Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás ruházat

- - - - -

• Please log in to reply
4195 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Ptom!

én 6000-körül vettem a dekatlonos freeride gatyát, de nem ajánlanám, mert elég szutyok....

én 400-ért vettem betétes "freeride" nacit, és tudom ajánlani, ha még van, ha elsõre nem fexik, max átszabod, Oktogon, More bolt, minden 400 Ft
hárman is ilyenben toljuk, és jóóóóó
fekete színben, zsebe van meg oldalzsebe és hozzáadott öv
kb. ugyanolyan szint, mint a Dekás, csak sokkal olcsóbb, és nem olyan ormótlan sz@r kényelmetlen betéte van :D
( a Dekában mekkora valagakhoz tervezik a betéteket?!?!)

de ha komolyan XC-zel, akkor a hagyományos betétes kantáros nacikat válaszd
betét, mert a seggeden kell végigülnöd egy 2-3-4-5 órás maratont,
kantár, h ne szorítsa semmi a derekadat, de ne is csússzon le a naci
aztán évszaknak megfelelõen hosszú/rövid/thermo etc.
márka; Briko, Zebras, etc. (van olcsó Probike naci, de azzal óvatosan, jópár olyan vékony anyagból van a seggénél, h átlátszik blöeee :D )
és szard le, h ki mit gondol róla ;-)

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Ez viszont teljesen igaz!
Mindenképp fell kell próbálni egy szemüveget, mielõtt megveszed. Ez rosszabb, mint a cipõvásárlás, mert itt még meretet sem tud mondani az ember. És mivel mindenkinek más az arccsontozata és fejformája ezért a szemüveg sem biztos, hogy úgy fog állni rajtad, ahogyan azt megtervezték.

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts
Szerintem felesleges a márkákat az ár alapján összehasonlítani. A Rudy azért olyan drága, szerintem, mert olyan büszkék a lencséikre és van benne némi sznobizmus is. Státusz szimbólum. Mint az Okley, ami ha jól tudom 40-tõl kezdõdik.
(ettõl függetlenül én imádom a Rudy-t és tuti olyat veszek, még ha cserélgetni kell is :D)

Én azért nem rendelném meg lutrira, mert fel is kell próbálni, hogy hogy áll az arcodon.
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Keresgettem a neten. Azt irjak jojaz, csak a bazi eros napfenyben nem eleg sotet egyeseknek - nekem semmi sem eleg sotet olyankor... - es meg az sem mindegy, hogy road modell vagy mtb, mert a road modellek jobban sotetednek es gondolom kevesbe tudnak vilagosodni (ugye az erdo sotetebb hely, mint az orszagut...). Nehany velemeny:

"i checked them out tues and found them to be not sufficiently dark in bright sun light...at lease for me..."

"I have a pair and I think they get darker than Oakley's Black Iridium(their darkest) and they do change so you can even ride at night or low light conditions with them. If you ride road, get one of the road models, the MTB models have a different lense composition."

"the road lenses are much darker sence there isnt usualy much shade on the road as opposed to in the mountains. they also have a bigger lense..im not sure why that is."

Viszont az a 27 annyira nem lehet megsem problema. Rudy project heritage laser deg lencsevel 19e es a rudy-nal a laser deg ami ilyen lencsevel van (40-92%-ot enged at a fenybol). Persze van ilyen lencses rudy 45e-ert is, de az fem keretes, stb. Szoval ugy tunik jo lehet ez a speci. A halftime pedig tetszik is. :)

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Nekem is. De ennyi az osszes speci modell. De ugye ezt irjak. Szoval jo lenne tudni. A boltokban meg baromira nincs, hogy kiprobald, rendeltetni meg lutrira?

Exclusive Specialized Adaptalite? lenses adapt to varying ambient UV levels, providing optimal performance in low to bright light conditions without having to change lenses. See Adaptalite? in action. Go to Tech Lab / Optics.
Available in gloss black, blue, red and silver
Specialized Adaptalite? lenses are made from NXT?, a revolutionary innovation in unbreakable optical polymer technology
Adaptalite? NXT lenses are 10-20% lighter than other plastic lenses
Frame design is open on the bottom for even more weight savings
Molded Megol nosepiece and ear tabs hold comfortably
Vented design prevents fogging

Az a 27 nekem gyanússá teszi.

Enyim Paripa

Let the people speak

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Az a 27 nekem gyanússá teszi.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Nem mondottam, hogy Specialized talalmany, nyilvan nem, hiszen nem optikusok. Szoval mukodhet, ez oke. Eddig en is kepben vagyok, az erdekes az lenne, hogy vajon mukodik vagy sem. Mert ha ugy nezem a speci szemuveget, hogy ilyen lencse van bennuk, akkor nem sok az a 27e ertuk, ahhoz kepest, hogy egy rudy project kerul ennyibe es abban cserelgetni kell + meg kell venni a tobbi lencset is. Meg ugye pont az lenne a cel, hogy ne cserelgessem, ha nem muszaj. :) Azert koszi!

Még sosem próbáltam, de nem Specialized találmány. Egyszerû fotokromatikus lencse. Fényre sötétedik, nem tud elromolni :) Nem tudom sötétben mennyire világosodik ki...de ha belegondolsz egy sima optikai lencse tök áttetszõ sötétben, napsütésben meg korom fekete. (mármint a fotokromatikus optikai lencse ;))

Senkinek nincs specialized napszemcsije?

