Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás ruházat

- - - - -

• Please log in to reply
4195 replies to this topic

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,676 posts
Kb. annyit lélegzik, mint 1 Tesco zacskó ! :-)))
Szóval valamennyire beleizzad az ember de azért ez még mindig sokkal kellemesebb, mint fázni.
Marci

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts

no öszintén szólva nem nagyon lélegzõ az rp, 2-3 óra tekerés után már belülrõl is izzadok, ám kívülrõl egy mm-t sem enged át. :)

Értem, se ki - se be :) Így a biztos :D köszi a választ!
"Nice boys don't play rock and roll"

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts

Bocsánat, rosszul fogalmaztam - természetesen téli esõre gondoltam :) tehát akkor mi kerül védelemként a fejre? :)

arcsiba no.1! Lehet, hogy minipack lesz a vége, mert csak jót hallottam róla - szellõzik is valamennyire egyébként?

no öszintén szólva nem nagyon lélegzõ az rp, 2-3 óra tekerés után már belülrõl is izzadok, ám kívülrõl egy mm-t sem enged át. :)

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Nálam neoprén balaklava. De csak 0 fok körül, mert qrva meleg.

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts
Bocsánat, rosszul fogalmaztam - természetesen téli esõre gondoltam :) tehát akkor mi kerül védelemként a fejre? :)

arcsiba no.1! Lehet, hogy minipack lesz a vége, mert csak jót hallottam róla - szellõzik is valamennyire egyébként?

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts

Hi!

Nézegettem kerékpáros esõkabátokat és némelynél nincs kapucni - érdekesnek találom - mit lehet tenni fejre alternatívaként?
Illetve kerékpározáshoz alkalmas huzamosabb ideig esõtõl védõ nadrágra van tippetek? Minipackot ismerem, de 10eFt csak a nadrág. Esetleg olcsóbb alternatíva?

Nekem amúgy rp minipackom van, igaz télleg 10 guriga, de megéri. Ja és én is elgondolkodtam már azon mit kéne felvenni a kapucni nélküli esõkabátomhoz... nyáron jó a sisak, mert meleg van, de télen.......

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts
Hi!

Nézegettem kerékpáros esõkabátokat és némelynél nincs kapucni - érdekesnek találom - mit lehet tenni fejre alternatívaként?
Illetve kerékpározáshoz alkalmas huzamosabb ideig esõtõl védõ nadrágra van tippetek? Minipackot ismerem, de 10eFt csak a nadrág. Esetleg olcsóbb alternatíva?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Nekem bejöttek eddig, néha már unom is, mert túl meleg. Én még 'éve a Plusban vettem.
Könyökre, térdre.
Jó buláj'

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

Sziasztok !

Aldiban láttam angóra térdmelegítõt. Mi a véleményetek az angóara anyagról? Vagy inkább kerékpáros boltban vegyek egy márkásat?

Annyira nem drága az, hogy normálisat vegyél...

Pity_

Pity_

vendég

• fórumtag
  • 87 posts
  • LocationAjka
Sziasztok !

Aldiban láttam angóra térdmelegítõt. Mi a véleményetek az angóara anyagról? Vagy inkább kerékpáros boltban vegyek egy márkásat?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Lidl-ben mindenféle testrészmelegítõ van 40% angóra anyagból.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts
köszi. hát sokat akaork tekerni kint, ezért azé még meggondolom ezt. Van mindenem csak egy jó kabát kellene....

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

üdv!

az intersparban szemezgettem egy EVERTON kabáttal. Elvileg lélegzõ, 2000 mm vízálló, szélálló, és van benne polár kivehetõ betét, fényvisszaverõk, és még jól is áll :). Mindez 15 guriga. Jó lesz-é ez nekem télen a tekeréshez, vagy vegyek vmi márkásabbat? megfelelõ aláöltözettel bizti jó lesz.

Thx a hozzáfûzéseket!

Tapasztalataim szerint nem márkától függ a dolog. Olcsó noname cuccok is tudnak nagyon jól mûködni, és a magas ár nem garancia ugyanerre. Az viszont alapvetõ, hogy tisztában legyél az igényeiddel (MIRE kell az a valami), és annak megfelelõen válassz.

