Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás ruházat

- - - - -

• Please log in to reply
4195 replies to this topic

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Az a tapasztalatom a kétrétegû öltözködéssel, hogy az aláöltözetbõl az izzadtság nem szárad ki, tehát folyamatosan nedves marad függetlenül attól, hogy mit húzok fölé. Ha megállok annyi idõre (5-10 perc), hogy a testhõmérsékletem elkezd csökkenni, elkezdek fázni és ekkor már nagyon kellemetlenül érzem magam, ami a bringázás végét jelenti. Ezért amikor egy réteg már nem elég, már nem szívesen bringázom. Lehet ezen javítani más fajta aláöltözettel?

Gondoltam, hogy kipróbálnám az Oxford Chillout aláöltözetét (inkább motoros ruha), korábban a CRC-n is kapható volt. Van valakinek ezzel tapasztalata?

Erre gondolok: felsõ és nadrág.

masta_dry

masta_dry

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Köszi, de egyelõre megpróbálom kihozni a maximumot ebbõl a nyeregbõl. Megnézem, milyen beállítás mellett a legkényelmesebb. A fizik nyergek elég drágák. Mivel napi 2x 1 órát tekerek, és közben ki tudok állni a nyeregbõl pihenni, most még nem veszek nyerget. Fél év múlva szerintem jobban meg fogom tudni fogalmazni, mi nem jó, mire van szükségem.

Más:
Klipszes pedálhoz való vízálló kamásli létezik? Nagyon belerohad az ember lába? A ruháimat meg tudom szárítani a melóhelyen, de a cipõszárítás necces.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Fizik nyerget pl ITT tudsz kölcsönözni tesztre, szerintem tégy egy próbát a Alianteval.

Sportourer york flow nyereg van most a bicón, kissé elõre döntve.
A nyeregszélességgel már nincs bajom, belõttem, hogy kb. mi a minimum, ami kell.
Jó tippeket adtok, köszi.
Azt hiszem, keményebb és homorú profilú nyerget kell majd idõvel keresnem.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
nekem ami megkeseríti néha az életem, az a borzalmas Q-bik.. a jó öreg turbomatic2-est vagy nagoyn kiültem, vagy nem tudom, de bringás gatya nélkül kényelmes, nem nyom, gatyában nem oly' jó. A q-bik legalább konzekvensen rossz..

Szerintem túlontúl széles, lehetetlen rajta igazán kényelmes pozíciót találni, de lehet, a hiba az én készülékemben van.

masta_dry

masta_dry

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Sportourer york flow nyereg van most a bicón, kissé elõre döntve.
A nyeregszélességgel már nincs bajom, belõttem, hogy kb. mi a minimum, ami kell.
Jó tippeket adtok, köszi.
Azt hiszem, keményebb és homorú profilú nyerget kell majd idõvel keresnem.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Úgy látom outizol. Pár éve mikor elkezdtem a tekerést, én is átmenetem a lenti problémán, 3-4 nyereg után találtam meg az igazit, ami az én esetemben a Fizik Aliante VS. Problem solved. Tekertem 300km fölött is egy nap, minden gond nélkül. A cerkazsibbadás ellen még a Selle SMP nyergek lehetnek jó választás (hatalmas kivágás), nekem ezt a gondomat megoldotta, más okból cseréltem le. Aminek még lehet jelentõsége (nálam volt) hogy ne teljesen egyenes ülõfelületû nyerget keress hanem enyhén homorút, mert a ez is csökkentheti a nyomást az érzékeny részen. MTB-n és városin WTB Rocket V nyerget használok, az is ilyen alakú és ott sincs "nyomásprobléma". De a Fizik jobb :)

Én kb. 2 hónapja kezdtem rendszeresen tekeregni, és azóta folyamatosan a nyereg a problémám. Az elsõ idõszak az ülõgumók betörésével telt, utána szép fokozatosan letisztul a problémakör a prosztata nyomására, ill. a fütykös vérellátására. Ahogy kísérletezgetek, azt tapasztalom, hogy nekem kizárólag a flow-jellegû nyergek jönnek szóba. Viszont ezeknél is ki kell állnom idõnként a nyeregbõl (vagy nagy áttéten elemelni a fenekem a nyeregrõl) kb. 20 percenként egy kis idõre. Így egész jól viselem a dolgot.
Csatlakozom hozzád, kényelmes nyerget én sem találtam még, és nem is hiszem, hogy lesz hozzá szerencsém. (megj: kényelmes alatt azt értem, hogy mondjuk 1 órát tudok úgy ülni rajta folyamatosan úgy, hogy nem érzéketlenedik el a hímtagom)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,676 posts

