Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás ruházat

- - - - -

 • Lépj be és szólj hozzá
4149 hozzászólás a témában

#4141
Tiba_Viktor

Tiba_Viktor

  vendég

 • fórumtag
 • 57 hozzászólás
Azt én 1 szóval sem mondtam hogy olyan erõsek azok az anyagok mint a vas, hanem arra gondoltam hogy pl. egy tüske nem tudja kiszakítani-szerintem
Én amikor túrázni megyek mindig viszem a kabátomat, mentem már minden bozótoson át, és semmi baja nem lett.
A firkázástól meg nemcsoda hogy kiszakad...

#4142
Gabo

Gabo

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 255 hozzászólás
eternal:
Ha sokat tekersz, szeretsz hosszú túrákat tenni akkor mindenféle képpen érdemes beruházni egy bringás nadrágra. (XC és Oúti-s használatra.)
Az anyaga gondoskodik arról, hogy az izzadság el legyen vezetve a bõrödtõl. A szivacsos betét gondoskodik arról, hogy a nyereg hosszabb távon se nagyon törje a hátsódat. Az anyaga nem tud meggyûrõdni, így ez sem okozhat kényelmetlenséget, nem dörzsölõdik ki tõle a bõröd. Értelem szerûen hagyományos pamut alsónadrágot nem illik és nem is szükséges alá venni. A pamut ugyanis magában tartja a nedvességet, így a nadrág anyaga sem tud érvényesülni. Esetleg valami spéci aláöltözékkel lehet szükség esetén próbálkozni.
Nekem jelenleg egy Elastic féle, kantár nélküli nadrágom van. Így tartósabb használat után azt hiszem érdemesebb lett volna a kantárosat választani. A kantár nélküli hajlamos menet közben "legurulni" az ember pocakján (pláne ha az a kelleténél nagyobb ;) ). A kantáros ráadásul a veséket is jobban takarja. Könnyen tisztítható. Az Elastic nadrágokhoz kapsz egy rövid kezelési útmutatót is.
Szerintem nézd meg az Elasticot, meg ha van rá mód más gyártók termékét is és döntsd el neked melyik tetszik, melyik éri meg jobban. Sokaknak megoszlik a véleménye az Elastic vagy a Zebras nadrágjairól, tartósságukról, szabásukról, de szerintem ahhoz, hogy kipróbáld szükséged van-e ilyen szerkóra, arra jók. Amit a szakboltokban megkapsz gatyót, arról biztos lehetsz, hogy nem a kínai piacon árult hasonló cuccok szintjén van. Egy jó bringás nadrág néhány évig biztosan használható, így az ára csak viszonylag magas. Buktató legfeljebb annyi lehet, hogy egy esetleges eséskor könnyen leamortizálódhat a nadrág és nagy eséllyel mehet a szemétbe.
Összegezve a dolgokat. Szerintem érdemes beruházni egy bringás nadrágra, nekem legalább is bevált a dolog.
Azóta a hûvösebb idõkre való tekintettel egy hosszú kantáros bicos nadrággal is bõvítettem a "ruhatáram". Ez vékony, belül bolyhos anyagból készül, és egy hagyományos szabadidõ ruhához hasonlóan tartja a meleget. És azzal ellentétben nem hajlamos õt bekapni, összekenni a lánc tekerés közben. :)
Szerintem a nézelõdést a Hunyadi Sportboltban kezd (1011 Budapest, Hunyadi u. 4. Tel.:201-0948 ), de a nagyobb, színvonalasabb bringa boltokban, illetve a Giacomelli boltokban is szokott lenni bringás ruházat.

#4143
Ras

Ras

  fórumfüggõ

 • fórumtag
 • 4.021 hozzászólás
hát a gore-tex windstopperes mybike mezem két napos volt mikor egy léaza firka után máris helyes anyaghiány jkeletkezett benne...
bezzeg a zebras gatyó jól bírta a szánkázást...

