oldalt

múltkor láttam egy párocskát, mindkettõjükön ugyanilyen maszk volt, és annyira nem volt durva, talán nem volt durvább mint a respro

utcán nem bámulnak meg, kocsik között megszokott a maszk, meg elfogadott is, tán még kevésbénéznek hülyének, mint anélkül. Kollégák szoktak röhögni ugyan, de persze mikor odamentem dolgozni a nyitókérdés az volt, hogy én direkte szeretem-e a kormot nyelni? szóval inkább a tüdõmet helyezem elõtérbe a kollégák vizuláis kívánalmainak való megfelelõségi kényszer helyett :)

az alsóra már én is gondoltam, de nem menne rá a sisakl :D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ez szurovel tenyleg ilyen durvan nez ki? :)

Feltöltött kép

vegulis a szemuveget is kivalthatom :D

Feltöltött kép

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ez nagyon hardcore kinézetet kölcsönözhet neked :) ...de nagyon pofi.
A betétet milyen idõközönként kell cserélni? Érezni ha telítõdött?

jah, kicsit hardcore, de mondjuk nem jobban, mint egy motoros bukó, csak az megszokott, ez meg még nem

Én kb. 2 hónapja vettem, azóta minden nap használom, de romlást még nem tapasztaltam. A maszkhoz adtak egy nejlon zacsit, érdemes abban tárolni használaton kívül, mert az aktív szenes szûrõ a levegõbõl megköti a sok szart, mocsokot, így növelhetõ az élettartama. A másik maszkra azt mondták, akkor kell cserélni, ha már nehéz benne levegõt venni, gondolom ennél is így lehet.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Ez nagyon hardcore kinézetet kölcsönözhet neked :) ...de nagyon pofi.
A betétet milyen idõközönként kell cserélni? Érezni ha telítõdött?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

köszi a segítséget. tudnál linkelni ilyen félálarcot, nem igazán vágom a témát. thx

én ilyet használok

3M 6000 félálarc 3 méretben - Vedofelszerelesek.hu

a 3M-et pedig megkerestem emilben, és õk a 2128-as szûrõbetétet javasolták hozzá (cserélhetõ, az még 2 ropi),

nagyon kényelmes, nem vág, nem szorít, van több méretben, és mivel befelé is, kifelé is van szelep, ezért a légzés párától nem tömõdik el a szûrõ felület (hidegben ez kifejezetten probléma normál maszkoknál), nagyon könnyû benne a légzés

régebben hagyományos, kilégzõszelepes maszkot használtam (3M 9926), de ez sokkal jobb, higénikusabb is, ezt el lehet mosni (persze nem a szûrõt)

Ez a betét nagyon jól szûr, a város bûzébõl gyakorlatilag semmi nem érezni, ami fõleg akkor feltûnõ, ha e nélkül megyek, akkor konkrétan szenvedek a benzinszagtól, meg a dízel füsttõl.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Én egy dirt bukót használok télen terepen. Elég egy vékony sapka alá.

dettó, én is dirt sisakban montizom hidegben, adidas futósapival teljesen korrekt megoldás :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

nekem is van hasonló maszkom, nem rossz, de én már teljesen áttértem a sapka+munkavédelmi maszk kombóra

a munkavédelmi maszk is jó meleg, viszont van rajta kilégzõ szelep, illetve a félállarcokon amelyiken belégzõ is van (ez brutálul néz ki, de sokkal kényelmesebb és hatékonyabb), így nem az van, hogy a szemüvegedre fújod a párát közvetlen, illetve nem is folyik benne a nyálad 5 perc után, mint a "sí"maszkban

mondjuk a nyakad nem védi, de nekem ez még nem jelentett gondott, mert megfelelõen magas nyaka van a bringás kabátomnak

amin amúgy gondolkoztam még télre, az a sí bukó. Marha jól ki vannak bélelve, és könnyûek is, sapka se kéne hozzá. Csak amiket néztem elég húzós áruk volt.

köszi a segítséget. tudnál linkelni ilyen félálarcot, nem igazán vágom a témát. thx

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Szia! Nekem van egy eladó... Salomon Essential puhafl sisak - elad

az xxl méret azt hiszem igencsak nagy lenne nekem :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

nekem is van hasonló maszkom, nem rossz, de én már teljesen áttértem a sapka+munkavédelmi maszk kombóra

a munkavédelmi maszk is jó meleg, viszont van rajta kilégzõ szelep, illetve a félállarcokon amelyiken belégzõ is van (ez brutálul néz ki, de sokkal kényelmesebb és hatékonyabb), így nem az van, hogy a szemüvegedre fújod a párát közvetlen, illetve nem is folyik benne a nyálad 5 perc után, mint a "sí"maszkban

mondjuk a nyakad nem védi, de nekem ez még nem jelentett gondott, mert megfelelõen magas nyaka van a bringás kabátomnak

amin amúgy gondolkoztam még télre, az a sí bukó. Marha jól ki vannak bélelve, és könnyûek is, sapka se kéne hozzá. Csak amiket néztem elég húzós áruk volt.

Szia! Nekem van egy eladó... Salomon Essential puhafl sisak - elad

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én egy dirt bukót használok télen terepen. Elég egy vékony sapka alá.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

ja azon már én is. bár loptam az ötletet a fritz újságból. dekában tavaly voltak egész jó áron, legalábbis uvexhez viszonyítva (8k körül ha jól emléxem )
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

az ILYEN maszkoknak van értelme, használtok ilyesmit?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Én meg berendeltem egy gore bike wear windstopper-es softshell nadrágot, erre kicsi lett :( ment az apróba...:(

sajnálom, hogy neked kicsi lett. én kivételesen szerencsés voltam, minden jó lett ami ma jött.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Én meg berendeltem egy gore bike wear windstopper-es softshell nadrágot, erre kicsi lett :( ment az apróba...:(

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
teljes "betörõ" maszkot használok ami teljesen jó feltéve ha nem a szádon fújod ki a levegõt
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
az ILYEN maszkoknak van értelme, használtok ilyesmit?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
szvsz a zokninal is hasonlo a megoldas, mint a tobbi ruhanal - ne alljon meg benne az izzadsag, szaradjon gyorsan. nem akkor kezd el fazni a labam, amikor hideg van, hanem amikor beleizzadok, es a menetszel kikezdi. egy turazokniban egy ora utan sem fagy le a labam, mig egy vastagabb pamutban igen.

nulla fok kornyeken egyelore neopren (mint a buvarruhak) kamaslim van, ami komfort szempontjabol ok, de ha kicsit menni kell, akkor valszeg hamar szetesne. hosszabb tavon asszem en is beruhazok egy telicipobe.

a komforterzetemet erosen noveli a sapka, szaj ele huzhato nyakmelegito :)