Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás ruházat

- - - - -

• Please log in to reply
4195 replies to this topic

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

pl probike felíratú asszem elastic termogatya

reggeli -14-be meg keljen fel meg bringázzon akinek 2 anyja van :)

munkábajárásánál ez sajnos kevésbé opció :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

van olyan?

na meg nem a mínusz 5 a combos, hanem mondjuk reggel a mínusz 14

pl probike felíratú asszem elastic termogatya

reggeli -14-be meg keljen fel meg bringázzon akinek 2 anyja van :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
Üdv!Megosztanék néhány gondolatot,ha netán kezdõ bringás is járna itt és informálódna!Meg amúgy is...
Én személy szerint a ködös mínuszokat útálom a legjobban,olyankor az az érzésem,h'átrágja magát a ruhán az a levegõ!
0 fok alatt legtöbbször ruházatom a következõ képpen nézki:fölül alsó réteg egy óccsóbb aláöltözet,de jól szárad,fölötte 1 dekatlonyos termo mez,azon 1 filléres polár mellény és legfölül 1 B+ polár belsejû kabát,amin szinte át lehet látni,így utólag nem volt igazán jó vétel.Talán 1 softshell kabáttal ki is tudnám váltani ezt és talán más réteget is...
Alulra 1 Elastic szélálló kantáros télii gatyát veszek föl,ha nagyobb (hideg)szél van,akkor még 1 saját nyártmány térdmelegítõt is fölveszek.
Õszel enyhébb idõben használok még egy nemtom milyen márkájú szélálló elejû,de sajnos pamut hátsó részû aláöltözetszerût termo mez alá.
Van még 1 Northwave kantáros termo gayám,azt viszont csak 0 fok fölött veszem föl.
Ezeket a ruhákat lassacskán szereztem be,mert hát nem kevés pénzt kell ráfordítani,ha minden évszakban szeretnénk bringázni...
Magellan-os

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,677 posts

nekem marmot softshell dzsekim van, minusz ötben igy néz ki a felsõruházat:
aldis aláöltözet (gagyi, de megteszi - az ezer éves specializedem milliószor jobb volt) pearl izumi select thermo mez, plusz a marmot gravity dzseki. egy óra után ebben is kezdek izzadni, vagy ha hátizsák van rajtam, akkor a hátam már fél óra után is izzad. szerencsére az aláöltözet nagyrészét kivezeti, de abból még vennem kell jobbat, mert ez se nem igazán kényelmes, se nem igazán jó izzadtságelvezetõ, cserébe néha mozgás közben olyan, mintha fáznék benne (?) nem tudom jól elmagyarázni, fura érzés.
alul szintén aldis aláöltözet, egy specialized thermo gatya ami nem windtexes sehol, plusz egy shimano accu3d mountain full windtexes gatya ilyen vizálló is meg minden de a derekam néha igy is fázik

Jesszusom ! Nem izzadsz nagyon ebben a sok ruhában ?
Rajtam rétegekkel kevesebb cucc van, bár ez nagyon egyéni. Én nem vagyok fázós.
Egy windstopper-es nadrágom van, fent egy aláöltözõ és egy szélálló kabát. Mind Aldis. A kesztyûm is egy nagyon olcsó valami. De télen a legfontosabb szerintem a téli cipõ. az ilyen:http://www.testbike....shimano-sh-mt90 ha a lábad fázik, mindened fázni fog.
Marci

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

aldis aláöltözet (gagyi, de megteszi - az ezer éves specializedem milliószor jobb volt) pearl izumi select thermo mez, plusz a marmot gravity dzseki. egy óra után ebben is kezdek izzadni, vagy ha hátizsák van rajtam, akkor a hátam már fél óra után is izzad. szerencsére az aláöltözet nagyrészét kivezeti, de abból még vennem kell jobbat, mert ez se nem igazán kényelmes, se nem igazán jó izzadtságelvezetõ, cserébe néha mozgás közben olyan, mintha fáznék benne (?) nem tudom jól elmagyarázni, fura érzés.
alul szintén aldis aláöltözet, egy specialized thermo gatya ami nem windtexes sehol, plusz egy shimano accu3d mountain full windtexes gatya ilyen vizálló is meg minden de a derekam néha igy is fázik

Én ilyesmit használok a derekamra, nálam bevált:Derékmelegítõ (Vesemelegítõ) - Gyapjú Market - Gyapjú Market, Gyapjú, Matrac, Infra derékalj, Ágynemû, Gyermek ágynemû

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

en a dekas futonaciban siman elvoltam -5 fokban, de 0 fok kornyeken mar hasznalok kulon terdmelegitot.

az én térdem nagyon érzékeny a hidegre, igazából még gyalogláshoz is fel szoktam venni, vagy legalább egy jéger alsót

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
en a dekas futonaciban siman elvoltam -5 fokban, de 0 fok kornyeken mar hasznalok kulon terdmelegitot.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

A tényleg téli decás nekem -8ig komfortos nagyon sokat jelent hogy ahol kell ott szélálló.

nekem is nagyon bevált, a vesémet is védi rendesen

mondjuk térdmelkegítõ ehhez is kell 5 fok alatt, nem értem erre miért nem fordít senki nagyobb figyelmet, lehetnbe oda valmi kivehetõ polár betétet rakni vagy ilyesmi

