Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás ruházat

- - - - -

• Please log in to reply
4195 replies to this topic

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

jó, most tuti hülyének néztek, de esküszöm nem értem, hogyan zsibbadna el az ember makkja a nyeregtől. az hozzá sem ér. a nadrág dörzsöli...

Alsót hordasz? Én eddig utcai, elasztikus anyagból készült (testhez simulós) alsókkal bringáztam, csak melegben (20°C felett) nem húzok a nyári nadrág alá. Bár nekem ezek is megfeleltek és sosem volt ilyen gondom, csak hidegben fáztam. Nemrég vettem egy Merino alsót (nem aláöltözőt, csak alsónadrágot), ami minden szempontból sokkal ideálisabb, bár papír vékony de meleg. Az izzadtságot is jól elvezeti. Nem tudom ez segítene-e. A Mountex-ben lehet kapni.

Edited by freddyke, 2014. January 11. - 03:06.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek

milyen az anthem? meg vagy vele elégedve? dobj már egy privát üzenetet!

Nem nekem akartad?  :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Úgy, hogy szinte biztos, hogy a nyereg okozza. A gatya nem tudja annyira elnyomni a cuccot, inkább vagy a rossz nyeregpozíció okozza, vagy olyan nyerget kell találnod, ami nem nyom a kényes helyeken. Ezért is kérdeztem a középen kivágottról, mert azok általában segítenek ezen a problémán. De lehet próbálni - persze nem egyszer dolog - más típust, hátha.

jó, most tuti hülyének néztek, de esküszöm nem értem, hogyan zsibbadna el az ember makkja a nyeregtől. az hozzá sem ér. a nadrág dörzsöli...

off:

milyen az anthem? meg vagy vele elégedve? dobj már egy privát üzenetet!

Edited by Sly78, 2014. January 10. - 20:10.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek

Nekem 96-ban volt még csikókoromban hogy feltekertünk nylonbringával a Balatonra rövid gatyába és 2 napig nem akart felállni :D Akkor nem volt olyan vicces mert igen beijedtem a dologtól.

Eddig kb 6-7 nyergem volt mint pl. Prologo choice (nem ajánlom senkinek) SLR, Velo, és egy csoda SMP ami elvileg pont ezekre a problémákra javallott, gyakorlatban meg messze a legkényelmetlenebb volt hosszabb távon.Nekem ezektől zsibbadások voltak középen és 1-2 a farcsontomat nyomta. 3 éve használok speci nyergeket, először egy toupe 143 ti és jelenleg phenom sl van amiktől semmi problémám nincs. És még ami érdekes, hogy a 2 utóbbi nyereg volt az ami első ülésre kényelmetlennek tűnt.

Viszont semelyiket nem ajánlom senkinek mert mindenkinek más a fertálya és csak hosszabb tesztekkel lehet megtalálni az igazit, vagy figyelni kell hogy melyik boltban lesznek teszt darabok és gyors lecsapni rá.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

nekem csak a SR respiro nyereg csinált zsibbadást. igaz az olyan volt hogy egy nyélgázos tisza tó kör után kb nem tudtam fiú vagyok é vagy lány :)

érdekes ez a kivágott cucc is, tavaly 2 lukas közepű nyerget próbáltam, (sporturer x race gel flow, bbb bsd 82) mind 2 annyira nyomott 20 km után pont prosztata környéken hogy többet mentem kiállva mint ülve. a csak "középvonalban mélyített" wtb nyergem ilyet soha nem okozott.

Ez teljesen szubjektív mert mindenkinek másak a méretei/csonttávolságai, tartása, súlya, stílusa, bicikli geometriája stb. Nekem bejött a Sportourer gel flow, most is az van a túrás/mindennapi bringán, a Selle Royalból a Seta mélyitett (de kivágás nélküli) versenyre (de voltam vele 180 km-es Bp.-Szlovákia-Bp. körön is montival), az elvileg komolyabb Selle Italia SLR XC flow (szintén lyukkal) viszont nem annyira kényelmes, azon még mindig keresem a tökéletes beállítást (viszont jóval könnyebb és szebb, középtávú maratonokra így is teljesen megfelel). Egyébként én gyakorlatilag soha nem állok ki, versenyen se, legfeljebb egy elvétett célsprint alkalmából.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

nekem csak a SR respiro nyereg csinált zsibbadást. igaz az olyan volt hogy egy nyélgázos tisza tó kör után kb nem tudtam fiú vagyok é vagy lány :)