Enyim Paripa

Let the people speak

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts

Van valakinek tapasztalata a Specialized szemuvegekkel? Igazabol az erdekelne, hogy valoban tobb fenyt enged at, ha sotetebb van es kevesebbet ha napos idoben hasznalod? Elvileg a lencse "lekoveti" a fenyviszonyokat, tehat ha nappal indulok el es este jovok haza, akkor sincs gond, mert az esti fenyeknel is lat benne az ember. Mukodik ez? Unom mar cserelgetni a lencseket es unom, hogy ha keson jovok haza akkor alapbol az atlatszot kell betennem indulaskor, hiaba sut a nap. Szoval vennek egy specit, ha mukodik. Valakinek tapasztalat?

Még sosem próbáltam, de nem Specialized találmány. Egyszerû fotokromatikus lencse. Fényre sötétedik, nem tud elromolni :) Nem tudom sötétben mennyire világosodik ki...de ha belegondolsz egy sima optikai lencse tök áttetszõ sötétben, napsütésben meg korom fekete. (mármint a fotokromatikus optikai lencse ;))

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Van valakinek tapasztalata a Specialized szemuvegekkel? Igazabol az erdekelne, hogy valoban tobb fenyt enged at, ha sotetebb van es kevesebbet ha napos idoben hasznalod? Elvileg a lencse "lekoveti" a fenyviszonyokat, tehat ha nappal indulok el es este jovok haza, akkor sincs gond, mert az esti fenyeknel is lat benne az ember. Mukodik ez? Unom mar cserelgetni a lencseket es unom, hogy ha keson jovok haza akkor alapbol az atlatszot kell betennem indulaskor, hiaba sut a nap. Szoval vennek egy specit, ha mukodik. Valakinek tapasztalat?

ez engem is érdekelne ....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts

Enyim Paripa

Let the people speak

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 posts
Szerintem ebben két km után tocsogni fogsz az izzadságtól. Nagyon brutálisan néz ki, kb. mint egy sígatya. Gondolom nem vezeti az izzadságot sehova. Amellett persze hogy valószínüüleg vízálló.

A téli ruházkodással nekem eddig az volt a bajom, hogy némelyik részen sok volt, néhol meg kevés. Azaz a térdemen nem volt elég az anyag, a combomon viszont bööven. A nyakamon besüvített elöl hátul a szél, de közben a mellemen csorgott az izzadság. Valahogy nem sikerült egyensúlyba állítanom a ruházatot, és az aktuális höötermelésem. Persze gondolom megfelelööbb (és jóval drágább) ruházattal ez nem lenne akkora gond.
Azért én azt gondolom, hogy egy motorosoknak tervezett ruha "tudásába" nem számítják be azt, hogy a viselööje hegynek fel teker teljes göözzel.

lbalazs

lbalazs

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
mi a véleményetek, mennyire alkalmas ez õszi/téli tekerésre?
http://www.motorinfo...d=&forbid=&go=1
igaz elsõsorban motoros (ezért is kérdezem), de:
- kivehetõ CE csípõ- és térdprotektor,
- kivehetõ thermobélés,
- könnyen levehetõ vállpánt,
- hátul integrált mini vesevédõvel,
- térdnél Kevlar szövet megerõsítés

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts
én 6000-körül vettem a dekatlonos freeride gatyát, de nem ajánlanám, mert elég szutyok....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
a dekatlanban van nem feszülõs betétes naci, vagyis kedden még volt... az árát ne kérdezd, mert nem néztem :)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Köszi szépen! :) Én sem szimpatizálok a feszülõssel, de utcai rövidgatyóban mégsem lehet...
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts

Szerintem ez a polifóm/bubosfólia megoldás nem jó mert beizzad alatta
A lejtõn meg a menetszél tönkrevágja az ízületet.

Akkor a hüle motorosok miért használják? Amúgy meg nem a közvetlenül a testfelületre kell tenni...írtam, hogy kell egy réteg ami elvezeti a testfelületrõl a nedvességet.

És különben is kíváncsi lennék arra a meteszélre ami befúj a termóréteg meg a polifóm alá, hogy onnan elpárologtatva az izzadságot nekem izületi bajom legyen.

Azt is írtam, hogy a neoprémtõl is izzad az ember mint állat, mégis ez van kitalálva télire, mert nem tud befújni alá a szél és szigetel mint állat!!!!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Milyen bringás rövidnadrágot ajánlotok? (betétes vmi, vagy nem?) Mondjuk kb max.6000 HUF, XC-re. [még soha nem volt ilyen nadrágom...]

vagy szintén betétest, de nem feszülõst .....én jobban szeretem ezeket, a buzigatyával nem nagyon tudtam megbarátkozni.....

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 posts

Milyen bringás rövidnadrágot ajánlotok? (betétes vmi, vagy nem?) Mondjuk kb max.6000 HUF, XC-re. [még soha nem volt ilyen nadrágom...]

XC-re betétes persze. Néhány ezerért kapsz cicagatyót, fáradj be egy bringaboltba :)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Szerintem ez a polifóm/bubosfólia megoldás nem jó mert beizzad alatta
A lejtõn meg a menetszél tönkrevágja az ízületet.