Én kb. 2 hónapja kezdtem rendszeresen tekeregni, és azóta folyamatosan a nyereg a problémám. Az elsõ idõszak az ülõgumók betörésével telt, utána szép fokozatosan letisztul a problémakör a prosztata nyomására, ill. a fütykös vérellátására. Ahogy kísérletezgetek, azt tapasztalom, hogy nekem kizárólag a flow-jellegû nyergek jönnek szóba. Viszont ezeknél is ki kell állnom idõnként a nyeregbõl (vagy nagy áttéten elemelni a fenekem a nyeregrõl) kb. 20 percenként egy kis idõre. Így egész jól viselem a dolgot.
Csatlakozom hozzád, kényelmes nyerget én sem találtam még, és nem is hiszem, hogy lesz hozzá szerencsém. (megj: kényelmes alatt azt értem, hogy mondjuk 1 órát tudok úgy ülni rajta folyamatosan úgy, hogy nem érzéketlenedik el a hímtagom)

Pedig van kényelmes nyereg !!!! Csak hát keresni kell, mert sajnos nem hullik az öledbe és mi sem tudjuk megmondani a tuttit.
Én azt javaslom, próbálj meg egy szélesebb nyerget is ! De ez csak egy ötlet. A nyereg dõlésével is sokat lehet játszani. A nagyon puha nyergeket viszont kerüld !
Próbáld ki, hogy alsógatya nélkül tekersz néhányat. Lehet, hogy az segítene.
Marci

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Próbálj a a nyergen kicsit dönteni elõre. Nem szentírás a vízszintes nyeregpozíció.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

masta_dry

masta_dry

vendég

• fórumtag
  • 27 posts

szamorodni

szamorodni

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok,
Régóta keresem (bm apró, ebay, bikefun stb.) a Merida szürke színvilágú outis nadrág-mez szettjét, eddig sikertelenül. Van ötletetek, hogy merre lehetne kapni? Vagy ez egy klub saját nyomása?

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,560 posts
Nagyon köszönöm, úgy tûnik meg lesz az áhított nyergem!

trek8k

trek8k

vendég

• fórumtag
  • 145 posts

Off és sorry:
Ha a mostani Phenom Expert (black) az a nyereg akkor szívesen megveszem. Ilyet keresek pont 143 mm-est de sajnos sehol sem lehet kapni (Európa szerte).
On

Specialized Phenom Expert Saddle 2013 -

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts
már a bf a hivatalos forgalmazó, az elõzõnek max maradék készlete van
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

Köszi szépen, meg lesz! Egyébként utána olvastam a wtb nyeregnek és tényleg mindenki ódákat zeng róla! Szóval lehet benne valami! :)

a Bikefun is forgalmaz Northwave ruhákat
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,676 posts
Hát, nekem mindenképpen bejött a wtb nyergem. Meg a haverom is függõ lett.:) De ez tényleg seggfüggõ dolog, majd ha a popsid is bólint, akkor nyugodhatsz meg.
Marci

Büdi

Büdi

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
Köszi szépen, meg lesz! Egyébként utána olvastam a wtb nyeregnek és tényleg mindenki ódákat zeng róla! Szóval lehet benne valami! :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,676 posts
Õk árulnak Northwave cuccokat de azért hívd föl õket, mi is van pontosan nekik. 1 hívást megér. BikeArt kerkprcenter
Marci

Büdi

Büdi

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
Off: Ez a phenom gyárilag még a 2011-es epic-vel jött. Szóval valszeg nem õ rá vágyakozol! :P
On: Te vagy a második aki pozitív véleménnyel van a Nw nadrágról. Remélem találok valamelyik üzletben itthon.Ruhát nem szívesen rendelek online. De szerintem senki se...

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,560 posts

Egy speci phenom nyergem van 143 milis. Jóó kissé túloztam, inkább úgy mondanám,hogy 20-30km után már kellemetlen,50-60 fele meg már inkább csak állva tekernék legszívesebben.
Elõzõ nyergem egy speci format volt, arra úgy emlékszem,mintha kényelmesebb lett volna. Bár most 1 év kihagyás után bringázok újra,lehet csak edzõdnie kell a hátsómnak...
De attól függetlenül,ha ajánlotok nadrágokat,ami bevált nektek, azt megköszönném!

Egyébként milyen nyerged van Marci?

Off és sorry:
Ha a mostani Phenom Expert (black) az a nyereg akkor szívesen megveszem. Ilyet keresek pont 143 mm-est de sajnos sehol sem lehet kapni (Európa szerte). Pü ha eladó és passzol a modell, köszi. Csúcs Crux tesztbringán ilyen volt amit 1 hétig hajtottam, és valami csudajó volt a seggemnek. Northwave gatyóban, hogy egy kis on is legyen a postban.
On

xcarlos

xcarlos

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
  • LocationHungary
Sziasztok!

Segítséget kérnék méretválasztás tekintetében, mégpedig Pearl Izumi márkájú, kantáros nadrág témában.
Németországból rendelnék, (természetesen a környéken egyetlen üzletnek sincs raktáron ilyen ruházata)
viszont az üzlet/gyártó mérettáblázata alapján igencsak nehéz bármiféle döntést hoznom M/L között.

EZ lenne az.

Viszonyításképp:
176cm, 73kg, mell.~102cm, derék~87, csípõ~95cm.

Ha valaki tudna segíteni saját méretekkel/tapasztalattal, nagyon megköszönném!

Üdv: Péter (Sopron)
xc