érdekes ez a kivágott cucc is, tavaly 2 lukas közepű nyerget próbáltam, (sporturer x race gel flow, bbb bsd 82) mind 2 annyira nyomott 20 km után pont prosztata környéken hogy többet mentem kiállva mint ülve. a csak "középvonalban mélyített" wtb nyergem ilyet soha nem okozott.

amúgy van saját topikja a témának. :)

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

ti miket tudtok :)

Elég fontosnak tűnik :) Meg pl. az hogy a nyeregben a hosszukás lyuk nem arra van hogy mindent belegyömöszölj (na az lenne fájdalmas), hanem hogy a perineumi sövénynek hagyjon helyet, ami főleg a prosztata védelmére szolgál. A prosztata túlzott vagy tartós nyomás alá helyezése többek között impotenciához is vezethet, de összefüggésbe hozták inkontinenciával és rákkal is. Na meg ott van a kényelem szempontja is :)

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

hogy érted, hogy okozhatja ezt a nyereg?

Úgy, hogy szinte biztos, hogy a nyereg okozza. A gatya nem tudja annyira elnyomni a cuccot, inkább vagy a rossz nyeregpozíció okozza, vagy olyan nyerget kell találnod, ami nem nyom a kényes helyeken. Ezért is kérdeztem a középen kivágottról, mert azok általában segítenek ezen a problémán. De lehet próbálni - persze nem egyszer dolog - más típust, hátha.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

már tudsz

Sly, attól független ez sztem nyeregproblem.

hogy érted, hogy okozhatja ezt a nyereg?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Biketrigger

Tele a postaládád. Nem tudok írni pü-t.

már tudsz

Sly, attól független ez sztem nyeregproblem.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Kiváncsi vagyok az angoloknál ez fordítva van e :) Az tény hogy a legtöbb férfi "balhordós" mert a bal heregolyó általában alacsonyabban lóg. Na mondjuk hőháztartástól is függően (hehe).

ti miket tudtok :)

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

Biketrigger

Tele a postaládád. Nem tudok írni pü-t.

Edited by eddie1978, 2014. January 07. - 18:30.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

Kardnak-csatnak-f... baloldalt a helye tartja a mondás! :)

Kiváncsi vagyok az angoloknál ez fordítva van e :) Az tény hogy a legtöbb férfi "balhordós" mert a bal heregolyó általában alacsonyabban lóg. Na mondjuk hőháztartástól is függően (hehe).

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

ne ezt még nem hallottam :)

Lehet, túl fiatal vagy. :) Nekem még apám mondta sok sok évvel ezelőtt. :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

ne ezt még nem hallottam :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

próbáltam, nem éreztem különbséget.

általában jobbra csapva, de majd megpróbálom ahogy mondom. azért látom, nem egyedi a probléma :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Olyan nyerget próbáltál már, ami középen kivágott? Nekem hasonló problémára ez hozott megoldást. Főleg a Selle SMP, amit azóta is visszasírok.

próbáltam, nem éreztem különbséget.

Hogyan hordod a cerkát a naciban? Én kipróbáltam, hogy felcsapom köldök irányába az ubit, a naci megtartja. Így mintha kényelmesebb lenne.

általában jobbra csapva, de majd megpróbálom ahogy mondom. azért látom, nem egyedi a probléma :)

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

sziasztok!

úgy döntöttem csak felhozom ezt a kissé kényes témát: miért van az, hogy bármilyen bringás gatyát is veszek, fél óra után már folyton igazgatni kell a szerszámot, mert elég kellemetlenül dörzsöli a gatya és végül mindig borzalmasan elzsibbad a makkom. van erre valami konrét megoldás? próbáltam már technikai passzos alsónadrágaot is a betétes gatya alá venni, az sem változtatott a dolgon...

Hogyan hordod a cerkát a naciban? Én kipróbáltam, hogy felcsapom köldök irányába az ubit, a naci megtartja. Így mintha kényelmesebb lenne.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

sziasztok!

úgy döntöttem csak felhozom ezt a kissé kényes témát: miért van az, hogy bármilyen bringás gatyát is veszek, fél óra után már folyton igazgatni kell a szerszámot, mert elég kellemetlenül dörzsöli a gatya és végül mindig borzalmasan elzsibbad a makkom. van erre valami konrét megoldás? próbáltam már technikai passzos alsónadrágaot is a betétes gatya alá venni, az sem változtatott a dolgon...

Olyan nyerget próbáltál már, ami középen kivágott? Nekem hasonló problémára ez hozott megoldást. Főleg a Selle SMP, amit azóta is visszasírok.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

sziasztok!