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts
üdv!

az intersparban szemezgettem egy EVERTON kabáttal. Elvileg lélegzõ, 2000 mm vízálló, szélálló, és van benne polár kivehetõ betét, fényvisszaverõk, és még jól is áll :). Mindez 15 guriga. Jó lesz-é ez nekem télen a tekeréshez, vagy vegyek vmi márkásabbat? megfelelõ aláöltözettel bizti jó lesz.

Thx a hozzáfûzéseket!

healer999

healer999

vendég

• fórumtag
  • 155 posts
Dave: Már magam sem tudom mire gondolok, de amugy is gyenge voltam fizikából... :D

Amugy, nem tudom. Száraz ruhában is ez van, sokszor csak este kapok észbe hogy egész délután rajtam volt. Nem gondolkodtam a tudományos magyarázaton, csak jol esik.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
Palmi: köszi a tippeket..:)

helaer999: ha egyre gondolunk, akkor ez alapszintû fizika...a megszáradás gy.k. párolság, a párolgás pedig hõt von el, "hût"...vagy nem erre gondolsz?

healer999

healer999

vendég

• fórumtag
  • 155 posts
Nekem van egy Sub-zero aláöltözetem, rá megy egy vastagabb Quechua thermo. Ha kevésbé van hideg akkor egy lazább brigásmez meg rá (asszem Heavy Tools). Ha meg hideg van akkor egy kabát, ami szél ellen is jó.
Mostanában veszek majd egy minuszba is jo kantáros gatyót.
Ja és hát a sapi a sisak alá. Van egy Specialized sapim, ami szélálló és a fület is védi. HIdegben pedig egy Mountexes simaszk...

Szerintem az aláöltözet a legnagyobb királyság. Az a lényeg hoyg feszes legyen a testen, hoyg kivezesse amit kell. AZ érdekes az hogy sokszor tekerés után nem vetközöm le otthon rögtön, megszárad a ruha rajtam és nincs melegem a lakásban. Mintha szellõzne a ruha és komfortos lenne 20 fokban is... Érdekes...

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Dave:
A nyári mez arra van, hogy nyáron hord, az aláöltözõ meg arra, hogy felvedd olyan ruhák alá, amik szintén lélegeznek és elvezetik a nedvességet. A bringásmezt szétizzadod és nem is a szellõzésérõl híres.
Én Hansen-t használok, szeles idõben evezni, ilyen idõben futni bõven jó. Télen dzseki alá és mehetünk csúszkálni a hóba. Hûvös éjszaka, ha nincs aktív mozgás (horgászat közben) poló és pulcsi ála. Amióta megvan (~6éve), a legjobban kihasznált ruhadarabom.
------------

A Softshell anyagú cuccokat használ valaki?
Kinéztem neten egy vékony kabit, 10K/10k vízálló/lélegzõ. Valakinek tapasztalat az anyaggal kapcsolatban?
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

az ilyen különféle aláöltözetekrõl mit gondoltok, amit pl síeléshez is lehet használni? télen a sima nyári mez igazából ezt a funkciót tölti be, tehát külön venni nem lenne értelme, nem igaz?

Én pár éve vettem a Mountex.ben MOIRA aláõltözetet.Polipropilénbõl készült.Ez a fajta anyag vezeti el legjobban a nedvességet a bõrfelületrõl.Sajnos a vastagabb verziót vettem,így szinte sosem tudom használni,mert brutál meleg.Csak minuszukban lehet használni,akkor meg ritkán tekerek.Van vékonyabb,és ezüstszálas is.Amúgy nagyon profi cucc.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Nekem egy Ziener símaszkom van, minuszokba nagyon jó, hogy nem fagy le az orcám.

Én vettem egy olyan gatyát, ami kívül suhogós, belül meg polár, közötte nem tudom mi lehet, vízálló, azt mondták, hogy ezt a melegítõre kell ráhúzni. Na -10°-ig igazolva van, hogy meleg nagyon. :D

És valami 1500-2000 körül vettem egy munkaruházati boltban.