Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás ruházat

- - - - -

• Please log in to reply
4195 replies to this topic

Buga J

Buga J

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
én is nézegettem már munkavédelmi szemüvet de még nem rendeltem
Uvex Pheos szürke védõszemüveg - Vedofelszerelesek.hu ez mondjuk vadonsportnál 12ropi de fotokromatikusat még nem láttam

Védõszemüveg ZEKLER Z102 - DETA-KER Webshop
Portwest A700 General Utility kesztyû - Vedofelszerelesek.hu
Mynah téli fekete polár kesztyû - Vedofelszerelesek.hu

még ezeket is néztem hátha teccik..

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts
Mi kollegával vettünk Uvex I-Vo szemüveget, de valami gáz van a lencséjével, mert Õ is és én is furának találjuk. Tesztképpen az itthon fellelhetõ négy szemüveget odaadtam hugomnak, hogy próbálja fel és rögtön kiszúrta az Uvexet. Azóta nem is használom.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Köszönöm!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Melyikben?
Köszi!

szerintem egy csomó munkavédelmi boltban van többféle is, de az uvexet konkrétan itt láttam

Munkavédelmi bolt - Szemüvegek - Uvex szemüvegek

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Melyikben?
Köszi!

munkavédelmni boltban Uvex fotokromatikus, 20 grammos napszemcsi 9 ropi

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

Én is beszéltem velük, de nekem a héten nem jó sajnos. Írd majd meg légyszives, hogy milyenek a szemüvegek.Próbálj ki egy ilyen fotokromatikusat is....:D Köszi

Mindenképp kipróbálom, mert olyat szeretnék venni ha nem leszek benne UFO. :D
Majd referálok a tapasztalatokról.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Menet közben sikerült velük felvennem a kapcsolatot és lehetséges egy személyes próba is Vácon, úgyhogy a héten megyek és kipróbálom. Köszi szépen! :)

Én is beszéltem velük, de nekem a héten nem jó sajnos. Írd majd meg légyszives, hogy milyenek a szemüvegek.Próbálj ki egy ilyen fotokromatikusat is....:D Köszi

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
munkavédelmni boltban Uvex fotokromatikus, 20 grammos napszemcsi 9 ropi

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

Én is ezt a típust néztem ki. Csak elvesztem a bõség zavarában.... Polarizáltat? Fotokromatikusat? Simát? Egyébként velossimo.hu

Menet közben sikerült velük felvennem a kapcsolatot és lehetséges egy személyes próba is Vácon, úgyhogy a héten megyek és kipróbálom. Köszi szépen! :)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

Ezek a fotokromatikusak, napsütés nélkül majdnem teljesen átlátszóak? Rendes szemüvegben láttam már ilyet azok is teljesen átlátszóak és napfényre totál elsötétül.

Igen, bár több féle van. Általában megadják hogy a fény mennyi százalékát engedi át min.-max.
Valóban nagyon jó! Nekem ImpactX Photocromic Clear (78%-18%) van. Bárhol használható, éjszaka, nappal, barlangban, tengerparton, stb.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Ezek a fotokromatikusak, napsütés nélkül majdnem teljesen átlátszóak? Rendes szemüvegben láttam már ilyet azok is teljesen átlátszóak és napfényre totál elsötétül.

Nekem Speci van nagyon szeretem, alapból nagyon halvány kontraszt kiemelõs sárga, sötétedés után is jól használható és a magasabb hegyekben sötét zöldesig elsötétül, nagy királyság!

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

nekem is fotokromatikus BBB van, nagyon bejött, soha többé nem kéne más.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Értem, gondoltam, hogy nem olyan gyors, de ha beborul, ilyesmi akkor jó lehet. Ha sima napszemüveget viszek akkor azt lehet levenni és akkor teli megy a szemem mindennel, könnyezek.....

nekem is fotokromatikus BBB van, nagyon bejött, soha többé nem kéne más.

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 posts
Nekem egy olcsó Aldis sportszemüvegem van, alig sötétít, mégis tavaly nyáron a legnagyobb napsütésben is abszolút megfelelt, és mivel nem sötét, volt, hogy Pesten este is használtam, mert a városi világítás mellett is simán használható! Ha jól emlékszem kb. 1500 ft volt? :) (Remélem, tényleg véd UV ellen, és nem csak kamuból volt ráírva. De szerintem simán.)

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Nekem a Salice 006 CRX jön be nagyon.
Nem tudjátok hol lehetne felpróbálni egyet? Anélkül elég lutri ilyesmit venni.

Feltöltött kép

Én is ezt a típust néztem ki. Csak elvesztem a bõség zavarában.... Polarizáltat? Fotokromatikusat? Simát? Egyébként velossimo.hu

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Nekem a Salice 006 CRX jön be nagyon.
Nem tudjátok hol lehetne felpróbálni egyet? Anélkül elég lutri ilyesmit venni.

Feltöltött kép

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Én használok fotokromatikus lencséjû szemüveget (csak a BBB-tõl). Szeretem.
Ezt az egyet próbáltam, úgyhogy a többit nem ismerem, de a sötétedés sebessége azért nem túl gyors, kell 20-25 mp a két szélsõérték közti váltáshoz.
Az olyan, fákkal ritkásan borított helyeken, ahol sokszor és gyorsan váltakoznak a fényviszonyok, a dolog ugyanolyan zavaró tud lenni.

Értem, gondoltam, hogy nem olyan gyors, de ha beborul, ilyesmi akkor jó lehet. Ha sima napszemüveget viszek akkor azt lehet levenni és akkor teli megy a szemem mindennel, könnyezek.....

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Én használok fotokromatikus lencséjû szemüveget (csak a BBB-tõl). Szeretem.
Ezt az egyet próbáltam, úgyhogy a többit nem ismerem, de a sötétedés sebessége azért nem túl gyors, kell 20-25 mp a két szélsõérték közti váltáshoz.
Az olyan, fákkal ritkásan borított helyeken, ahol sokszor és gyorsan váltakoznak a fényviszonyok, a dolog ugyanolyan zavaró tud lenni.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Sziasztok!

Napszemüveggel kapcsolatban lenne kérdésem... Használ valaki Salice szemüveget? Van belõle fotokromatikus lencsés érdemes olyat venni? Használ valaki esetleg ilyet. Szimpatikus amit googel-en olvastam róla. Ha beborul, vagy fák közé érsz akkor nem kell levenni stb. Tényleg ennyire jó és hasznos vagy ami mindenre jó az nem jó semmire:? :D

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 posts

Köszi mindkettõtöknek, de én táskára olyan nagyon-nagyon max. 14 ezret költenék, azért gondoltam erre a kettõre.
Igazából ezzel a Quechuával az a bajom, hogy nagy, és csak akkor van valami tartása ha 'ki van tömve'..

A párom meg én másfél éve az intersportban találtunk hátizsákot, szerintem jobb éron mint a deuterek! A háta feszített hálós, van rajta camel csõnek tartó, én a munkába is ezzel járok, szinte minden befér amit beleakarok tenni, ez olykor a ruhám és egy osztálynyi témazáró, nem érzed a súlyát, nem ugrál, van hozzá egy ráhúzható esõálló cucc. Eddig semmi gondja, és tökéletes túrázni, és mindennek meg van rajta a helye ami a bringázáshoz kell! Ez egy cytec hátizsák, és iszonyat jó vétel.