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
A tényleg téli decás nekem -8ig komfortos nagyon sokat jelent hogy ahol kell ott szélálló.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

vagy kell venni egy tényleg fasza téli kantáros nacit ami alá meg fölé se kell más úgy -5ig....

van olyan?

na meg nem a mínusz 5 a combos, hanem mondjuk reggel a mínusz 14

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

jaja, kell venni egy fasza téli kantáros nadrágot (mondjuk a decás erre tökéletes, akcióban meg nagyon olcsó, nyáron), fölé meg kell venni egy ilyen aldisat, amibõl azonnal ki kell vágni a betétet

tökéletes kombó nagy hidegben is

vagy kell venni egy tényleg fasza téli kantáros nacit ami alá meg fölé se kell más úgy -5ig....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
aldisból az 52-es nadrág is szûk a combomon, vajon egy 20-onezer Ft-os is ilyen lenne, vagy jobb?
nem tudom, hogy beruházzak-e egy másikra...
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
jaja, kell venni egy fasza téli kantáros nadrágot (mondjuk a decás erre tökéletes, akcióban meg nagyon olcsó, nyáron), fölé meg kell venni egy ilyen aldisat, amibõl azonnal ki kell vágni a betétet

tökéletes kombó nagy hidegben is

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Az aldis nacinak sztem egy problémája van, nálam egy szezon alatt kiszakadt a betétje a nadrágból a varrásból.

Apropó valakinek van tapasztalata, hogy a varratnál szétjött betétet hogyan érdemes visszavarni, hogy utánna ne törjön fel? Párom géppel varr, de ezekhez még nem mertünk hozzányúlni!

az aldis nadrágnál nem szabad megvárni, míg kiszakad a betét! azt már az elsõ felvétel elõtt ki kell vágni belõle, mert meglehetõsen félre van varrva...
én úgy használom, hogy normál betétes nadrágot veszek alulra és arra húzom fel kívülre.
a betét nem csak azért sem maradhatott, mert a hátam közepére esik, hanem mert nem teljesen testhez álló így elcsúszkálna mindenfelé...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Az aldis nacinak sztem egy problémája van, nálam egy szezon alatt kiszakadt a betétje a nadrágból a varrásból.

Apropó valakinek van tapasztalata, hogy a varratnál szétjött betétet hogyan érdemes visszavarni, hogy utánna ne törjön fel? Párom géppel varr, de ezekhez még nem mertünk hozzányúlni!

A decában nyáron is ott volt egymás mellett a ránézésre ugyanolyan két kabát 11-ért és 24-ért. Én a 24-est használom 3 éve!

azok nem ránzésére ugyanazok, hanem ugyanazok, nyugtass meg, hogy nem úgy vetted, hogy 24-ért biztos jobb lesz :D

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 posts

nem rossz ez az aldis téli ruha. a mai nagy szél sem tudta átfújni. igaz elég meleg is volt (7-8 fok kb,ez nálam már meleg:) ) csak 1 technikai póló volt alatta. majd lehet,h beruházok késõbb 1 decásba. persze csak amikor leárazzák. :)

A decában nyáron is ott volt egymás mellett a ránézésre ugyanolyan két kabát 11-ért és 24-ért. Én a 24-est használom 3 éve!

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,354 posts
nem rossz ez az aldis téli ruha. a mai nagy szél sem tudta átfújni. igaz elég meleg is volt (7-8 fok kb,ez nálam már meleg:) ) csak 1 technikai póló volt alatta. majd lehet,h beruházok késõbb 1 decásba. persze csak amikor leárazzák. :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
decában 24 rugó mostanság a bringás softshell kabát, nyáron és õsszel 11 rugóért adták

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Érdekes módon, nekem softshell kabátban nem fagy le a kezem, akármilyen hideg van.
Persze megfelelõ aláöltözettel, és ugyan abban a kesztyûben.
Talán azért, mert ez a kezem szárát is jobban melegíti, így több hõ jut el a kézfejemig.

attol fugg, hogy mi van a kezemen, meg mongy lefele nem fagyott e le :) utana menet kozben is visszamelegszik. amugy persze, minden osszefuggesben van mindennel, es alkati kerdes is.

Akkor te is igazolod, hogy nem kell túl sok ruha alájuk. (persze a hõmérséklet függõen)
Érdekes, hogy megfogva az anyagot, nehezen tudom elhinni, hogy az tud lélegezni. Olyan vastagnak, kissé merevnek tûnnek a softshell anyagok. De persze elhiszem, hogy mûködik a dolog. A német bringás magazinok mindenesetre nagyon szeretik õket.

nekem egyaltalan nem tunik merevnek... de ez inkabb pullover, nem kabat. asszem ilyen 6-8k korul van a decathlonban. mindenesetre sose ez a szuk keresztmetszet.

asszem ez a mostani megfeleloje... az anyag ugyanez, csak pl nekem nincs zseb felul, meg nem tribond (turas quechua). de a vitorlasosztalyon talaltam ezt is learazva.
http://www.decathlon...olar-190745351/

ugy latom van belole melleny is - lehet majd az atmeneti idore veszek, amikor felfele rohadt meleg van, de lefele meg lefagyok mar. jo lesz a hatizsakba, gyorsan fel lehet kapni.

vki motorozik hasonloban :)
http://www.decathlon...-48155693/#AVIS