#4144
Tiba_Viktor

Tiba_Viktor

  vendég

 • fórumtag
 • 57 hozzászólás
Az addig ok. hogy meg lehet varratni, ezzel nekem még nem is lenne gondom mert a muterom varrónõ volt, hanem az a nagyonnagy gáz amikor pl. egy Gore-Tex dzsekit szakít ki az ember, vagy valami más lélegzõ anyagú akármit. Egy olyan dzseki azért nem 10-15000 pénz, hanem van ami 50 körül is van.
Arról meg nem is beszélve hogy a lélegzõs  anyagokat nem is lehet úgy megvarrni, hogy ne látszodjon a "szellõzõnyílás" helye,szóval tuti látszani fog ahol kiszakadt, mert teljesen más anyagból vannak.
Nekem pölö Sandstone lélegzõs dzsekim van, és igencsak ideges lennék még akkoris ha csak egy nagyon kis sérülés lenne rajta. De mondjuk ezek az anyagok sokkal erõsebbek, nehezebben szakadnak ki.
háj

#4145
Ras

Ras

  fórumfüggõ

 • fórumtag
 • 4.021 hozzászólás
zebras van a zöldpontban... olcsóbban és az kantáros... nekem a hosszú version van és jól bírja a murvás földutat is... (semmi baja ;))

#4146
templar

templar

  vendég

 • fórumtag
 • 129 hozzászólás
Magam részérõl ugyancsak a kantáros gatyót javslom... Mer' mennyivel elegánsabb, ha nem csúszik le...;D

#4147
TOM

TOM

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 836 hozzászólás
Hat igen. Egy ilyen gatya konnyen kiszakad pl ha beleer a hatsokerek, vagy a szogespedal... Ha megkersz egy lanyt kezzel szepen meg lehet varratni...
Mas teszta ha pl burkolsz egy hatalmasat es a koves talaj kicsipkezi /a hatsoddal egyutt/ De meg ezt is meg lehet csinalni, kis osszehuzas szerintem nem gaz, ugysem latszik messzirol, nameg nyulik meg annyit az anyag.

HOgy milyen gatyat erdemes venni? Nem termoban szerintem mindenfelekepp betetest, es en azert ajanlom a kantarost, nem kell allandoan cibalni...

Az utobbi idoben annyit kellett varratni nekem is hogy most probalok beszerezni vmi komolyabb cuccot...

#4148
eternal

eternal

  újonc

 • fórumtag
 • 2 hozzászólás
Sziasztok!
Én speciel most állok egy kerékpáros naci vásárlása elött.
Szeretném megtudni mi ennek a buktatója.  ??? (milyet érdemes, mennyiért, kezelése, tisztítása, megéri-e, stb.)
Egy kantár nélküli "elastic" rövid gatyóra gondoltam 6.5eFt-ért.
Elõre is köszi a tanácsokat!

#4149
Paraferee

Paraferee

  bentlakó

 • fórumtag
 • 7.001 hozzászólás
Hali...

No igen... elég gázos egy elasztikus nadrág, vagy mez varrása...

Ha pici a szakadás... pölö egy tüske beakadt, és volt pofája egy anyaghiányt rakni a kedvenc ruhádba, azt házilag is még lehet javítani... egyszerûen összekell húzni, és varrni... persze nem lesz olyan mint volt... egy pici csomó lesz a helyén... ha jól csináltad, csak közelrõl vehetõ majd észre...

Ha nagyobb 100%-osan-lélegzõ-felületet ;) volt szerncséd beiktatni a ruhád felületébe, akkor van baj... az elasztikussága miatt csak specgépen lehet megvarrni... Ha ismersz olyat, aki varrodában dolgozik, próbálj vele tárgyalni... Nálam a cseresznye, hogy barátnõm Écsanyja fürdõrucikat varr egy varrodában... és ugyebárrrr, azok elégggé elasztikusak tudnak lenni... ;)

Jó keresgélést... :)
Csõváz és szakadtszél...
Joghurt, a toldozott-foldozott... ;D

#4150
XC_Rider

XC_Rider

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 1.218 hozzászólás
Nos, az érdekelne, hogy ki mit szokott csinálni a kiszakadt, kilukadt kerékpáros ruháival? Manapság már nem olcsó mulatság egy bringás gatyó, vagy mez, és mi van ha kiszakad? Tudtok e olyan helyet ahol meg tudják csináni?